Dodatak:Popis utakmica hrvatske muške rukometne reprezentacije - Olimpijske Igre

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Vista-xmag.pngPodrobniji članak o temi: Hrvatska rukometna reprezentacija

Popis utakmica hrvatske muške rukometne reprezentacije na Olimpijskim igrama, uključujući i kvalifikacije.

Po natjecanjima[uredi | uredi kôd]

1972. - 1992. [uredi | uredi kôd]

Na Olimpijskim igrama od 1972. do 1988. hrvatski rukometaši su se natjecali za reprezentaciju Jugoslavije
Na OI 1992. godine hrvatska reprezentacija nije nastupila (Hrvatski rukometni savez i Hrvatski olimpijski odbor su primljeni u međunarodne športske organizacije tijekom proljeća 1992. godine, kada su kvalifikacijska natjecanja već bila zaključena).

1996.[uredi | uredi kôd]

Hrvatska se plasirala preko Svjetskog prvenstva 1995. (svjetski doprvaci).

Olimpijski turnir[uredi | uredi kôd]

Vista-xmag.pngPodrobniji članak o temi: Rukomet na OI 1996.-muškarci

utakmica datum mjesto odigravanja, (dvorana) reprezentacija1 rezultat
(poluvrijeme)
reprezentacija2 napomena
izvještaj utakmice
poredak izvori
A skupina - 1. kolo 24. srpnja 1996. Flag of the United States.svg Atlanta, Georgia World Congress Center Flag of Croatia.svg Hrvatska 23:22
(12:14)
Flag of Switzerland.svg Švicarska
mj. reprezentacija dalje
1. Flag of Sweden.svg Švedska poluzavršnica
2. Flag of Croatia.svg Hrvatska
3. Zastava Ruske Federacije.svg Rusija za 5. mjesto
4. Flag of Switzerland.svg Švicarska za 7. mjesto
5. Flag of the United States.svg SAD za 9. mjesto
6. Flag of Kuwait.svg Kuvajt za 11. mjesto
[1]
A skupina - 2. kolo 25. srpnja 1996. Flag of the United States.svg Atlanta, Georgia World Congress Center Flag of Kuwait.svg Kuvajt 22:31
(11:16)
Flag of Croatia.svg Hrvatska [1]
A skupina - 3. kolo 27. srpnja 1996. Flag of the United States.svg Atlanta, Georgia World Congress Center Flag of Croatia.svg Hrvatska 35:27
(20:9)
Flag of the United States.svg SAD [1]
A skupina - 4. kolo 29. srpnja 1996. Flag of the United States.svg Atlanta, Georgia World Congress Center Zastava Ruske Federacije.svg Rusija 24:25
(13:11)
Flag of Croatia.svg Hrvatska [1]
A skupina - 5. kolo 31. srpnja 1996. Flag of the United States.svg Atlanta, Georgia World Congress Center Flag of Croatia.svg Hrvatska 18:27
(7:10)
Flag of Sweden.svg Švedska [1]
poluzavršnica 2. kolovoza 1996. Flag of the United States.svg Atlanta, Georgia World Congress Center Flag of France.svg Francuska 20:24
(8:12)
Flag of Croatia.svg Hrvatska [1]
završnica 4. kolovoza 1996. Flag of the United States.svg Atlanta, Georgia Dome Flag of Sweden.svg Švedska 26:27
(11:16)
Flag of Croatia.svg Hrvatska [1]

Hrvatska reprezentacija je pobjednik Olimpijskih igara.
Ostali izvori: [2] [3] [4] [5] [6]

2000. [uredi | uredi kôd]

Hrvatska se nije plasirala na Olimpijske igre 2000.

2004.[uredi | uredi kôd]

Hrvatska se plasirala preko Svjetskog prvenstva 2003. (svjetski prvaci).

Olimpijski turnir[uredi | uredi kôd]

Vista-xmag.pngPodrobniji članak o temi: Rukomet na OI 2004.-muškarci

utakmica datum mjesto odigravanja, (dvorana) reprezentacija1 rezultat
(poluvrijeme)
reprezentacija2 napomena
izvještaj utakmice
poredak izvori
A skupina - 1. kolo 14. kolovoza 2004. Flag of Greece.svg Atena - Palaio Faliro, Faliro Sports Pavilion Flag of Croatia.svg Hrvatska 34:30
(16:12)
Flag of Iceland.svg Island
mj. reprezentacija dalje
1. Flag of Croatia.svg Hrvatska četvrtzavršnica
2. Flag of Spain.svg Španjolska
3. Flag of South Korea.svg Južna Koreja
4. Zastava Ruske Federacije.svg Rusija
5. Flag of Iceland.svg Island za 9. mjesto
6. Flag of Slovenia.svg Slovenija za 11. mjesto
[7] [8]
A skupina - 2. kolo 16. kolovoza 2004. Flag of Greece.svg Atena - Palaio Faliro, Faliro Sports Pavilion Flag of Slovenia.svg Slovenija 26:27
(13:10)
Flag of Croatia.svg Hrvatska [7] [8]
A skupina - 3. kolo 18. kolovoza 2004. Flag of Greece.svg Atena - Palaio Faliro, Faliro Sports Pavilion Flag of Croatia.svg Hrvatska 29:26
(12:10)
Flag of South Korea.svg Južna Koreja [7] [8]
A skupina - 4. kolo 20. kolovoza 2004. Flag of Greece.svg Atena - Palaio Faliro, Faliro Sports Pavilion Zastava Ruske Federacije.svg Rusija 25:26
(14:10)
Flag of Croatia.svg Hrvatska [7] [8]
A skupina - 5. kolo 22. kolovoza 2004. Flag of Greece.svg Atena - Palaio Faliro, Faliro Sports Pavilion Flag of Croatia.svg Hrvatska 30:22
(15:9)
Flag of Spain.svg Španjolska [7] [8]
četvrtzavršnica 24. kolovoza 2004. Flag of Greece.svg Atena - Palaio Faliro, Faliro Sports Pavilion Flag of Croatia.svg Hrvatska 33:27
(19:11)
Flag of Greece.svg Grčka [7] [8]
poluzavršnica 27. kolovoza 2004. Flag of Greece.svg Atena - Ellinikon, Helliniko Arena Flag of Croatia.svg Hrvatska 33:31
(18:16)
Flag of Hungary.svg Mađarska [7] [8]
završnica 29. kolovoza 2004. Flag of Greece.svg Atena - Ellinikon, Helliniko Arena Flag of Croatia.svg Hrvatska 26:24
(11:12)
Flag of Germany.svg Njemačka [7] [8]

Hrvatska reprezentacija je pobjednik Olimpijskih igara.
Ostali izvori: [9]

2008.[uredi | uredi kôd]

Kvalifikacije[uredi | uredi kôd]

Kvalifikacije za Olimpijske igre - Turnir III (također i kao Kvalifikacije za OI - Skupina C).

utakmica datum mjesto odigravanja, (dvorana) reprezentacija1 rezultat
(poluvrijeme)
reprezentacija2 napomena
izvještaj utakmice
poredak izvori
Turnir III - 1. kolo 30. svibnja 2008. Flag of Croatia.svg Zadar, Dvorana Krešimira Ćosića Flag of Croatia.svg Hrvatska 37:22
(19:11)
Flag of Japan.svg Japan izvještaj
mj. reprezentacija dalje
1. Flag of Croatia.svg Hrvatska Olimpijske Igre
2. Zastava Ruske Federacije.svg Rusija
3. Flag of Japan.svg Japan
4. Flag of Algeria.svg Alžir
[10] [11]
Turnir III - 2. kolo 31. svibnja 2008. Flag of Croatia.svg Zadar, Dvorana Krešimira Ćosića Flag of Croatia.svg Hrvatska 26:24
(15:12)
Zastava Ruske Federacije.svg Rusija izvještaj [10] [11]
Turnir III - 2. kolo 1. lipnja 2008. Flag of Croatia.svg Zadar, Dvorana Krešimira Ćosića Flag of Algeria.svg Alžir 26:27
(13:14)
Flag of Croatia.svg Hrvatska izvještaj [10] [11]

Reprezentacije Hrvatske i Rusije su se plasirale na Olimpijske Igre.
Ostali izvori: [12]

Olimpijski turnir[uredi | uredi kôd]

Vista-xmag.pngPodrobniji članak o temi: Rukomet na OI 2008.-muškarci

utakmica datum mjesto odigravanja, (dvorana) reprezentacija1 rezultat
(poluvrijeme)
reprezentacija2 napomena
izvještaj utakmice
poredak izvori
A skupina - 1. kolo 10. kolovoza 2008. Flag of the People's Republic of China.svg Peking, Olympic Sports Centre Gymnasium / Ào Tǐ Zhōngxīn Tǐyùguǎn Flag of Croatia.svg Hrvatska 31:29
(16:11)
Flag of Spain.svg Španjolska izvještaj1
izvještaj2
mj. reprezentacija dalje
1. Flag of France.svg Francuska četvrtzavršnica
2. Flag of Poland.svg Poljska
3. Flag of Croatia.svg Hrvatska
4. Flag of Spain.svg Španjolska
5. Flag of Brazil.svg Brazil
6. Flag of the People's Republic of China.svg Kina
[13] [14] [15]
A skupina - 2. kolo 12. kolovoza 2008. Flag of the People's Republic of China.svg Peking, Olympic Sports Centre Gymnasium / Ào Tǐ Zhōngxīn Tǐyùguǎn Flag of Brazil.svg Brazil 14:33
(9:18)
Flag of Croatia.svg Hrvatska izvještaj1
izvještaj2
[13] [14] [15]
A skupina - 3. kolo 14. kolovoza 2008. Flag of the People's Republic of China.svg Peking, Olympic Sports Centre Gymnasium / Ào Tǐ Zhōngxīn Tǐyùguǎn Flag of France.svg Francuska 23:19
(11:9)
Flag of Croatia.svg Hrvatska izvještaj1
izvještaj2
[13] [14] [15]
A skupina - 4. kolo 16. kolovoza 2008. Flag of the People's Republic of China.svg Peking, Olympic Sports Centre Gymnasium / Ào Tǐ Zhōngxīn Tǐyùguǎn Flag of Croatia.svg Hrvatska 24:27
(12:13)
Flag of Poland.svg Poljska izvještaj1
izvještaj2
[13] [14] [15]
A skupina - 5. kolo 18. kolovoza 2008. Flag of the People's Republic of China.svg Peking, Olympic Sports Centre Gymnasium / Ào Tǐ Zhōngxīn Tǐyùguǎn Flag of Croatia.svg Hrvatska 33:22
(17:13)
Flag of the People's Republic of China.svg Kina izvještaj1
izvještaj2
[13] [14] [15]
četvrtzavršnica 20. kolovoza 2008. Flag of the People's Republic of China.svg Peking, Olympic Sports Centre Gymnasium / Ào Tǐ Zhōngxīn Tǐyùguǎn Flag of Croatia.svg Hrvatska 26:24
(14:12)
Flag of Denmark.svg Danska izvještaj1
izvještaj2
[13] [14] [16]
poluzavršnica 22. kolovoza 2008. Flag of the People's Republic of China.svg Peking, National Indoor Stadium / Guójiā Tǐyùguǎn Flag of France.svg Francuska 25:23
(12:11)
Flag of Croatia.svg Hrvatska izvještaj1
izvještaj2
[13] [14] [16]
za 3. mjesto 24. kolovoza 2008. Flag of the People's Republic of China.svg Peking, National Indoor Stadium / Guójiā Tǐyùguǎn Flag of Croatia.svg Hrvatska 29:35
(14:12)
Flag of Spain.svg Španjolska izvještaj1
izvještaj2
[13] [14] [17]

Hrvatska reprezentacija je osvojila četvrto mjesto.
Ostali izvori: [18] [19] [20]

2012.[uredi | uredi kôd]

Kvalifikacije[uredi | uredi kôd]

Kvalifikacije za Olimpijske igre - Turnir III (također i kao Kvalifikacije za OI - Skupina C).

utakmica datum mjesto odigravanja, (dvorana) reprezentacija1 rezultat
(poluvrijeme)
reprezentacija2 napomena
izvještaj utakmice
poredak izvori
Turnir III - 1. kolo 6. travnja 2012. Flag of Croatia.svg Varaždin, Arena Varaždin Flag of Croatia.svg Hrvatska 36:22
(16:14)
Flag of Japan.svg Japan izvještaj
mj. reprezentacija dalje
1. Flag of Croatia.svg Hrvatska Olimpijske Igre
2. Flag of Iceland.svg Island
3. Flag of Japan.svg Japan
4. Flag of Chile.svg Čile
[21]
Turnir III - 2. kolo 7. travnja 2012. Flag of Croatia.svg Varaždin, Arena Varaždin Flag of Chile.svg Čile 15:35
(9:17)
Flag of Croatia.svg Hrvatska izvještaj [21]
Turnir III - 3. kolo 8. travnja 2012. Flag of Croatia.svg Varaždin, Arena Varaždin Flag of Croatia.svg Hrvatska 31:28
(18:15)
Flag of Iceland.svg Island izvještaj [21]

Reprezentacije Hrvatske i Islanda su se plasirale na Olimpijske Igre.
Ostali izvori: [22] [23]

Olimpijski turnir[uredi | uredi kôd]

Vista-xmag.pngPodrobniji članak o temi: Rukomet na OI 2012.-muškarci

utakmica datum mjesto odigravanja, (dvorana) reprezentacija1 rezultat
(poluvrijeme)
reprezentacija2 napomena
izvještaj utakmice
poredak izvori
B skupina - 1. kolo 29. srpnja 2012. Flag of the United Kingdom.svg London, Copper Box Flag of Croatia.svg Hrvatska 31:21
(14:8)
Flag of South Korea.svg Južna Koreja izvještaj
mj. reprezentacija dalje
1. Flag of Croatia.svg Hrvatska četvrtzavršnica
2. Flag of Denmark.svg Danska
3. Flag of Spain.svg Španjolska
4. Flag of Hungary.svg Mađarska
5. Flag of Serbia.svg Srbija
6. Flag of South Korea.svg Južna Koreja
[24]
B skupina - 2. kolo 31. srpnja 2012. Flag of the United Kingdom.svg London, Copper Box Flag of Serbia.svg Srbija 23:31
(9:13)
Flag of Croatia.svg Hrvatska izvještaj [24]
B skupina - 3. kolo 2. kolovoza 2012. Flag of the United Kingdom.svg London, Copper Box Flag of Croatia.svg Hrvatska 26:19
(11:9)
Flag of Hungary.svg Mađarska izvještaj [24]
B skupina - 4. kolo 4. kolovoza 2012. Flag of the United Kingdom.svg London, Copper Box Flag of Croatia.svg Hrvatska 32:21
(14:9)
Flag of Denmark.svg Danska izvještaj [24]
B skupina - 5. kolo 6. kolovoza 2012. Flag of the United Kingdom.svg London, Copper Box Flag of Spain.svg Španjolska 25:30
(10:11)
Flag of Croatia.svg Hrvatska izvještaj [24]
četvrtzavršnica 8. kolovoza 2012. Flag of the United Kingdom.svg London, Basketball Arena Flag of Croatia.svg Hrvatska 25:23
(11:12)
Flag of Tunisia.svg Tunis izvještaj [24]
poluzavršnica 10. kolovoza 2012. Flag of the United Kingdom.svg London, Basketball Arena Flag of France.svg Francuska 25:22
(12:10)
Flag of Croatia.svg Hrvatska izvještaj [24]
za 3. mjesto 12. kolovoza 2012. Flag of the United Kingdom.svg London, Basketball Arena Flag of Hungary.svg Mađarska 26:33
(14:19)
Flag of Croatia.svg Hrvatska izvještaj [24]

Hrvatska reprezentacija je osvojila treće mjesto (brončanu medalju).
Ostali izvori: [25] [26]

2016[uredi | uredi kôd]

Kvalifikacije[uredi | uredi kôd]

Kvalifikacije za Olimpijske igre - Turnir 3 (također i kao Kvalifikacije za OI - Skupina C).

utakmica datum mjesto odigravanja, (dvorana) reprezentacija1 rezultat
(poluvrijeme)
reprezentacija2 napomena
izvještaj utakmice
poredak izvori
Turnir 3 - 1. kolo 8. travnja 2016. Flag of Denmark.svg Herning, Jyske Bank Boxen Flag of Denmark.svg Danska 28:24
(11:9)
Flag of Croatia.svg Hrvatska izvještaj
mj. reprezentacija dalje
1. Flag of Denmark.svg Danska Olimpijske Igre
2. Flag of Croatia.svg Hrvatska
3. Flag of Norway.svg Norveška
4. Flag of Bahrain.svg Bahrein
[27] [28]
Turnir 3 - 2. kolo 9. travnja 2016. Flag of Denmark.svg Herning, Jyske Bank Boxen Flag of Croatia.svg Hrvatska 33:22
(14:14)
Flag of Bahrain.svg Bahrein izvještaj [27] [28]
Turnir 3 - 3. kolo 10. travnja 2016. Flag of Denmark.svg Herning, Jyske Bank Boxen Flag of Croatia.svg Hrvatska 27:21
(14:7)
Flag of Norway.svg Norveška izvještaj [27] [28]

Reprezentacije Hrvatske i Danske su se plasirale na Olimpijske Igre.
Ostali izvori: [29]

Olimpijski turnir[uredi | uredi kôd]

Vista-xmag.pngPodrobniji članak o temi: Rukomet na OI 2016.-muškarci

utakmica datum mjesto odigravanja, (dvorana) reprezentacija1 rezultat
(poluvrijeme)
reprezentacija2 napomena
izvještaj utakmice
poredak izvori
A skupina - 1. kolo 7. kolovoza 2016. Flag of Brazil.svg Rio de Janeiro, Arena do Futuro Flag of Croatia.svg Hrvatska 23:30
(8:15)
Flag of Qatar.svg Katar izvještaj
mj. reprezentacija dalje
1. Flag of Croatia.svg Hrvatska četvrtzavršnica
2. Flag of France.svg Francuska
3. Flag of Denmark.svg Danska
4. Flag of Qatar.svg Katar
5. Flag of Argentina.svg Argentina
6. Flag of Tunisia.svg Tunis
[30] [31]
A skupina - 2. kolo 9. kolovoza 2016. Flag of Brazil.svg Rio de Janeiro, Arena do Futuro Flag of Argentina.svg Argentina 26:27
(15:14)
Flag of Croatia.svg Hrvatska izvještaj [30] [31]
A skupina - 3. kolo 11. kolovoza 2016. Flag of Brazil.svg Rio de Janeiro, Arena do Futuro Flag of Denmark.svg Danska 24:27
(12:15)
Flag of Croatia.svg Hrvatska izvještaj [30] [31]
A skupina - 4. kolo 13. kolovoza 2016. Flag of Brazil.svg Rio de Janeiro, Arena do Futuro Flag of Croatia.svg Hrvatska 29:28
(14:12)
Flag of France.svg Francuska izvještaj [30] [31]
A skupina - 5. kolo 15. kolovoza 2016. Flag of Brazil.svg Rio de Janeiro, Arena do Futuro Flag of Croatia.svg Hrvatska 41:26
(25:10)
Flag of Tunisia.svg Tunis izvještaj [30] [31]
četvrtzavršnica 17. kolovoza 2016. Flag of Brazil.svg Rio de Janeiro, Arena do Futuro Flag of Croatia.svg Hrvatska 27:30
(14:18)
Flag of Poland.svg Poljska izvještaj [30] [31]

Hrvatska reprezentacija je plasirana na 5. mjesto.
Ostali izvori: [32] [33]

2020[uredi | uredi kôd]

Zbog pandemije COVID-19, Olimpijske Igre u Tokiju, kao i rukometne kvalifikacije su prebačene za 2021. godinu.

Kvalifikacije[uredi | uredi kôd]

Ukupno protiv protivnika[uredi | uredi kôd]

Olimpijske Igre[uredi | uredi kôd]

reprezentacija 1.OI z.OI OI ut pob ner por gol+ gol- GR pos
Flag of Denmark.svg Danska 2008. 2016. 3 3 3 0 0 85 69 +16 100,00
Flag of Hungary.svg Mađarska 2004. 2012. 2 3 3 0 0 92 81 +11 100,00
Flag of Spain.svg Španjolska 2004. 2012. 3 4 3 0 1 120 111 +9 75,00
Flag of Tunisia.svg Tunis 2012. 2016. 2 2 2 0 0 66 49 +17 100,00
Flag of South Korea.svg Južna Koreja 2004. 2012. 2 2 2 0 0 60 47 +13 100,00
Zastava Ruske Federacije.svg Rusija 1996. 2004. 2 2 2 0 0 51 49 +2 100,00
Flag of France.svg Francuska 1996. 2016. 4 5 2 0 3 117 121 -4 40,00
Flag of Brazil.svg Brazil 2008. 2008. 1 1 1 0 0 33 14 +19 100,00
Flag of the People's Republic of China.svg Kina 2008. 2008. 1 1 1 0 0 33 22 +11 100,00
Flag of Kuwait.svg Kuvajt 1996. 1996. 1 1 1 0 0 31 22 +9 100,00
Flag of the United States.svg SAD 1996. 1996. 1 1 1 0 0 35 27 +8 100,00
Flag of Serbia.svg Srbija 2012. 2012. 1 1 1 0 0 31 23 +8 100,00
Flag of Greece.svg Grčka 2004. 2004. 1 1 1 0 0 33 27 +6 100,00
Flag of Iceland.svg Island 2004. 2004. 1 1 1 0 0 34 30 +4 100,00
Flag of Germany.svg Njemačka 2004. 2004. 1 1 1 0 0 26 24 +2 100,00
Flag of Argentina.svg Argentina 2016. 2016. 1 1 1 0 0 27 26 +1 100,00
Flag of Slovenia.svg Slovenija 2004. 2004. 1 1 1 0 0 27 26 +1 100,00
Flag of Switzerland.svg Švicarska 1996. 1996. 1 1 1 0 0 23 22 +1 100,00
Flag of Sweden.svg Švedska 1996. 1996. 1 2 1 0 1 45 53 -5 50,00
Flag of Qatar.svg Katar 2016. 2016. 1 1 0 0 1 23 30 -7 0,00
Flag of Poland.svg Poljska 2008. 2016. 2 2 0 0 2 51 57 -6 0,00

zaključno sa rukometnim turnirom na Olimpijskim Igrama 2016.

Kvalifikacije za Olimpijske Igre[uredi | uredi kôd]

reprezentacija 1.KOI z.KOI KOI ut pob ner por gol+ gol- GR pos
Flag of Japan.svg Japan 2008. 2012. 2 2 2 0 0 73 44 +29 100,00
Flag of Chile.svg Čile 2012. 2012. 1 1 1 0 0 35 15 +20 100,00
Flag of Algeria.svg Alžir 2008. 2008. 1 1 1 0 0 37 26 +11 100,00
Flag of Bahrain.svg Bahrein 2016. 2016. 1 1 1 0 0 33 22 +11 100,00
Flag of Norway.svg Norveška 2016. 2016. 1 1 1 0 0 27 21 +6 100,00
Flag of Iceland.svg Island 2012. 2012. 1 1 1 0 0 31 28 +3 100,00
Zastava Ruske Federacije.svg Rusija 2008. 2008. 1 1 1 0 0 26 24 +2 100,00
Flag of Denmark.svg Danska 2016. 2016. 1 1 0 0 1 24 28 -4 0,00

zaključno s kvalifikacijama za Olimpijske Igre 2016. godine

Unutarnje poveznice[uredi | uredi kôd]

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]

Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. 1,0 1,1 1,2 1,3 1,4 1,5 1,6 (engl.) todor66.com, Men Handball Olympic Games 1996 Atlanta(USA) - 24.07-04.08 Winner Croatia, pristupljeno 31. prosinca 2020.
  2. (engl.) archive.ihf.info, Handball & Olympic Games 1936-2000, preuzeto 31. prosinca 2020.
  3. (engl.) marcolympics.org, The XXVIth SUMMER GAMES - Handball, wayback arhiva
  4. (engl.) sports-reference.com/, Handball at the 1996 Atlanta Summer Games:, wayback arhiva
  5. (engl.) the-sports.org, Handball - Men's Olympic Games - 1996, pristupljeno 31. prosinca 2020.
  6. (engl.) olympic.org, Olympic games / Summer Games / Atlanta 1996 / Handaball / Handball Men, pristupljeno 13. siječnja 2021.
  7. 7,0 7,1 7,2 7,3 7,4 7,5 7,6 7,7 (engl.) todor66.com, Men Handball Olympic Games 2004 Athens (GRE) - 14-29.08 Winner Croatia , pristupljeno 31. prosinca 2020.
  8. 8,0 8,1 8,2 8,3 8,4 8,5 8,6 8,7 (engl.) ihf.info, Athens 2004 - Handball - 14-29 August - Official results book, wayback arhiva
  9. (engl.) the-sports.org, Handball - Men's Olympic Games - 2004, pristupljeno 31. prosinca 2020.
  10. 10,0 10,1 10,2 (engl.) todor66.com, Men Handball Olympic Games 2008 Intercontinental Qualification - 30.05-01.06, pristupljeno 1. siječnja 2021.
  11. 11,0 11,1 11,2 (engl.) ihf.info, 2008 Men's Olympic Qualification - Match Results, pristupljeno 1. siječnja 2021.
  12. (engl.) the-sports.org, Handball - Men's Tournament 3 - 2008, pristupljeno 1. siječnja 2021.
  13. 13,0 13,1 13,2 13,3 13,4 13,5 13,6 13,7 (engl.) todor66.com, Men Handball Olympic Games 2008 Beijing (CHN) - 10-24.08 Winner France, pristupljeno 1. siječnja 2021.
  14. 14,0 14,1 14,2 14,3 14,4 14,5 14,6 14,7 (engl.)(fr.)(njem.) archive.ihf.info, Series of booklets - Série des publications - Schriftenreihe - "Handball & Olympic Games - Jeux Olympiques - Olympische Spiele", str. 49-51, wayback arhiva
  15. 15,0 15,1 15,2 15,3 15,4 (engl.) ihf.info, 2008 Olympic Games Beijing - Men´s Tournament - Preliminary Round, wayback arhiva
  16. 16,0 16,1 (engl.) ihf.info, 2008 Olympic Games Beijing - Men´s Tournament - Quarter-Finals, wayback arhiva
  17. (engl.) ihf.info, 2008 Olympic Games Beijing - Men´s Tournament - Finals & Placement matches, wayback arhiva
  18. (engl.) ihf.info, Beijing 2008 Olympic Handball Tournaments, wayback arhiva
  19. (engl.) the-sports.org, Handball - Men's Olympic Games - 2008, pristupljeno 1. siječnja 2021.
  20. (engl.) olympic.org, Olympic games / Summer Games / Beijing 2008 / Handaball / Handball Men, pristupljeno 13. siječnja 2021.
  21. 21,0 21,1 21,2 (engl.) todor66com, Men Handball Olympic Games 2012 Intercontinental Qualification - 06-08.04, pristupljeno 12. siječnja 2021.
  22. (engl.) the-sports.org, Handball - Men's Tournament 3 - 2012, pristupljeno 12. siječnja 2021.
  23. (engl.) teamhandballnews.com, 2012 Olympic Qual (Men), pristupljeno 12. siječnja 2021.
  24. 24,0 24,1 24,2 24,3 24,4 24,5 24,6 24,7 (engl.) todor66.com, Men Handball Olympic Games 2012 London (GBR) 29.07-12.08 +1 GMT - Winner France, pristupljeno 13. siječnja 2021.
  25. (engl.) olympic.org, Olympic games / Summer Games / London 2012 / Handaball / Handball Men, pristupljeno 13. siječnja 2021.
  26. (engl.) the-sports.org, Handball - Men's Olympic Games - 2012, pristupljeno 13. siječnja 2021.
  27. 27,0 27,1 27,2 (engl.) todor66.com, Men Handball Olympic Games 2016 Intercontinental Qualification - 6 teams to Tokyo 2020, pristupljeno 14. siječnja 2021.
  28. 28,0 28,1 28,2 (engl.) archive.ihf.info, IHF Competitions > Olympic Games > Men’s Olympic Games Qualification Tournament 2016, DEN > Fixtures and Results, pristupljeno 14. siječnja 2021.
  29. (engl.) the-sports.org, Handball - Men's Tournament 3 - 2016, pristupljeno 14. siječnja 2021.
  30. 30,0 30,1 30,2 30,3 30,4 30,5 (engl.) todor66.com, Men Handball XXXI Olympic Games 2016 Rio de Janeiro (Brazil) (-3 UTC) - 07-21.08, pristupljeno 14. siječnja 2021.
  31. 31,0 31,1 31,2 31,3 31,4 31,5 (engl.) archive.ihf.info, IHF Competitions > Olympic Games > Olympic Games Rio 2016 > Fixtures and Results, pristupljeno 14. siječnja 2021.
  32. (engl.) olympic.org, Olympic games / Summer Games / London 2012 / Handaball / Handball Men, pristupljeno 14. siječnja 2021.
  33. (engl.) the-sports.org, Handball - Men's Olympic Games - 2016, pristupljeno 14. siječnja 2021.