Dubrovačka televizija

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Dubrovačka televizija (DUTV) je hrvatska lokalna televizija koja emitira za grad Dubrovnik. Dubrovačka televizija, započeta 2005. g., jedinstveni je medij prisutan već desetak godina na samom jugu Hrvatske. Od skromnih početaka, kada je osnivač, Dragan Banović, udario temelje ovoj televizijskoj kući, nit vodilja bila je stvaranje platforme za naše sugrađane, mjesto gdje će se, ma o kojem god se profilu osobe ili naravi problema radilo, čuti njen glas. Tijekom desetljeća u potrazi za pravodobnom informacijom posao nas je odveo u sve krajeve našeg Grada, ali i Županije. Bilo riječ o praćenju aktivnosti aktualne garniture vlasti, posebnih prigoda; manifestacija, svetkovina, obljetnica, proslava, zlosretnih okolnosti, naše kamere bile su prisutne u svakom trenutku. Naš interes vremenom se širio o čemu svjedoči bogat dokumentarni i informativni program usmjeren ka očuvanju kulturne materijalne i nematerijalne baštine ovog područja, njegove prošlosti, tradicije, jezika, odnosno obavještavanju naših gledatelja o svakodnevnih aktualnostima i zanimljivostima. Dug put smo prošli od tada, boreći sa skučenim resursima, manjkom osoblja, tehnike i naravno novčanih sredstava. Danas obitelj Dubrovačke televizije ima dvadeset stalno zaposlenih članova i petnaestak suradnika. Zahvaljujući energičnosti i znanju, stalnom željom za afirmacijom, kvalitetnim proizvodom, međusobnom bodrenju i novom vodstvu postavili smo ljestvicu dovoljno visoko, da sa sigurnošću možemo reći, kako predstavljamo sam vrh informativnosti i kvalitete među lokalnim medijima. Štoviše, zaživjeli smo i u radijskom obliku, a portal Dubrovačke televizije rado je posjećena adresa u virtualnom svijetu.

Pokrivenost[uredi VE | uredi]

Signalom sa odašiljača Srđ u multipleksu MUX D na K28 UHF-a DU TV se može pratiti na cijelom području digitalne regije D9.

Vanjske poveznice[uredi VE | uredi]


HR-WikinewS-CRO.jpg Nedovršeni članak Dubrovačka televizija koji govori o medijima treba dopuniti. Dopunite ga prema pravilima Wikipedije.

logo: