Razgovor:Atentat u Zagrebu 23. listopada 2008.

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Atentat u Zagrebu 23. listopada 2008..
Rad na člancima
Pismohrane:

Uklapanje u članak Ivo Pukanić[uredi kôd]

Uklopiti. Wikipedija nije mjesto objavljivanja originalnih ideja, a za sada je o toj temi daleko previše čistih nagađanja. --Roberta F. 23:35, 23. listopad 2008. (CEST)
Nisu originalne ideje. Jest da sam bio blizu kad se atentat desio, ali moj izvještaj nije u članku o ovom događaju ni na jednoj wiki. Ovaj događaj je po političkom utjecaju sasvim sigurno usporediv s atentatom na Đinđića, o kojemu čak i hrvatska Wikipedija ima članak. Usput, članak na en.wiki je trenutačno kandidat za odjeljak vijesti na glavnoj stranici. Ako čak i en.wiki ima članak o ovome, zašto ne bi i hr.wiki? Admiral Norton (razgovor) 23:47, 23. listopad 2008. (CEST)
Nisu originalne ideje (iako je sada članak jadan). Ne bi bilo dobro uvrstiti u Ivu Pukanića i zbog smrti druge osobe. --TheFEARgod (razgovor) 10:50, 24. listopad 2008. (CEST)
čak mislim da bi bio potreban članak Ubojstvo Ivane Hodak. --TheFEARgod (razgovor) 10:58, 24. listopad 2008. (CEST)

Crna kronika[uredi kôd]

"Wikipedija ne bi trebala poslužiti kao medij koji daje svježe novosti"; "Wikipedia should not offer first-hand news reports on breaking stories"... Već smo prije imali slične rasprave, na samoj Wikipediji ne pišemo novosti, aktualne događaje crne kronike. Članak mogu imati katastrofe ili nesreće koje su potresle cijelu zemlju, ali se većina suradnika složila da nećemo imati članke o aktualnim raznoraznim obračunima oko kojih je previše nagađanja i nepoznanica. --Roberta F. 11:09, 24. listopad 2008. (CEST)

Slažem se jer wikipedija bi se inače mogla pretvoriti u dnevnopolitički forum što se ne smije dopustiti. --Flopy (razgovor) 11:16, 24. listopad 2008. (CEST)
nema me ovdje često pa neznam dal su na hr. pravila drugačija od en., isto tako da znam da eng. vikipedija obiluje ovakvim člancima. Moje viđenje (IMHO) je da je ovo više manji povijesni događaj nego crna kronika. I potreslo je cijelu zemlju. --TheFEARgod (razgovor) 11:25, 24. listopad 2008. (CEST)
mada ako članak ne bude napredovao neće imat smisla protiviti se spajanju.--TheFEARgod (razgovor) 11:25, 24. listopad 2008. (CEST)
U Hrvatskoj je posljednjih godina bilo više ubojstava koja su potresla javnost, jedno od njih je pokolj Mate Oraškića, koji je ubio suprugu, sutkinju, odvjetnicu, a zapisničarka je bila teško ozlijeđena, no o tome događaju može se napisati u okviru članka Nacionalni dan protiv nasilja nad ženama koji se obilježava 22. rujna i koji je ustanovljen kao znak sjećanja na 22. rujna 1999. godine, kada se pokolj dogodio. Ubojstvo maturanta Luke Ritza je jedno od nedavnih okrutnih ubojstava i tako dalje. Svaka je smrt tragedija, ali granicu treba negdje povući. --Roberta F. 11:59, 24. listopad 2008. (CEST)
Ovo je atentat. Evo već 3 Vikipedije osim hr. imaju članak, a na eng. je čak na naslovnici--TheFEARgod (razgovor) 14:12, 24. listopad 2008. (CEST)
Pa možemo otvorit crnu kroniku i svaki dan napisati barem 20 članaka. Postoje internetski portali, tamo se mogu saznati svi detalji ubojstva i vidjeti slike s mjesta događaja. Imamo stranicu Wikipedija:Željeni članci na kojem ima dosta neispunjenih želja, evo može za početak plima i oseka. Dajte utrošite energiju na nešto korisno, a ne samo prepisivat s novinskih portala.--Suradnik13 (razgovor) 15:32, 24. listopad 2008. (CEST)
Članak jest i tema za wikipediju i za crnu kroniku. No, za sad ne vidim razloga da o tome postoji poseban članak, kad već imamo Ivo Pukanić. Jest da en wiki ima zaseban članak, ali ja bi radije da mislimo svojom glavom. --Pancho W. Villa (razgovor) 17:13, 24. listopad 2008. (CEST)

Ja sam za da ostane zaseban članak - ako je već zaseban i na engleskoj, francuskoj i ruskoj wikipediji, onda bi, pošto se i dogodio u Hrvatskoj, i zaslužio biti tu. S obzirom na sve reakcije diljem svijeta, on je prešao okvire crne kronike.--Seiya (razgovor) 10:53, 26. listopad 2008. (CET)

Prijedlog maknuti predložak Uklopi u[uredi kôd]

Predlažem maknuti predložak mergeto (predložak Uklopi u), već dugo stoji. Sada već sedam wikipedija ima zaseban članak (usput, imaju i tri slike samo nam nedostaje još teksta). Nažalost to je ipak "Event", ma kako crn bio. Ima to višestruki značaj. Običan primjer: lakše je povezivati unutarnjim poveznicama i uklopiti u razne kategorije. --Vhorvat (razgovor) 00:21, 19. lipnja 2012. (CEST)[odgovori]

Slažem se. Dodao sam još teksta. Već je prošlo dosta od prijedloga, valjda će netko od admina sada ukloniti.--Rovoobo Razgovor 13:27, 6. rujna 2015. (CEST)[odgovori]