Wikipedija:Što ne spada u Wikipediju: razlika između inačica

Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
 
4. '''Izražavanje misli o tekućim događajima''': Wikipedija nije mjesto izražavanja misli na račun tekućih događaja. Premda neki aktualni događaji mogu poslužiti izvrstan motiv za detaljne i duge (najčešće i subjektivne) rasprave, poput rasprava o [[Domovinski rat|Domovinskom ratu]], Wikipedija nikako nije medij za to. Baš naprotiv, Wikipedija bi trebala biti mjesto na kojemu će svatko pisati neutralne članke koji neće tijekom događaja postati bespredmetni.
<div id="Forum></div>
 
<div id="Forum>5.</div> '''Forum''': Wikipedija se ne bi trebala, štoviše, '''ne smije se''' koristiti kao mjesto okupljanja različitih suradnika čija je jedina svrha razgovor s drugim suradnicima. Za to postoje forumi izvan Wikipedije kojih ima vrlo mnogo. Ako, pak, želite razgovarati o sadržaju članka, koristite pripadajuće stranice za razgovor ili [[wikipedija:kafić|Kafić]].
 
6. '''Objavljivanje novosti''': Wikipedija ne bi trebala poslužiti kao medij koji daje svježe novosti. Zapamtite da Wikipedija nije '''izvor neprovjerenih vijesti i/ili tračeva'''! U ovom trenutku (15:43, 3. studenog 2006. (CET)), na Wikipediji se novosti prikazuju na [[glavna stranica|glavnoj stranici]] u obliku [[predložak:novosti|Novosti]]. U Novosti, prema dogovoru iz samih početaka Wikipedije, idu samo '''provjerene novosti koje se tiču [[hrvatska|hrvatskih]] tema'''.
46.706

uređivanja

Navigacijski izbornik