Kanal Ri

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Kanal Ri
Kanal Ri
Vrsta odašiljanja Televizija
Zemlja Flag of Croatia.svg
Razina Županijska
Početak prikazivanja 3. prosinca 1999.
Raniji nazivi nema
Službena stranica http://www.kanal-ri.hr

Kanal Ri je županijska televizija koja svoj program emitira od 3. prosinca 1999. godine. Na početku emitiranja Kanal Ri je emitirao na 36. kanalu UHF-a, za šire područje grada Rijeke i okolice.

Smješten je u samom središtu grada, iza gradskog Korza, u prostoru zgrade nekadašnjeg Municipija (poznate i kao stare Vijećnice).

Sredinom siječnja 2003. počeo je s emitiranjem na višoj koncesijskoj razini, Sa svojih novih odašiljača na Učki, Trsatu, Cresu, Martinšćici, Osoru, Rabu, Malome Lošinju i Grobniku, program Kanala Ri može pratiti više od pola mlijuna potencijalnih gledatelja, od Mošćeničke Drage, pa sve do Zadra, tako i s područja Istre, te otoka Krka, Cresa, Lošinja i Raba, te većeg dijela otoka Paga. S novim odašiljačima pokrivena je Primorsko-goranska te dijelovi Istarske i Ličko-senjske županije.

Kanal RI, i ako do nedavno gradska televizija radio je i programe zahtjevne produkcije kao što su izravni prijenos Riječkog karnevala, jedriličarsku regatu "Fiumanka", Atletskog mitinga, Melodije Kvarnera i slične.

Glavni i odgovorni urednik je Igor Rivetti.

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]