NK Dubrava Zagreb

Izvor: Wikipedija
Skoči na: orijentacija, traži

Početkom ljeta 1945. godine grupa entuzijasta predvođena prvim predsjednikom Stjepanom Cinzekom i tajnikom Brankom Krathaukerom, odmah po završetka drugog svjetskog rata s članovima ugušenih hrvatskih klubova, HAŠK-a, Građanskog, Concordije, osnivaju na dalekoj periferiji Grada nogometni klub na prostoru livada, šuma i polja, dajući mu ime NK Dubrava.

Od samog početka klub se nalazio u nezavidnoj situaciji, pa tako u siječnju 1950.godine dolazi do stapanja Dubrave i aktiva Autoremontnog zavoda u Dubravi, u klub naziva Remont-Dubrava, koji nedugo zatim u travnju iste godine mijenja ime u Saobraćaj. Krajem kolovoza 1953. klub je raspušten i stapa se sa Tekstilcem, te je obnovljen 19.12.1953. preuzevši mjesto i posljetke Građevinara u Zagrebačkoj ligi. 

U sezoni 1993/94 ulazi u I HNL što je jedan od najvećih dostignuća kluba. U sezoni 2010/11 osvajaju 4. HNL Središte te ulaze u 3. HNL Zapad gdje igraju i danas.

NK Dubrava Tim Kabel
Puno ime Nogometni klub Dubrava Tim Kabel
Osnovan 1945.
Igralište ŠRC Dubrava (Grana-Klaka)
Kapacitet 1.000
Trener Boris Perković
Liga 3. HNL - Zapad
Domaći dres
Gostujući dres

NK Dubrava nogometni je klub iz četvrti Gornje Dubrave, dijela zagrebačke četvrti Dubrava.

Uspjesi[uredi VE | uredi]

Najveći uspjeh kluba je bilo igranje u 1.HNL u sezoni 1993./94. kada je klub osvojio 17. mjesto, te ispao iz iste.

Sjedište kluba, kao i nogometni tereni, se nalazi na Sportsko-rekreacionom centru Grana-Klaka, Aleja Blaža Jurišića 2, Zagreb. Klub trenutačno igra u 3. HNL - Zapad.

Vanjske poveznice[uredi VE | uredi]