Drago Plečko

Izvor: Wikipedija
Jump to navigation Jump to search

Drago Plečko (Samobor, 4. travnja 1951.), hrvatski alternativac i istraživač rubnih znanstvenih disciplina. Diplomirao i magistrirao na prirodoslovno-matematički fakultetu u Zagrebu organsku kemiju. Za vrijeme studija (1971.) počeo se zanimati za ljekovito bilje i alternativnu medicinu, a kasnijih godina izučavao je sustave mišljenja jogija i tibetanskih lama.[1] Ima Nutricionisticko-terapijsko savjetovalište u Samoboru. Autor je preko 300 TV filmova i priloga, sudionik 8 svjetskih skupova parapsihologije i srodnih disciplina, autor 6 knjiga. Pisao je članke za brojne časopise (Tajne, Arka itd.).

Tijekom svojih putovanja, sedam se puta susreo sa Sai Babom, a susretao se i s Maharishi Mahesh Yogijem, Dalaj Lamom i Sant Darshan Singhom, što je za posljedicu imalo razvijanje njegova interesa za meditaciju.[2] Napisao je knjigu Moji susreti s jogijima u kojoj na osnovi vlastitih iskustava piše o brojnim osobama iz istočne i zapadne duhovnosti.

Bilješke[uredi VE | uredi]

Vanjske poveznice[uredi VE | uredi]


Flag of Croatia.svg Nedovršeni članak Drago Plečko koji govori o životopisu osobe iz Hrvatske treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.