Razgovor:Nova TV

Page contents not supported in other languages.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Nova TV.
Rad na člancima
Pismohrane:

Naveo si iste podatke za Novu Tv i RTL da su 'drugi najgledaniji program u Hrvatskoj nakon HRT1 i da pokrivaju 90% Hrvatske svojim signalom'.

Smatram da tekstovi promocije kao npr. 'najgledaniji program u Hrvatskoj' i pokrivenost signalom (vrlo promijenjiva kategorija) nemaju mjesta na Wikipediji.


Isto tako navodiš ljude koji rade na televiziji kao zvijezde (preda to nisu), a mnogi više i ne rade na Novoj Tv ---kao Dorijan Elezović, Ana Alavanja i još neki. Prešli na RTL.— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Damirux (razgovordoprinosi)

Popis emisija[uredi kôd]

Predlažem da se briše, osim emisija čiji je producent sama Nova TV. Rosier 22:37, 6. travanj 2007. (CEST)

I razum i srce kažu: da! I "Martažegura" i "Interijeri", pogledaj, Rosier, oči moje, svjetlo očiju mojih.. Ygraine 22:41, 6. travanj 2007. (CEST)Ygraine

Ovo kao da radi neki robot po nekoj šabloni. Usporedite sa člankom RTL Televizija. Rečenice su identične, samo se imena emisija mijenjaju. Rosier 18:34, 7. travanj 2007. (CEST)

Ne vidim u čemu je problem...[uredi kôd]

OK, slažem se oko ovog da je NAJGLEDANIJA TELEVIZIJA i pokrivenost sasvim suvišno, al nabrajanje serija koje su se emitirale bi trebalo biti prihvatljivo, s obzirom da se otvaraju kategorije u koje se mogu staviti tekstovi o nekim serijama. :)Franko 18:41, 7. travanj 2007. (CEST)

Onda budi dosljedan i odi na HRT i napravi listu svih emisija koje su tamo ikad emitirane. Rosier 18:42, 7. travanj 2007. (CEST)

Molim da tko god uporno opisuje sve emisije koje su se ikad emitirale na Novoj TV, provjeri što Wikipedija nije (upozorenje na loš prijevod). Rosier 19:39, 7. travanj 2007. (CEST)

Ja sam ih upisivao, s obzirom da je ista stvar i na engleskoj Wikipediji, a i ovako je lakše pronaći free space za stranicu nove serije :) I dalje ne shvaćam tvoju poantu, zašto je to zabranjeno ?Franko 20:30, 7. travanj 2007. (CEST)

Nije zabranjeno, nego je za Wikipediju neprimjereno. Pravilo: "Wikipedia is not an indiscriminate collection of information. Wikipedia is not a trivia collection, a soapbox (...)". Pun popis svih emisija koje su se ikad na kojoj TV postaji emitirale za enciklopedijski članak o Novoj TV nije bitan. Alternativa su vanjska poveznica na takav popis ili ako baš mora, Kategorija emisija koje su se emitirale na Novoj TV. Rosier 20:38, 7. travanj 2007. (CEST)

Pa, problem je upravo u tome što ti, Franko, ne shvaćaš u čemu je problem, a potom i dalje ne shvaćaš poantu. U tome je problem. Ygraine 23:32, 7. travanj 2007. (CEST)Ygraine

Polovica stvari na ovoj Wikipediji nije bitna, pa vidim da se svejedno stavlja. Whatever... Ne znam što vam to smeta.... I što bi trebao značiti ovaj "soapbox" ? Osim toga, želio bih da o ovoj temi odluče ipak iskusniji admini Wikipedije, a ne početnici :) Franko

Zar si ti mjerilo bitnih stvari, kojima je mjesto u enciklopediji?
Hrvatska Wikipedija je mlada enciklopedija i njezin je sadržaj ponegdje kvalitetom neujednačen. No to nikoga ne opravdava da na nju stavlja makar što. Prouči što Wikipedija jest, a što nije. Tvoja želja, da o tvojoj temi (zato što je tvoja), odlučuju "ipak iskusniji admini Wikipedije", utopijska je, osim što ide tebi na štetu. Ygraine 11:57, 8. travanj 2007. (CEST)Ygraine
A jesi li ti mjerilo bitnih stvari ? Ja čekam odgovor od admina :) Franko 12:11, 8. travanj 2007. (CEST)
Leptiriću. Imaš na mojoj suradničkoj stranici okvirić koji kaže "Ad space. Iznajmljuje se". Tamo mogu staviti logo Nove TV i komentar, i svi sretni i zadovoljni, i prijatelji ko što smo i bili. Ygraine 12:13, 8. travanj 2007. (CEST)Ygraine
1. Nisam leptirić 2. i dalje čekam odgovor od admina, Roberte, MayeSimFan ili nekog trećeg, s obzirom da je taj članak valjao dok se ti nisi pobunio. Mora da radiš na RTL, kad vidim da se ne buniš za taj raspored tamo, al se buniš za Novu hihi :) :) Franko 12:19, 8. travanj 2007. (CEST)

Ja se nisam "pobunio", ja sam dama. Nova TV i RTL, to će se riješiti u paketu. Evo, i ja čekam admina i beskrajno vjerujem u njegov osjećaj za istinu i pravdu. Ygraine 12:20, 8. travanj 2007. (CEST)Ygraine

Vidjeti ćemo :) Ionako nam je trud oko ove rasprave uzalud, s obzirom da je NOVA TV stranica već preuređena ( na istu foru kao i moja dopuna )... Ispričavam se zbog "zamjene spola" :) Franko 12:25, 8. travanj 2007. (CEST)Ygraine

Emisije iz produkcije Nove TV[uredi kôd]

Kako sam maloprije napisala Tomasu, Wikipedija neće pobjeći. Zapravo bi samo "Emisije iz produkcije Nove TV" valjalo opisati i unijeti u članak, ako usporedim npr. što stoji na popisu emisija BBC-a. Sve ostalo nema smisla jer je npr. Seinfeld bio emitiran i na Hrvatskoj televiziji. --Roberta F. 23:39, 8. travanj 2007. (CEST)

Stav admina[uredi kôd]

Wikipedija je enciklopedija, no za razliku od papirnatih enciklopedija koja pop-kulturi posvećuju malo pažnje (osim npr. spominjanja pop-ikona poput Andyja Warhola), na wikipediji imaju svoje mjesto novi mediji (televizija, radio, internet, strip) u svakom svom pojavnom obliku (zemaljska, satelitska ili internet tv; zemaljske, satelitske ili internet radio stanice; papirnati ili web stripovi itd).

Tako na wikipediji ima mjesta za članke o hrvatskim televizijskim postajama. No što pisati o njima? Godinu početka rada, vlasnika? To je u redu, no prava slika se dobiva oslikavanjem programa. Treba jasno dati do znanja da su RTL i Nova komercijalne televizije (s pozitivnim/negativnim bilancama), a HTV je državna televizija financirana od pretplate (plus reklame). Također treba navesti autorski program dotičnih kuća pod kojim ih danas poznajemo: HTV-ov Dnevnik u 19:30 koji gleda većina nacije, Milijunaša (licencni kviz koji trenutno još uvijek nešto bolje kotira od legendardne Kviskoteke Laze Goluže) itd.

Kad se navodi program koji radi neka produkcijska kuća za TV postaju (npr. AVA-ine serije) to treba jasno naznačiti.

Navođenje stranih serija i filmova nema previše smisla (Rambo itd je igrao i na HTV-u i Novoj, možda i na RTL-u, očito je da ga nema smisla spominjati na svim TV postajama na kojima je prikazan, jer će se u suprotnom s vremenom pojaviti na svim TV postajama koje emitiraju u Hrvatskoj :-)

Iznimka može biti neka serija koja je emitirana SAMO na jednoj TV postaji i nečime je obilježila postojanje te TV postaje tako da postoji razlog da se spominje u članku o dotičnoj TV postaji.

Nove serije naravno smiju imati svoje članke na wikipediji, također se smije spomenuti na kojoj su postaji prvi put emitirane u Hrvatskoj, no bilježiti kad su na kojoj postaji emitirane reprizno je izlišno.

Gornje riječi nisu moj osobni stav, nego zajednički stav nekoliko admina, pa molim da se uzmu kao uputa pri daljem radu na člancima o TV postajama i njihovim emisijama. SpeedyGonsales 00:03, 9. travanj 2007. (CEST)

Vraćanje na staro.[uredi kôd]

Članak Nova TV ponovo je nadopunjen suprotno zaključku prethodne rasprave i suprotno politici Wikipedije. Molim administratore da interveniraju. Ygraine 17:08, 28. travanj 2007. (CEST)Ygraine

Interwiki[uredi kôd]

Ve molam dodatete mk:Нова ТВ. INkubusse 22:24, 24. kolovoz 2007. (CEST)

vec ima clanak[uredi kôd]

http://hr.wikipedia.org/wiki/Nova_TV_d.d.


pravi se konfuzija