Razgovor sa suradnikom:Владимир Стојановић

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
WikipediaTutorial.png
Ovaj je članak dio wikipedijina
Uvodnog tečaja
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Wikiprojekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Vidi

Pomoć:Sadržaj

Владимир Стојановић, dobro došli na Wikipediju na hrvatskome jeziku, započetu 16. veljače 2003. godine – slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskome standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija − što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta,
  • izvori − kako uspješno činiti Wikipediju boljom, te
  • slikeobvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika.

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite sljedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte tako što ćete pritisnuti gumbić Button sig.png ili Vector toolbar signature button.png na alatnoj vrpci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:Владимир Стојановић") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas, ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja! Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih internetskih stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obvezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta. Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju dvojno licencirani, pod Creative Commons Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima 3.0 i GFDL licencijom. Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


If you don't speak Croatian: This is the welcome message sent to new users of hr.wikipedia.

Još jednom, dobro došli! Kubura (razgovor) 23:29, 14. studenoga 2017. (CET)

Konsenzus[uredi]

Jedan od biti stabilnosti Wikipedije je i konsenzus, nikakvo svađanje. Pročitajte referencije prije nego itkoga prozivate. Kubura (razgovor) 23:30, 14. studenoga 2017. (CET)

Odg.: Vranovina[uredi]

[1] Nitko ne spori zločine nad Srbima i svođenje Srba na građane drugog reda. Bitno: NDH se obračunavala sa srpstvom, ne sa pravoslavljem koje nisu smatrali problemom, zbog brojnih prijateljskih pravoslavnih naroda (Ukrajinci, Bugari, Macedonci...) i pravoslavnih Hrvata (popis je poduži). Druga je stvar što su mnogi poistovjećivali jedne i druge i što nije postojalo povjerenje u pravoslavne (u pravilu je riječ o Srbima). Ono o fizičkom uništenju Hrvata nije iz ustaških pamfleta (koji jesu sadržavali i te tekstove), nego iz teksta koji je sad objavio povjesničar koji je iz tog kraja i čija je obitelj svjedok događaja. Zato kažem "pročitajte referencije". Autor ne spori Srbima pravo na oružani otpor kad im je ugrožen biološki opstanak (ako su iscrpljene ili nemoguće druge opcije), jer to je legitimno pravo svakog naroda, ali ne daje im za pravo da se malo "zanesu" u otporu (pa su među ubijenima djeca, starci, žene, spaljeni civilni objekti i nepotrebno uništavanje gospodarskih objekata), što je bio slučaj. Kubura (razgovor) 22:36, 21. studenoga 2017. (CET)

Savjet[uredi]

[2] Ispravio sam ti nespretnu formulaciju: ne vjerujem da je čovjek "ostavio" ženu i kći, nego su "ostale iza njega" nakon što je umro. "Ostaviti" u aktivu ovdje znači napustiti u smislu odlaska od obitelji kao živa osoba. Kubura (razgovor) 03:49, 21. veljače 2019. (CET)