Dodatak:Popis utakmica hrvatske muške rukometne reprezentacije - Svjetsko prvenstvo

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Radovi u tijeku!
Vienna Convention road sign Aa-16-V3.svg

Jedan vrijedni suradnik upravo radi na ovom članku!
Mole se ostali suradnici da ne uređuju ovaj članak dok je ova obavijest prisutna.
Koristite stranicu za razgovor na ovom članku ako imate komentare i pitanja u vezi s člankom.
Kada radovi budu gotovi, suradnik koji uređuje uklonit će ovaj predložak!
Hvala na razumijevanju!
(Predložak će biti uklonjen ako kroz 3 sata od trenutka postavljanja nema izmjena na članku.)

Vista-xmag.pngPodrobniji članak o temi: Hrvatska rukometna reprezentacija

Popis utakmica hrvatske muške rukometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu, uključujući i kvalifikacije.

Po natjecanjima[uredi | uredi kôd]

1938. - 1993. [uredi | uredi kôd]

Na Svjetskom prvenstvu, igranim od od 1938. do 1990. godine hrvatski rukometaši su se natjecali za reprezentaciju Jugoslavije
1993. hrvatska reprezentacija nije nastupila s obzirom da je uvjet za nastup bio plasman na Svjetskom prvenstvu 1990. godine i na Svjetskom prvenstvu B skupine 1992. godine, na kojem Hrvatska također nije nastupila.

1995.[uredi | uredi kôd]

Hrvatska se plasirala preko Europskog prvenstva 1994. (treće mjesto) [1]

Svjetsko prvenstvo[uredi | uredi kôd]

Vista-xmag.pngPodrobniji članak o temi: Svjetsko prvenstvo u rukometu - Island 1995.

utakmica datum mjesto odigravanja, (dvorana) reprezentacija1 rezultat
(poluvrijeme)
reprezentacija2 napomena
izvještaj utakmice
poredak izvori
B skupina
1. utakmica 8. svibnja 1995. Flag of Iceland.svg Hafnarfjörður, Kaplakriki Flag of Croatia.svg Hrvatska 26:24
(13:9)
Flag of Slovenia.svg Slovenija izvještaj
mj. reprezentacija dalje
1. Flag of Croatia.svg Hrvatska osmina završnice
2. Zastava Ruske Federacije.svg Rusija
3. Flag of the Czech Republic.svg Češka
4. Flag of Cuba.svg Kuba
5. Flag of Slovenia.svg Slovenija
6. Flag of Morocco.svg Maroko
[2] [3]
2. utakmica 9. svibnja 1995. Flag of Iceland.svg Hafnarfjörður, Kaplakriki Flag of Morocco.svg Maroko 21:33
(8:15)
Flag of Croatia.svg Hrvatska izvještaj [2] [3]
3. utakmica 11. svibnja 1995. Flag of Iceland.svg Hafnarfjörður, Kaplakriki Flag of the Czech Republic.svg Češka 27:25
(12:13)
Flag of Croatia.svg Hrvatska izvještaj [2] [3]
4. utakmica 12. svibnja 1995. Flag of Iceland.svg Hafnarfjörður, Kaplakriki Flag of Croatia.svg Hrvatska 25:20
(14:9)
Zastava Ruske Federacije.svg Rusija izvještaj [2] [3]
5. utakmica 14. svibnja 1995. Flag of Iceland.svg Hafnarfjörður, Kaplakriki Flag of Croatia.svg Hrvatska 31:27
(13:16)
Flag of Cuba.svg Kuba izvještaj [2] [3]
osmina završnice 16. svibnja 1995. Flag of Iceland.svg Kópavogur, Digranes Flag of Croatia.svg Hrvatska 25:25 (4:3 7m)
29:28 - ukupan rezultat
(8:10 1.pol; 18:18 2.pol; 20:20 1.prod; 25:25 2.prod)
Flag of Tunisia.svg Tunis Hrvatska pobijedila na sedmerce
izvještaj
[2] [3]
četvrtzavršnica 17. svibnja 1995. Flag of Iceland.svg Hafnarfjörður, Kaplakriki Flag of Croatia.svg Hrvatska 30:16
(13:8)
Flag of Egypt.svg Egipat izvještaj [2] [3]
poluzavršnica 19. svibnja 1995. Flag of Iceland.svg Reykjavik, Laugardalshöll Flag of Croatia.svg Hrvatska 28:25
(16:7)
Flag of Sweden.svg Švedska izvještaj [2] [3]
završnica 21. svibnja 1995. Flag of Iceland.svg Reykjavik, Laugardalshöll Flag of France.svg Francuska 23:19
(11:6)
Flag of Croatia.svg Hrvatska izvještaj [2] [3]

Hrvatska reprezentacija je osvojila drugo mjesto (srebrenu medalju).
Ostali izvori: [4] [5] [6] [7]

1997.[uredi | uredi kôd]

Hrvatska se plasirala plasmanom sa Svjetskog prvenstva 1995. (drugo mjesto). [8]

Svjetsko prvenstvo[uredi | uredi kôd]

Vista-xmag.pngPodrobniji članak o temi: Svjetsko prvenstvo u rukometu - Japan 1997.

utakmica datum mjesto odigravanja, (dvorana) reprezentacija1 rezultat
(poluvrijeme)
reprezentacija2 napomena
izvještaj utakmice
poredak izvori
D skupina
1. utakmica 18. svibnja 1997. Flag of Japan.svg Yatsushiro, City gym Flag of Croatia.svg Hrvatska 34:21
(17:9)
Flag of the People's Republic of China.svg Kina izvještaj
mj. reprezentacija dalje
1. Zastava Ruske Federacije.svg Rusija osmina završnice
2. Flag of Hungary.svg Mađarska
3. Flag of Cuba.svg Kuba
4. Flag of Croatia.svg Hrvatska
5. Flag of the People's Republic of China.svg Kina
6. Flag of Morocco.svg Maroko
[9] [10]
2. utakmica 19. svibnja 1997. Flag of Japan.svg Yatsushiro, City gym Flag of Morocco.svg Maroko 17:26
(7:14)
Flag of Croatia.svg Hrvatska izvještaj [9] [10]
3. utakmica 22. svibnja 1997. Flag of Japan.svg Yatsushiro, City gym Flag of Croatia.svg Hrvatska 20:23
(10:8)
Flag of Hungary.svg Mađarska izvještaj [9] [10]
4. utakmica 24. svibnja 1997. Flag of Japan.svg Yatsushiro, City gym Flag of Croatia.svg Hrvatska 23:23
(13:13)
Flag of Cuba.svg Kuba izvještaj [9] [10]
5. utakmica 25. svibnja 1997. Flag of Japan.svg Yatsushiro, City gym Zastava Ruske Federacije.svg Rusija 31:20
(15:7)
Flag of Croatia.svg Hrvatska izvještaj [9] [10]
osmina završnice 27. svibnja 1997. Flag of Japan.svg Kumamoto, City gym Flag of Spain.svg Španjolska 31:25
(16:14)
Flag of Croatia.svg Hrvatska izvještaj [9] [10]

Hrvatska reprezentacija je plasirana na 13. mjesto.
Ostali izvori: [4] [11] [12] [13]

1999.[uredi | uredi kôd]

Kvalifikacije[uredi | uredi kôd]

utakmica datum mjesto odigravanja, (dvorana) reprezentacija1 rezultat
(poluvrijeme)
reprezentacija2 napomena
izvještaj utakmice
poredak izvori
Europske kvalifikacije - E skupina (Skupina 5)
1. utakmica 24. rujna 1998. Flag of Croatia.svg Karlovac, Flag of Croatia.svg Hrvatska 32:28
Flag of Belarus.svg Bjelorusija izvještaj
mj. reprezentacija dalje
1. Flag of Croatia.svg Hrvatska Svjetsko prvenstvo
2. Flag of Slovenia.svg Slovenija
3. Flag of Belarus.svg Bjelorusija
4. Flag of Austria.svg Austrija
[14] [15]
2. utakmica 27. rujna 1998. Flag of Belarus.svg Minsk, Flag of Belarus.svg Bjelorusija 25:26
(11:13)
Flag of Croatia.svg Hrvatska izvještaj [14] [15]
3. utakmica 21. listopada 1988. Flag of Austria.svg Bruck an der Mur, Flag of Austria.svg Austrija 22:30
(11:15)
Flag of Croatia.svg Hrvatska izvještaj [14] [15]
4. utakmica 24. listopada 1988. Flag of Croatia.svg Labin, Flag of Croatia.svg Hrvatska 30:21
(15:12)
Flag of Austria.svg Austrija izvještaj [14] [15]
5. utakmica 26. studenog 1998. Flag of Slovenia.svg Ljubljana, Flag of Slovenia.svg Slovenija 31:25
(16:14)
Flag of Croatia.svg Hrvatska izvještaj [14] [15]
6. utakmica 29. studenog 1998. Flag of Croatia.svg Zagreb, Flag of Croatia.svg Hrvatska 28:25
(9:11)
Flag of Slovenia.svg Slovenija izvještaj [14] [15]

Reprezentacija Hrvatske se plasirala na Svjetsko prvenstvo.

Svjetsko prvenstvo[uredi | uredi kôd]

Vista-xmag.pngPodrobniji članak o temi: Svjetsko prvenstvo u rukometu - Egipat 1999.

utakmica datum mjesto odigravanja, (dvorana) reprezentacija1 rezultat
(poluvrijeme)
reprezentacija2 napomena
izvještaj utakmice
poredak izvori
C skupina
1. utakmica 2. lipnja 1999. Flag of Egypt.svg Ismaïlia, Mubarak Flag of Croatia.svg Hrvatska 25:19
(15:7)
Flag of Kuwait.svg Kuvajt izvještaj
mj. reprezentacija dalje
1. Zastava Ruske Federacije.svg Rusija osmina završnice
2. Flag of Croatia.svg Hrvatska
3. Flag of Hungary.svg Mađarska
4. Flag of Norway.svg Norveška
5. Flag of Kuwait.svg Kuvajt
6. Flag of Nigeria.svg Nigerija
[16] [17]
2. utakmica 3. lipnja 1999. Flag of Egypt.svg Ismaïlia, Mubarak Flag of Norway.svg Norveška 23:23
(13:11)
Flag of Croatia.svg Hrvatska izvještaj [16] [17]
3. utakmica 4. lipnja 1999. Flag of Egypt.svg Ismaïlia, Mubarak Flag of Hungary.svg Mađarska 19:20
(8:10)
Flag of Croatia.svg Hrvatska izvještaj [16] [17]
4. utakmica 6. lipnja 1999. Flag of Egypt.svg Ismaïlia, Mubarak Flag of Croatia.svg Hrvatska 23:29
(7:13)
Zastava Ruske Federacije.svg Rusija izvještaj [16] [17]
5. utakmica 7. lipnja 1999. Flag of Egypt.svg Ismaïlia, Mubarak Flag of Croatia.svg Hrvatska 27:25
(14:10)
Flag of Nigeria.svg Nigerija izvještaj [16] [17]
osmina završnice 9. lipnja 1999. Flag of Egypt.svg Ismaïlia, Mubarak Flag of Yugoslavia (1992–2003); Flag of Serbia and Montenegro (2003–2006).svg SR Jugoslavija 30:23
(15:9)
Flag of Croatia.svg Hrvatska izvještaj [16] [17]

Hrvatska reprezentacija je plasirana na 10. mjesto.
Ostali izvori: [4] [18] [19] [20] [21]

2001.[uredi | uredi kôd]

Hrvatska se plasirala preko Europskog prvenstva 2000. (šesto mjesto). [22]

Svjetsko prvenstvo[uredi | uredi kôd]

Vista-xmag.pngPodrobniji članak o temi: Svjetsko prvenstvo u rukometu - Francuska 2001.

utakmica datum mjesto odigravanja, (dvorana) reprezentacija1 rezultat
(poluvrijeme)
reprezentacija2 napomena
izvještaj utakmice
poredak izvori
C skupina
1. utakmica 23. siječnja 2001. Flag of France.svg Besançon, Palais des Sports Flag of Croatia.svg Hrvatska 25:15
(12:6)
Flag of Greenland.svg Grenland izvještaj
mj. reprezentacija dalje
1. Flag of Spain.svg Španjolska osmina završnice
2. Flag of Germany.svg Njemačka
3. Flag of Croatia.svg Hrvatska
4. Flag of South Korea.svg Južna Koreja
5. Flag of Greenland.svg Grenland
6. Flag of the United States.svg SAD
[23] [24]
2. utakmica 24. siječnja 2001. Flag of France.svg Besançon, Palais des Sports Flag of the United States.svg SAD 12:41
(5:21)
Flag of Croatia.svg Hrvatska izvještaj [23] [24]
3. utakmica 25. siječnja 2001. Flag of France.svg Besançon, Palais des Sports Flag of Croatia.svg Hrvatska 23:23
(12:13)
Flag of Germany.svg Njemačka izvještaj1
izvještaj2
[23] [24]
4. utakmica 27. siječnja 2001. Flag of France.svg Besançon, Palais des Sports Flag of Croatia.svg Hrvatska 33:38
(18:16)
Flag of South Korea.svg Južna Koreja izvještaj [23] [24]
5. utakmica 28. siječnja 2001. Flag of France.svg Besançon, Palais des Sports Flag of Spain.svg Španjolska 27:32
(9:16)
Flag of Croatia.svg Hrvatska izvještaj [23] [24]
osmina završnice 31. siječnja 2001. Flag of France.svg Marseille, Palais des Sports de Marseille Flag of Croatia.svg Hrvatska 34:37 (prod.)
(11:15 1.pol; 29:29 2.pol; 33:33 1.prod)
Flag of Ukraine.svg Ukrajina Ukrajina pobijedila nakon produžetaka [24]

Hrvatska reprezentacija je plasirana na 9. mjesto.
Ostali izvori: [4] [25] [26] [27] [28]

2003.[uredi | uredi kôd]

Kvalifikacije[uredi | uredi kôd]

utakmica datum mjesto odigravanja, (dvorana) reprezentacija1 rezultat
(poluvrijeme)
reprezentacija2 napomena
izvještaj utakmice
poredak izvori
Europske kvalifikacije - doigravanje (play-off)
1. utakmica 1. lipnja 2002. Flag of Croatia.svg Zagreb, Flag of Croatia.svg Hrvatska 35:24
(20:10)
Flag of the Czech Republic.svg Češka izvještaj [29] [30]
2. utakmica 9. lipnja 2002. Flag of the Czech Republic.svg Karvina, Flag of the Czech Republic.svg Češka 26:32
(13:15)
Flag of Croatia.svg Hrvatska izvještaj [29] [30]

Hrvatska reprezentacija se ukupnim rezultatom 67:50 plasirala na Svjetsko prvenstvo.

Svjetsko prvenstvo[uredi | uredi kôd]

Vista-xmag.pngPodrobniji članak o temi: Svjetsko prvenstvo u rukometu - Portugal 2003.

utakmica datum mjesto odigravanja, (dvorana) reprezentacija1 rezultat
(poluvrijeme)
reprezentacija2 napomena
izvještaj utakmice
poredak izvori
Prvi krug (Preliminarna runda) - Skupina C
1. utakmica 20. siječnja 2003. Flag of Portugal.svg Funchal, Madeira Tecnopolo Flag of Croatia.svg Hrvatska 29:30
(18:13)
Flag of Argentina.svg Argentina izvještaj1
izvještaj2
mj. reprezentacija dalje
1. Flag of Croatia.svg Hrvatska 2. krug - Skupina 3
2. Flag of France.svg Francuska 2. krug - Skupina 4
3. Zastava Ruske Federacije.svg Rusija 2. krug - Skupina 3
4. Flag of Hungary.svg Mađarska 2. krug - Skupina 4
5. Flag of Argentina.svg Argentina
6. Flag of Saudi Arabia.svg Saudijska Arabija
[31] [32]
2. utakmica 21. siječnja 2003. Flag of Portugal.svg Funchal, Madeira Tecnopolo Flag of Saudi Arabia.svg Suadijska Arabija 18:25
(10:8)
Flag of Croatia.svg Hrvatska izvještaj1
izvještaj2
[31] [32]
3. utakmica 23. siječnja 2003. Flag of Portugal.svg Funchal, Madeira Tecnopolo Zastava Ruske Federacije.svg Rusija 26:28
(10:12)
Flag of Croatia.svg Hrvatska izvještaj1
izvještaj2
[31] [32]
4. utakmica 25. siječnja 2003. Flag of Portugal.svg Funchal, Madeira Tecnopolo Flag of Croatia.svg Hrvatska 23:22
(11:10)
Flag of France.svg Francuska izvještaj [31] [32]
5. utakmica 26. siječnja 2003. Flag of Portugal.svg Funchal, Madeira Tecnopolo Flag of Croatia.svg Hrvatska 30:29
(16:13)
Flag of Hungary.svg Mađarska izvještaj [31] [32]
Drugi krug (Glavna runda) - Skupina 3 (Skupina III)
1. / (2.) utakmica 29. siječnja 2003. Flag of Portugal.svg Rio Maior, Pabellón Polideportivo Flag of Croatia.svg Hrvatska 29:23
(13:11)
Flag of Egypt.svg Egipat izvještaj
mj. reprezentacija dalje
1. Flag of Croatia.svg Hrvatska poluzavršnica
2. Zastava Ruske Federacije.svg Rusija za 5.-8. mjesto
3. Flag of Denmark.svg Danska
4. Flag of Egypt.svg Egipat
[31] [32]
2. / (3.) utakmica 30. siječnja 2003. Flag of Portugal.svg Rio Maior, Pabellón Polideportivo Flag of Croatia.svg Hrvatska 33:27
(19:11)
Flag of Denmark.svg Danska izvještaj [31] [32]
poluzavršnica 1. veljače 2003. Flag of Portugal.svg Lisabon, Pavilhão Atlântico Flag of Spain.svg Španjolska 37:39 (prod.)
(14:9 1.pol; 26:26 2. pol; 31:31 1. prod)
Flag of Croatia.svg Hrvatska Hrvatska pobijedila nakon produžetaka
izvještaj
[31] [32]
završnica 2. veljače 2003. Flag of Portugal.svg Lisabon, Pavilhão Atlântico Flag of Croatia.svg Hrvatska 34:31
(20:16)
Flag of Germany.svg Njemačka izvještaj1
izvještaj2
izvještaj3
[31] [32]

Hrvatska reprezentacija je osvojila prvo mjesto (zlatnu medalju).
Ostali izvori: [4] [33] [34] [35]

2005.[uredi | uredi kôd]

Hrvatska se plasirala preko Svjetskog prvenstva 2003. (prvaci). [36]

Svjetsko prvenstvo[uredi | uredi kôd]

Vista-xmag.pngPodrobniji članak o temi: Svjetsko prvenstvo u rukometu - Tunis 2005.

utakmica datum mjesto odigravanja, (dvorana) reprezentacija1 rezultat
(poluvrijeme)
reprezentacija2 napomena
izvještaj utakmice
poredak izvori
Prvi krug (Preliminarna runda) - Skupina C
1. utakmica 23. siječnja 2005. Flag of Tunisia.svg Sfax, Hall 7th Novembre Flag of Croatia.svg Hrvatska 36:23
(15:13)
Flag of Argentina.svg Argentina izvještaj1
izvještaj2
mj. reprezentacija dalje
1. Flag of Croatia.svg Hrvatska 2. krug - Skupina II
2. Flag of Spain.svg Španjolska
3. Flag of Sweden.svg Švedska
4. Flag of Japan.svg Japan
5. Flag of Argentina.svg Argentina
6. Flag of Australia.svg Australija
[37] [38]
2. utakmica 24. siječnja 2005. Flag of Tunisia.svg Sfax, Hall 7th Novembre Flag of Japan.svg Japan 25:34
(14:15)
Flag of Croatia.svg Hrvatska izvještaj1
izvještaj2
[37] [38]
3. utakmica 26. siječnja 2005. Flag of Tunisia.svg Sfax, Hall 7th Novembre Flag of Croatia.svg Hrvatska 38:18
(24:7)
Flag of Australia.svg Australija izvještaj1
izvještaj2
[37] [38]
4. utakmica 27. siječnja 2005. Flag of Tunisia.svg Sfax, Hall 7th Novembre Flag of Spain.svg Španjolska 31:33
(15:15)
Flag of Croatia.svg Hrvatska izvještaj1
izvještaj2
[37] [38]
5. utakmica 29. siječnja 2005. Flag of Tunisia.svg Sfax, Hall 7th Novembre Flag of Croatia.svg Hrvatska 28:27
(14:15)
Flag of Sweden.svg Švedska izvještaj1
izvještaj2
[37] [38]
Drugi krug (Glavna runda) - Skupina II
1. / (3.) utakmica 31. siječnja 2005. Flag of Tunisia.svg Nabeul, Salle Bir Challouf Flag of Croatia.svg Hrvatska 25:28
(11:12)
Flag of Norway.svg Norveška izvještaj1
izvještaj2
mj. reprezentacija dalje
1. Flag of Croatia.svg Hrvatska poluzavršnica
2. Flag of Spain.svg Španjolska
3. Flag of Yugoslavia (1992–2003); Flag of Serbia and Montenegro (2003–2006).svg Srbija i Crna Gora za 5. mjesto
4. Flag of Norway.svg Norveška za 7. mjesto
5. Flag of Germany.svg Njemačka za 9. mjesto
6. Flag of Sweden.svg Švedska za 11. mjesto
[37] [38]
2. / (4.) utakmica 1. veljače 2005. Flag of Tunisia.svg Nabeul, Salle Bir Challouf Flag of Germany.svg Njemačka 26:29
(11:15)
Flag of Croatia.svg Hrvatska izvještaj1
izvještaj2
[37] [38]
3. / (5.) utakmica 3. veljače 2005. Flag of Tunisia.svg Nabeul, Salle Bir Challouf Flag of Croatia.svg Hrvatska 24:23
(10:11)
Flag of Yugoslavia (1992–2003); Flag of Serbia and Montenegro (2003–2006).svg Srbija i Crna Gora izvještaj1
izvještaj2
[37] [38]
poluzavršnica 5. veljače 2005. Flag of Tunisia.svg Radès, Hall 7th Novembre Flag of Croatia.svg Hrvatska 35:32
(15:14)
Flag of France.svg Francuska izvještaj1
izvještaj2
[37] [38]
završnica 6. veljače 2005. Flag of Tunisia.svg Radès, Hall 7th Novembre Flag of Spain.svg Španjolska 40:34
(21:13)
Flag of Croatia.svg Hrvatska izvještaj1
izvještaj2
[37] [38]

Hrvatska reprezentacija je osvojila drugo mjesto (srebrenu medalju).
Ostali izvori: [4] [39] [40] [41]

2007.[uredi | uredi kôd]

Hrvatska se plasirala preko Europskog prvenstva 2006. (4. mjesto). [42]

Svjetsko prvenstvo[uredi | uredi kôd]

Vista-xmag.pngPodrobniji članak o temi: Svjetsko prvenstvo u rukometu - Njemačka 2007.

utakmica datum mjesto odigravanja, (dvorana) reprezentacija1 rezultat
(poluvrijeme)
reprezentacija2 napomena
izvještaj utakmice
poredak izvori
Prvi krug (Preliminarna runda) - Skupina F
1. utakmica 20. siječnja 2007. Flag of Germany.svg Stuttgart, Porsche-Arena Flag of Croatia.svg Hrvatska 35:22
(18:11)
Flag of Morocco.svg Maroko izvještaj1
izvještaj2
izvještaj3
izvještaj4
mj. reprezentacija dalje
1. Flag of Croatia.svg Hrvatska 2. krug - Skupina M II
2. Zastava Ruske Federacije.svg Rusija
3. Flag of South Korea.svg Južna Koreja Pred. kup - Skupina II (13.-18.)
4. Flag of Morocco.svg Maroko Pred. kup - Skupina IV (19.-24.)
[43] [44] [45]
2. utakmica 21. siječnja 2007. Flag of Germany.svg Stuttgart, Porsche-Arena Flag of South Korea.svg Južna Koreja 23:41
(9:20)
Flag of Croatia.svg Hrvatska izvještaj1
izvještaj2
izvještaj3
izvještaj4
[43] [44] [45]
3. utakmica 22. siječnja 2007. Flag of Germany.svg Stuttgart, Porsche-Arena Flag of Croatia.svg Hrvatska 32:27
(16:11)
Zastava Ruske Federacije.svg Rusija izvještaj1
izvještaj2
izvještaj3
izvještaj4
[43] [44] [45]
Drugi krug (Glavna runda) - Skupina M II
1. / (2.) utakmica) 24. siječnja 2007. Flag of Germany.svg Mannheim, SAP Arena Flag of Denmark.svg Danska 26:28
(12:15)
Flag of Croatia.svg Hrvatska izvještaj1
izvještaj2
izvještaj3
izvještaj4
mj. reprezentacija dalje
1. Flag of Croatia.svg Hrvatska četvrtzavršnica
2. Flag of Denmark.svg Danska
3. Flag of Spain.svg Španjolska
4. Zastava Ruske Federacije.svg Rusija
5. Flag of Hungary.svg Mađarska za 9. mjesto
6. Flag of the Czech Republic.svg Češka za 11. mjesto
[43] [45]
2. / (3.) utakmica) 25. siječnja 2007. Flag of Germany.svg Mannheim, SAP Arena Flag of Croatia.svg Hrvatska 25:18
(12:8)
Flag of Hungary.svg Mađarska izvještaj1
izvještaj2
izvještaj3
izvještaj4
[43] [45]
3. / (4.) utakmica) 27. siječnja 2007. Flag of Germany.svg Mannheim, SAP Arena Flag of Croatia.svg Hrvatska 31:29
(14:12)
Flag of the Czech Republic.svg Češka izvještaj1
izvještaj2
izvještaj3
izvještaj4
[43] [45]
4. / (5.) utakmica) 28. siječnja 2007. Flag of Germany.svg Mannheim, SAP Arena Flag of Spain.svg Španjolska 28:29
(16:11)
Flag of Croatia.svg Hrvatska izvještaj1
izvještaj2
izvještaj3
izvještaj4
[43] [45]
četvrtzavršnica 30. siječnja 2007. Flag of Germany.svg Köln, Kölnarena Flag of Croatia.svg Hrvatska 18:21
(9:10)
Flag of France.svg Francuska izvještaj1
izvještaj2
izvještaj3
izvještaj4
[43] [45]
za 5.-8. mjesto 1. veljače 2007. Flag of Germany.svg Köln, Kölnarena Flag of Spain.svg Španjolska 27:35
(12:16)
Flag of Croatia.svg Hrvatska izvještaj1
izvještaj2
izvještaj3
izvještaj4
[43] [45]
za 5. mjesto 3. veljače 2007. Flag of Germany.svg Köln, Kölnarena Flag of Croatia.svg Hrvatska 34:25
(18:12)
Zastava Ruske Federacije.svg Rusija izvještaj1
izvještaj2
izvještaj3
izvještaj 4
[43] [45]

Hrvatska reprezentacija je osvojila peto mjesto.
Ostali izvori: [4] [46] [47]

2009.[uredi | uredi kôd]

Hrvatska izravno kvalificirana na Svjetsko prvenstvo kao domaćin. [48]

Svjetsko prvenstvo[uredi | uredi kôd]

Vista-xmag.pngPodrobniji članak o temi: Svjetsko prvenstvo u rukometu - Hrvatska 2009.

utakmica datum mjesto odigravanja, (dvorana) reprezentacija1 rezultat
(poluvrijeme)
reprezentacija2 napomena
izvještaj utakmice
poredak izvori
Prvi krug (Preliminarna runda) - Skupina B
1. utakmica 16. siječnja 2009. Flag of Croatia.svg Split, Spaladium Arena Flag of Croatia.svg Hrvatska 27:26
(14:13)
Flag of South Korea.svg Južna Koreja izvještaj
mj. reprezentacija dalje
1. Flag of Croatia.svg Hrvatska 2. krug - Skupina II
2. Flag of Sweden.svg Švedska
3. Flag of South Korea.svg Južna Koreja
4. Flag of Spain.svg Španjolska Pred. kup - Skupina I
5. Flag of Cuba.svg Kuba
6. Flag of Kuwait.svg Kuvajt
[49] [50] [51]
2. utakmica 18. siječnja 2009. Flag of Croatia.svg Split, Spaladium Arena Flag of Kuwait.svg Kuvajt 21:40
(13:22)
Flag of Croatia.svg Hrvatska izvještaj [49] [50] [51]
3. utakmica 19. siječnja 2009. Flag of Croatia.svg Split, Spaladium Arena Flag of Croatia.svg Hrvatska 41:20
(20:9)
Flag of Cuba.svg Kuba izvještaj [49] [50] [51]
4. utakmica 21. siječnja 2009. Flag of Croatia.svg Split, Spaladium Arena Flag of Spain.svg Španjolska 22:32
(11:18)
Flag of Croatia.svg Hrvatska izvještaj [49] [50] [51]
5. utakmica 22. siječnja 2009. Flag of Croatia.svg Split, Spaladium Arena Flag of Croatia.svg Hrvatska 30:26
(14:13)
Flag of Sweden.svg Švedska izvještaj [49] [50] [51]
Drugi krug (Glavna runda) - Skupina I
1. / (3.) utakmica 24. siječnja 2009. Flag of Croatia.svg Zagreb, Arena Zagreb Flag of Hungary.svg Mađarska 22:27
(12:14)
Flag of Croatia.svg Hrvatska izvještaj
mj. reprezentacija dalje
1. Flag of Croatia.svg Hrvatska poluzavršnica
2. Flag of France.svg Francuska
3. Flag of Hungary.svg Mađarska za 5. mjesto
4. Flag of Sweden.svg Švedska za 7. mjesto
5. Flag of Slovakia.svg Slovačka za 9. mjesto
6. Flag of South Korea.svg Južna Koreja za 11. mjesto
[51] [52] [53]
2. / (4.) utakmica 25. siječnja 2009. Flag of Croatia.svg Zagreb, Arena Zagreb Flag of Croatia.svg Hrvatska 31:25
(18:13)
Flag of Slovakia.svg Slovačka izvještaj [51] [52] [53]
3. / (5.) utakmica 27. siječnja 2009. Flag of Croatia.svg Zagreb, Arena Zagreb Flag of France.svg Francuska 19:22
(7:11)
Flag of Croatia.svg Hrvatska izvještaj [51] [52] [53]
poluzavršnica 30. siječnja 2009. Flag of Croatia.svg Zagreb, Arena Zagreb Flag of Croatia.svg Hrvatska 29:23
(14:13)
Flag of Hungary.svg Poljska izvještaj [51] [54] [55]
završnica 1. veljače 2009. Flag of Croatia.svg Zagreb, Arena Zagreb Flag of France.svg Francuska 24:19
(11:12)
Flag of Croatia.svg Hrvatska izvještaj [51] [54] [55]

Hrvatska reprezentacija je osvojila drugo mjesto (srebrenu medalju).
Ostali izvori: [4] [56] [57] [58] [59]

2011.[uredi | uredi kôd]

Hrvatska se plasirala preko Europskog prvenstva 2010. (2. mjesto). [60]

Svjetsko prvenstvo[uredi | uredi kôd]

Vista-xmag.pngPodrobniji članak o temi: Svjetsko prvenstvo u rukometu - Švedska 2011.

utakmica datum mjesto odigravanja, (dvorana) reprezentacija1 rezultat
(poluvrijeme)
reprezentacija2 napomena
izvještaj utakmice
poredak izvori
Prvi krug (Preliminarna runda) - Skupina C
1. utakmica 14. siječnja 2011. Flag of Sweden.svg Malmö, Malmö Arena Flag of Croatia.svg Hrvatska 27:21
(11:13)
Flag of Romania.svg Rumunjska izvještaj1
izvještaj2
izvještaj3
izvještaj4
mj. reprezentacija dalje
1. Flag of Denmark.svg Danska 2. krug - Skupina II
2. Flag of Croatia.svg Hrvatska
3. Flag of Serbia.svg Srbija
4. Flag of Algeria.svg Alžir Pred. kup - za 13.-16. mjesto
5. Flag of Romania.svg Rumunjska Pred. kup - za 17.-20. mjesto
6. Flag of Australia.svg Australija Pred. kup - za 21.-24. mjesto
[61] [62] [63] [64]
2. utakmica 16. siječnja 2011. Flag of Sweden.svg Lund, Färs och Frosta Sparbank Arena Flag of Algeria.svg Alžir 15:26
(11:11)
Flag of Croatia.svg Hrvatska izvještaj1
izvještaj2
izvještaj3
izvještaj4
[61] [62] [63] [64]
3. utakmica 17. siječnja 2011. Flag of Sweden.svg Malmö, Malmö Arena Flag of Croatia.svg Hrvatska 42:15
(19:9)
Flag of Australia.svg Australija izvještaj1
izvještaj2
izvještaj3
izvještaj4
[61] [62] [63] [64]
4. utakmica 19. siječnja 2011. Flag of Sweden.svg Malmö, Malmö Arena Flag of Serbia.svg Srbija 24:24
(13:12)
Flag of Croatia.svg Hrvatska izvještaj1
izvještaj2
izvještaj3
izvještaj4
[61] [62] [63] [64]
5. utakmica 20. siječnja 2011. Flag of Sweden.svg Malmö, Malmö Arena Flag of Croatia.svg Hrvatska 29:34
(16:15)
Flag of Denmark.svg Danska izvještaj1
izvještaj2
izvještaj3
izvještaj4
[61] [62] [63] [64]
Drugi krug (Glavna runda) - Skupina II
1. / (3.) utakmica 22. siječnja 2011. Flag of Sweden.svg Lund, Färs och Frosta Sparbank Arena Flag of Croatia.svg Hrvatska 36:18
(19:6)
Flag of Argentina.svg Argentina izvještaj1
izvještaj2
izvještaj3
izvještaj4
mj. reprezentacija dalje
1. Flag of Denmark.svg Danska poluzavršnica
2. Flag of Sweden.svg Švedska
3. Flag of Croatia.svg Hrvatska za 5. mjesto
4. Flag of Poland.svg Poljska za 7. mjesto
5. Flag of Serbia.svg Srbija za 9. mjesto
6. Flag of Argentina.svg Argentina za 11. mjesto
[61] [62] [63] [51]
2. / (4.) utakmica 23. siječnja 2011. Flag of Sweden.svg Malmö, Malmö Arena Flag of Sweden.svg Švedska 29:25
(14:12)
Flag of Croatia.svg Hrvatska izvješta1
izvještaj2
izvještaj3
izvještaj4
[61] [62] [63] [64]
3. / (5.) utakmica 25. siječnja 2011. Flag of Sweden.svg Malmö, Malmö Arena Flag of Croatia.svg Hrvatska 28:24
(13:11)
Flag of Poland.svg Poljska izvještaj1
izvještaj2
izvještaj3
izvještaj4
[61] [62] [63] [64]
za 5. mjesto 28. siječnja 2011. Flag of Sweden.svg Malmö, Malmö Arena Flag of Iceland.svg Island 33:34
(16:14)
Flag of Croatia.svg Hrvatska izvještaj1
izvještaj2
izvještaj3
izvještaj4
[61] [62] [63] [64]

Hrvatska reprezentacija je osvojila peto mjesto.
Ostali izvori: [65] [66]

2013.[uredi | uredi kôd]

Hrvatska se plasirala preko Europskog prvenstva 2012. (treće mjesto). [67]

Svjetsko prvenstvo[uredi | uredi kôd]

Vista-xmag.pngPodrobniji članak o temi: Svjetsko prvenstvo u rukometu - Španjolska 2013.

utakmica datum mjesto odigravanja, (dvorana) reprezentacija1 rezultat
(poluvrijeme)
reprezentacija2 napomena
izvještaj utakmice
poredak izvori
(Preliminarna runda) - Skupina D
1. utakmica 12. siječnja 2013. Flag of Spain.svg Madrid, Caja Mágica Flag of Croatia.svg Hrvatska 36:13
(17:4)
Flag of Australia.svg Australija izvještaj1
izvještaj2
izvještaj3
izvještaj4
mj. reprezentacija dalje
1. Flag of Croatia.svg Hrvatska osmina završnice
2. Flag of Spain.svg Španjolska
3. Flag of Hungary.svg Mađarska
4. Flag of Egypt.svg Egipat
5. Flag of Algeria.svg Alžir Pred. kup - za 17.-20. mjesto
6. Flag of Australia.svg Australija Pred. kup - za 21.-24. mjesto
[68] [69] [70] [71]
2. utakmica 14. siječnja 2013. Flag of Spain.svg Madrid, Caja Mágica Flag of Algeria.svg Alžir 20:31
(12:15)
Flag of Croatia.svg Hrvatska izvještaj1
izvještaj2
izvještaj3
izvještaj4
[68] [69] [70] [71]
3. utakmica 15. siječnja 2013. Flag of Spain.svg Madrid, Caja Mágica Flag of Croatia.svg Hrvatska 30:21
(15:11)
Flag of Hungary.svg Mađarska izvještaj1
izvještaj2
izvještaj3
izvještaj4
[68] [69] [70] [71]
4. utakmica 17. siječnja 2013. Flag of Spain.svg Madrid, Caja Mágica Flag of Croatia.svg Hrvatska 24:20
(11:9)
Flag of Egypt.svg Egipat izvještaj [70] [71]
5. utakmica 19. siječnja 2013. Flag of Spain.svg Madrid, Caja Mágica Flag of Spain.svg Španjolska 25:27
(13:15)
Flag of Croatia.svg Hrvatska izvještaj [70] [71]
osmina završnice 21. siječnja 2013. Flag of Spain.svg Zaragoza, Pabellón Príncipe Felipe Flag of Croatia.svg Hrvatska 33:24
(21:9)
Flag of Belarus.svg Bjelorusija izvještaj1
izvještaj2
izvještaj3
izvještaj4
[68] [69] [71]
četvrtzavršnica 23. siječnja 2013. Flag of Spain.svg Zaragoza, Pabellón Príncipe Felipe Flag of France.svg Francuska 23:30
(12:13)
Flag of Croatia.svg Hrvatska izvještaj1
izvještaj2
izvještaj3
izvještaj4
[68] [69] [71]
poluzavršnica 25. siječnja 2013. Flag of Spain.svg Barcelona, Palau Sant Jordi Flag of Denmark.svg Danska 30:24
(14:11)
Flag of Croatia.svg Hrvatska izvještaj1
izvještaj2
izvještaj3
izvještaj4
[68] [69] [71]
za 3. mjesto 26. siječnja 2013. Flag of Spain.svg Barcelona, Palau Sant Jordi Flag of Slovenia.svg Slovenija 26:31
(13:14)
Flag of Croatia.svg Hrvatska izvještaj1
izvještaj2
izvještaj3
izvještaj4
[68] [69] [71]

Hrvatska reprezentacija je osvojila treće mjesto (brončanu medalju).
Ostali izvori: [72] [73]

2015.[uredi | uredi kôd]

Hrvatska se plasirala preko Europskog prvenstva 2014. (četvrto mjesto). [74]

Svjetsko prvenstvo[uredi | uredi kôd]

Vista-xmag.pngPodrobniji članak o temi: Svjetsko prvenstvo u rukometu - Katar 2015.

utakmica datum mjesto odigravanja, (dvorana) reprezentacija1 rezultat
(poluvrijeme)
reprezentacija2 napomena
izvještaj utakmice
poredak izvori
(Preliminarna runda) - Skupina B
1. utakmica 16. siječnja 2015. Flag of Qatar.svg Doha, Duhail Handball Sports Hall Flag of Croatia.svg Hrvatska 32:30
(16:13)
Flag of Austria.svg Austrija izvještaj1
izvještaj2
izvještaj3
izvještaj4
mj. reprezentacija dalje
1. Flag of Croatia.svg Hrvatska osmina završnice
2. Flag of North Macedonia.svg Makedonija
3. Flag of Austria.svg Austrija
4. Flag of Tunisia.svg Tunis
5. Flag of Bosnia and Herzegovina.svg Bosna i Hercegovina Pred. kup - za 17.-20. mjesto
6. Flag of Iran.svg Iran Pred. kup - za 21.-24. mjesto
[75] [76] [77]
2. utakmica 17. siječnja 2015. Flag of Qatar.svg Doha, Duhail Handball Sports Hall Flag of Tunisia.svg Tunis 25:28
(13:14)
Flag of Croatia.svg Hrvatska izvještaj1
izvještaj2
izvještaj3
izvještaj4
[75] [76] [77]
3. utakmica 19. siječnja 2015. Flag of Qatar.svg Doha, Duhail Handball Sports Hall Flag of Croatia.svg Hrvatska 41:22
(19:13)
Flag of Iran.svg Iran izvještaj1
izvještaj2
izvještaj3
izvještaj4
[75] [76] [77]
4. utakmica 21. siječnja 2015. Flag of Qatar.svg Doha, Duhail Handball Sports Hall Flag of North Macedonia.svg Makedonija 26:29
(14:15)
Flag of Croatia.svg Hrvatska izvještaj [77]
5. utakmica 23. siječnja 2015. Flag of Qatar.svg Doha, Duhail Handball Sports Hall Flag of Croatia.svg Hrvatska 28:21
(17:8)
Flag of Bosnia and Herzegovina.svg Bosna i Hercegovina izvještaj [77]
osmina završnice 25. siječnja 2015. Flag of Qatar.svg Doha, Ali Bin Hamad al-Attiyah Arena Flag of Croatia.svg Hrvatska 26:25
(13:15)
Flag of Brazil.svg Brazil izvještaj1
izvješzaj2
izvještaj3
izvještaJ4
[75] [76] [77]
četvrtzavršnica 28. siječnja 2015. Flag of Qatar.svg Doha, Ali Bin Hamad al-Attiyah Arena Flag of Croatia.svg Hrvatska 22:24
(10:12)
Flag of Poland.svg Poljska izvještaj1
izvještaj2
izvještaj3
izvještaj4
[75] [76] [77]
za 5.-8. mjesto 30. siječnja 2015. Flag of Qatar.svg Doha, Ali Bin Hamad al-Attiyah Arena Flag of Croatia.svg Hrvatska 28:23
(13:11)
Flag of Germany.svg Njemačka izvještaj1
izvještaj2
izvještaj3
izvještaj4
[75] [76] [77]
za 5. mjesto 31. siječnja 2015. Flag of Qatar.svg Lusail, Lusail Sports Arena Flag of Croatia.svg Hrvatska 24:28
(11:15)
Flag of Denmark.svg Danska izvještaj1
izvještaj2
izvještaj3
izvještaj4
[75] [76] [77]

Hrvatska reprezentacija je osvojila šesto mjesto.
Ostali izvori: [78] [79]

2017.[uredi | uredi kôd]

Hrvatska se plasirala preko Europskog prvenstva 2016. (treće mjesto). [80]

Svjetsko prvenstvo[uredi | uredi kôd]

Vista-xmag.pngPodrobniji članak o temi: Svjetsko prvenstvo u rukometu - Francuska 2017.


utakmica datum mjesto odigravanja, (dvorana) reprezentacija1 rezultat
(poluvrijeme)
reprezentacija2 napomena
izvještaj utakmice
poredak izvori
(Preliminarna runda) - Skupina C
1. utakmica 13. siječnja 2017. Flag of France.svg Rouen, Kindarena Flag of Croatia.svg Hrvatska 28:23
(12:11)
Flag of Saudi Arabia.svg Saudijska Arabija izvještaj1
izvještaj2
izvještaj3
izvještaj4
mj. reprezentacija dalje
1. Flag of Germany.svg Njemačka osmina završnice
2. Flag of Croatia.svg Hrvatska
3. Flag of Belarus.svg Bjelorusija
4. Flag of Hungary.svg Mađarska
5. Flag of Saudi Arabia.svg Saudijska Arabija Pred. kup - za 17.-20. mjesto
6. Flag of Chile.svg Čile Pred. kup - za 21.-24. mjesto
[81] [82]
2. utakmica 14. siječnja 2017. Flag of France.svg Rouen, Kindarena Flag of Hungary.svg Mađarska 28:31
(11:11)
Flag of Croatia.svg Hrvatska izvještaj1
izvještaj2
izvještaj3
izvještaj4
[81] [82]
3. utakmica 16. siječnja 2017. Flag of France.svg Rouen, Kindarena Flag of Croatia.svg Hrvatska 31:25
(18:15)
Flag of Belarus.svg Bjelorusija izvještaj1
izvještaj2
izvještaj3
izvještaj4
[81] [82]
4. utakmica 18. siječnja 2017. Flag of France.svg Rouen, Kindarena Flag of Croatia.svg Hrvatska 37:22
(17:9)
Flag of Chile.svg Čile izvještaj [82]
5. utakmica 20. siječnja 2017. Flag of France.svg Rouen, Kindarena Flag of Germany.svg Njemačka 28:21
(13:9)
Flag of Croatia.svg Hrvatska izvještaj [82]
osmina završnice 22. siječnja 2017. Flag of France.svg Montpellier, Park&Suites Arena Flag of Croatia.svg Hrvatska 21:19
(13:7)
Flag of Egypt.svg Egipat izvještaj1
izvještaj2
izvještaj3
izvještaj4
[81] [82]
četvrtzavršnica 24. siječnja 2017. Flag of France.svg Montpellier, Park&Suites Arena Flag of Spain.svg Španjolska 29:30
(15:17)
Flag of Croatia.svg Hrvatska izvještaj1
izvještaj2
izvještaj3
izvještaj4
[81] [82]
poluzavršnica 24. siječnja 2017. Flag of France.svg Pariz, AccorHotels Arena Flag of Croatia.svg Hrvatska 25:28 (prod.)
(10:12 1.pol; 22:22 2.pol)
Flag of Norway.svg Norveška Norveška pobijedila nakon produžetaka
izvještaj1
izvještaj2
izvještaj3
izvještaj4
[81] [82]
za 3. mjesto 24. siječnja 2017. Flag of France.svg Pariz, AccorHotels Arena Flag of Slovenia.svgSlovenija 31:30
(13:18)
Flag of Croatia.svg Hrvatska izvještaj1
izvještaj2
izvještaj3
izvještaj4
[81] [82]

Hrvatska reprezentacija je osvojila četvrto mjesto.
Ostali izvori: [83]

2019.[uredi | uredi kôd]

Kvalifikacije[uredi | uredi kôd]

utakmica datum mjesto odigravanja, (dvorana) reprezentacija1 rezultat
(poluvrijeme)
reprezentacija2 napomena
izvještaj utakmice
poredak izvori
Europske kvalifikacije - doigravanje (play-off)
1. utakmica 9. lipnja 2018. Flag of Croatia.svg Osijek, Dvorana Gradski vrt Flag of Croatia.svg Hrvatska 32:19
(17:10)
Flag of Montenegro.svg Crna Gora izvještaj [84] [85]
2. utakmica 14. lipnja 2018. Flag of Montenegro.svg Podgorica, SC Morača Flag of Montenegro.svg Crna Gora 32:31
(18:14)
Flag of Croatia.svg Hrvatska izvještaj [84] [85]

Hrvatska reprezentacija se ukupnim rezultatom 63:51 plasirala na Svjetsko prvenstvo.
Ostali izvori: [86] [87]

Svjetsko prvenstvo[uredi | uredi kôd]

Vista-xmag.pngPodrobniji članak o temi: Svjetsko prvenstvo u rukometu - Danska i Njemačka 2019.

utakmica datum mjesto odigravanja, (dvorana) reprezentacija1 rezultat
(poluvrijeme)
reprezentacija2 napomena
izvještaj utakmice
poredak izvori
Prvi krug (Preliminarna runda) - Skupina B
1. utakmica 11. siječnja 2019. Flag of Germany.svg München, Olympiahalle Flag of Iceland.svg Island 27:31
(14:16)
Flag of Croatia.svg Hrvatska izvještaj1
izvještaj2
izvještaj3
izvještaj4
mj. reprezentacija dalje
1. Flag of Croatia.svg Hrvatska 2. krug - Skupina I
2. Flag of Spain.svg Španjolska
3. Flag of Iceland.svg Island
4. Flag of North Macedonia.svg Sjeverna Makedonija Pred. kup - za 13.-16. mjesto
5. Flag of Bahrain.svg Bahrein Pred. kup - za 17.-20. mjesto
6. Flag of Japan.svg Japan Pred. kup - za 21.-24. mjesto
[88] [89]
2. utakmica 13. siječnja 2019. Flag of Germany.svg München, Olympiahalle Flag of Croatia.svg Hrvatska 35:27
(18:13)
Flag of Japan.svg Japan izvještaj1
izvještaj2
izvještaj3
izvještaj4
[88] [89]
3. utakmica 14. siječnja 2019. Flag of Germany.svg München, Olympiahalle Flag of Croatia.svg Hrvatska 31:22
(16:11)
Flag of North Macedonia.svg Sjeverna Makedonija izvještaj1
izvještaj2
izvještaj3
izvještaj4
[88] [89]
4. utakmica 16. siječnja 2019. Flag of Germany.svg München, Olympiahalle Flag of Croatia.svg Hrvatska 32:20
(19:9)
Flag of Bahrain.svg Bahrein izvještaj1
izvještaj2
izvještaj3
izvještaj4
[88] [89]
5. utakmica 17. siječnja 2019. Flag of Germany.svg München, Olympiahalle Flag of Spain.svg Španjolska 19:23
(10:13)
Flag of Croatia.svg Hrvatska izvještaj1
izvještaj2
izvještaj3
izvještaj4
[88] [89]
Drugi krug (Glavna runda) - Skupina I
1. / (3.) utakmica 20. siječnja 2019. Flag of Germany.svg Köln, Lanxess Arena Flag of Brazil.svg Brazil 29:26
(17:13)
Flag of Croatia.svg Hrvatska izvještaj1
izvještaj2
izvještaj3
izvještaj4
mj. reprezentacija dalje
1. Flag of Germany.svg Njemačka poluzavršnica
2. Flag of France.svg Francuska
3. Flag of Croatia.svg Hrvatska za 5. mjesto
4. Flag of Spain.svg Španjolska za 7. mjesto
5. Flag of Brazil.svg Brazil
6. Flag of Iceland.svg Island
[90] [89]
2. / (4.) utakmica 21. siječnja 2019. Flag of Germany.svg Köln, Lanxess Arena Flag of Croatia.svg Hrvatska 21:22
(11:11)
Flag of Germany.svg Njemačka izvještaj1
izvještaj2
izvještaj3
izvještaj4
[90] [89]
3. / (5.) utakmica 23. siječnja 2019. Flag of Germany.svg Köln, Lanxess Arena Flag of France.svg Francuska 20:23
(11:11)
Flag of Croatia.svg Hrvatska izvještaj1
izvještaj2
izvještaj3
izvještaj4
[90] [89]
za 5. mjesto 26. siječnja 2019. Flag of Denmark.svg Herning, Jyske Bank Boxen Flag of Croatia.svg Hrvatska 28:34
(13:16)
Flag of Sweden.svg Švedska izvještaj1
izvještaj2
izvještaj3
izvještaj4
[91] [89]

Hrvatska reprezentacija je osvojila šesto mjesto.
Ostali izvori: [92]

2021.[uredi | uredi kôd]

Hrvatska se plasirala preko Europskog prvenstva 2020. (drugo mjesto). [93]

Svjetsko prvenstvo[uredi | uredi kôd]

Vista-xmag.pngPodrobniji članak o temi: Svjetsko prvenstvo u rukometu - Egipat 2021.

utakmica datum mjesto odigravanja, (dvorana) reprezentacija1 rezultat
(poluvrijeme)
reprezentacija2 napomena
izvještaj utakmice
poredak izvori
Prvi krug (Preliminarna runda) - Skupina C
1. utakmica 15. siječnja 2021. Flag of Egypt.svg Aleksandrija - Borg El Arab, Handball Hall Borg Al Arab Flag of Croatia.svg Hrvatska 29:29
(14:17)
Flag of Japan.svg Japan izvještaj1
izvještaj2
izvještaj3
izvještaj4
mj. reprezentacija dalje
1. Flag of Croatia.svg Hrvatska 2. krug - Skupina II
2. Flag of Qatar.svg Katar
3. Flag of Japan.svg Japan
4. Flag of Angola.svg Angola Pred. kup - Skupina I
[94] [95]
2. utakmica 17. siječnja 2021. Flag of Egypt.svg Aleksandrija - Borg El Arab, Handball Hall Borg Al Arab Flag of Angola.svg Angola 20:28
(11:12)
Flag of Croatia.svg Hrvatska izvještaj1
izvještaj2
izvještaj3
izvještaj4
[94] [95]
3. utakmica 19. siječnja 2021. Flag of Egypt.svg Aleksandrija - Borg El Arab, Handball Hall Borg Al Arab Flag of Croatia.svg Hrvatska 26:24
(13:11)
Flag of Qatar.svg Katar izvještaj1
izvještaj2
izvještaj3
izzvještaj4
[94] [95]
Drugi krug (Glavna runda) - Skupina II
1. / (3.) utakmica 21. siječnja 2021. Flag of Egypt.svg Kairo, Cairo Stadium Hall 1 Flag of Croatia.svg Hrvatska 28:18
(13:18)
Flag of Bahrain.svg Bahrein izvještaj1
izvještaj2
izvještaj3
izvještaj4
mj. reprezentacija dalje
1. Flag of Denmark.svg Danska četvrtzavršnica
2. Flag of Qatar.svg Katar
3. Flag of Argentina.svg Argentina
4. Flag of Croatia.svg Hrvatska
5. Flag of Japan.svg Japan
6. Flag of Bahrain.svg Bahrein
[96] [95]
2. / (4.) utakmica 23. siječnja 2021. Flag of Egypt.svg Kairo, Cairo Stadium Hall 1 Flag of Argentina.svg Argentina 23:19
(12:12)
Flag of Croatia.svg Hrvatska izvještaj1
izvještaj2
izvještaj3
izvještaj4
[96] [95]
3. / (5.) utakmica 25. siječnja 2021. Flag of Egypt.svg Kairo, Cairo Stadium Hall 1 Flag of Denmark.svg Danska 38:26
(17:15)
Flag of Croatia.svg Hrvatska izvještaj1
izvještaj2
izvještaj3
izvještaj4
[96] [95]

Hrvatska reprezentacija je plasirana na 15. mjesto.
Ostali izvori: [97]


Ukupno protiv protivnika[uredi | uredi kôd]

Unutarnje poveznice[uredi | uredi kôd]

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]

Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. (engl.) todor66.com, Men Handball World Championship 1995 European Qualification, pristupljeno 5. veljače 2021.
  2. 2,0 2,1 2,2 2,3 2,4 2,5 2,6 2,7 2,8 (engl.) eurohandball.com, 1995 Men's World Championship - Finals, wayback arhiva
  3. 3,0 3,1 3,2 3,3 3,4 3,5 3,6 3,7 3,8 (engl.) todor66.com, Men Handball XIV World Championship 1995 Iceland 07.05-21.05 Champion France, pristupljeno 5. veljače 2021.
  4. 4,0 4,1 4,2 4,3 4,4 4,5 4,6 4,7 (engl.)(fr.)(njem.) ihf.info, Men’s World Championships / Championnats du Monde Hommes / Männer-Weltmeisterschaften - Statistics / Statistiques / Statistik - 1938 -2009, wayback arhiva
  5. (engl.)(fr.)(njem.) archive.ihf.info, A - Indoor/en salle/Halle - 1995 - ISL 7.-21.5.1995, preuzeto 5. veljače 2021.
  6. (engl.) the-sports.org, Handball - Men's World Championship - 1995, pristupljeno 5. veljače 2021.
  7. (njem.) handball-wm-statistik.de, Handball Weltmeisterschaft 1995 in Island, pristupljeno 5. veljače 2021.
  8. (engl.) todor66.com, Men Handball World Championship 1997 European Qualification played 1996, pristupljeno 6. veljače 2021.
  9. 9,0 9,1 9,2 9,3 9,4 9,5 (engl.) eurohandball.com, 1997 Men's World Championship - Finals, wayback arhiva
  10. 10,0 10,1 10,2 10,3 10,4 10,5 (engl.) todor66.com, Men Handball XV World Championship 1997 Kumamoto (JPN) 17.05-01.06 Champion Russia, pristupljeno 6. veljače 2021.
  11. (engl.)(fr.)(njem.) ihf.info, A - Indoor/en salle/Halle - 1997 - JPN 17.5.-1.6.1997, wayback arhiva
  12. (engl.) the-sports.org, Handball - Men's World Championship - 1997, pristupljeno 6. veljače 2021.
  13. (njem.) handball-wm-statistik.de, Handball Weltmeisterschaft 1997 in Japan, pristupljeno 6. veljače 2021.
  14. 14,0 14,1 14,2 14,3 14,4 14,5 (engl.) history.eurohandball.com, 1999 Men's World Championship - Qualification, pristupljeno 6. veljače 2021.
  15. 15,0 15,1 15,2 15,3 15,4 15,5 (engl.) todor66.com, Men Handball World Championship 1999 Qualification Europe played 1998, pristupljeno 6. veljače 2021.
  16. 16,0 16,1 16,2 16,3 16,4 16,5 (engl.) history.eurohandball.com, 1999 Men's World Championship - Finals, pristupljeno 12. veljače 2021.
  17. 17,0 17,1 17,2 17,3 17,4 17,5 (engl.) todor66.com, Men Handball XVI World Championship 1999 Cairo (EGY) 02.06-15.06 Champion Sweden, pristupljeno 12. veljače 2021.
  18. (engl.)(fr.)(njem.) archive.ihf.info, A - Indoor/en salle/Halle - 1999 - EGY - 2.-15.6.1999, wayback arhiva
  19. (engl.) the-sports.org, Handball - Men's World Championship - 1999, pristupljeno 12. veljače 2021.
  20. (njem.) handball-wm-statistik.de, Handball Weltmeisterschaft 1999 in Ägypten, pristupljeno 12. veljače 2021.
  21. (njem.) archiv.thw-handball.de, Handball-Weltmeisterschaft 1999 in Ägypten:, pristupljeno 12. veljače 2021.
  22. (engl.) todor66.com, Men Handball World Championship Qualification Europe 2001 played 2000, pristupljeno 12. lipnja 2021.
  23. 23,0 23,1 23,2 23,3 23,4 (engl.) history.eurohandball.com, 2001 Men's World Championship - Finals, pristupljeno 12. veljače 2021.
  24. 24,0 24,1 24,2 24,3 24,4 24,5 (engl.) todor66.com, Men Handball XVII World Championship 2001 France 23.01-04.02 Champion France, pristupljeno 12. veljače 2021.
  25. (engl.)(fr.)(njem.) archive.ihf.info, A - Indoor/en salle/Halle - 2001 - FRA - 23.1.-4.2.2001, preuzeto 12. veljače 2021.
  26. (engl.) the-sports.org, Handball - Men's World Championship - 2001, pristupljeno 12. veljače 2021.
  27. (njem.) handball-wm-statistik.de, Handball Weltmeisterschaft 2001 in Frankreich, pristupljeno 12. veljače 2021.
  28. (njem.) archiv.thw-handball.de, Handball-Weltmeisterschaft 2001 in Frankreich:, pristupljeno 12. veljače 2021.
  29. 29,0 29,1 (engl.) history.eurohandball.com, 2003 Men's World Championship - Play Off, pristupljeno 15. veljače 2021.
  30. 30,0 30,1 (engl.) todor66.com, Men Handball World Championship 2003 Qualification Europe played 2002, pristupljeno 15. veljače 2021.
  31. 31,0 31,1 31,2 31,3 31,4 31,5 31,6 31,7 31,8 (engl.) history.eurohandball.com, 2003 Men's World Championship - Final Round, pristupljeno 15. veljače 2021.
  32. 32,0 32,1 32,2 32,3 32,4 32,5 32,6 32,7 32,8 (engl.) todor66.com, Men Handball XVIII World Championship 2003 in Portugal 20.01-02.02 Champion Croatia, pristupljeno 15. veljače 2021.
  33. (engl.)(fr.)(njem.) archive.ihf.info, A - Indoor/en salle/Halle - 2003 - POR - 20.1.-2.2.2003, preuzeto 15. veljače 2021.
  34. (engl.) the-sports.org, Handball - Men's World Championship - 2003, pristupljeno 15. veljače 2021.
  35. (njem.) handball-wm-statistik.de, Handball Weltmeisterschaft 2003 in Portugal, pristupljeno 15. veljače 2021.
  36. (engl.) todor66.com, Men Handball World Championship 2005 Qualification Europe played 2004, pristupljeno 15. veljače 2021.
  37. 37,0 37,1 37,2 37,3 37,4 37,5 37,6 37,7 37,8 37,9 (engl.) history.eurohandball.com, 2005 Men's World Championship - Final Round, pristupljeno 15. veljače 2021.
  38. 38,0 38,1 38,2 38,3 38,4 38,5 38,6 38,7 38,8 38,9 (engl.) todor66.com, Men Handball XIX World Championship 2005 in Tunisia 23.01-06.02 Champion Spain, pristupljeno 15. veljače 2021.
  39. (engl.)(fr.)(njem.) archive.ihf.info, A - Indoor/en salle/Halle - 2005 - TUN - 23.1.-6.2.2005, preuzeto 15. veljače 2021.
  40. (engl.) the-sports.org, Handball - Men's World Championship - 2005, pristupljeno 15. veljače 2021.
  41. (njem.) handball-wm-statistik.de, Handball Weltmeisterschaft 2005 in Tunesien, pristupljeno 15. veljače 2021.
  42. (engl.) todor66.com, Men Handball World Championship 2007 Qualification Europe played 2006, pristupljeno 15. veljače 2021.
  43. 43,0 43,1 43,2 43,3 43,4 43,5 43,6 43,7 43,8 43,9 (engl.) ihf.info, XX Men's Handball World Championship Germany 2007 >> Fixtures and Results, wayback arhiva
  44. 44,0 44,1 44,2 (engl.) archive.ihf.info, XX Men's Handball World Championship Germany 2007 > Fixtures and Results - Preliminary Round, pristupljeno 16. veljače 2021.
  45. 45,0 45,1 45,2 45,3 45,4 45,5 45,6 45,7 45,8 45,9 (engl.) todor66.com, Men Handball XX World Championship 2007 Germany 20.01-04.02 - Champion >Germany, pristupljeno 16. veljače 2021.
  46. (engl.) the-sports.org, Handball - Men's World Championship - 2007, pristupljeno 16. veljače 2021.
  47. (njem.) handball-wm-statistik.de, Handball Weltmeisterschaft 2007 in Deutschland, pristupljeno 16. veljače 2021.
  48. (engl.) todor66.com, Men Handball World Championship 2009 Qualification Europe played 2008, pristupljeno 16. veljače 2021.
  49. 49,0 49,1 49,2 49,3 49,4 (engl.) archive.ihf.info, Home >> IHF Competitions > World Championships > Men's World Championships > XXI Men's Handball World Championship 2009 > Fixtures and Results > Preliminary Round, pristupljeno 17. veljače 2021.
  50. 50,0 50,1 50,2 50,3 50,4 (engl.) ihf.info, Home >> IHF Competitions >> World Championships >> Men's World Championships >> XXI Men's Handball World Championship 2009 >> Fixtures and Results >> Preliminary Round, wayback arhiva
  51. 51,00 51,01 51,02 51,03 51,04 51,05 51,06 51,07 51,08 51,09 51,10 (engl.) todor66.com, Men Handball XXI World Championship 2009 Croatia 16.01-01.02 +1 GMT Champion France, pristupljeno 17. veljače 2021.
  52. 52,0 52,1 52,2 (engl.) archive.ihf.info, Home >> IHF Competitions > World Championships > Men's World Championships > XXI Men's Handball World Championship 2009 > Fixtures and Results > Main Round, pristupljeno 17. veljače 2021.
  53. 53,0 53,1 53,2 (engl.) ihf.info, Home >> IHF Competitions > World Championships > Men's World Championships > XXI Men's Handball World Championship 2009 > Fixtures and Results > Main Round, wayback arhiva
  54. 54,0 54,1 (engl.) archive.ihf.info, Home >> IHF Competitions > World Championships > Men's World Championships > XXI Men's Handball World Championship 2009 > Fixtures and Results > Finals and Placement Matches, pristupljeno 17. veljače 2021.
  55. 55,0 55,1 (engl.) ihf.info, Home >> IHF Competitions > World Championships > Men's World Championships > XXI Men's Handball World Championship 2009 > Fixtures and Results > Finals and Placement Matches, wayback arhiva
  56. (engl.) archive.ihf.info, Home >> IHF Competitions > World Championships > Men's World Championships > XXI Men's Handball World Championship 2009 > Fixtures and Results, pristupljeno 17. veljače 2021.
  57. (engl.) ihf.info, Home >> IHF Competitions > World Championships > Men's World Championships > XXI Men's Handball World Championship 2009 > Fixtures and Results, wayback arhiva
  58. (engl.) the-sports.org, Handball - Men's World Championship - 2009, pristupljeno 17. veljače 2021.
  59. (njem.) handball-wm-statistik.de, Handball Weltmeisterschaft 2009 in Kroatien, pristupljeno 17. veljače 2021.
  60. (engl.) todor66.com, Men Handball World Championship 2011 Qualification Europe played 2010, pristupljeno 17. veljače 2021.
  61. 61,0 61,1 61,2 61,3 61,4 61,5 61,6 61,7 61,8 (engl.) archive.ihf.info, Home >> IHF Competitions > World Championships > Men's World Championships > XXII Men's Handball World Championship 2011 > Fixtures and Results, pristupljeno 17. veljače 2021.
  62. 62,0 62,1 62,2 62,3 62,4 62,5 62,6 62,7 62,8 (engl.) ihf.info, ihf.info, titions/worldchampionships/mensworldchampionships/xxiimenshandballworldchampionship2011/fixturesandresults.aspx archive.ihf.info, Home >> IHF Competitions > World Championships > Men's World Championships > XXII Men's Handball World Championship 2011 > Fixtures and Results, wayback arhiva
  63. 63,0 63,1 63,2 63,3 63,4 63,5 63,6 63,7 63,8 (engl.) history.eurohandball.com, 2011 Men's World Championship - Final Tournament, pristupljeno 17. veljače 2021.
  64. 64,0 64,1 64,2 64,3 64,4 64,5 64,6 64,7 (engl.) todor66.com, Men Handball XXII World Championship 2011 Sweden 13-30.01 - Winner France, pristupljeno 17. veljače 2021.
  65. (engl.) the-sports.org, Handball - Men's World Championship - 2011, pristupljeno 17. veljače 2021.
  66. (njem.) handball-wm-statistik.de, Handball Weltmeisterschaft 2011 in Schweden, pristupljeno 17. veljače 2021.
  67. (engl.) todor66.com, Men Handball World Championship 2013 Qualification Europe played 2011-2012, pristupljeno 18. veljače 2021.
  68. 68,0 68,1 68,2 68,3 68,4 68,5 68,6 (engl.) archive.ihf.info, Home >> IHF Competitions > World Championships > Men's World Championships > Men's Handball World Championship Spain 2013 > Fixtures and Results, pristupljeno 18. veljače 2021.
  69. 69,0 69,1 69,2 69,3 69,4 69,5 69,6 (engl.) ihf.info, Home >> IHF Competitions > World Championships > Men's World Championships > Men's Handball World Championship Spain 2013 > Fixtures and Results, wayback arhiva
  70. 70,0 70,1 70,2 70,3 70,4 (engl.) history.eurohandball.com, 2013 Men's World Championship - Final Tournament - Preliminary Round, pristupljeno 18. veljače 2021.
  71. 71,0 71,1 71,2 71,3 71,4 71,5 71,6 71,7 71,8 (engl.) todor66.com, Men Handball XXIII World Championship 2013 Spain 11-27.01 - Winner Spain, pristupljeno 18. veljače 2021.
  72. (engl.) the-sports.org, Handball - Men's World Championship - 2013, pristupljeno 18. veljače 2021.
  73. (njem.) handball-wm-statistik.de, Handball Weltmeisterschaft 2013 in Spanien, pristupljeno 18. veljače 2021.
  74. (engl.) todor66.com, Men Handball World Championship 2015 Qualification Europe played 2013-2014, pristupljeno 18. veljače 2021.
  75. 75,0 75,1 75,2 75,3 75,4 75,5 75,6 (engl.) archive.ihf.info, Home >> IHF Competitions > World Championships > Men's World Championships > Men's Handball World Championship Qatar 2015 > Fixtures and Results, pristupljeno 1. ožujka 2021.
  76. 76,0 76,1 76,2 76,3 76,4 76,5 76,6 (engl.) ihf.info, Home >> IHF Competitions > World Championships > Men's World Championships > Men's Handball World Championship Qatar 2015 > Fixtures and Results, wayback arhiva
  77. 77,0 77,1 77,2 77,3 77,4 77,5 77,6 77,7 77,8 (engl.) todor66.com, Men Handball XXIV World Championship 2015 Qatar (+3 GMT) 15.01-01.02 - Winner France, pristupljeno 1. ožujka 2021.
  78. (engl.) the-sports.org, Handball - Men's World Championship - 2015, pristupljeno 1. ožujka 2021.
  79. (njem.) handball-wm-statistik.de, Handball Weltmeisterschaft 2015 in Katar, pristupljeno 1. ožujka 2021.
  80. (engl.) todor66.com, Men Handball World Championship 2017 Qualification Europe played 2015-2016, pristupljeno 1. ožujka 2021.
  81. 81,0 81,1 81,2 81,3 81,4 81,5 81,6 (engl.) archive.ihf.info, Home >> IHF Competitions > World Championships > Men's World Championships > Men's Handball World Championship France 2017 > Fixtures and Results, pristupljeno 1. ožujka 2021.
  82. 82,0 82,1 82,2 82,3 82,4 82,5 82,6 82,7 82,8 (engl.) todor66.com, Men Handball XXV World Championship 2017 France (+1 GMT) January 11-29 - Winner France, pristupljeno 1. ožujka 2021.
  83. (engl.) the-sports.org, Handball - Men's World Championship - 2017, pristupljeno 1. ožujka 2021.
  84. 84,0 84,1 (engl.) history.eurohandball.com, 2019 Men's World Championship - Qualification - Qualification Europe - Phase2 Play Off, pristupljeno 1. ožujka 2021.
  85. 85,0 85,1 (engl.) todor66.com, Men Handball World Championship 2019 Qualification Europe played 2017-2018, pristupljeno 1. ožujka 2021.
  86. (engl.) the-sports.org, Handball - Men's World Championships - Qualifications European Zone - 2017/2018, pristupljeno 1. ožujka 2021.
  87. (engl.) the-sports.org, Handball - Men's World Championships - Qualifications European Zone - Play-Off - 2017/2018 - Detailed results, pristupljeno 1. ožujka 2021.
  88. 88,0 88,1 88,2 88,3 88,4 (engl.) ihf.info, 2019 IHF Mens' World Championship - Preliminary Round, pristupljeno 4. ožujka 2021.
  89. 89,0 89,1 89,2 89,3 89,4 89,5 89,6 89,7 89,8 (engl.) todor66.com, Men Handball XXVI World Championship 2019 Denmark and Germany 09-27.01 - Winner Denmark, pristupljeno 4. ožujka 2021.
  90. 90,0 90,1 90,2 (engl.) ihf.info, 2019 IHF Mens' World Championship - Main Round, pristupljeno 4. ožujka 2021.
  91. (engl.) ihf.info, 2019 IHF Mens' World Championship - Placement Matches 5-8, pristupljeno 4. ožujka 2021.
  92. (engl.) the-sports.org, Handball - Men's World Championship - 2019, pristupljeno 4. ožujka 2021.
  93. (engl.) todor66.com, Men Handball World Championship 2021 Qualification Europe played 2019-2020, pristupljeno 4. ožujka 2021.
  94. 94,0 94,1 94,2 (engl.) ihf.info, 27th IHF Mens' World Championship 2021 - Preliminary Round, pristupljeno 5. ožujka 2021.
  95. 95,0 95,1 95,2 95,3 95,4 95,5 (engl.) todor66.com, Men Handball XXVII World Championship 2021 Egypt 13th to 31st January - Winner Denmark 2nd, pristupljeno 5. ožujka 2021.
  96. 96,0 96,1 96,2 (engl.) ihf.info, 27th IHF Mens' World Championship 2021 - Main Round, pristupljeno 5. ožujka 2021.
  97. (engl.) the-sports.org, Handball - Men's World Championship - 2021, pristupljeno 5. ožujka 2021.