Dodatak:Popis vrsta:Mega

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje


  • Taksoni:

Megabahita , Megabalanus , Megabalanus , Megabaris , Megabasis , Megabiston , Megabostrichus , Megabothris , Megabracon , Megabraula , Megabulbus , Megabyzus , Megacalanidae , Megacalanus , Megacanthaspis , Megacanthoporina , Megacanthopus , Megacaphys , Megacapitula , Megacara , Megacarna , Megacarpaea , Megacentron , Megacephala , Megacephala Latreille, 1802 , Megacephalacris , Megacephalini Laporte, 1834 , Megacephalomon , Megacepon , Megacera , Megaceraea , Megaceramis , Megaceras , Megaceratoneura , Megacerdresa , Megaceresa , Megaceria , Megaceron , Megaceropsis , Megaceros , Megacerus , Megacerus , Megaceryle , Megachalcis , Megachasma , Megachasmidae , Megacheilacris , Megachernes , Megacheuma , Megachile , Megachilidae , Megachirus , Megachoriolaus , Megachytrium , Megaciella , Megaclia , Megacmonotus , Megacnemus , Megacoccus , Megacoelidia , Megacoeloides , Megacoelus , Megacolabus , Megacollybia , Megacorma , Megacoryne , Megacrania , Megacraspedus , Megacrenella , Megacrenella , Megacrex , Megacriodes , Megacyclops , Megacyllene , Megacythere , Megadasys , Megadelphax , Megadendromus , Megadenia , Megaderma , Megadermatidae , Megaderus , Megadesmidae , Megadesmus , Megadiceras , Megadicrania , Megadictya , Megadictyna , Megadicylus , Megadiestramima , Megadolomedes , Megadontognathus , Megadontomys , Megadorus , Megadrepana , Megadrillus , Megadromus Motschulsky, 1865 , Megadunderbergia , Megadyptes , Megadytes , Megaelosia , Megaentalina , Megaerops , Megaesthesius , Megaetaira , Megafenestra , Megafrohippus , Megafroneta , Megafukia , Megagallia , Megaglena Peters & Edmunds, 1970 , Megagnathos , Megagnostus , Megagonoscena , Megagrapha , Megagrapton , Megagrapton , Megagraulos , Megagrypha , Megagymnostreptus , Megaherpystis , Megahexura , Megahilda , Megajoppa , Megalachne , Megalactis , Megaladapidae , Megalaemyia , Megalagathis , Megalagrion , Megalaima , Megalamphis , Megalamusus , Megalanceola , Megalancistrus , Megalancosauridae , Megalancosaurinae , Megalancosaurus , Megalaria , Megalariaceae , Megalasma , Megalaspidicus , Megalaspis , Megalastrum , Megaleas , Megalecanium , Megalechis , Megaleledone , Megalembidium , Megalepthyphantes , Megaleptoperla , Megalestes , Megaleuctra , Megalidia , Megalinga , Megalisania , Megalithericles , Megalithone , Megalleucosma , Megaloascos , Megaloastia , Megalobaris , Megaloblatta , Megalobosia , Megalobrachium , Megalobrama , Megalobrimus , Megalocardia , Megalocaria , Megalocentor , Megalocercus , Megalocercus Chun, 1887 , Megaloceroea , Megalocoleus , Megalocolus , Megalocorynus , Megalocottus , Megalocotyle , Megalocraerus , Megalocranchia , Megalocryptes , Megaloctena , Megalocypris , Megalocystidium , Megalocytivirus , Megalodacne , Megalodes , Megalodicopia , Megalodiscus , Megalodochium , Megalodon , Megalodontida , Megalodontidae , Megalodontoidea , Megalodoras , Megalofrea , Megaloglossus , Megalogomphus , Megalogonia , Megalographa , Megalogryllus , Megaloharpya , Megalohelcon , Megalohypha , Megalomacha , Megalometis , Megalometopon , Megalomina , Megalomma , Megalomma Westwood, 1842 , Megalommum , Megalomoidea , Megalomphalus , Megalomus , Megalomus , Megalomya , Megalomycter , Megalomyrmex , Megalomys , Megalomyzon , Megalonaias , Megalonchidae , Megalonchus , Megalonema , Megalonibea , Megalonitis , Megalonotus , Megalonychidae , Megalonychus Chaudoir, 1843 , Megalonycta , Megaloodes Lesne, 1896 , Megalopalpus , Megalopaussus Lea, 1906 , Megalopelma , Megalopenthimia , Megalophanes , Megalophasma , Megalophota , Megalophycita , Megalopidae , Megalopidae , Megalopiformes , Megaloplastinx , Megalopodidae , Megaloprepus , Megaloproctus , Megaloprotachne , Megalops , Megalops , Megalopsalis , Megalopsallus , Megalopsis , Megalopsis , Megalopsius , Megalopta , Megaloptera , Megaloptera , Megaloptidia , Megaloptilla , Megalopyge , Megalopygidae , Megalopyrga , Megalorchestia , Megalorchis , Megaloremmius , Megalorhipida , Megalosauridae † , Megalosaurus , Megalosaurus Ritgen, 1826 † , Megaloschema , Megalosebus , Megaloseptoria , Megalosoma , Megalosphecia , Megalospora , Megalospora , Megalosporaceae , Megalostomis , Megalostrata , Megalostylodes , Megalostylus , Megalota , Megalotheca , Megalothoraca , Megalothorax , Megalothrips , Megalotica , Megalotocepheus , Megalotomus , Megalotremis , Megalotus , Megalotyla , Megalotylidae , Megaluropidae , Megaluropus , Megalurothrips , Megalurulus , Megalurus , Megalurus , Megalybus , Megamareta , Megamastodes , Megamastus , Megambonia , Megamecus , Megamelanosoma , Megamelanus , Megamelodes , Megamelus , Megamerina , Megamerinidae , Megametope , Megametopon , Megamoera , Megamonas , Megamorio Chaudoir, 1880 , Megamphopus , Megamyrmaekion , Meganaclia , Megandiperla , Megandrena , Meganeflus , Meganema , Meganephria , Meganerilla , Meganeura Brongniart, 1885 † , Meganeuridae Handlirsch, 1906 † , Meganeurinae Handlirsch, 1906 † , Meganeuropsis Carpenter, 1939 † , Meganeurula Handlirsch, 1906 † , Meganisoptera Martynov, 1932 † , Meganodontia , Meganomia , Meganoplium , Meganoton , Meganthias , Meganthribus , Meganura , Meganyctiphanes , Meganyctycia , Megaoonops , Megapalaeolenus , Megapalla , Megapallifera , Megapalpus , Megaparia , Megapariopsis , Megapedion , Megaperca , Megaperidae , Megaphasma , Megaphlaeoba , Megaphobema , Megaphonia , Megaphorus , Megaphragma , Megaphrynium , Megaphthalma , Megaphthalmoides , Megaphthiria , Megaphyllum , Megaphysa , Megaplatypus , Megaplectes , Megapnosaurus Ivie, Slipinski & Wegrzynowicz, 2001 † , Megapoda , Megapodagrion , Megapodagrionidae , Megapodiidae , Megapodius , Megapogon , Megapontiidae , Megapora , Megaporella , Megaporella , Megaporus , Megaporus , Megapriapus , Megaproctus , Megaprosopus , Megapsyrassa , Megaptera , Megapterum , Megaptilidae † , Megaptiloides † , Megaptilus † , Megapulvinaria , Megapyge , Megarafonus , Megaraneus , Megaraptor , Megaraptor Novas, 1998 † , Megaraptor Novas, 1998 † , Megarasbora , Megarctosa , Megarcys , Megarenia , Megarhetus , Megarhinus , Megarhogas , Megarhopaea , Megarhyssa , Megarrhinus , Megarthria , Megarthridia , Megarthroglossus , Megarynchus , Megasaissetia , Megascelis , Megascelus , Megaschizomus , Megascogaster , Megascolecidae , Megascops , Megasecoptera Rohdendorf, 1961 † , Megaselia , Megasema , Megasemum , Megasis , Megaskamma , Megasolena , Megasoma , Megasorex , Megasphaera , Megaspidiotus , Megaspilidae , Megaspilus , Megaspiridae , Megaspora , Megasporaceae , Megasporoporia , Megastachya , Megaster , Megasternum , Megastes , Megastethodon , Megastethus , Megastictus , Megasticus , Megastigmus , Megastomatohyla , Megastomella , Megastomella , Megastraea , Megastrebla , Megastygarctides , Megastylis , Megastylus , Megasurcula , Megataphrus , Megatarsodes , Megatebennus , Megateg , Megateloides , Megatelus , Megatermis , Megatharsis , Megathentomum , Megathereva , Megathiris , Megathopa , Megathoposoma , Megathoracipsylla , Megathripa , Megathrips , Megathrix , Megathrix , Megathura , Megathymus , Megathyrididae , Megatoma , Megatrema , Megatrichobates , Megatrigonia , Megatrigoniidae , Megatrigoniinae , Megatrigoniini , Megatrigoniitae , Megatrigonioidae , Megatriorchis , Megatrioza , Megatropis , Megatrupes , Megatryphon , Megatympanon , Megatypus Tillyard 1925 † , Megaulacobothrus , Megaulon , Megaulus , Megavallius , Megaxenops , Megaxinus , Megayoldia , Megazancla , Megazosteria ,

Megab[uredi | uredi kôd]

Megabahita[uredi | uredi kôd]

Animalia → Arthropoda → Insecta → Hemiptera → Membracoidea → Cicadellidae

Podporodica Megabalaninae[uredi | uredi kôd]

Animalia → Arthropoda → Maxillopoda → Sessilia → Balanoidea → Balanidae

Megabalanus Hoek 1913[uredi | uredi kôd]

Animalia → Arthropoda → Maxillopoda → Sessilia → Balanoidea → Balanidae

Megabaris Hustache, 1951[uredi | uredi kôd]

Animalia → Arthropoda → Insecta → Coleoptera → Curculionoidea → Curculionidae

Tribus Megabasini Thomson, 1864[uredi | uredi kôd]

Animalia → Arthropoda → Insecta → Coleoptera → Cerambycidae → Lamiinae

Megabasis Audinet-Serville, 1835[uredi | uredi kôd]

Animalia → Arthropoda → Insecta → Coleoptera → Cerambycoidea → Cerambycidae

Megabatrus Löbl,1979[uredi | uredi kôd]

Animalia → Arthropoda → Insecta → Coleoptera → Staphylinoidea → Staphylinidae Megabiston , Megabostrichus , Megabothris , Megabracon , Megabraula , Megabulbus , Megabyzus ,

Megac[uredi | uredi kôd]

Megacalanidae , Megacalanus , Megacanthaspis , Megacanthoporina , Megacanthopus , Megacaphys , Megacapitula , Megacara , Megacarna , Megacarpaea , Megacentron , Megacephala , Megacephala Latreille, 1802 , Megacephalacris , Megacephalini Laporte, 1834 , Megacephalomon , Megacepon , Megacera , Megaceraea , Megaceramis ,

Megaceras[uredi | uredi kôd]

  • Megaceras bolivianus
  • Megaceras brevis
  • Megaceras briansaltini
  • Megaceras celatus
  • Megaceras crassum
  • Megaceras endroedii
  • Megaceras hoplites
  • Megaceras inexspectatus
  • Megaceras inflatum
  • Megaceras jason
  • Megaceras laevipenne
  • Megaceras morpheus
  • Megaceras pauliani
  • Megaceras philoctetes
  • Megaceras porioni
  • Megaceras quadraticollis
  • Megaceras remus
  • Megaceras septentrionis

Animalia > Arthropoda > Insecta > Coleoptera > Scarabaeoidea > Dynastidae Megaceratoneura , Megacerdresa , Megaceresa , Megaceria ,

Megaceroides Joleaud, 1914[uredi | uredi kôd]

Animalia → Chordata → Mammalia → Cetartiodactyla → Cervidae Megaceron , Megaceropsis , Megaceros , Megacerus , Megacerus , Megaceryle , Megachalcis ,

Megachasma[uredi | uredi kôd]

  1. Megachasma pelagios

Animalia > Chordata > Elasmobranchii > Lamniformes > Megachasmidae Megachasmidae ,

Megacheilacris[uredi | uredi kôd]

Megacheira[uredi | uredi kôd]

ArachnomorphaArthropodaAnimalia Megachernes , Megacheuma ,

Megachile Latreille, 1802[uredi | uredi kôd]

Animalia > Arthropoda > Insecta > Hymenoptera > Apoidea > Megachilidae Megachilidae ,

Podred Megachiroptera Dobson, 1875[uredi | uredi kôd]

Animalia → Chordata → Mammalia → Theria → Eutheria → Chiroptera Megachirus , Megachoriolaus , Megachytrium ,

Megaciella Hallmann, 1920[uredi | uredi kôd]

Animalia → Porifera → Demospongiae → Poecilosclerida → Acarnidae Megaclia , Megacmonotus , Megacnemus , Megacoccus , Megacoelidia , Megacoeloides , Megacoelus , Megacolabus , Megacollybia ,

Megaconus Zhou et al., 2013[uredi | uredi kôd]

EleutherodontidaeCynodontiaTherapsidaSynapsidaChordata Megacorma , Megacoryne , Megacrania , Megacraspedus , Megacrenella , Megacrenella , Megacrex , Megacriodes , Megacyclops , Megacyllene , Megacythere ,

Megad[uredi | uredi kôd]

Megadasys , Megadelphax , Megadendromus , Megadenia ,

Megaderma E. Geoffroy, 1810[uredi | uredi kôd]

Animalia → Chordata → Mammalia → Chiroptera → Microchiroptera → Megadermatidae

Porodica Megadermatidae H. Allen, 1864[uredi | uredi kôd]

Animalia → Chordata → Mammalia → Theria → Eutheria → Chiroptera → Microchiroptera Megaderus , Megadesmidae , Megadesmus , Megadiceras , Megadicrania , Megadictya , Megadictyna , Megadicylus , Megadiestramima , Megadolomedes ,

Megadontognathus[uredi | uredi kôd]

  1. Megadontognathus cuyuniense
  2. Megadontognathus kaitukaensis

Megadontomys , Megadorus , Megadrepana , Megadrillus , Megadromus Motschulsky, 1865 , Megadunderbergia , Megadyptes , Megadytes ,

Megae[uredi | uredi kôd]

Megaelosia Miranda-Ribeiro, 1923 (7 sp.)[uredi | uredi kôd]

Animalia → Chordata → Amphibia → Anura → Hylodidae Megaentalina ,

Megaerops Peters, 1865[uredi | uredi kôd]

Animalia → Chordata → Mammalia → Chiroptera → Pteropodidae → Pteropodinae Megaesthesius , Megaetaira ,

Megaf[uredi | uredi kôd]

Megafenestra , Megafrohippus ,

Megafroneta Blest, 1979[uredi | uredi kôd]

  1. Megafroneta dugdaleae Blest & Vink, 2002
  2. Megafroneta elongata Blest, 1979 tipična
  3. Megafroneta gigas Blest, 1979

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Araneae → Linyphiidae

Megafukia Matsumura, 1940[uredi | uredi kôd]

Animalia → Arthropoda → Insecta → Hemiptera → Cercopoidea → Aphrophoridae

Megag[uredi | uredi kôd]

Megagallia , Megaglena Peters & Edmunds, 1970 , Megagnathos , Megagnostus , Megagonoscena , Megagrapha , Megagrapton , Megagrapton , Megagraulos , Megagrypha , Megagymnostreptus ,

  1. Megagymnostreptus

Megah[uredi | uredi kôd]

Megaherpystis , Megahexura , Megahilda ,

  1. Megahexura

Megaj[uredi | uredi kôd]

Megajoppa ,

Megal[uredi | uredi kôd]

Megalachne , Megalactis ,

Porodica Megaladapidae Major, 1893[uredi | uredi kôd]

Animalia → Chordata → Mammalia → Theria → Eutheria → Primates → Strepsirrhini Megalaemyia , Megalagathis , Megalagrion ,

Megalagus Walker 1931[uredi | uredi kôd]

  1. Megalagus abaconis Hayes 2000
  2. Megalagus brachyodon Matthew 1903
  3. Megalagus dawsoni Black 1961
  4. Megalagus primitivus Schlaikjer 1935
  5. Megalagus turgidus Cope 1873

Animalia → Chordata → Mammalia → Lagomorpha → Leporidae Megalaima , Megalamphis , Megalamusus , Megalanceola ,

Megalancistrus Isbrücker, 1980[uredi | uredi kôd]

Animalia > Chordata > Actinopterygii > Siluriformes > Loricariidae Megalancosauridae ,

Megalancosaurinae Renesto et al. 2010[uredi | uredi kôd]

Drepanosauridae

Megalancosaurus Calzavara et al. 1981[uredi | uredi kôd]

Megalancosaurinae

Megalania[uredi | uredi kôd]

Sinponim: Megalania prisca = Varanus priscus (Owen, 1859)

VaranidaeVaranoideaPlatynotaScleroglossaSquamata

Megalapteryx Haast 1885[uredi | uredi kôd]

Animalia → Chordata → Aves → Dinornithiformes → Dinornithidae

Megalara[uredi | uredi kôd]

Megalaria , Megalariaceae , Megalasma , Megalaspidicus ,

Megalaspis[uredi | uredi kôd]

  1. Megalaspis cordyla

Megalastrum , Megaleas , Megalecanium ,

Megalechis[uredi | uredi kôd]

  1. Megalechis picta
  2. Megalechis thoracata

Megaleledone , Megalembidium ,

Megalenhydris Willemsen & Maletesta, 1987[uredi | uredi kôd]

  1. Megalenhydris barbaricina Willemsen and Malatesta 1987

Animalia → Chordata → Mammalia → Carnivora → Mustelidae

Megalepthyphantes Wunderlich, 1994[uredi | uredi kôd]

  1. Megalepthyphantes auresensis Bosmans, 2006
  2. Megalepthyphantes bkheitae (Bosmans & Bouragba, 1992)
  3. Megalepthyphantes brignolii Tanasevitch, 2014
  4. Megalepthyphantes camelus (Tanasevitch, 1990)
  5. Megalepthyphantes collinus (L. Koch, 1872)
  6. Megalepthyphantes globularis Tanasevitch, 2011
  7. Megalepthyphantes hellinckxorum Bosmans, 2006
  8. Megalepthyphantes kandahar Tanasevitch, 2009
  9. Megalepthyphantes kronebergi (Tanasevitch, 1989
  10. Megalepthyphantes kuhitangensis (Tanasevitch, 1989)
  11. Megalepthyphantes lydiae Wunderlich, 1994
  12. Megalepthyphantes minotaur Tanasevitch & Wunderlich, 2015
  13. Megalepthyphantes nebulosoides (Wunderlich, 1977)
  14. Megalepthyphantes nebulosus (Sundevall, 1830) tipična
  15. Megalepthyphantes pseudocollinus Saaristo, 1997
  16. Megalepthyphantes turkestanicus (Tanasevitch, 1989)
  17. Megalepthyphantes turkeyensis Tanasevitch, Kunt & Seyyar, 2005

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Araneae → Linyphiidae Megaleptoperla , Megalestes , Megaleuctra , Megalidia , Megalinga , Megalisania , Megalithericles , Megalithone , Megalleucosma , Megaloascos , Megaloastia , Megalobaris , Megaloblatta , Megalobosia , Megalobrachium ,

Megalobrama Dybowski, 1872[uredi | uredi kôd]

  1. Megalobrama amblycephala Yih, 1955
  2. Megalobrama elongata Huang & Zhang, 1986
  3. Megalobrama mantschuricus (Basilewsky, 1855)
  4. Megalobrama pellegrini (Tchang, 1930)
  5. Megalobrama terminalis (Richardson, 1846)

Animalia → Chordata → Actinopterygii → Cypriniformes → Cyprinidae Megalobrimus , Megalocardia , Megalocaria ,

Megalocentor[uredi | uredi kôd]

  1. Megalocentor echthrus

Megalocercus , Megalocercus Chun, 1887 ,

Tribus †Megalocerini Viret, 1961[uredi | uredi kôd]

Animalia → Chordata → Mammalia → Cetartiodactyla → Cervidae → Cervinae Megaloceroea ,

Megaloceros Brookes, 1828[uredi | uredi kôd]

Animalia → Chordata → Mammalia → Cetartiodactyla → Cervidae → Cervinae Megalocoleus , Megalocolus , Megalocorynus ,

Megalocottus[uredi | uredi kôd]

  1. Megalocottus platycephalus platycephalus
  2. Megalocottus platycephalus taeniopterus

Megalocotyle , Megalocraerus , Megalocranchia , Megalocryptes , Megaloctena , Megalocypris , Megalocystidium , Megalocytivirus , Megalodacne , Megalodes , Megalodicopia , Megalodiscus , Megalodochium , Megalodon , Megalodontida , Megalodontidae , Megalodontoidea ,

Megalodoras[uredi | uredi kôd]

  1. Megalodoras guayoensis
  2. Megalodoras uranoscopus

Megalofrea ,

Megaloglossus Pagenstecher, 1885[uredi | uredi kôd]

Animalia → Chordata → Mammalia → Chiroptera → Pteropodidae → Macroglossinae Megalogomphus , Megalogonia , Megalographa , Megalogryllus , Megaloharpya , Megalohelcon , Megalohypha , Megalomacha , Megalometis , Megalometopon , Megalomina , Megalomma , Megalomma Westwood, 1842 , Megalommum , Megalomoidea , Megalomphalus , Megalomus , Megalomus , Megalomya ,

Megalomycter[uredi | uredi kôd]

  1. Megalomycter teevani

Megalomyrmex , Megalomys , Megalomyzon , Megalonaias , Megalonchidae , Megalonchus ,

Megalonema[uredi | uredi kôd]

  1. Megalonema amaxanthum
  2. Megalonema argentinum
  3. Megalonema orixanthum
  4. Megalonema pauciradiatum
  5. Megalonema platanum
  6. Megalonema platycephalum
  7. Megalonema psammium
  8. Megalonema xanthum

Megalonibea[uredi | uredi kôd]

Megalonitis , Megalonotus ,

Porodica Megalonychidae Ameghino, 1889[uredi | uredi kôd]

Animalia → Chordata → Mammalia → Theria → Eutheria → Pilosa → Folivora Megalonychus Chaudoir, 1843 , Megalonycta , Megaloodes Lesne, 1896 , Megalopalpus , Megalopaussus Lea, 1906 , Megalopelma , Megalopenthimia , Megalophanes , Megalophasma , Megalophota , Megalophycita , Megalopidae , Megalopidae , Megalopiformes , Megaloplastinx ,

Megalopodidae[uredi | uredi kôd]

ChrysomeloideaColeopteraInsectaArthropodaAnimalia

Megaloprepus , Megaloproctus , Megaloprotachne ,

Megalops Lacepède, 1803[uredi | uredi kôd]

Animalia → Chordata → Actinopterygii → Elopiformes → Megalopidae Megalops ,

Podporodica Megalopsalidinae Forster, 1949[uredi | uredi kôd]

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Opiliones → Monoscutidae

Megalopsalis Roewer, 1923[uredi | uredi kôd]

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Opiliones → Monoscutidae → Megalopsalidinae Megalopsallus ,

Megalopsidiinae Leng, 1920[uredi | uredi kôd]

Animalia → Arthropoda → Insecta → Coleoptera → Staphylinoidea → Staphylinidae

Megalopsis Qian in Qiu et al., 1983[uredi | uredi kôd]

Animalia → Arthropoda → Trilobita → Asaphida → Asaphina → Anomocaroidea → Anomocarellidae Megalopsis , Megalopsius , Megalopta , Megaloptera , Megaloptera , Megaloptidia , Megaloptilla , Megalopyge , Megalopygidae , Megalopyrga , Megalorchestia , Megalorchis , Megaloremmius , Megalorhipida , Megalosauridae † , Megalosaurus , Megalosaurus Ritgen, 1826 † , Megaloschema , Megalosebus , Megaloseptoria , Megalosoma , Megalosphecia , Megalospora , Megalospora , Megalosporaceae , Megalostomis ,

Megalostrata Karsch, 1880[uredi | uredi kôd]

  1. Megalostrata bruneri (Bryant, 1936)
  2. Megalostrata depicta (O. Pickard-Cambridge, 1895)
  3. Megalostrata monistica (Chamberlin, 1924)
  4. Megalostrata raptor (L. Koch, 1866)

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Araneae → Corinnidae Megalostylodes , Megalostylus , Megalota , Megalotheca , Megalothoraca , Megalothorax , Megalothrips , Megalotica , Megalotocepheus , Megalotomus , Megalotremis , Megalotus , Megalotyla , Megalotylidae , Megaluropidae , Megaluropus , Megalurothrips , Megalurulus , Megalurus , Megalurus , Megalybus ,

Megam[uredi | uredi kôd]

Megamareta , Megamastodes , Megamastus , Megambonia , Megamecus , Megamelanosoma , Megamelanus , Megamelodes , Megamelus , Megamerina , Megamerinidae , Megametope , Megametopon , Megamoera , Megamonas , Megamorio Chaudoir, 1880 , Megamphopus , Megamyrmaekion ,

Megamastax[uredi | uredi kôd]

Animalia → Chordata → Vertebrata

  1. Megamastodes
  2. Megamastus
  3. Megamecus
  4. Megametope

Megamonas[uredi | uredi kôd]

Megamyrmaekion Reuss, 1834[uredi | uredi kôd]

  1. Megamyrmaekion algericum Simon, 1885
  2. Megamyrmaekion ashae Tikader & Gajbe, 1977
  3. Megamyrmaekion austrinum Simon, 1908
  4. Megamyrmaekion caudatum Reuss, 1834
  5. Megamyrmaekion hula Levy, 2009
  6. Megamyrmaekion jodhpurense Gajbe, 1993
  7. Megamyrmaekion kajalae Biswas & Biswas, 1992
  8. Megamyrmaekion magshimim Levy, 2009
  9. Megamyrmaekion nairobii Berland, 1920
  10. Megamyrmaekion schreineri Tucker, 1923
  11. Megamyrmaekion transvaalense Tucker, 1923
  12. Megamyrmaekion velox Simon, 1887
  13. Megamyrmaekion vulpinum (O. Pickard-Cambridge, 1874)

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Araneae → Gnaphosidae

Megan[uredi | uredi kôd]

Meganaclia , Megandiperla , Megandrena , Meganeflus , Meganema , Meganephria , Meganerilla , Meganeura Brongniart, 1885 † , Meganeuridae Handlirsch, 1906 † , Meganeurinae Handlirsch, 1906 † , Meganeuropsis Carpenter, 1939 † , Meganeurula Handlirsch, 1906 † , Meganisoptera Martynov, 1932 † , Meganodontia , Meganomia , Meganoplium , Meganoton , Meganthias , Meganthribus , Meganura , Meganyctiphanes , Meganyctycia ,

  1. Megandiperla
  2. Meganeflus
  3. Meganema
  4. Meganerilla
  5. Meganoplium

Meganthias[uredi | uredi kôd]

  1. Meganthias carpenteri
  2. Meganthias filiferus
  3. Meganthias kingyo
  4. Meganthias natalensis
  5. Meganthribus
  6. Meganyctiphanes

Megao[uredi | uredi kôd]

Megaoonops ,

  1. Megaoonops

Megap[uredi | uredi kôd]

Megapalaeolenus , Megapalla , Megapallifera , Megapalpus , Megaparia , Megapariopsis , Megapedion , Megaperca , Megaperidae ,

Megaphasma Caudell, 1903[uredi | uredi kôd]

Animalia → Arthropoda → Insecta → Phasmida → Diapheromeridae Megaphlaeoba , Megaphobema , Megaphonia , Megaphorus , Megaphragma , Megaphrynium , Megaphthalma , Megaphthalmoides , Megaphthiria , Megaphyllum , Megaphysa ,

Megapiranha Cione et al. 2009[uredi | uredi kôd]

Animalia → Chordata → Actinopterygii → Characiformes → Serrasalmidae Megaplatypus , Megaplectes , Megapnosaurus Ivie, Slipinski & Wegrzynowicz, 2001 † , Megapoda , Megapodagrion , Megapodagrionidae , Megapodiidae , Megapodius ,

Megapogon Jenkin, 1908[uredi | uredi kôd]

Animalia → Porifera → Calcarea → Leucosolenida → Achramorphidae Megapontiidae , Megapora , Megaporella , Megaporella , Megaporus , Megaporus , Megapriapus , Megaproctus , Megaprosopus , Megapsyrassa ,

Megaptera Gray, 1846[uredi | uredi kôd]

Animalia → Chordata → Mammalia → Cetacea → Mysticeti → Balaenopteridae Megapterum , Megaptilidae † , Megaptiloides † , Megaptilus † , Megapulvinaria , Megapyge ,

Megar[uredi | uredi kôd]

Megarafonus ,

Megaraneus Lawrence, 1968[uredi | uredi kôd]

  1. Megaraneus gabonensis (Lucas, 1858)

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Araneae → Araneidae Megaraptor , Megaraptor Novas, 1998 † , Megaraptor Novas, 1998 † ,

Megarasbora Günther, 1868[uredi | uredi kôd]

  1. Megarasbora elanga (Hamilton, 1822)

Animalia → Chordata → Actinopterygii → Cypriniformes → Cyprinidae

Megarctosa Caporiacco, 1948[uredi | uredi kôd]

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Araneae → Lycosidae Megarcys , Megarenia ,

Megarhethus Child, 1982[uredi | uredi kôd]

Animalia → Arthropoda → Pycnogonida → Pantopoda → Ascorhynchoidea → Ammotheidae Megarhetus , Megarhinus , Megarhogas , Megarhopaea , Megarhyssa , Megarrhinus , Megarthria , Megarthridia , Megarthroglossus , Megarynchus ,

Megas[uredi | uredi kôd]

Megasaissetia , Megascelis , Megascelus ,

Megaschizomus Lawrence, 1969[uredi | uredi kôd]

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Schizomida → Hubbardioidea → Hubbardiidae Megascogaster , Megascolecidae , Megascops , Megasecoptera Rohdendorf, 1961 † ,

Megaselia Rondani, 1856[uredi | uredi kôd]

  • Megaselia abalienata Beyer, 1965
  • Megaselia abdita Schmitz, 1959
  • Megaselia abdominalis Beyer, 1958
  • Megaselia abernethae Disney, 1988
  • Megaselia abludens Schmitz, 1927
  • Megaselia abstinens Borgmeier, 1967
  • Megaselia achatinae (Senior-White, 1924)
  • Megaselia aciculata Borgmeier, 1964
  • Megaselia aculeata (Schmitz, 1919)
  • Megaselia acuta Schmitz, 1935
  • Megaselia acutifurca Borgmeier, 1962
  • Megaselia acutipennis Bridarolli, 1951
  • Megaselia adempta Borgmeier, 1969
  • Megaselia advena Borgmeier, 1964
  • Megaselia aemula (Brues, 1911)
  • Megaselia aequalis (Wood, 1909)
  • Megaselia aequaliseta (Borgmeier, 1963)
  • Megaselia aequidistans Bridarolli, 1951
  • Megaselia aequilateralis Schmitz, 1936
  • Megaselia aequimarginata Bridarolli, 1951
  • Megaselia aequiperabilis Beyer, 1959
  • Megaselia aerivaga Schmitz, 1937
  • Megaselia aestiva Borgmeier, 1966
  • Megaselia affinis (Wood, 1909)
  • Megaselia afghana Schmitz, 1959
  • Megaselia africola Beyer, 1965
  • Megaselia agarici (Lintner, 1895)
  • Megaselia agnata Schmitz, 1926
  • Megaselia agnatoides Beyer, 1958
  • Megaselia alajuelensis (Malloch, 1914)
  • Megaselia alata Brues, 1936
  • Megaselia albibasis Borgmeier, 1966
  • Megaselia albicans (Wood, 1908)
  • Megaselia albicaudata (Wood, 1910)
  • Megaselia albiclava Schmitz, 1926
  • Megaselia albiclavata Borgmeier, 1967
  • Megaselia albocingulata (Strobl, 1906)
  • Megaselia aldabrae Disney, 2007
  • Megaselia aldrichi Borgmeier, 1967
  • Megaselia aletiae (Comstock, 1880)
  • Megaselia alisamorum Disney, 2008
  • Megaselia aliseta Borgmeier, 1967
  • Megaselia alius Disney, 2003
  • Megaselia allopyga Borgmeier, 1966
  • Megaselia alloterga Borgmeier, 1967
  • Megaselia allothrix Borgmeier, 1964
  • Megaselia alpina Schmitz & Beyer, 1965
  • Megaselia alsea Robinson, 1983
  • Megaselia altezza Brenner, 2004
  • Megaselia alticolella (Wood, 1909)
  • Megaselia altifrons (Wood, 1909)
  • Megaselia amatorum Disney, 2003
  • Megaselia amica Borgmeier, 1962
  • Megaselia amplicornis Borgmeier, 1964
  • Megaselia amplicosta Beyer, 1958
  • Megaselia amplifrons Borgmeier, 1962
  • Megaselia amplipennis Borgmeier, 1935
  • Megaselia ampullosa Borgmeier, 1961
  • Megaselia analis (Lundbeck, 1920)
  • Megaselia andicola Brues, 1944
  • Megaselia andrenae Disney, Scanni, Scamoni & Andrietti, 1998
  • Megaselia andrewi Disney, 2003
  • Megaselia androidea Bridarolli, 1951
  • Megaselia aneura Malloch, 1935
  • Megaselia angelicae (Wood, 1910)
  • Megaselia angularis (Schmitz, 1924)
  • Megaselia angulata Gori, 2005
  • Megaselia angusta (Wood, 1909)
  • Megaselia angustiata Schmitz, 1936
  • Megaselia angustifrons (Wood, 1912)
  • Megaselia angustifurcata (Enderlein, 1912)
  • Megaselia angustina Schmitz, 1936
  • Megaselia annulipes (Schmitz, 1921)
  • Megaselia anomala (Malloch, 1912)
  • Megaselia anomaliseta Beyer, 1958
  • Megaselia anomaloterga Disney, 1993
  • Megaselia antecellens Beyer, 1965
  • Megaselia antennalis Brues, 1936
  • Megaselia antennula Beyer, 1965
  • Megaselia anterodorsalis Borgmeier, 1962
  • Megaselia anterospinosa Borgmeier, 1962
  • Megaselia anthracina Borgmeier, 1962
  • Megaselia antialis Borgmeier, 1967
  • Megaselia anticheira Disney, 2004
  • Megaselia anticonigra Beyer, 1958
  • Megaselia apicalis (Brues, 1905)
  • Megaselia apodicraea Borgmeier, 1971
  • Megaselia apoensis Brues, 1936
  • Megaselia apophysata Schmitz, 1940
  • Megaselia apozona Schmitz, 1936
  • Megaselia appendiculata Brues, 1936
  • Megaselia appetens Beyer, 1965
  • Megaselia apposita Brues, 1936
  • Megaselia approximata (Brunetti, 1912)
  • Megaselia aquilonia Schmitz, 1958
  • Megaselia araneivora Goto, 1985
  • Megaselia arcticae Disney, 2004
  • Megaselia arctifurca Borgmeier, 1967
  • Megaselia arcuata (Malloch, 1912)
  • Megaselia arcuatilinea Beyer, 1959
  • Megaselia ardua Schmitz, 1940
  • Megaselia argentea Borgmeier, 1962
  • Megaselia argiopephaga Disney, 1982
  • Megaselia arietina Disney , 1991
  • Megaselia arietina Disney, 1991
  • Megaselia aristalis (Malloch, 1914)
  • Megaselia aristata Brues, 1936
  • Megaselia aristolochiae Hime & Costa, 1985
  • Megaselia arizonensis (Malloch, 1912)
  • Megaselia armata (Wood, 1909)
  • Megaselia armipectus Borgmeier, 1967
  • Megaselia arquata Schmitz, 1935
  • Megaselia artangula Beyer, 1965
  • Megaselia ashmolei Disney, 1990
  • Megaselia asthenichaeta Brues, 1944
  • Megaselia asymmetrica Beyer, 1959
  • Megaselia aterrima (Strobl, 1906)
  • Megaselia athesis Brenner, 2006
  • Megaselia atomella (Malloch, 1912)
  • Megaselia atratula Borgmeier, 1964
  • Megaselia atriclava (Brues, 1911)
  • Megaselia atricolor Borgmeier, 1962
  • Megaselia atricornis Beyer, 1958
  • Megaselia atridorsata Malloch, 1935
  • Megaselia atristola Borgmeier, 1962
  • Megaselia atrita (Brues, 1915)
  • Megaselia atrosericea Schmitz, 1927
  • Megaselia atrox Borgmeier, 1968
  • Megaselia attenuata Bridarolli, 1951
  • Megaselia audreyae Disney, 1978
  • Megaselia aurantiaca Borgmeier, 1971
  • Megaselia aurea (Aldrich, 1896)
  • Megaselia auriclava Beyer, 1958
  • Megaselia auricoma Schmitz, 1927
  • Megaselia austera Schmitz, 1929
  • Megaselia australiae Beyer, 1960
  • Megaselia badia Schmitz, 1938
  • Megaselia baezi Disney, 1990
  • Megaselia baltica (Schmitz, 1924)
  • Megaselia bambootelmatae Disney, 1995
  • Megaselia barbata Brues, 1936
  • Megaselia barberi (Malloch, 1912)
  • Megaselia barbertonia Schmitz, 1929
  • Megaselia barbicauda Borgmeier, 1967
  • Megaselia barbimargo Beyer, 1960
  • Megaselia barbitergata Beyer, 1965
  • Megaselia barbulata (Wood, 1909)
  • Megaselia baroringensis Brues, 1936
  • Megaselia barroensis Disney, 2007
  • Megaselia basicavata Borgmeier, 1964
  • Megaselia basichaeta Borgmeier, 1969
  • Megaselia basicrinalis Schmitz, 1953
  • Megaselia basipecten Beyer, 1965
  • Megaselia basiseta Malloch, 1935
  • Megaselia basispinata Lundbeck, 1920
  • Megaselia basitarsalis Borgmeier, 1964
  • Megaselia basitumida Schmitz, 1927
  • Megaselia basiveluta Schmitz, 1935
  • Megaselia beatricis Colyer, 1962
  • Megaselia beckeri (Wood, 1909)
  • Megaselia bella (Brues, 1905)
  • Megaselia belumensis Disney, 1995
  • Megaselia benebarbata Beyer, 1965
  • Megaselia beringensis Borgmeier, 1964
  • Megaselia berndeseni (Schmitz, 1919)
  • Megaselia beyeri Schmitz, 1965
  • Megaselia bezziana (Enderlein, 1912)
  • Megaselia biarticulata Disney, 1988
  • Megaselia bicolor (Meigen, 1830)
  • Megaselia bifida Disney, 1983
  • Megaselia bifurcata Disney, 1983
  • Megaselia bihamulata Brues, 1936
  • Megaselia bilobulus Disney, 2003
  • Megaselia bimaculata Borgmeier, 1966
  • Megaselia bingana Disney, 1991
  • Megaselia bipunctata Borgmeier, 1963
  • Megaselia birdensis Disney, 2006
  • Megaselia bisecta Brues, 1936
  • Megaselia biseta Beyer, 1960
  • Megaselia bisetalis Fang & Liu, 2005
  • Megaselia bisetigera Beyer, 1965
  • Megaselia bisetulata (Malloch, 1915)
  • Megaselia bisinuata Borgmeier, 1962
  • Megaselia bispatulata Bridarolli, 1951
  • Megaselia bistruncata Schmitz, 1936
  • Megaselia bivesicata Schmitz, 1931
  • Megaselia boesii Disney, 2006
  • Megaselia boliviana (Enderlein, 1912)
  • Megaselia boninensis Beyer, 1967
  • Megaselia borgmeieri Beyer, 1965
  • Megaselia bowlesi Disney, 1981
  • Megaselia brachyprocta Borgmeier, 1964
  • Megaselia brevibarba Borgmeier, 1964
  • Megaselia brevicauda Borgmeier, 1964
  • Megaselia breviceps Borgmeier, 1967
  • Megaselia breviciliata (Strobl, 1899)
  • Megaselia brevicostalis (Wood, 1910)
  • Megaselia brevifemorata Schmitz, 1926
  • Megaselia brevifrons Borgmeier, 1962
  • Megaselia brevineura Brues, 1936
  • Megaselia brevior (Schmitz, 1924)
  • Megaselia brevipes (Lundbeck, 1920)
  • Megaselia brevis (Collin, 1912)
  • Megaselia brevisecta Brues, 1936
  • Megaselia breviseta (Wood, 1912)
  • Megaselia brevissima (Schmitz, 1924)
  • Megaselia breviterga (Lundback, 1921)
  • Megaselia breviuscula (Brues, 1924)
  • Megaselia brevivallorum Disney, 2003
  • Megaselia brianbrowni Disney, 1994
  • Megaselia bridarollii Colyer, 1952
  • Megaselia brokawi Disney, 1994
  • Megaselia bruchiana (Borgmeier & Schmitz, 1923)
  • Megaselia bruesi Disney, 1986
  • Megaselia brunnea (Schmitz, 1920)
  • Megaselia brunneicornis (Schmitz, 1920)
  • Megaselia brunneipalpata Beyer, 1964
  • Megaselia brunneipennis Costa, 1857
  • Megaselia brunneoflava Beyer, 1958
  • Megaselia brunnicans (Brues, 1924)
  • Megaselia brunnipennis (Santos Abreu, 1921)
  • Megaselia brunnipes (Malloch, 1912)
  • Megaselia buccata Borgmeier, 1969
  • Megaselia buchsi Disney, 1999
  • Megaselia bulbicornis Borgmeier, 1962
  • Megaselia bulbosa Brues, 1936
  • Megaselia burmensis Beyer, 1958
  • Megaselia bursaria Borgmeier, 1971
  • Megaselia bursella Borgmeier, 1969
  • Megaselia burselloides Borgmeier, 1969
  • Megaselia bursifera Borgmeier, 1971
  • Megaselia buxtoni Colyer, 1954
  • Megaselia caledoniae Borgmeier, 1967
  • Megaselia californiensis (Malloch, 1912)
  • Megaselia calvescens Borgmeier, 1962
  • Megaselia camariana (Coquerel, 1848)
  • Megaselia campestris (Wood, 1908)
  • Megaselia canaliculata (Brues, 1915)
  • Megaselia canariensis (Santos Abreu, 1921)
  • Megaselia canaryae Disney, 1990
  • Megaselia capensis Beyer, 1959
  • Megaselia capillicauda Borgmeier, 1964
  • Megaselia capillipes Schmitz, 1929
  • Megaselia capronata Schmitz, 1940
  • Megaselia capta Borgmeier, 1964
  • Megaselia carinata Borgmeier, 1967
  • Megaselia carlynensis (Malloch, 1912)
  • Megaselia carola Robinson, 1981
  • Megaselia cassandra Borgmeier, 1971
  • Megaselia castanea Bridarolli, 1937
  • Megaselia castaneipleura Borgmeier, 1969
  • Megaselia caudalis Beyer, 1959
  • Megaselia caudifera Beyer, 1965
  • Megaselia cavernicola (Brues, 1906)
  • Megaselia cavifemur Borgmeier, 1964
  • Megaselia cavifrons Schmitz, 1929
  • Megaselia cavimargo Borgmeier, 1962
  • Megaselia cercaria Borgmeier, 1969
  • Megaselia cercisetaria Disney, 2003
  • Megaselia chaetocera Borgmeier, 1964
  • Megaselia chaetogaster Borgmeier, 1971
  • Megaselia chaetoneura (Malloch, 1912)
  • Megaselia chaetopyga (Lundbeck, 1921)
  • Megaselia chaetorhoea Beyer, 1966
  • Megaselia chainensis Disney, 1985
  • Megaselia chapmani Borgmeier, 1967
  • Megaselia chilochaeta Borgmeier, 1962
  • Megaselia chiloensis Schmitz, 1929
  • Megaselia chinganica Naumov, 1992
  • Megaselia chipensis (Brues, 1911)
  • Megaselia chlorocera Borgmeier, 1968
  • Megaselia chlumetiae Disney , 1992
  • Megaselia chorogi Naumov, 1979
  • Megaselia chrysophora Beyer, 1967
  • Megaselia chrysopyge Beyer, 1965
  • Megaselia ciliata (Zetterstedt, 1848)
  • Megaselia ciliatula Schmitz, 1957
  • Megaselia cilipes (Brues, 1907)
  • Megaselia cilla Borgmeier, 1962
  • Megaselia cilla Borgmeier, 1971
  • Megaselia cinerascens Borgmeier, 1962
  • Megaselia cinerea Schmitz, 1938
  • Megaselia cinereifrons (Strobl, 1910)
  • Megaselia cirratula Schmitz, 1948
  • Megaselia cirricauda Colyer, 1962
  • Megaselia cirripes Borgmeier, 1964
  • Megaselia cirripyga Borgmeier, 1964
  • Megaselia cirriventris Schmitz, 1929
  • Megaselia citrinella Buck & Disney, 2001
  • Megaselia claggi Brues, 1936
  • Megaselia clara (Schmitz, 1921)
  • Megaselia claricornis Colyer, 1962
  • Megaselia claripennis Bridarolli, 1951
  • Megaselia claudia Borgmeier, 1967
  • Megaselia clavipedella Brues, 1936
  • Megaselia clementsi Disney, 1978
  • Megaselia clemonsi Disney, 1984
  • Megaselia coacta (Lundbeck, 1920)
  • Megaselia coaetanea Schmitz, 1929
  • Megaselia coalescens Borgmeier, 1962
  • Megaselia coarctipennis Borgmeier, 1962
  • Megaselia coccyx Schmitz & Beyer, 1965
  • Megaselia cochlophila Borgmeier, 1967
  • Megaselia coei Schmitz, 1938
  • Megaselia cognoscibilis Beyer, 1958
  • Megaselia collini (Wood, 1909)
  • Megaselia colyeri (Beyer, 1966)
  • Megaselia comfurcula Beyer, 1965
  • Megaselia communiformis (Schmitz, 1918)
  • Megaselia communis Borgmeier, 1962
  • Megaselia comorosensis Disney, 2005
  • Megaselia comosa (Santos Abreu, 1921)
  • Megaselia compacta Schmitz, 1940
  • Megaselia compacticeps Borgmeier, 1964
  • Megaselia compar Beyer, 1958
  • Megaselia comparabilis Bridarolli, 1951
  • Megaselia comparabilis Schmitz, 1929
  • Megaselia compressa Borgmeier, 1966
  • Megaselia concava (Borgmeier, 1925)
  • Megaselia confirmata Borgmeier, 1962
  • Megaselia conflugens Borgmeier, 1964
  • Megaselia conformipar Schmitz, 1958
  • Megaselia conformis (Wood, 1909)
  • Megaselia confortata Schmitz, 1929
  • Megaselia conglomerata (Malloch, 1912)
  • Megaselia congrex Beyer, 1965
  • Megaselia congrua Schmitz, 1926
  • Megaselia conifera Borgmeier, 1967
  • Megaselia connexa Borgmeier, 1962
  • Megaselia consetigera (Schmitz, 1925)
  • Megaselia consimilis (Lundbeck, 1920)
  • Megaselia consimilis (Santos Abreu, 1921)
  • Megaselia consobrina Beyer, 1958
  • Megaselia conspicua Brues, 1936
  • Megaselia conspicualis (Malloch, 1912)
  • Megaselia constricta Colyer, 1962
  • Megaselia constrictior Schmitz, 1929
  • Megaselia consueta (Collin, 1912)
  • Megaselia continuata Bridarolli, 1951
  • Megaselia copalina (Meunier, 1905)
  • Megaselia copiosa Borgmeier, 1967
  • Megaselia cordobensis (Malloch, 1912)
  • Megaselia corkerae Disney, 1981
  • Megaselia costalis (Roser, 1840)
  • Megaselia costella Beyer, 1965
  • Megaselia costipennis Brues, 1936
  • Megaselia cothurnata (Schmitz, 1919)
  • Megaselia coulsoni Disney, 1987
  • Megaselia crassicosta (Strobl, 1892)
  • Megaselia crassicostata Beyer, 1965
  • Megaselia crassilla Schmitz, 1926
  • Megaselia crassimana (Brues, 1905)
  • Megaselia crassipes (Wood, 1909)
  • Megaselia crassirostris Borgmeier, 1962
  • Megaselia crassitarsalis Borgmeier, 1931
  • Megaselia crassivenia Schmitz, 1927
  • Megaselia crepidata Borgmeier, 1964
  • Megaselia cribella Borgmeier, 1964
  • Megaselia crinellicosta (Enderlein, 1912)
  • Megaselia crinellifemur Borgmeier, 1969
  • Megaselia crinifrons Borgmeier, 1966
  • Megaselia criniloba Beyer, 1966
  • Megaselia crinipyga Borgmeier, 1969
  • Megaselia crinita Schmitz, 1939
  • Megaselia criniticauda Colyer, 1962
  • Megaselia criniventris Borgmeier, 1958
  • Megaselia cristicincta Beyer, 1965
  • Megaselia crocea Borgmeier, 1967
  • Megaselia croceifascia Borgmeier, 1962
  • Megaselia croceiventris Borgmeier, 1971
  • Megaselia crocicornis Borgmeier, 1962
  • Megaselia croeciclava Borgmeier, 1964
  • Megaselia crosskeyi Beyer, 1965
  • Megaselia ctenophora Beyer, 1965
  • Megaselia cuneata Borgmeier, 1962
  • Megaselia curtibarba Beyer, 1964
  • Megaselia curticauda Borgmeier, 1967
  • Megaselia curticiliata Borgmeier, 1967
  • Megaselia curticosta Borgmeier, 1966
  • Megaselia curtifrons (Brues, 1915)
  • Megaselia curtineura (Brues, 1909)
  • Megaselia curtinoides Disney, 1991
  • Megaselia curtispinosa Disney, 1991
  • Megaselia curtissima Beyer, 1967
  • Megaselia curva (Brues, 1911)
  • Megaselia curvata Bridarolli, 1951
  • Megaselia curvicapilla Schmitz, 1947
  • Megaselia curvitibia Beyer, 1965
  • Megaselia curvivenia Schmitz, 1928
  • Megaselia cybele Borgmeier, 1962
  • Megaselia daemon Bridarolli, 1951
  • Megaselia dahli (Becker, 1901)
  • Megaselia damasi Disney, 1985
  • Megaselia daphne Borgmeier, 1962
  • Megaselia darlingtonae Disney, 1995
  • Megaselia dawahi Disney, 2006
  • Megaselia debilis (Brues, 1905)
  • Megaselia debilitata Brues, 1936
  • Megaselia deceptrix Beyer, 1966
  • Megaselia decipiens (Meijere, 1910)
  • Megaselia decora Robinson, 1978
  • Megaselia decussata Borgmeier, 1966
  • Megaselia defecta Borgmeier, 1969
  • Megaselia deficiens Borgmeier, 1962
  • Megaselia definita Borgmeier, 1969
  • Megaselia deflexilinea Beyer, 1958
  • Megaselia delicatula (Brues, 1905)
  • Megaselia deltoides Borgmeier, 1964
  • Megaselia deltomera (Schmitz, 1924)
  • Megaselia deltomima Borgmeier, 1964
  • Megaselia deningi Disney, 1981
  • Megaselia dennerti Disney & Beyer, 2005
  • Megaselia densa Bridarolli, 1951
  • Megaselia densior Schmitz, 1927
  • Megaselia dentata Disney , 1991
  • Megaselia deprivata Borgmeier, 1969
  • Megaselia destituta Beyer, 1965
  • Megaselia destructor (Malloch, 1915)
  • Megaselia deuteromegas Borgmeier, 1969
  • Megaselia devia Schmitz, 1936
  • Megaselia dewittei Beyer, 1965
  • Megaselia dewittensis Disney, 2003
  • Megaselia dewulfi Bridarolli, 1951
  • Megaselia diana Borgmeier, 1951
  • Megaselia dichroma Beyer, 1958
  • Megaselia dickoni Wakeford , 1994
  • Megaselia differens Schmitz, 1948
  • Megaselia difficilis (Malloch, 1912)
  • Megaselia digitalis Schmitz, 1957
  • Megaselia digiturgida Disney, 2008
  • Megaselia digressa Brues, 1936
  • Megaselia dilatata (Brues, 1919)
  • Megaselia dilatimana Disney, 2006
  • Megaselia dimidata Brues, 1936
  • Megaselia dimidia Schmitz, 1926
  • Megaselia diminuta Borgmeier, 1962
  • Megaselia dimorphica Disney , 1997
  • Megaselia dinacantha Borgmeier, 1967
  • Megaselia dinda Borgmeier, 1962
  • Megaselia diplochaeta Borgmeier, 1969
  • Megaselia diplothrix Borgmeier, 1964
  • Megaselia directa Brues, 1936
  • Megaselia discolor Beyer, 1958
  • Megaselia discrepans Borgmeier, 1971
  • Megaselia discreta (Wood, 1909)
  • Megaselia disiuncta Borgmeier, 1958
  • Megaselia disneyella Brenner, 2006
  • Megaselia disparifemur Borgmeier, 1962
  • Megaselia disparipennis Borgmeier, 1962
  • Megaselia dispariseta Borgmeier, 1962
  • Megaselia dispariterga Borgmeier, 1971
  • Megaselia dissita Borgmeier, 1967
  • Megaselia divergens (Malloch, 1912)
  • Megaselia diversa (Wood, 1909)
  • Megaselia dolichoptera Bridarolli, 1937
  • Megaselia doryphora Schmitz, 1957
  • Megaselia drakei Disney, 1984
  • Megaselia dreisbachi Borgmeier, 1964
  • Megaselia dubitalis (Wood, 1908)
  • Megaselia dubitata (Malloch, 1912)
  • Megaselia dupliciseta Bridarolli, 1937
  • Megaselia durskae Disney, 1989
  • Megaselia ebejeri Disney, 2006
  • Megaselia eccoptomera Schmitz, 1927
  • Megaselia ectopia Borgmeier, 1964
  • Megaselia edenensis Disney, 2008
  • Megaselia egena (Collin, 1912)
  • Megaselia eisfelderae Schmitz, 1948
  • Megaselia elegantula Borgmeier, 1969
  • Megaselia eleuthera Borgmeier, 1964
  • Megaselia elongata (Wood, 1914)
  • Megaselia emarginata (Wood, 1908)
  • Megaselia eminens Schmitz, 1953
  • Megaselia enderleini (Brues, 1912)
  • Megaselia epanquadrata Disney, 2004
  • Megaselia equisecta Brues, 1936
  • Megaselia erecta (Wood, 1910)
  • Megaselia errata (Wood, 1912)
  • Megaselia ethiopia (Meunier, 1905)
  • Megaselia eupygis Schmitz, 1929
  • Megaselia euryprocta Schmitz, 1957
  • Megaselia evaginata Beyer, 1965
  • Megaselia evoluta Beyer, 1965
  • Megaselia evoluta Bridarolli, 1951
  • Megaselia exaltata (Malloch, 1914)
  • Megaselia exangulata Schmitz, 1947
  • Megaselia exarcuata Schmitz, 1927
  • Megaselia excavata Schmitz, 1927
  • Megaselia excisa Beyer, 1966
  • Megaselia excisoides Beyer, 1966
  • Megaselia exiens Borgmeier, 1971
  • Megaselia exquisita Borgmeier, 1962
  • Megaselia exsecta Schmitz, 1957
  • Megaselia exsertacosta Disney, 1995
  • Megaselia extans (Collin, 1912)
  • Megaselia extensicosta Borgmeier, 1967
  • Megaselia extensifrons Brues, 1936
  • Megaselia exuberans Borgmeier, 1967
  • Megaselia falciphalli Disney, 2003
  • Megaselia falklandensis Disney, 1989
  • Megaselia falloconsueta Disney, 2006
  • Megaselia falsoluta Disney, 2006
  • Megaselia fasciiventris (Enderlein, 1912)
  • Megaselia fasciventris (Becker, 1914)
  • Megaselia fastigiicola Beyer, 1959
  • Megaselia fausta Borgmeier, 1969
  • Megaselia femoralis (Enderlein, 1912)
  • Megaselia fenestrata (Malloch, 1912)
  • Megaselia ferimpariseta Disney, 2003
  • Megaselia feronia Schmitz, 1934
  • Megaselia ferruginosa (Brues, 1912)
  • Megaselia feshiensis Disney, 1987
  • Megaselia ficaria Disney , 1991
  • Megaselia filamentosa Schmitz, 1958
  • Megaselia filiciarboris Disney, 2003
  • Megaselia fimbriata Borgmeier, 1962
  • Megaselia finitima Beyer, 1965
  • Megaselia fisheri (Malloch, 1912)
  • Megaselia flammula Schmitz, 1928
  • Megaselia flava (Fallen, 1823)
  • Megaselia flavescens (Wood, 1909)
  • Megaselia flavibasis Beyer, 1958
  • Megaselia flavicans Schmitz, 1935
  • Megaselia flavicoxa (Zetterstedt, 1848)
  • Megaselia flavidula Beyer, 1958
  • Megaselia flavifacies (Brunetti, 1912)
  • Megaselia flavifacioides (Senior-White, 1922)
  • Megaselia flavifrons Beyer, 1958
  • Megaselia flavipes Borgmeier, 1962
  • Megaselia flaviscutellata Beyer, 1960
  • Megaselia flavistola Borgmeier, 1967
  • Megaselia flaviventris (Santos Abreu, 1921)
  • Megaselia flavohalterata (Enderlein, 1912)
  • Megaselia flavopleura (Malloch, 1914)
  • Megaselia flexivena Borgmeier, 1971
  • Megaselia floccicauda Disney, 2006
  • Megaselia floricola Borgmeier, 1967
  • Megaselia foederalis Borgmeier, 1962
  • Megaselia fomitopsis Naumov, 1992
  • Megaselia formosana (Brues, 1924)
  • Megaselia forticosta Beyer, 1958
  • Megaselia fortinervis Schmitz, 1926
  • Megaselia fortipes Borgmeier, 1967
  • Megaselia fortirostris Borgmeier, 1969
  • Megaselia fortiuscula (Brues, 1915)
  • Megaselia frameata Schmitz, 1927
  • Megaselia franconiensis (Malloch, 1912)
  • Megaselia fratercula (Santos Abreu, 1921)
  • Megaselia fraudulatrix Beyer, 1958
  • Megaselia frontalis (Wood, 1909)
  • Megaselia frontata (Collin, 1912)
  • Megaselia frontella Beyer, 1966
  • Megaselia fulminifacies Beyer, 1965
  • Megaselia fulvicauda Brues, 1936
  • Megaselia fulviobscura (Santos Abreu, 1921)
  • Megaselia fulvipalpis (Santos Abreu, 1921)
  • Megaselia fumata (Malloch, 1909)
  • Megaselia fumipennis (Brues, 1907)
  • Megaselia funeralis Schmitz, 1928
  • Megaselia fungicola (Coquillett, 1895)
  • Megaselia fungivora (Wood, 1909)
  • Megaselia furcatilis Beyer, 1964
  • Megaselia furcatipennis Schmitz, 1934
  • Megaselia furcella (Enderlein, 1912)
  • Megaselia furcellans Beyer, 1966
  • Megaselia furcipriva Borgmeier, 1963
  • Megaselia furculae Disney, 2006
  • Megaselia furtiva (Aldrich, 1896)
  • Megaselia furukawae Disney, 1989
  • Megaselia furva Schmitz, 1929
  • Megaselia furvicolor Beyer, 1959
  • Megaselia fusca (Wood, 1909)
  • Megaselia fuscamplicosta Disney, 2006
  • Megaselia fusciclava Schmitz, 1935
  • Megaselia fuscinervis (Wood, 1908)
  • Megaselia fuscinula (Schmitz, 1926)
  • Megaselia fuscipalpis (Lundbeck, 1920)
  • Megaselia fuscipleura Borgmeier, 1962
  • Megaselia fuscivertex (Enderlein, 1912)
  • Megaselia fuscoides Schmitz, 1934
  • Megaselia fuscomaculata Borgmeier, 1958
  • Megaselia fuscopleuralis Schmitz, 1929
  • Megaselia fuscovariana Schmitz, 1933
  • Megaselia fuscula Borgmeier, 1962
  • Megaselia fusipalpis Borgmeier, 1966
  • Megaselia gallagheri Disney, 2006
  • Megaselia galogensis Brues, 1936
  • Megaselia gargarans Schmitz, 1948
  • Megaselia gartensis Disney, 1985
  • Megaselia gemella Borgmeier, 1962
  • Megaselia gemellima Beyer, 1965
  • Megaselia genuina (Strobl, 1894)
  • Megaselia georgiae Borgmeier, 1964
  • Megaselia gerlachi Disney, 2005
  • Megaselia gigantea Brenner, 2004
  • Megaselia gilvivitta Beyer, 1965
  • Megaselia glabrifrons (Wood, 1909)
  • Megaselia glabrimargo Buck & Disney, 2001
  • Megaselia glandularis Borgmeier, 1958
  • Megaselia globicornis Schmitz, 1948
  • Megaselia globipyga Borgmeier, 1966
  • Megaselia globulosa Beyer, 1965
  • Megaselia gloriosa Borgmeier, 1958
  • Megaselia goidanichi Schmitz, 1927
  • Megaselia gombakensis Disney, 1993
  • Megaselia goniata Borgmeier, 1964
  • Megaselia gotoi Disney, 1989
  • Megaselia gouteuxi Disney, 2004
  • Megaselia gracilipalpis Borgmeier, 1969
  • Megaselia gracilipes Borgmeier, 1964
  • Megaselia gradualis Borgmeier, 1971
  • Megaselia grandantennata Beyer, 1966
  • Megaselia grandicosta Borgmeier, 1958
  • Megaselia grandicosta Borgmeier, 1971
  • Megaselia grandifurca Borgmeier, 1958
  • Megaselia grandipennis Borgmeier, 1967
  • Megaselia grandlabella Disney, 2003
  • Megaselia gratiosa Schmitz, 1939
  • Megaselia gravis Borgmeier, 1964
  • Megaselia gregaria (Wood, 1910)
  • Megaselia gressitti Beyer, 1967
  • Megaselia grisaria Schmitz, 1933
  • Megaselia griseifrons (Lundbeck, 1920)
  • Megaselia griseipennis (Santos Abreu, 1921)
  • Megaselia groenlandica (Lundbeck, 1901)
  • Megaselia halterata (Santos Abreu, 1921)
  • Megaselia halterata (Wood, 1910)
  • Megaselia hamaticauda Borgmeier, 1969
  • Megaselia hanseni Disney, 2006
  • Megaselia hapalogaster Borgmeier, 1971
  • Megaselia haraldlundi Disney, 1995
  • Megaselia harteni Disney, 1991
  • Megaselia hartfordensis Disney, 1983
  • Megaselia hauclaudia Disney, 2003
  • Megaselia hayleyensis Disney, 1987
  • Megaselia hebblewhitei Disney, 2003
  • Megaselia hebetifrons Beyer, 1959
  • Megaselia hectochaeta Schmitz & Beyer, 1965
  • Megaselia hemicyclia Beyer, 1965
  • Megaselia hendersoni Disney, 1979
  • Megaselia henrydisneyi Durska, 1998
  • Megaselia hepworthae Disney, 1981
  • Megaselia hesperia Borgmeier, 1966
  • Megaselia heterochaeta Beyer, 1966
  • Megaselia heterodactyla Beyer, 1964
  • Megaselia hexacantha Borgmeier, 1971
  • Megaselia hexachaeta Borgmeier, 1962
  • Megaselia hexamegas Borgmeier, 1962
  • Megaselia hexanophila Buck & Disney, 2001
  • Megaselia hibernans Schmitz, 1934
  • Megaselia hibernica Schmitz, 1938
  • Megaselia hilaris Schmitz, 1927
  • Megaselia hirsuta (Wood, 1910)
  • Megaselia hirticaudata (Wood, 1910)
  • Megaselia hirticrus (Schmitz, 1918)
  • Megaselia hirtitarsalis Beyer, 1966
  • Megaselia hirtiventris (Wood, 1909)
  • Megaselia hispida Borgmeier, 1966
  • Megaselia holosericei Disney & Brown, 2003
  • Megaselia horsfieldi Disney, 1986
  • Megaselia hortensis (Wood, 1909)
  • Megaselia horticola Borgmeier, 1962
  • Megaselia huachuca Borgmeier, 1966
  • Megaselia humeralis (Zetterstedt, 1838)
  • Megaselia humida Disney, 1991
  • Megaselia hyalipennis (Wood, 1912)
  • Megaselia hybrida Schmitz, 1939
  • Megaselia hypochaeta Borgmeier, 1969
  • Megaselia hypochondrica Borgmeier, 1966
  • Megaselia hypopygialis (Lundbeck, 1920)
  • Megaselia iberiensis Disney, 1999
  • Megaselia ignicornis Borgmeier, 1962
  • Megaselia ignobilis (Schmitz, 1919)
  • Megaselia ilca Borgmeier, 1964
  • Megaselia imbricata Borgmeier, 1961
  • Megaselia imitatrix Borgmeier, 1969
  • Megaselia immaculipes (Enderlein, 1912)
  • Megaselia immodensior Buck & Disney, 2001
  • Megaselia immodesta Beyer, 1965
  • Megaselia impariseta Bridarolli, 1937
  • Megaselia imperfecta Borgmeier, 1967
  • Megaselia impinguata Schmitz, 1935
  • Megaselia impressa Borgmeier, 1962
  • Megaselia inaequalis (Brunetti, 1912)
  • Megaselia incarum (Brues, 1915)
  • Megaselia incisa (Malloch, 1912)
  • Megaselia inclinata Borgmeier, 1971
  • Megaselia incompleta Brues, 1936
  • Megaselia incompressa Beyer, 1965
  • Megaselia incongruens Schmitz, 1940
  • Megaselia inconspicua Borgmeier, 1967
  • Megaselia incontaminata (Schmitz, 1926)
  • Megaselia incostans (Santos Abreu, 1921)
  • Megaselia incrassata (Schmitz, 1920)
  • Megaselia incrassaticosta Bridarolli, 1951
  • Megaselia indifferens (Lundbeck, 1920)
  • Megaselia indigesta (Schmitz, 1920)
  • Megaselia inflaticornis Brues, 1936
  • Megaselia inflatipes Brues, 1936
  • Megaselia infracta Beyer, 1965
  • Megaselia infraposita (Wood, 1909)
  • Megaselia infumata (Malloch, 1912)
  • Megaselia innocens (Collin, 1912)
  • Megaselia innotata Beyer, 1958
  • Megaselia inornata (Malloch, 1912)
  • Megaselia inquinata Schmitz, 1953
  • Megaselia insignicauda Disney, 2008
  • Megaselia insolens Beyer, 1965
  • Megaselia insons (Lundbeck, 1920)
  • Megaselia integra Borgmeier, 1964
  • Megaselia intercedens Beyer, 1965
  • Megaselia intercostata (Lundbeck, 1921)
  • Megaselia intergeriva Schmitz, 1948
  • Megaselia intersecta Schmitz, 1935
  • Megaselia intonsa Schmitz, 1948
  • Megaselia introlapsa Schmitz, 1937
  • Megaselia invenusta (Collin, 1912)
  • Megaselia invernessae Disney, 1988
  • Megaselia involuta (Wood, 1910)
  • Megaselia irene Borgmeier, 1962
  • Megaselia iroquoiana (Malloch, 1912)
  • Megaselia irregularis Beyer, 1958
  • Megaselia irwini Disney, 1979
  • Megaselia isis Borgmeier, 1962
  • Megaselia ismayi Disney, 1978
  • Megaselia jameslamonti Disney, 1995
  • Megaselia jheringi (Borgmeier, 1923)
  • Megaselia joannae Disney, 1998
  • Megaselia jochiana Schmitz, 1957
  • Megaselia johnsoni (Brues, 1916)
  • Megaselia jorgensis Disney, 1991
  • Megaselia juli (Brues, 1908)
  • Megaselia juxtaplantata Borgmeier, 1962
  • Megaselia juxtaposita Borgmeier, 1962
  • Megaselia kanekoi Disney, 1989
  • Megaselia kanoi Disney, 1989
  • Megaselia keiseri Beyer, 1965
  • Megaselia killarneyensis Disney, 1988
  • Megaselia kodongi Disney, 1986
  • Megaselia kolana Schmitz, 1928
  • Megaselia konnovi Michailovskaya, 2003
  • Megaselia kovaci Disney, 1991
  • Megaselia kuenburgi Schmitz, 1938
  • Megaselia kurahashii Disney, 1985
  • Megaselia labellaspinata Buck & Disney, 2001
  • Megaselia labellata Borgmeier, 1962
  • Megaselia labellifera Borgmeier, 1969
  • Megaselia labialis Brues, 1936
  • Megaselia labiata Borgmeier, 1967
  • Megaselia labiella Beyer, 1965
  • Megaselia labrosa Borgmeier, 1963
  • Megaselia lactipennis (Lundbeck, 1920)
  • Megaselia lacustris Borgmeier, 1966
  • Megaselia laeta (Lundbeck, 1920)
  • Megaselia laeviceps Schmitz, 1948
  • Megaselia laevigata Borgmeier, 1971
  • Megaselia laevigoides Borgmeier, 1971
  • Megaselia laevubrevis Disney, 2003
  • Megaselia laffooni Robinson, 1978
  • Megaselia lalunensis Brues, 1936
  • Megaselia lamellicauda Borgmeier, 1966
  • Megaselia lanata Robinson, 1981
  • Megaselia lanceata Borgmeier, 1962
  • Megaselia lanceolata (Brues, 1924)
  • Megaselia languescens (Schmitz, 1924)
  • Megaselia lapponica Schmitz, 1928
  • Megaselia largifrontalis Schmitz, 1939
  • Megaselia lata (Wood, 1910)
  • Megaselia latangula Borgmeier, 1962
  • Megaselia lateralis Schmitz, 1926
  • Megaselia latericia Schmitz, 1935
  • Megaselia latibasis Borgmeier, 1964
  • Megaselia laticosta Schmitz, 1938
  • Megaselia laticrus Schmitz, 1927
  • Megaselia latifasciata (Brunetti, 1912)
  • Megaselia latifemorata (Becker, 1901)
  • Megaselia latifrons (Wood, 1910)
  • Megaselia latifurca Borgmeier, 1967
  • Megaselia latimanus (Malloch, 1914)
  • Megaselia latinervis (Collin, 1912)
  • Megaselia latior Schmitz, 1936
  • Megaselia latipalpis (Schmitz, 1921)
  • Megaselia latipennis Borgmeier, 1966
  • Megaselia latipes Borgmeier, 1933
  • Megaselia latirostris Borgmeier, 1962
  • Megaselia latitarsus Beyer, 1958
  • Megaselia laxa Borgmeier, 1967
  • Megaselia leleupi Beyer, 1960
  • Megaselia lenis Borgmeier, 1962
  • Megaselia leptacina Borgmeier, 1969
  • Megaselia leptofemur Disney, 2007
  • Megaselia leucopleuralis Disney, 2006
  • Megaselia leucozona Schmitz, 1930
  • Megaselia levifrons Borgmeier, 1962
  • Megaselia lilliput Beyer, 1959
  • Megaselia lindbergi Beyer, 1959
  • Megaselia lindneri Beyer, 1959
  • Megaselia lineata Borgmeier, 1971
  • Megaselia lineatipes Borgmeier, 1967
  • Megaselia linoensis Brues, 1936
  • Megaselia littoralis (Malloch, 1914)
  • Megaselia llanquihuea Schmitz, 1929
  • Megaselia longibarba Beyer, 1964
  • Megaselia longicauda Bridarolli, 1951
  • Megaselia longiciliata (Strobl, 1899)
  • Megaselia longicostalis (Wood, 1912)
  • Megaselia longinqua Bridarolli, 1937
  • Megaselia longipalpis (Wood, 1910)
  • Megaselia longipennis (Malloch, 1912)
  • Megaselia longiseta (Wood, 1909)
  • Megaselia longispina (Silva Figueroa, 1916)
  • Megaselia longistyla Brenner, 2004
  • Megaselia longula Borgmeier, 1962
  • Megaselia lucida Bridarolli, 1937
  • Megaselia lucifrons (Schmitz, 1918)
  • Megaselia lucipleura Borgmeier, 1962
  • Megaselia luctuosa (Santos Abreu, 1921)
  • Megaselia luederwaldti (Enderlein, 1912)
  • Megaselia lugens Borgmeier, 1962
  • Megaselia luisieri Schmitz, 1939
  • Megaselia luminifrons (Schmitz, 1926)
  • Megaselia luminosa Schmitz, 1952
  • Megaselia lunaris Borgmeier, 1961
  • Megaselia lutea (Meigen, 1830)
  • Megaselia luteicauda (Borgmeier, 1925)
  • Megaselia luteicauda Borgmeier, 1925
  • Megaselia luteiclava Borgmeier, 1967
  • Megaselia luteicoxa Borgmeier, 1962
  • Megaselia luteifasciata (Borgmeier, 1925)
  • Megaselia luteipes (Schmitz, 1918)
  • Megaselia luteiventris Borgmeier, 1971
  • Megaselia lutella Schmitz, 1929
  • Megaselia luteoides Schmitz, 1926
  • Megaselia lutescens (Wood, 1910)
  • Megaselia macrochaeta (Malloch, 1912)
  • Megaselia maculafemoralis Disney, 2008
  • Megaselia maculiapex Borgmeier, 1935
  • Megaselia maculiapex Borgmeier, 1971
  • Megaselia maculifera Beyer, 1965
  • Megaselia maculipennis Brues, 1936
  • Megaselia maculithorax Borgmeier, 1971
  • Megaselia madeiraensis Disney, 2007
  • Megaselia magna Beyer, 1959
  • Megaselia magna Beyer, 1965
  • Megaselia magnifica (Lundbeck, 1920)
  • Megaselia mainitensis Brues, 1936
  • Megaselia major (Wood, 1912)
  • Megaselia malaisei Beyer, 1958
  • Megaselia malayae Borgmeier, 1967
  • Megaselia malhamensis Disney, 1986
  • Megaselia mallochi (Wood, 1909)
  • Megaselia malvinasensis Disney, 1989
  • Megaselia mammillata Borgmeier, 1959
  • Megaselia manca (Brues, 1907)
  • Megaselia manicata (Wood, 1910)
  • Megaselia manselli Disney, 1997
  • Megaselia mantuana Gori, 2005
  • Megaselia manualis (Malloch, 1912)
  • Megaselia maranguensis Beyer, 1960
  • Megaselia marekdurskii Disney , 1998
  • Megaselia marekudurskii Disney, 1998
  • Megaselia marginalis (Malloch, 1912)
  • Megaselia marina Schmitz, 1937
  • Megaselia martensi Disney, 1999
  • Megaselia masatierrana (Enderlein, 1938)
  • Megaselia maura (Wood, 1910)
  • Megaselia mcleani Disney, 1987
  • Megaselia meconicera (Speiser, 1925)
  • Megaselia media (Collin, 1912)
  • Megaselia mediata Brues, 1936
  • Megaselia mediocris Borgmeier, 1967
  • Megaselia mediocristata Beyer, 1965
  • Megaselia mediterranea Schmitz, 1935
  • Megaselia megachaeta Borgmeier, 1971
  • Megaselia megaglossa Disney, 1982
  • Megaselia megasetigera Disney, 2003
  • Megaselia meigeni (Becker, 1901)
  • Megaselia meijerei (Brues, 1915)
  • Megaselia melanderi Borgmeier, 1964
  • Megaselia melanocephala (Roser, 1840)
  • Megaselia melanocholica Beyer, 1960
  • Megaselia melanostola Schmitz, 1942
  • Megaselia mellea Borgmeier, 1962
  • Megaselia mendax Borgmeier, 1962
  • Megaselia mera (Collin, 1912)
  • Megaselia meracula (Brues, 1911)
  • Megaselia meridiana Brenner, 2006
  • Megaselia meridionalis (Brues, 1907)
  • Megaselia meruensis Beyer, 1960
  • Megaselia meruensis Beyer, 1965
  • Megaselia mesochaeta Borgmeier, 1962
  • Megaselia metatarsalis Borgmeier, 1969
  • Megaselia metropolitanoensis Disney, 2001
  • Megaselia micantifrons Beyer, 1965
  • Megaselia michaelis (Schmitz, 1915)
  • Megaselia michali Disney, 1998
  • Megaselia microcera Borgmeier, 1962
  • Megaselia microcurtineura Disney, 1991
  • Megaselia micronesiae Beyer, 1967
  • Megaselia miguelensis Disney, 2007
  • Megaselia miki Schmitz, 1929
  • Megaselia mimica Borgmeier, 1962
  • Megaselia mimodensior Buck & Disney, 2001
  • Megaselia miniseta Disney, 1991
  • Megaselia minor (Zetterstedt, 1848)
  • Megaselia minuta (Aldrich, 1892)
  • Megaselia minutior Borgmeier, 1966
  • Megaselia minutussima (Brues, 1905)
  • Megaselia miripyga Borgmeier, 1967
  • Megaselia miristigma Borgmeier, 1962
  • Megaselia mixta (Schmitz, 1918)
  • Megaselia mixticolor Beyer, 1958
  • Megaselia moderata Borgmeier, 1967
  • Megaselia modesta (Brues, 1919)
  • Megaselia modica Beyer, 1965
  • Megaselia modificata Borgmeier, 1962
  • Megaselia moesta Borgmeier, 1962
  • Megaselia monochaetina Borgmeier, 1968
  • Megaselia montana Schmitz, 1935
  • Megaselia monticola (Malloch, 1912)
  • Megaselia morani Disney, 1982
  • Megaselia morella Borgmeier, 1967
  • Megaselia morena Borgmeier, 1962
  • Megaselia morosa Beyer, 1965
  • Megaselia mortenseni (Lundbeck, 1920)
  • Megaselia morula Borgmeier, 1962
  • Megaselia mountfieldensis Disney, 2003
  • Megaselia mucronifera Borgmeier, 1967
  • Megaselia multispinulosa Disney, 2003
  • Megaselia multivesiculae Disney, 2006
  • Megaselia munita Borgmeier, 1962
  • Megaselia murakamii Disney, 1989
  • Megaselia mutata Brues, 1936
  • Megaselia mutica Borgmeier, 1962
  • Megaselia mutilata Borgmeier, 1969
  • Megaselia naevia Borgmeier, 1962
  • Megaselia nana (Brues, 1911)
  • Megaselia nanilla Borgmeier, 1962
  • Megaselia natalicola Beyer, 1960
  • Megaselia nebulosa (Walker, 1858)
  • Megaselia nebulosa Bridarolli, 1951
  • Megaselia necmera Disney, 2006
  • Megaselia necrophaga (Enderlein, 1912)
  • Megaselia necscabra Disney, 2008
  • Megaselia nectama Disney, 1991
  • Megaselia nectergata Disney, 1999
  • Megaselia nefeloptera Bridarolli, 1951
  • Megaselia neivai (Bridarolli, 1940)
  • Megaselia nemorensis (Santos Abreu, 1921)
  • Megaselia neocorynurae Gonzalez, Brown & Ospina, 2002
  • Megaselia nepenthina Schmitz, 1955
  • Megaselia nephelodes Borgmeier, 1962
  • Megaselia nepos Borgmeier, 1961
  • Megaselia nesiotica Borgmeier, 1967
  • Megaselia nestor Borgmeier, 1971
  • Megaselia nidanurae Disney , 1995
  • Megaselia nigella Beyer, 1960
  • Megaselia nigellifrons Borgmeier, 1967
  • Megaselia nigelloides Borgmeier, 1962
  • Megaselia nigra (Meigen, 1830)
  • Megaselia nigra (Santos Abreu, 1921)
  • Megaselia nigrescens (Wood, 1910)
  • Megaselia nigribasis Beyer, 1966
  • Megaselia nigricauda Beyer, 1965
  • Megaselia nigriceps (Loew, 1866)
  • Megaselia nigriclava (Strobl, 1909)
  • Megaselia nigricornis Mikhailovskaya, 1991
  • Megaselia nigricorpus Beyer, 1959
  • Megaselia nigrifemorata (Santos Abreu, 1921)
  • Megaselia nigripalpis (Lundbeck, 1920)
  • Megaselia nigrita Borgmeier, 1962
  • Megaselia nigritula (Santos Abreu, 1921)
  • Megaselia nigriventris Bridarolli, 1951
  • Megaselia nigrofascipes Borgmeier, 1962
  • Megaselia nitidifrons (Strobl, 1892)
  • Megaselia nitidipennis Bridarolli, 1951
  • Megaselia nocturnalis Brues, 1936
  • Megaselia norica Schmitz, 1929
  • Megaselia notabilis Beyer, 1965
  • Megaselia notipennis Borgmeier, 1962
  • Megaselia nubila Colyer, 1952
  • Megaselia nubilifurca Borgmeier, 1967
  • Megaselia nubilipennis Schmitz, 1952
  • Megaselia nudihalterata Disney, 2006
  • Megaselia nudilobulus Disney, 2003
  • Megaselia nudipalpis Borgmeier, 1962
  • Megaselia nussbaumi Disney, 2004
  • Megaselia oblongifrons Schmitz, 1939
  • Megaselia obscura (Brues, 1904)
  • Megaselia obscurata (Enderlein, 1912)
  • Megaselia obscurella Borgmeier, 1962
  • Megaselia obscuricauda Beyer, 1966
  • Megaselia obscuripalpis Borgmeier, 1969
  • Megaselia obscuripennis (Wood, 1909)
  • Megaselia obscuriterga Beyer, 1958
  • Megaselia obscuriventris Bridarolli, 1951
  • Megaselia ochracea (Brues, 1911)
  • Megaselia ochreola Borgmeier, 1962
  • Megaselia ochripes Schmitz, 1953
  • Megaselia ocilferia Schmitz, 1939
  • Megaselia offuscata (Schmitz, 1921)
  • Megaselia okazakii Disney, 1989
  • Megaselia oligoseta Disney, 1987
  • Megaselia onis Mostovski & Disney, 2002
  • Megaselia opacicornis Schmitz, 1949
  • Megaselia orbata Borgmeier, 1967
  • Megaselia orestes Borgmeier, 1966
  • Megaselia orgaoa Disney, 1991
  • Megaselia orientata (Malloch, 1912)
  • Megaselia orthoneura Borgmeier, 1962
  • Megaselia ostravaensis Disney, 2008
  • Megaselia oviaraneae Disney, 1999
  • Megaselia oweni Disney, 1988
  • Megaselia oxybelorum Schmitz, 1928
  • Megaselia pabloi Brown, 1994
  • Megaselia pachydactyla Schmitz, 1953
  • Megaselia pagei Disney, 1987
  • Megaselia palaestinensis (Enderlein, 1933)
  • Megaselia pallicornis (Brunetti, 1912)
  • Megaselia pallidantennata Beyer, 1960
  • Megaselia pallidantennata Beyer, 1965
  • Megaselia pallidicauda Brues, 1936
  • Megaselia pallidifemur Borgmeier, 1962
  • Megaselia pallidipalpis Bridarolli, 1951
  • Megaselia pallidipennis Borgmeier, 1969
  • Megaselia pallidivena Borgmeier, 1967
  • Megaselia pallidizona (Lundbeck, 1920)
  • Megaselia palmeni (Becker, 1901)
  • Megaselia palmi Brenner, 2006
  • Megaselia palpata (Brues, 1919)
  • Megaselia palpella Beyer, 1967
  • Megaselia paludosa (Wood, 1908)
  • Megaselia pamirica Naumov, 1979
  • Megaselia pangmaphae Disney, 2006
  • Megaselia papayae Borgmeier, 1966
  • Megaselia papei Disney, 2006
  • Megaselia parabasiseta Bohart, 1947
  • Megaselia parachaeta Borgmeier, 1962
  • Megaselia paraensis Borgmeier, 1971
  • Megaselia paraprocta Borgmeier, 1964
  • Megaselia parasitica (Malloch, 1915)
  • Megaselia parasitica (Shiraki, 1917)
  • Megaselia parastigmatica Borgmeier, 1962
  • Megaselia paricostalis Schmitz, 1929
  • Megaselia parnassia Disney, 1986
  • Megaselia parumhirta Beyer, 1965
  • Megaselia paruminflata Beyer, 1958
  • Megaselia parumlevata Schmitz, 1936
  • Megaselia parva (Wood, 1909)
  • Megaselia parviseta Borgmeier, 1969
  • Megaselia parvorata Disney , 1991
  • Megaselia parvula Schmitz, 1930
  • Megaselia patellata Beyer, 1966
  • Megaselia patellipes Brues, 1936
  • Megaselia patellipyga Borgmeier, 1967
  • Megaselia patula Schmitz, 1936
  • Megaselia pauculitincta Beyer, 1959
  • Megaselia paula Borgmeier, 1969
  • Megaselia paupera (Lundbeck, 1920)
  • Megaselia paupercula Borgmeier, 1962
  • Megaselia pauxilla (Brues, 1907)
  • Megaselia peckorum Disney, 2008
  • Megaselia pecten Brenner, 2006
  • Megaselia pectinifera Schmitz, 1926
  • Megaselia pectoraliformis Colyer, 1962
  • Megaselia pectoralis (Wood, 1910)
  • Megaselia pectorella Schmitz, 1929
  • Megaselia pectunculata Schmitz, 1927
  • Megaselia pedalis Beyer, 1960
  • Megaselia pedatella (Schmitz, 1926)
  • Megaselia pedicellata (Brues, 1924)
  • Megaselia penicillata (Borgmeier, 1925)
  • Megaselia peniculifera Beyer, 1965
  • Megaselia pentagonalifrons Beyer, 1965
  • Megaselia pentagonalis Bridarolli, 1951
  • Megaselia peraffinis Beyer, 1958
  • Megaselia percaeca Beyer, 1965
  • Megaselia perdistans (Schmitz, 1924)
  • Megaselia perdita (Malloch, 1912)
  • Megaselia perfraea Schmitz, 1934
  • Megaselia perfusca Schmitz, 1935
  • Megaselia perichaeta Borgmeier, 1964
  • Megaselia pernigra (Santos Abreu, 1921)
  • Megaselia perplexa (Malloch, 1912)
  • Megaselia perspicua Borgmeier, 1969
  • Megaselia perspinosa Brues, 1936
  • Megaselia pertincta Beyer, 1958
  • Megaselia perumbrata Brues, 1936
  • Megaselia peruviana (Brues, 1905)
  • Megaselia peterseni Disney, 1994
  • Megaselia peyresquensis Delage, 1974
  • Megaselia phoebe Borgmeier, 1962
  • Megaselia phoenicura (Schmitz, 1926)
  • Megaselia piccola Borgmeier, 1966
  • Megaselia piceata Borgmeier, 1962
  • Megaselia picta (Lehmann, 1822)
  • Megaselia pictella Beyer, 1965
  • Megaselia picticolor Beyer, 1958
  • Megaselia picticornis Borgmeier, 1962
  • Megaselia pictoides Beyer, 1965
  • Megaselia piliclasper Borgmeier, 1971
  • Megaselia pilicrus Borgmeier, 1964
  • Megaselia pilifemur (Lundbeck, 1921)
  • Megaselia pilifera Brues, 1936
  • Megaselia pilifrons (Silva Figueroa, 1916)
  • Megaselia pilipyga Borgmeier, 1964
  • Megaselia piliventris Schmitz, 1937
  • Megaselia pilosella Beyer, 1965
  • Megaselia pirirostris Borgmeier, 1962
  • Megaselia plagiata Borgmeier, 1962
  • Megaselia planifrons (Brues, 1905)
  • Megaselia planipes (Collin, 1912)
  • Megaselia plaumanni Borgmeier, 1971
  • Megaselia plaumanni Disney, 1985
  • Megaselia plebeia (Malloch, 1914)
  • Megaselia pleuralis (Wood, 1909)
  • Megaselia pleurochaeta Borgmeier, 1969
  • Megaselia pleurofascia Borgmeier, 1962
  • Megaselia pleurota Disney , 1994
  • Megaselia plurispinulosa (Zetterstedt, 1860)
  • Megaselia plutei Borgmeier, 1971
  • Megaselia polidorii Disney, 2006
  • Megaselia polita (Enderlein, 1912)
  • Megaselia politiceps Borgmeier, 1967
  • Megaselia politifrons Brues, 1936
  • Megaselia pollex Schmitz, 1937
  • Megaselia polonica Disney & Durska, 1999
  • Megaselia polychaeta Borgmeier, 1967
  • Megaselia polyporicola Borgmeier, 1966
  • Megaselia postcrinata Borgmeier, 1966
  • Megaselia posticata (Strobl, 1898)
  • Megaselia postorta Borgmeier, 1967
  • Megaselia prachavali Disney, 2006
  • Megaselia praeacuta (Schmitz, 1919)
  • Megaselia praedafura Disney , 1997
  • Megaselia praefulgens Beyer, 1965
  • Megaselia praeminens Beyer, 1965
  • Megaselia pressicauda Borgmeier, 1964
  • Megaselia pressifrons Schmitz, 1929
  • Megaselia pristina Borgmeier, 1962
  • Megaselia privata Borgmeier, 1967
  • Megaselia procera Borgmeier, 1966
  • Megaselia proclinata Borgmeier, 1964
  • Megaselia prodroma (Lundbeck, 1921)
  • Megaselia producta (Schmitz, 1921)
  • Megaselia prolixa Borgmeier, 1958
  • Megaselia prolixifurca Kung & Brown, 2004
  • Megaselia prolongata Schmitz, 1954
  • Megaselia propinqua (Wood, 1909)
  • Megaselia propior Colyer, 1956
  • Megaselia prosthioxantha (Enderlein, 1912)
  • Megaselia protarsalis Schmitz, 1927
  • Megaselia protarsella Beyer, 1965
  • Megaselia pruinosa (Malloch, 1914)
  • Megaselia pruinosifrons Borgmeier, 1962
  • Megaselia pseudociliata (Strobl, 1910)
  • Megaselia pseudogiraudii (Schmitz, 1920)
  • Megaselia pseudomera Disney, 2006
  • Megaselia pseudopicta (Lundbeck, 1922)
  • Megaselia pseudoscalaris (Senior-White, 1924)
  • Megaselia pteryacantha (Borgmeier, 1925)
  • Megaselia pubecula Schmitz, 1927
  • Megaselia pulcherrima (Santos Abreu, 1921)
  • Megaselia pulicaria (Fallen, 1823)
  • Megaselia pulicaripar Beyer, 1959
  • Megaselia pulla (Brues, 1919)
  • Megaselia pulliclava Borgmeier, 1969
  • Megaselia pullifrons Beyer, 1958
  • Megaselia pullipalpis Colyer, 1962
  • Megaselia pulveroboleti Disney , 1998
  • Megaselia pumila (Meigen, 1830)
  • Megaselia punctata Bridarolli, 1951
  • Megaselia punctifrons Borgmeier, 1969
  • Megaselia punctipes Borgmeier, 1962
  • Megaselia purificata Borgmeier, 1967
  • Megaselia pusilla (Meigen, 1830)
  • Megaselia pygidialis Beyer, 1965
  • Megaselia pygmaea (Zetterstedt, 1848)
  • Megaselia pygmaeoides (Lundbeck, 1921)
  • Megaselia pygmaeola Borgmeier, 1966
  • Megaselia quadrata Brues, 1936
  • Megaselia quadribrevis Disney, 2003
  • Megaselia quadripunctata (Malloch, 1918)
  • Megaselia quadriseta Schmitz, 1918
  • Megaselia quadrispinosa Brues, 1936
  • Megaselia quadrupliciseta Bridarolli, 1951
  • Megaselia quartobrevis Beyer, 1965
  • Megaselia quartobsoleta Borgmeier, 1969
  • Megaselia quartocurta Borgmeier, 1969
  • Megaselia quartolutea Borgmeier, 1963
  • Megaselia quartopallida Beyer, 1965
  • Megaselia quattuorbrevis Disney, 2008
  • Megaselia quintincisa Disney, 2006
  • Megaselia raetica Schmitz, 1934
  • Megaselia ramierzi Bridarolli, 1951
  • Megaselia rara Colyer, 1962
  • Megaselia raruvesiculae Buck & Disney, 2001
  • Megaselia recta (Brues, 1911)
  • Megaselia rectangulata (Malloch, 1914)
  • Megaselia reducta Borgmeier, 1966
  • Megaselia relicta Borgmeier, 1964
  • Megaselia renata Borgmeier, 1964
  • Megaselia repetenda Brues, 1936
  • Megaselia retardata (Malloch, 1912)
  • Megaselia rettenmeyeri Disney, 2007
  • Megaselia reversa Brues, 1936
  • Megaselia reynoldsi Disney, 1981
  • Megaselia rhabdopalpis Borgmeier, 1962
  • Megaselia richardsoni Disney, 2003
  • Megaselia riefi Brenner, 2006
  • Megaselia rimacensis Brues, 1944
  • Megaselia rivalis (Wood, 1909)
  • Megaselia robertsoni Disney, 2008
  • Megaselia robinsoni Disney, 1981
  • Megaselia robusta Schmitz, 1928
  • Megaselia rotunda Robinson, 1981
  • Megaselia rotundapicis Disney, 1999
  • Megaselia rotundicauda Beyer, 1965
  • Megaselia rotundula Borgmeier, 1966
  • Megaselia rubella (Schmitz, 1920)
  • Megaselia rubescens (Wood, 1912)
  • Megaselia rubicornis (Schmitz, 1919)
  • Megaselia rubida (Schmitz, 1918)
  • Megaselia rubronigra Borgmeier, 1962
  • Megaselia rudimentalis Borgmeier, 1962
  • Megaselia rudis (Wood, 1909)
  • Megaselia rufa (Wood, 1908)
  • Megaselia ruficornis (Meigen, 1830)
  • Megaselia rufifrons (Wood, 1910)
  • Megaselia rufipennis (Macquart, 1835)
  • Megaselia rufipes (Meigen, 1804)
  • Megaselia rupestris Schmitz, 1934
  • Megaselia ruralis Schmitz, 1937
  • Megaselia russellensis Disney, 2003
  • Megaselia rustica (Brues, 1905)
  • Megaselia rutilipes Beyer, 1958
  • Megaselia sacculata Borgmeier, 1958
  • Megaselia sacculifera Beyer, 1965
  • Megaselia safuneae Malloch, 1935
  • Megaselia sakaiae Disney, 2001
  • Megaselia samoana Borgmeier, 1967
  • Megaselia sandhui Disney, 1981
  • Megaselia sanguinea (Schmitz, 1922)
  • Megaselia saprophaga Borgmeier, 1934
  • Megaselia sauteri (Brues, 1911)
  • Megaselia savannae Disney, 1991
  • Megaselia scabra Schmitz, 1926
  • Megaselia scalaris (Loew, 1866)
  • Megaselia schildi Borgmeier, 1971
  • Megaselia schutti Schmitz, 1936
  • Megaselia schwarzi (Malloch, 1912)
  • Megaselia sciaricida Schmitz, 1932
  • Megaselia scissa Borgmeier, 1962
  • Megaselia scopalis (Brues, 1919)
  • Megaselia scopifera Brues, 1936
  • Megaselia scutellariformis Schmitz, 1926
  • Megaselia scutellaris (Wood, 1909)
  • Megaselia scutelliseta Borgmeier, 1935
  • Megaselia seclusa Beyer, 1966
  • Megaselia secreta Beyer, 1958
  • Megaselia sejuncta Beyer, 1967
  • Megaselia sembeli Disney, 1986
  • Megaselia semicrocea Borgmeier, 1964
  • Megaselia semiferruginea Bridarolli, 1940
  • Megaselia semihyalina Beyer, 1960
  • Megaselia semilucens Borgmeier, 1967
  • Megaselia semilutea Borgmeier, 1962
  • Megaselia semimollis Borgmeier, 1971
  • Megaselia semipolita Borgmeier, 1961
  • Megaselia semota Beyer, 1959
  • Megaselia senegalensis Disney, 1980
  • Megaselia septentrionalis (Schmitz, 1919)
  • Megaselia sepulchralis (Lundbeck, 1920)
  • Megaselia sericata Schmitz, 1935
  • Megaselia serotina Borgmeier, 1962
  • Megaselia serpentina Borgmeier, 1962
  • Megaselia serrata (Wood, 1910)
  • Megaselia setacea (Aldrich, 1892)
  • Megaselia setalis Beyer, 1958
  • Megaselia setaria (Malloch, 1912)
  • Megaselia setella Beyer, 1966
  • Megaselia seticauda (Malloch, 1914)
  • Megaselia seticerca Borgmeier, 1966
  • Megaselia seticlasper Borgmeier, 1962
  • Megaselia seticosta Borgmeier, 1962
  • Megaselia setifemur Bohart, 1947
  • Megaselia setifer (Lundbeck, 1920)
  • Megaselia setifimbria Borgmeier, 1971
  • Megaselia setifrons Brues, 1936
  • Megaselia setigera (Brues, 1919)
  • Megaselia setimargo (Enderlein, 1912)
  • Megaselia setipectus Borgmeier, 1971
  • Megaselia setipennis Borgmeier, 1967
  • Megaselia setiventris Borgmeier, 1962
  • Megaselia setulipalpis Schmitz, 1938
  • Megaselia sevciki Disney, 2006
  • Megaselia sexcrinata Borgmeier, 1962
  • Megaselia sextaperta Beyer, 1958
  • Megaselia sextobsoleta Borgmeier, 1971
  • Megaselia sextohirta Beyer, 1966
  • Megaselia sextolutea Borgmeier, 1967
  • Megaselia sextovittata Lee & Disney, 2004
  • Megaselia seychellesensis Disney, 2006
  • Megaselia shadeae
  • Megaselia shannoni Borgmeier, 1966
  • Megaselia shawi Disney, 2006
  • Megaselia sheppardi Disney, 1988
  • Megaselia shiyiluae Disney, Li & Li, 1995
  • Megaselia siamensis Beyer, 1966
  • Megaselia sibulanensis Brues, 1936
  • Megaselia sibylla Borgmeier, 1967
  • Megaselia sicaria (Colyer, 1962)
  • Megaselia signabilis Beyer, 1965
  • Megaselia silhouettensis Disney, 2005
  • Megaselia similifrons Schmitz, 1934
  • Megaselia similis (Silva Figueroa, 1916)
  • Megaselia simiola Borgmeier, 1966
  • Megaselia simplex (Wood, 1910)
  • Megaselia simplicior (Brues, 1924)
  • Megaselia simulans (Wood, 1912)
  • Megaselia sinefurca Borgmeier, 1962
  • Megaselia sinuata Schmitz, 1926
  • Megaselia sinuosimargo Borgmeier, 1962
  • Megaselia smirnovi Naumov, 1979
  • Megaselia sobria Borgmeier, 1967
  • Megaselia socia Borgmeier, 1962
  • Megaselia sodalis (Brues, 1905)
  • Megaselia sokotrana Beyer, 1965
  • Megaselia solita Beyer, 1958
  • Megaselia soluta (Collin, 1912)
  • Megaselia sordescens Schmitz, 1927
  • Megaselia sordida (Zetterstedt, 1838)
  • Megaselia southwoodi Disney, 1982
  • Megaselia specularis Schmitz, 1935
  • Megaselia speculifera Beyer, 1965
  • Megaselia speculigera Borgmeier, 1962
  • Megaselia speiseri Schmitz, 1929
  • Megaselia spelophila Borgmeier, 1966
  • Megaselia spelunciphila Disney, 1999
  • Megaselia spelunciphila Reeves & Disney, 1999
  • Megaselia sphinx Borgmeier, 1966
  • Megaselia spiculata Borgmeier, 1969
  • Megaselia spinata (Wood, 1910)
  • Megaselia spinicincta (Wood, 1910)
  • Megaselia spiniclasper Borgmeier, 1964
  • Megaselia spinigera (Wood, 1908)
  • Megaselia spinipectus Borgmeier, 1971
  • Megaselia spinipleura (Borgmeier, 1924)
  • Megaselia spinolabella Disney, 1989
  • Megaselia spinulata Borgmeier, 1964
  • Megaselia spiracularis Schmitz, 1938
  • Megaselia splendens Borgmeier, 1967
  • Megaselia splendescens Beyer, 1965
  • Megaselia spodiaca (Schmitz, 1926)
  • Megaselia spoliata Borgmeier, 1967
  • Megaselia spreta (Collin, 1912)
  • Megaselia stackelbergi Mostovski & Disney, 2003
  • Megaselia stenoterga Disney, 1988
  • Megaselia stephanoidea (Borgmeier, 1925)
  • Megaselia stichata (Lundbeck, 1920)
  • Megaselia stigmatica (Schmitz, 1920)
  • Megaselia stimulata Borgmeier, 1962
  • Megaselia striativentris Borgmeier, 1962
  • Megaselia stricta Borgmeier, 1962
  • Megaselia striolata Schmitz, 1940
  • Megaselia styloprocta (Schmitz, 1921)
  • Megaselia suates Brenner, 2004
  • Megaselia subalpina Brenner, 2004
  • Megaselia subaristalis Borgmeier, 1969
  • Megaselia subatomella (Malloch, 1912)
  • Megaselia subcarinata Borgmeier, 1962
  • Megaselia subcarpalis (Lundbeck, 1920)
  • Megaselia subcavata Borgmeier, 1964
  • Megaselia subcavifrons Borgmeier, 1971
  • Megaselia subconvexa (Lundbeck, 1920)
  • Megaselia subcrinosa Borgmeier, 1962
  • Megaselia subcrocea Borgmeier, 1967
  • Megaselia subcuneata Borgmeier, 1962
  • Megaselia subflava (Malloch, 1912)
  • Megaselia subfraudulenta Schmitz, 1933
  • Megaselia subfuscipes Schmitz, 1935
  • Megaselia subinflata Borgmeier, 1969
  • Megaselia sublutea (Malloch, 1912)
  • Megaselia submarginalis (Malloch, 1912)
  • Megaselia submimica Borgmeier, 1969
  • Megaselia subnudifemur Borgmeier, 1964
  • Megaselia subnudipennis (Schmitz, 1919)
  • Megaselia subnudiseta Beyer, 1958
  • Megaselia subobscurata (Malloch, 1912)
  • Megaselia subpalpalis (Lundbeck, 1920)
  • Megaselia subpicta (Malloch, 1912)
  • Megaselia subpleuralis (Wood, 1909)
  • Megaselia subpyricornis Beyer, 1959
  • Megaselia subrecta Borgmeier, 1967
  • Megaselia subscaura Schmitz, 1932
  • Megaselia subsetella Borgmeier, 1967
  • Megaselia substricta Borgmeier, 1969
  • Megaselia subtumida (Wood, 1909)
  • Megaselia subulicauda Schmitz, 1929
  • Megaselia subvittata Borgmeier, 1967
  • Megaselia suis Bohart, 1947
  • Megaselia sulcatifrons Borgmeier, 1967
  • Megaselia sulfurella Schmitz, 1926
  • Megaselia sulina Borgmeier, 1962
  • Megaselia sullivani Disney, 2003
  • Megaselia sulphurea Borgmeier, 1971
  • Megaselia sulphuripes (Meigen, 1830)
  • Megaselia sulphuriventris (Borgmeier & Schmitz, 1923)
  • Megaselia sulphurizona Borgmeier, 1966
  • Megaselia superans Borgmeier, 1958
  • Megaselia supercilata (Wood, 1910)
  • Megaselia superfurcata Schmitz, 1928
  • Megaselia superpilosa Beyer, 1959
  • Megaselia superpilosa Bridarolli, 1951
  • Megaselia supina Borgmeier, 1958
  • Megaselia surdifrons (Wood, 1909)
  • Megaselia surophila Disney , 1991
  • Megaselia suspicata Borgmeier, 1967
  • Megaselia sylvatica (Wood, 1910)
  • Megaselia sylvicola (Malloch, 1914)
  • Megaselia symondsi Disney, 2002
  • Megaselia tabida Colyer, 1956
  • Megaselia tama (Schmitz, 1926)
  • Megaselia tamanae Disney, 1995
  • Megaselia tamilnaduensis Disney , 1995
  • Megaselia tamoides Borgmeier, 1964
  • Megaselia tanypalpis Kung & Brown, 2004
  • Megaselia tarsalis (Wood, 1910)
  • Megaselia tarsella (Lundbeck, 1921)
  • Megaselia tarsicia Schmitz, 1926
  • Megaselia tarsodes Borgmeier, 1969
  • Megaselia tasmaniensis (Malloch, 1912)
  • Megaselia tecticauda Borgmeier, 1964
  • Megaselia tenebricior Beyer, 1967
  • Megaselia tenebricola Schmitz, 1934
  • Megaselia tenericoma Beyer, 1965
  • Megaselia teneripes Schmitz, 1957
  • Megaselia tenuibasis Beyer, 1960
  • Megaselia tenuicoma Beyer, 1960
  • Megaselia tenuicosta Beyer, 1965
  • Megaselia tenuiventris Schmitz, 1927
  • Megaselia teresamajewskae Disney, 1998
  • Megaselia tergalis Beyer, 1958
  • Megaselia tergata (Lundbeck, 1920)
  • Megaselia tergatula Beyer, 1965
  • Megaselia tergitalis Borgmeier, 1961
  • Megaselia termimycana Disney , 1996
  • Megaselia termitomyca Disney, 1989
  • Megaselia testacea Schmitz, 1938
  • Megaselia testaceicornis Borgmeier, 1967
  • Megaselia tetrabrevis Disney, 2003
  • Megaselia tetrachaeta Beyer, 1966
  • Megaselia tetraseta Disney, 2007
  • Megaselia tetrica Borgmeier, 1964
  • Megaselia tetricifrons Beyer, 1967
  • Megaselia teutoniae Disney, 1989
  • Megaselia textilis Brues, 1936
  • Megaselia thaleri Brenner, 2006
  • Megaselia thalhammeri Schmitz, 1935
  • Megaselia tiagoensis Disney, 1991
  • Megaselia tibialis (Brues, 1905)
  • Megaselia tibiella (Lundbeck, 1920)
  • Megaselia tinctipennis Brues, 1936
  • Megaselia tinglei Disney, 1991
  • Megaselia tinteri Disney , 1998
  • Megaselia tomatoae Woolf, 1996
  • Megaselia tomskensis Naumov, 1992
  • Megaselia tonsipalpis Beyer, 1965
  • Megaselia tonyirwini Disney, 1988
  • Megaselia torautensis Disney, 1990
  • Megaselia totaflava Borgmeier, 1969
  • Megaselia totanigra Beyer, 1959
  • Megaselia transcarinata Borgmeier, 1971
  • Megaselia translocata Brues, 1936
  • Megaselia translucida Bridarolli, 1951
  • Megaselia transversiseta Bridarolli, 1951
  • Megaselia triapitsyni Michailovskaya, 2003
  • Megaselia trichopleurophora Beyer, 1960
  • Megaselia trichorrhoea (Schmitz, 1921)
  • Megaselia trilineata (Brunetti, 1912)
  • Megaselia tripartita Borgmeier, 1961
  • Megaselia triplicicristae Disney, 2003
  • Megaselia tripliciseta Bridarolli, 1951
  • Megaselia triquetra Schmitz, 1927
  • Megaselia trisecta Brues, 1936
  • Megaselia tristis (Borgmeier, 1963)
  • Megaselia tritomegas Borgmeier, 1967
  • Megaselia trivialis (Brues, 1911)
  • Megaselia trochanteralis Schmitz, 1953
  • Megaselia trochanterica Schmitz, 1926
  • Megaselia trogeri Brenner, 2006
  • Megaselia troglodytica Schmitz, 1950
  • Megaselia trojani Disney, 1998
  • Megaselia trudiae Disney, 2003
  • Megaselia tubulifera Borgmeier, 1962
  • Megaselia tubuliventris Bridarolli, 1951
  • Megaselia tulearensis Disney, 2005
  • Megaselia tumida (Wood, 1909)
  • Megaselia tumidicornis Borgmeier, 1962
  • Megaselia tumidicosta Borgmeier, 1962
  • Megaselia tumidilla Borgmeier, 1962
  • Megaselia tumidirostris Borgmeier, 1969
  • Megaselia tumidula Borgmeier, 1962
  • Megaselia tumipalpis Bridarolli, 1951
  • Megaselia turbata Borgmeier, 1967
  • Megaselia turbidipennis Borgmeier, 1967
  • Megaselia turgida (Borgmeier, 1925)
  • Megaselia turgidilla Borgmeier, 1967
  • Megaselia turgipes Borgmeier, 1967
  • Megaselia tweedensis Disney, 2008
  • Megaselia uliginosa (Wood, 1909)
  • Megaselia umbrata Schmitz, 1936
  • Megaselia umbrosa Brues, 1936
  • Megaselia undulans Schmitz, 1940
  • Megaselia unguicularis (Wood, 1909)
  • Megaselia ungulata Robinson, 1981
  • Megaselia unichaeta Colyer, 1962
  • Megaselia unicolor (Schmitz, 1919)
  • Megaselia unisetosa Brues, 1936
  • Megaselia unwini Disney, 1987
  • Megaselia ursina (Malloch, 1912)
  • Megaselia ussuriensis Mikhailovskaya, 1987
  • Megaselia usticlava Borgmeier, 1967
  • Megaselia ustipennis Borgmeier, 1967
  • Megaselia ustulata (Schmitz, 1920)
  • Megaselia ustulithorax Beyer, 1965
  • Megaselia utingensis Borgmeier, 1971
  • Megaselia valida (Santos Abreu, 1921)
  • Megaselia valvata Schmitz, 1935
  • Megaselia vannusetarum Disney, 2006
  • Megaselia vapidicornis Brues, 1936
  • Megaselia variana Schmitz, 1926
  • Megaselia variegata Schmitz, 1937
  • Megaselia venalis Beyer, 1966
  • Megaselia ventralis Borgmeier, 1963
  • Megaselia verdensis Disney, 1991
  • Megaselia verna Schmitz, 1932
  • Megaselia vernalis (Wood, 1909)
  • Megaselia vernicosa Beyer, 1966
  • Megaselia vernicosior Beyer, 1966
  • Megaselia verralli (Wood, 1910)
  • Megaselia versicolor Borgmeier, 1967
  • Megaselia vespertilionis Borgmeier, 1962
  • Megaselia vestita (Wood, 1914)
  • Megaselia victorovi Mikhailovskaya, 1991
  • Megaselia viduata (Collin, 1912)
  • Megaselia villicauda Schmitz, 1927
  • Megaselia villosa Michailovskaya, 2003
  • Megaselia vinculata Borgmeier, 1964
  • Megaselia violata Borgmeier, 1969
  • Megaselia virescens Bridarolli, 1951
  • Megaselia virilis (Schmitz, 1919)
  • Megaselia vitiomera Disney, 2006
  • Megaselia vittata Borgmeier, 1967
  • Megaselia vorata Disney , 1991
  • Megaselia vulcanica Bridarolli, 1951
  • Megaselia waagei Schmitz, 1935
  • Megaselia weissflogi Disney , 1998
  • Megaselia wellingtonensis Disney, 2003
  • Megaselia wheeleri Borgmeier, 1967
  • Megaselia wickenensis Disney, 2000
  • Megaselia winnemana (Malloch, 1912)
  • Megaselia withersi Disney, 2008
  • Megaselia woodi (Lundbeck, 1922)
  • Megaselia wuzhiensis Fang, 2005
  • Megaselia xanthocera Borgmeier, 1967
  • Megaselia xanthogastra Schmitz, 1940
  • Megaselia xanthophila Buck & Disney, 2001
  • Megaselia xanthopus Beyer, 1965
  • Megaselia xanthopyge Beyer, 1965
  • Megaselia xanthozona (Strobl, 1892)
  • Megaselia yatesi Disney, 2002
  • Megaselia zaitzevi Michailovskaya, 1991
  • Megaselia zariaensis Disney, 1989
  • Megaselia zebrina Beyer, 1964
  • Megaselia zeno Borgmeier, 1962
  • Megaselia zeuzerae Disney , 1997
  • Megaselia zonata (Zetterstedt, 1838)

Animalia → Arthropoda → Insecta → Diptera → Anthomyiidae Megasema ,

Megasemum Kraatz, 1879[uredi | uredi kôd]

Animalia → Arthropoda → Insecta → Coleoptera → Cerambycidae Megasis ,

Megaskamma[uredi | uredi kôd]

Sinonimi:

Megasolena Linton, 1910[uredi | uredi kôd]

Animalia → Platyhelminthes → Trematoda → Digenea → Plagiorchiida → Xiphidiata → Haploporoidea → Haploporidae

Megasoma Kirby, 1825[uredi | uredi kôd]

Animalia → Arthropoda → Insecta → Coleoptera → Scarabaeoidea → Dynastidae

Megasorex[uredi | uredi kôd]

  1. Megasorex gigas

SoricidaeSoricomorphaMammaliaChordataAnimalia

Megasphaera , Megaspidiotus , Megaspilidae , Megaspilus , Megaspiridae , Megaspora , Megasporaceae , Megasporoporia , Megastachya , Megaster , Megasternum , Megastes ,

Megastethodon Schmidt, 1910[uredi | uredi kôd]

  1. Megastethodon araucarianus Lallemand & Synave, 1955
  2. Megastethodon auratilis (Distant, 1900)
  3. Megastethodon australis (Butler, 1874)
  4. Megastethodon basiflavus Lallemand & Synave, 1955
  5. Megastethodon basistriga (Walker, 1870)
  6. Megastethodon bicolor Lallemand & Synave, 1961
  7. Megastethodon bipunctatus Schmidt, 1911
  8. Megastethodon boviei Lallemand, 1922
  9. Megastethodon carbonarius Lallemand, 1927
  10. Megastethodon chrysops Jacobi, 1921
  11. Megastethodon cinctus Blöte, 1957
  12. Megastethodon consequens (Butler, 1874)
  13. Megastethodon cuneifer Jacobi, 1921
  14. Megastethodon dettbarni Schmidt, 1927
  15. Megastethodon dettmanni Schmidt, 1926
  16. Megastethodon divisus (Walker, 1870)
  17. Megastethodon ferociens (Butler, 1874)
  18. Megastethodon flavolateralis Jacobi, 1921
  19. Megastethodon geniculatus (Jacobi, 1905)
  20. Megastethodon heurni Schmidt, 1928
  21. Megastethodon hollandianus Lallemand & Synave, 1955
  22. Megastethodon horrificus (Butler, 1874)
  23. Megastethodon horvathi Lallemand, 1939
  24. Megastethodon humboldtianus Lallemand & Synave, 1955
  25. Megastethodon hyphinoe (Breddin, 1902)
  26. Megastethodon intermedius Lallemand, 1939
  27. Megastethodon izzardi Lallemand & Synave, 1955
  28. Megastethodon lineatus Lallemand & Synave, 1955
  29. Megastethodon lundbladi Lallemand & Synave, 1955
  30. Megastethodon m-nigrum Blöte, 1957
  31. Megastethodon maritimus Lallemand, 1927
  32. Megastethodon militaris (Distant, 1900)
  33. Megastethodon modestus Distant, 1914
  34. Megastethodon mysolensis Schmidt, 1911
  35. Megastethodon nasalis (Walker, 1870)
  36. Megastethodon neuhausi Schmidt, 1911
  37. Megastethodon nigrorufus Blöte, 1957
  38. Megastethodon nummus Jacobi, 1921
  39. Megastethodon ochromelas Jacobi, 1921
  40. Megastethodon ornatus Lallemand & Synave, 1955
  41. Megastethodon papuanus Schmidt, 1927
  42. Megastethodon plagiatus Schmidt, 1927
  43. Megastethodon pseudoxanthorinus Lallemand, 1939
  44. Megastethodon quadriplagiatus Schmidt, 1910
  45. Megastethodon rubrifer (Walker, 1870)
  46. Megastethodon rufinervis Schmidt, 1910
  47. Megastethodon sanguineus Schmidt, 1928
  48. Megastethodon septemplagiatus Schmidt, 1910
  49. Megastethodon sexmaculatus Blöte, 1957
  50. Megastethodon sulcatus (Walker, 1870)
  51. Megastethodon torricellianus Jacobi, 1921
  52. Megastethodon urvillei (Le Peletier de Saint-Fargeau & Serville, 1825)
  53. Megastethodon vilis (Butler, 1874)
  54. Megastethodon wataikwensis (Distant, 1912)
  55. Megastethodon waterstradti Schmidt, 1911
  56. Megastethodon xanthorhinus (Boisduval, 1835)

Animalia → Arthropoda → Insecta → Hemiptera → Cercopoidea → Cercopidae Megastethus ,

Megastictus[uredi | uredi kôd]

Animalia > Chordata > Aves > Passeriformes > Thamnophilidae

Megasticus , Megastigmus ,

Megastomatohyla Faivovich et al., 2005 (4 sp.)[uredi | uredi kôd]

Animalia → Chordata → Amphibia → Anura → Hylidae → Hylinae Megastomella , Megastomella , Megastraea , Megastrebla ,

Megastygarctides[uredi | uredi kôd]

Animalia > Tardigrada > Heterotardigrada > Arthrotardigrada > Stygarctidae Megastylis , Megastylus , Megasurcula ,

Megat[uredi | uredi kôd]

Megataphrus , Megatarsodes , Megatebennus , Megateg , Megateloides , Megatelus , Megatermis , Megatharsis , Megathentomum , Megathereva ,

Megathiris d'Orbigny, 1847[uredi | uredi kôd]

Animalia → Brachiopoda → Rhynchonellata → Terebratulida → Megathyridoidea → Megathyrididae Megathopa , Megathoposoma , Megathoracipsylla , Megathripa , Megathrips , Megathrix , Megathrix , Megathura , Megathymus ,

Porodica Megathyrididae[uredi | uredi kôd]

Animalia → Brachiopoda → Rhynchonellata → Terebratulida → Megathyridoidea

Natporodica Megathyridoidea[uredi | uredi kôd]

Brachiopoda → Rhynchonellata → Terebratulida → Terebratellidina Megatoma , Megatrema , Megatrichobates , Megatrigonia , Megatrigoniidae , Megatrigoniinae , Megatrigoniini , Megatrigoniitae , Megatrigonioidae , Megatriorchis , Megatrioza , Megatropis , Megatrupes , Megatryphon , Megatympanon , Megatypus Tillyard 1925 † ,

Megau[uredi | uredi kôd]

Megaulacobothrus , Megaulon , Megaulus ,

  1. Megaulacobothrus

Megav[uredi | uredi kôd]

Megavallius Casey, 1922[uredi | uredi kôd]

Animalia → Arthropoda → Insecta → Coleoptera → Curculionoidea → Curculionidae

Porodica Megaviridae[uredi | uredi kôd]

Viruses

Megavirus[uredi | uredi kôd]

Viruses → Megaviridae

Megax[uredi | uredi kôd]

Megaxenops Reiser, 1905[uredi | uredi kôd]

Animalia → Chordata → Aves → Passeriformes → Furnariidae

Megaxinus Brugnone, 1880[uredi | uredi kôd]

Animalia → Mollusca → Bivalvia → Lucinoida → Lucinoidea → Lucinidae

Megay[uredi | uredi kôd]

Megayoldia Verrill & Bush, 1897[uredi | uredi kôd]

Animalia → Mollusca → Bivalvia → Nuculanoida → Nuculanoidea → Yoldiidae

Megaz[uredi | uredi kôd]

Megazancla Goldfinch, 1944[uredi | uredi kôd]

Animalia → Arthropoda → Insecta → Lepidoptera → Geometroidea → Geometridae

Megazosteria Mackerras, 1966[uredi | uredi kôd]

Animalia → Arthropoda → Insecta → Dictyoptera → Blattoidea → Blattidae

Izvori[uredi | uredi kôd]

Vidi[uredi | uredi kôd]

Popis taksona:Me