Razgovor sa suradnikom:August Dominus/Pismohrana 3

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Arhiva

Pismohrana


1 2 3 4 5 6

Ostavite mi novu poruku OVDJE

Kopiranje sa srpskog[uredi kôd]

Dakle, ako već kopiraš sa srpske wiki i prevodiš sa ćirilice, onda ne bi bilo loše da najprije kopiraš u okvir za uređivanje, i prevedeš, a zatim prtisneš "Sačuvaj stranicu". Tako u starim izmjenama ne bi ostala ćirilica.

Postoji još jedna mogućnost, a to je da na srpskoj wikipediji pritisneš karticu "latinica", tada ti se prikaže latinični tekst. Kopiraš ga na način na koji sam ti objasnio (ali ne tekst iz okvira za uređivanje, nego baš iz članka), staviš ga na hr, zatim prevedeš na hrvatski i dodaš wikipoveznice. Tako je mislim jednostavnije. I na kraju samo dodaš slike --Suradnik13 14:59, 17. listopad 2007. (CEST)

{{Ministri obrane SAD-a}}[uredi kôd]

Divna Jakšić 18:56, 17. listopad 2007. (CEST)

Hajme Ejsagire[uredi kôd]

Jolo, po tko zan koji put ti govorim, ako preuzimaš tekstove sa srpskog, što očito i radiš, daj se potrudi saznati prava imena ljudi koji se spominju u tekstu, a ne stoji nekakav Hajme Ejsagire umjesto Jaime Eyzaguirre.

--Pancho W. Villa (razgovor) 11:14, 20. listopad 2007. (CEST)

Nezavisnosr Latinske Amerike[uredi kôd]

Da li može članak da bude izabran na hrva<tskoj vikipediji. Ja sam jedan od autora na srpskoj i tamo je izabran. Milim da bi mogao i prodje i na vašoj vikipediji. Odgovori na mojoj stranici za razgovor na srpskoj vikipediji. Vojvoda

Prebacivanje tekstova[uredi kôd]

Jolo, ne prebacuj tekstove s Wikipedije na srpskom bez obrade i prijevoda. Oni koji su tako prebačeni, premješteni su na stranicu za razgovor, gdje ih možeš dovesti u red. I dalje ne rabiš "prikaži kako će izgledati" već zatrpavaš nedavne promjene i povijest stranica. Predugo ovdje radiš da takve jednostavne korake zaboravljaš. Lijep pozdrav :-) --Roberta F. 23:04, 20. listopad 2007. (CEST)

Poznati psi[uredi kôd]

Pozdrav Jolo, hoćeš li nadopuniti kategoriji poznati psi, jer se ne rade za manje od 5 članaka, sigurno ti to znaš, samo pitam :o) --Dalibor Bosits 20:18, 23. listopad 2007. (CEST)

Misliš poznate životinje, nemam odakle nadopuniti. Ali ova dva članka ne bi se mogla nigdje drugdje svrstati.

--Jolo Buki Original 21:56, 23. listopad 2007. (CEST)

Vjeriti se[uredi kôd]

šta to znači točno? konkretno, pogledaj na Ranija Al-Abdulah... West Brom 4ever 16:15, 24. listopad 2007. (CEST)

Znači zaručiti se, tako nekako.

--Jolo Buki Original 19:02, 24. listopad 2007. (CEST)

bez takvih fraza i glagola ubuduće, ok? West Brom 4ever 20:06, 24. listopad 2007. (CEST)

Prikaži kako će izgledati![uredi kôd]

Žuti karton


jolo, kod idućega članka kojega postaviš sa srpske wikipedije očekujem prikazivanje izgleda članka prije snimanja! u protivnom ti slijedi blokada. West Brom 4ever 20:05, 24. listopad 2007. (CEST)

Jolo, molim te da ovaj članak premjestiš pod neki drugi naslov sa zagradom. Postoji i Veliki brat iz 1984. I naravno, prevedi ga, Veliki brat se ne emituje --MayaSimFan 20:54, 5. studeni 2007. (CET)

A koji bi to naslov mogao biti? Bili bilo nezgrapno Big Brother/Veliki Brat (Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina)? Predloži novi naslov. Ja ne znam koji bi to mogao biti.

--Jolo Buki Original 20:57, 5. studeni 2007. (CET)

Veliki Brat (TV emisija)? Inače, preduzeće, kaj je to? --MayaSimFan 21:04, 5. studeni 2007. (CET)

Bez srbizama[uredi kôd]

Malo patroliram nedavne izmjene pa vidim tvoje članke. Ukazujem na to da se ne kaže sekretar, advokat i familija, to su srbizmi. Treba ispraviti u tajnik, odvjetnik i obitelj. Pozdrav. --Flopy 09:51, 6. studeni 2007. (CET)

Nije mi jasno zašto si kategoriju sa socijalističkim republikama i autonomnim pokrajinama nazvao "Države i autonomne pokrajine druge Jugoslavije"?

Smijem li te zamoliti da misliš dok radiš? To mi se čini kao goli minimum. --Pancho W. Villa (razgovor) 10:57, 6. studeni 2007. (CET)

Molim te, makni one crvene poveznice na svakog pojedinog sudionika jer nikad neće biti plave. Nisi valjda mislio o svakom od njih napisat članak? --Ante Perkovic 22:44, 6. studeni 2007. (CET)


Zabrana i blokiranje[uredi kôd]

Eh, da, imaš zabranu otvaranja novih kategorija bez da prethodno pitaš za dozvolu nekog od admina. Očito ti treba kontrola. --Pancho W. Villa (razgovor) 11:00, 6. studeni 2007. (CET)


Crveni karton.
Blokirani ste na rok: 1 dan!



Nisi me poslušao. --Ante Perkovic 19:11, 7. studeni 2007. (CET)

Jolo, wikipedija funkcionira na principu suradnje i dogovora, ne samovolje. Nisam ti cak ni zabranio da otvaras nove kategorije nego sam trazio da se konzultiras s nekim prije otvaranja. A zasto? Zato jer radis povrsno, uopce ne promislis prije otvaranja kategorije (naslovi su cesto lose odabrani), uopce nemas siru sliku o kategorijama i opcenito radis kao da postoje samo tvoji clanci, a za ostatak wikipedije i kako se tvoji doprinosi uklapaju uto te vise-manje nije briga. Barem tako izgleda, po tvojm postupcima.

Ako sam te zamolio da se barem konzultiras s nekim prije otvaranja nove kategorije, trebao si se barem pobuniti na zabranu prije nego si je odlucio prekrsiti. Blokadu si "posteno" zaradio, a ionako ti istice vec veceras, u 19:11h. Molim te da ubuduce uzimas u obzir savjete iskusnijih ili da barem nekako reagiras na njih. Ignoriranje nikako nije prihvatljivo rjesenje. Vandaliziranje moje stranice jos i manje.

--Ante Perkovic 08:51, 8. studeni 2007. (CET)

Predsjednik Slovenije[uredi kôd]

Ja sam vratio tvoje izmjene s razlogom. Danilo Turk nije predsjednik Slovenije, barem ne još. Bit će u prosincu. Stoga te molim da ne žuriš. --Suradnik13 16:44, 12. studeni 2007. (CET)

Prepisivanje[uredi kôd]

Jolo, znam da si tekst o cynognathusu prepisao iz knjige "Dinosauri i izumrle životinje". A znaš zašto? Imam knjigu kraj sebe pa si malo pogledaj kako sam ga uredila. Molim te da to više ne činiš.--Vatrena ptica 18:56, 16. studeni 2007. (CET)Vatrenaptica 18:54, 16 studeni 2007. (CET)

Could you please write a stub http://kurow-wiki.openhosting.pl/wiki/cg:Kurov – just a few sentences based on http://kurow-wiki.openhosting.pl/wiki/sr:%D0%9A%D1%83%D1%80%D0%BE%D0%B2 ? Please.

PS. Article about Kurów is already on 241 languages and dialects. If your village/town/city isn't yet on PL wiki, I can do article about it. (I'm first author of requests) Pietras1988 TALK 13:24, 18. studeni 2007. (CET)  ? Only 3-5 sentences enough. Please.

Ovo je sigurno upućeno krivoj osobi. Ja nikad ništa nisam pisao na poljskoj wikipediji.

--Jolo Buki Original 13:27, 18. studeni 2007. (CET)

I live in Kurów and I collect articles about it in all languages and dialects in the world and I want have it on Montenegrin because yet I haven't. Pietras1988 13:37, 18. studeni 2007. (CET)

Very, very, very thanks. Your article is long and perfect! I'll write article about Rijeka dubrovačka on PL Wiki because probably you live in Rijeka. Pietras1988 16:23, 18. studeni 2007. (CET)

Bokček! Ovoga gospodina možeš uputiti na [1] za više informacija o crnogorskom jeziku. --Pavo 16:38, 18. studeni 2007. (CET)

Povijest BiH prepisana sa bs[uredi kôd]

Bok, Jolo

Vidim da si prepisao brdo članaka o BH-povijesti sa bs wikipedije. Koliko te poznajem, tebi vjerojatno nije ni palo na pamet da bi to mogla biti vrlo vrlo loša ideja. Vidim da si mirne duše napisao i o agresiji Hrvatske na BiH, kao da prepisuješ članak o dinasaurima.

Wikipedija se temelji na validnim izvorima. Ako te zanimaju dinosauri, onda srpska i bosanska wikipedija mogu biti dobri izvori.

No, zanima li te novija povijest, molim te, nemoj samo slijepo prepisivat sa bosanske i srpske wikipedije jer je to najveća glupost koju možeš napraviti. Dovoljno je teško gledat neke razumne Srbe kako pokušavaju uvest reda u svoju wikipediju i izbacit srpsku mitologiju, a još je teže gledat kad se nađe neki biserko pa, ko prstom u govno, odabare članaka tipa "srbosjek" (daj me potsjeti tko je to bio) i prebaci ga kod nas. No, ti istu glupost ponavljaš opet, sa bosanskom wikipedijom. Ako naiđeš članak na bs. wiki koji ima reference gdje je sve lijepo potkrijepljeno, onda možeš preuzeti ono što je potkrijepljeno dokazima. No, nemoj preuzimati sreda!!!

Vidi, ja volim astronomiju i koji se time bavim 12 godina, pišem članke o astronomiji. A, ti, koji nisi niti dovoljno star da imaš povijest kao predmet u školi, baš si se ti uhvatio ovdje nama pisat o novijoj povijesti, koja je teška tema i za povjesničare, a kamoli za dijete ko što si ti.

Dakle, daj se molim te priberi i ne hvataj se tema koje su iznad tvojih mogućnosti jer ovako postaješ jako naporan. Neke stvari radije prepusti ljudima koji se u to barem donekle razumiju. --Ante Perkovic 15:53, 19. studeni 2007. (CET)

Prihvaćam.

Samo ispravak: idem u 6. razred, od 5. počinje povijest kao predmet u školi.

--Jolo Buki Original 19:21, 19. studeni 2007. (CET)

Veliki Brat[uredi kôd]

Ej... već kad si počeo rad na članku Veliki Brat, bilo bi dobro da osvježiš ponekad podatke... recimo tko je izbačen i sl.--Tonian 17:50, 21. studeni 2007. (CET)

Prikaži[uredi kôd]

Pozdrav, cijenimo vaše doprinose na wikipediji i stoga vas molimo da prije nego što snimite svoje promjene na stranici upotrijebite tipku Prikaži kako će izgledati! koja se nalazi pored tipke Sačuvaj stranicu. Ovako ćete odmah vidjeti što ste napravili i moći ispraviti eventualne pogreške. Prečestim snimanjem raznih sitnica zatrpava se stranica nedavnih promjena. Tipka je prikazana na slici desno! Ako namjeravate raditi veće izmjene ili pisati duži tekst, bolje je da prvo kopirate stari tekst stranice na svoje računalo (u Notepad ili neki drugi program), tamo ga uredite, a zatim konačnu verziju iskopirate u prozor za izmjenu teksta stranice. Hvala na razumijevanju.

--Suradnik13 11:30, 23. studeni 2007. (CET)

Zastarjelo[uredi kôd]

Jolo,

Prvo lijep pozdrav! Vidio sam da si uredio stranicu Hrvatska enciklopedija (LZMK), jer smatraš da je informacija zastarjela. Po mom skromnom mišljenju, to je OK, ali ono nije bilo netočno -- stvarno je do tada izašlo toliko svezaka. To će ostati točno i ubuduće, dakle zauvijek je točno da je do tog i tog datuma izašlo toliko svezaka. Mislim da nema smisla svaki mjesec prepravljati članak, nego kada izađe novi svezak (to će biti sljedeće godine, mislim) jednostavno ćemo (ja, netko drugi, ti) ubaciti informaciju o novom svesku.

Ako se sa mnom ne slažeš, možemo i napisati samo "posljednji je izašao 9. svezak, u kolovozu 2007." ili tako nešto.

--dnik 10:54, 30. studeni 2007. (CET)

Prikaži X[uredi kôd]

Sedam promjena u 5 minuta [2]

Pozdrav, cijenimo vaše doprinose na wikipediji i stoga vas molimo da prije nego što snimite svoje promjene na stranici upotrijebite tipku Prikaži kako će izgledati! koja se nalazi pored tipke Sačuvaj stranicu. Ovako ćete odmah vidjeti što ste napravili i moći ispraviti eventualne pogreške. Prečestim snimanjem raznih sitnica zatrpava se stranica nedavnih promjena. Tipka je prikazana na slici desno! Ako namjeravate raditi veće izmjene ili pisati duži tekst, bolje je da prvo kopirate stari tekst stranice na svoje računalo (u Notepad ili neki drugi program), tamo ga uredite, a zatim konačnu verziju iskopirate u prozor za izmjenu teksta stranice. Hvala na razumijevanju.--D tom 16:20, 30. studeni 2007. (CET)

Feminizmi[uredi kôd]

Jolo, malo si požurio s upisivanjem jubilarca, ali u istoj minuti snimljen je Postkolonijalni feminizam i Johann Peter Gustav Lejeune Dirichlet, s tim da je ovaj drugi bio prije. Lijep pozdrav :-) --Roberta F. 10:40, 3. prosinac 2007. (CET)

Kopiranje sa sh:wiki[uredi kôd]

Žuti karton


Jolo, tvoje članke koje samo iskopiraš bez sređivanja sa sh:wikipedije počet ćemo prebacivati na stranicu za razgovor i ako ih u roku od 14 dana ne dotjeraš bit će brisani. Toliko si nemaran da npr. članak Postkolonijalni feminizam nisi ni pročitao. Što je ovo: "toperije koji kritizira zapande" ili "feminisstički stereotipovi". Iskopirao si također američke političare, ništa nisi ispravljao, besmislene rečenice poput ove "Donald Henry Rumsfeld američki je republikanski političar poznat po tome što je najmlađi, najstariji i tajnik za obranu s najdužim mandatom u američkoj povijesti.", raznorazni "sekretari", stoje još i danas, a često se ne potrudiš i umjesto [[Kategorija:]], snimiš [[Category:]] s potpuno nepostojećim kategorijama na Wikipediji na hrvatskom jeziku. Upozoravan si već nekoliko puta, često ti popuštamo, istina u nečemu si se popravio i napreduješ, ali neke stvari još nisi savladao. Također prečesto iritiraš nekorištenjem gumba "Prikaži kako će izgledati", stalno snimaš i na kraju ostaviš članak neuređen, slijedeće ignoriranje takvih upozorenja biti će kažnjeno kratkotrajnom blokadom. Lijep pozdrav --Roberta F. 11:31, 3. prosinac 2007. (CET)

Jubilarni[uredi kôd]

Članci se stalno pišu, a i brišu. Broj članaka ide i gore i dole. Možda je bilo i 5 jubilarnih članaka na 38 000. Nadam se da je ovo zadnje na ovu temu.

Dopuna: dok suradnici mogu vidjeti vremena uređivanja u satima i minutama, admini prema potrebi mogu vidjeti i sekunde, pa jedino admini mogu stvarno znati koji je članak jubilarni. Tako bilo koji suradnik može postaviti obavijest da je okinuta nova tisuća članaka, ali suradnici ne mogu znati koji je članak točno jubilarni. Na en wiki postoji nekoliko uređivanja u sekundi, pa tamo biraju jubilarni između njih nekoliko (koji su postavljeni iste sekunde). Stoga se mole svi suradnici da ne gube vrijeme pokušavajući napisati (bolje rečeno - namjestiti) jubilarni članak, na adminima je posao utvrđivanja, ali ne i obveza, ne mora se ni znati koji je članak jubilaran. SpeedyGonsales 16:36, 4. prosinac 2007. (CET)

Jolo, daj počni sređivat ono šta si priuzea sa sr. ili sh.wiki.
Ovo triba doradit Borba za neovisnost Latinske Amerike. Di su točke za r. br. godine, a privoda fali ka' u priči. Kubura 09:34, 7. prosinac 2007. (CET)

Članci[uredi kôd]

Kako ide s člancima, Jolo? --Vatrena ptica 14:45, 8. prosinac 2007. (CET)

Odlučio sam ih i ne pisati, kad ih treba prevedene prevodit.

--Jolo Buki Original 18:51, 18. prosinac 2007. (CET)

Prikaži kako će izgledati[uredi kôd]

Pozdrav, iznimno cijenimo vaše doprinose na wikipediji i stoga vas molimo da prije nego što snimite svoje promjene na stranici, kao npr. na Prijevor (Budva), upotrijebite tipku Prikaži kako će izgledati! koja se nalazi pored tipke Sačuvaj stranicu. Ovako ćete odmah vidjeti što ste napravili i moći ispraviti eventualne pogriješke. Prečestim snimanjem raznih sitnica zatrpava se stranica nedavnih promjena. Tipka je prikazana na slici desno! Hvala na razumijevanju.

--Pancho W. Villa (razgovor) 16:25, 11. prosinac 2007. (CET)

Crnogorski jezik[uredi kôd]

Jolo, napiši koje izmjene želiš unijeti u članak Crnogorski jezik na njegovoj stranici za razgovor, a članak je do daljnjega zaštićen zbog učestalih neopravdanih izmjena. Lijep pozdrav :-) --Roberta F. 16:32, 11. prosinac 2007. (CET)

Zaštićivanje[uredi kôd]

Fali jedna zabilješka, nakon pristranog zaštićivanja moje suradničke stranice. Zabilješku onda pročitajte tu:

--78.3.8.61 17:56, 11. prosinac 2007. (CET)

Uznemiravanje zajednice[uredi kôd]

Crveni karton.
Blokirani ste na rok: 6 sati!


Jolo, ti nisi jedini suradnik koji radiš na Wikipediji na hrvatskom jeziku, članak Crnogorski jezik nije jedini članak na Wikipediji na hrvatskom jeziku, ovdje nitko ne radi na normu, ovdje nitko nema prednost nad nikim drugim, pišeš velikim slovima što je jednako vikanju, ne poštuješ pravila zajednice, tolerira ti se zaista puno, ali neki put zaista pretjeraš. Ovih 6 sati iskoristi za čitanje pravila zajednice, jer očito si neka zaboravio. Lijep pozdrav --Roberta F. 17:57, 11. prosinac 2007. (CET)

jolo![uredi kôd]

prikaži kako će izgledati! imaš upozorenje jer bespotrebno zatrpavaš nedavne promjene svaki put iznova, a k tome članci nisu napisani na hrvatskom jeziku. West Brom 4ever 21:32, 15. prosinac 2007. (CET)

Napisani su na hrvatskom jeziku, ja ih prevedem. I nemojte stalno udarat po mojim doprinosima!

--Jolo Buki Original 11:49, 16. prosinac 2007. (CET)

Ti npr. ovo zoveš prevedenim člankom? Fora . --MayaSimFan 13:48, 16. prosinac 2007. (CET)
Da, potpuno preveden. Što ne valja?

--Jolo Buki Original 19:42, 17. prosinac 2007. (CET)

Potpuno. Npr. nedjeljnik je tak lijepa hrvatska riječ --MayaSimFan 20:56, 17. prosinac 2007. (CET)

Općine[uredi kôd]

Jel te mogu upitat za izvore za članke Načelnik općine, Mjesna zajednica, Statut općine?--Suradnik13 22:12, 17. prosinac 2007. (CET)

Srpska Wikipedija.

--Jolo Buki Original 12:03, 18. prosinac 2007. (CET)

Članci iz povisti i pol. teme[uredi kôd]

Jolo, ne petljaj se u povijesne teme.
Ne kopiraj sa bs., sh. i sr.wiki.
Povlačidu te za nos i smiju ti se. Jesi li svjestan da neki od njih baš uživadu što znadu da imadu, moran reć, t****ana, koji naivno, ka' mali d**** ide i sve njihove rigotine uredno kopira na hr.wiki? Znaš li ti da taj naivac obavlja šporki posal za njih? Da zapravo, svojom nepromišljenošću čini ono, za što bi neki njihov bia uredno izbačen sa hr.wiki zbog provociranja matičnog stanovništva?
Uhvati se drugih tema. Vižbaj druge strane jezike. Probaj sa engleskin i nimačkin, ne znan šta već učiš u školi. Privodi sa tih wikica teme, ail ne iz područja povisti i politike. Uhvati se prirode.
Jolo, nemoj ispast oriđinal. Kubura 08:25, 18. prosinac 2007. (CET)

Nesporazum[uredi kôd]

Jolo, čini mi se da nisam bila dovoljno jasna. Ovako, ja i jesam ustvrdila da sam napravila gotovo ništa što se tiče čl. o M. Dodiku. Zato i je poziv administratorima da budu pažljiviji i da ne stavljaju oznake upozorenja za brisanje članka tamo gdje mu nije mjesto. --Sanya 20:44, 18. prosinac 2007. (CET)

Dobro, a koje su to grješke uočene???

--Jolo Buki Original 20:45, 18. prosinac 2007. (CET)

Klikni ovdje, a zatim na ovo dugme na kojem piše 'usporedi izabrane inačice'. Ukazati će ti se sve razlike, odn. u desnom stupcu ćeš vidjeti moje izmjene, a u lijevom stupcu kakve su riječi bile prije izmjene. Pitaj ako bude problema. --Sanya 20:54, 18. prosinac 2007. (CET)
Zahtjev je postavljen ovdje jer je takva je procedura za članke koji imaju oznaku da ih treba srediti. Sada administratori treba da odluče da li je članak OK ili ne. --Sanya 21:03, 18. prosinac 2007. (CET)
Ako se članak o Dodiku za 14 dana izbriše, ponovno ću napisati isti takav jer nema niti jedne dokazane grješke!

--Jolo Buki Original 20:46, 18. prosinac 2007. (CET)

Upozorenje[uredi kôd]

Jolo nastaviš li ovako spamat sve administratore, bit ćeš blokiran. Kad se tebe upozorava na nešto, ne slušaš, nego samo odreda kopiraš smeće sa srpske i bosanske wikipedije. Članak Milorad Dodik bit će prebačen sa stranice za razgovor, kad tome dođe vrijeme. --Suradnik13 12:25, 19. prosinac 2007. (CET)

Re. bez naslova[uredi kôd]

Wikicitati »Milorad Dodik bezveze je stavljen na razgovor, treba ga vratiti na mjesto. Jedina grješka je bila što nije poslanik nego zastupnik! I ne stavljajte nepromišljeno članke na razgovor.«

Nemam veze s člankom Razgovor:Milorad Dodik ali ako je neki administrator stavio članak na stranicu za razgovor za to je siguran sam imao razlog.--D tom 12:59, 19. prosinac 2007. (CET)

1. Jolo, piši tamo gdje i svi drugi suradnici (na dnu stranice za razgovor, ne na vrhu).
2. Puno si napredovao od onda kad si došao na hr Wikipediju, ali još uvijek pravopis i gramatiku ne znaš dovoljno dobro (ili ne mariš za njih), što se vidi po tvojim člancima. Da znaš pravopis i gramatiku (ili da ti je jasno koliko su bitni), ne bi kopirao članke sa sr, bs i kojih već wikipedija bez detaljne provjere istih.
3. Ti najvjerojatnije ni ne znaš da su na sr wiki uveli pravilo da svi članci moraju debelo biti potkrijepljeni izvorima, i kad su vidjeli da su im se pojavili neki članci s hr Wikipedije bez izvora, ili su ih obrisali, ili žestoko kritizirali. Tako trebaš i ti, ako kopiraš članke s drugih Wikipedija, trebaš razmisliti da li je ono što stoji u člancima dobro napisano (da li je istina), i da li je potkrijepljeno vjerodostojnim izvorima. Ako to ne možeš, ne bavi se povijesnim temama, nego ostalim.
4. Koliko znam, na sr wiki su te ne jednom blokirali. Mi (administratori hr Wikipedije) vidimo da se trudiš, ali nekih se pravila valja držati. Stoga, posudi u knjižnici (ako nemaš kod kuće) pravopis, i prouči ga. Pročitaj članke Pravopis i Pravopis hrvatskoga jezika, a kad nisi siguran da si neki članak dobro sredio, pitaj.
Ako imaš pitanja, pitaj, ali ni slučajno sve administratore, i budi ljubazan! Ne viči, budi pristojan, jer admini rade svoj posao, dobrim suradnicima odgovaraju u najkraćem roku, a loše blokiraju. Lijep pozdrav! SpeedyGonsales 01:13, 21. prosinac 2007. (CET)

propust[uredi kôd]

evo propusta! West Brom 4ever 01:30, 24. prosinac 2007. (CET)

Ne znam od kud ti ideja za tako što, vjerojatno iz američkih filmova ili iz putopisa Gorana Milića? Za tebe je možda istina, ali ja sam se jako dobro nasmijao kad sam to pročitao. Ne budi tako tvrdoglav. Istina da nisu stariji uvijek pametniji, ali nije loše ponekad i poslušat starije. Lijep pozdrav --Suradnik13 15:39, 24. prosinac 2007. (CET)


Strani utjecaji na našeg Jolu[uredi kôd]

Jolo ti si pod utejcajem svega i svačega, svakakvih utjecaja nacionalizma raznih boja. Prepisuješ članke kakve nalaziš po tuđim wikipedijama ,srpskim i drugim baz da znaš što piše u njima. nadalje Indijanci,

Jolo oni sebe nazivaju prvenstveno nazivom Indijanci, i najvažniji je cilj svim tim plemenima da se riješe svih onih naziva 'citizens' i native americans', koji im se lijepi kao 'građanima, , etc , i da dobiju status 'indijanskog plemena' (Indian Tribe), jedini način da ostvare osnovna ljudska prava, i prava na odštetu za zločine učinjene plemenima kojima oni danas pripadaju.

Svi oni koji su bez tog statusa izvrgnuti su istrebljenjima, asimilaciji i najpodmukliji je oblik rasizma, asimilacije, detribalizacije, oduzimanja identiteta i daljnjeg oduzimanja svih onih prava koje kao 'native americans' nermaju, za razilku od onih koji su zadobili status indijanskog plemena, i kojima su isplačene milijunske odštete, na račun zlodjela koja su im učinjena.

Status indijanskog plemena Indijansko pleme teško dobiva, jer Ameriku košta mijune dolara odštete koje su im kao Indijancima učinjene kroz povijest, to su oduzimanje plemenskih zemalja, masovni pokolji i slično. Kao native american, on je građanin SAD-a, ali bez svih prava koje ima doseljeni Amerikanac. Pošto je Indijanac, iako se vodi kao Amerikanac, neće steći nikakva prava kao građanin SAD-a, nema posla, nema mirovine, i još mora plaćat porez, jer građanin je SAD-a. Riječ Indijanaca ili Američki Indijanac jedini je naziv koji ovaj narod štiti od potpunog uništenja. Nadalje ekstremni Indijanci Imaju i

...American Indian Movement... , pokret koji se bori za prava Indijanaca (ne native Amerikanaca) to je njihov oblik nacionalizma i poznajem osobno neke od njih. Znači nemoj prodavat američku politiku...--Zeljko 15:44, 24. prosinac 2007. (CET)

Indijanska plemana

Evo Jolo za tebe plemena američkih domorodaca federalno priznatih od SAD-a, i popis federalno nepriznatih.

Ovdje vidiš da se nazivaju Indijancima. Ima ih koji sebe nazivaju native american ,ali mnogi na to dodaju i ono indian. Nema tamo demokracije ako si Meksikanac ili Porotorikanac (iako su bijelci), ne daj bog što drugo...

Po USTAVu zaštićen si kao lički medvjed (ali samo za javnost) i vanjski svijet... tako promiču i prodaju demokraciju. Pa to je demokratska država.. naravno ako si nacionalistički podoban, pa prodaš obojenu majku za poželjnu naciju ili 'lojalnog' građanina (onim kojim se može manipulirati prema potrebi, slično kao sa tobom). Zato slušaj i ne uči druge što ne znaš. --Zeljko 16:11, 24. prosinac 2007. (CET)

Aboridžini i Indijanci[uredi kôd]

Jolo vidi ovu stranicu American Indian Movement ili Pokret američkih Indijanaca. Tako zovu sami sebe. Pogledaj popis plemena koje sam ti dao, i kako svugdje u plemenskom nazivu stoji Indian... kao recimo Aroostook Band of Micmac Indians of Maine.

A Aboridžini je također udomaćen naziv za Australskog urođenika. A pleme sa Apenina koje spominješ sumnjam da će ući u etnografiju jer je njihovo postojanje upitno i živi samo u talijanskoj tradiciji

Izvini mali prijatelju.... doista se izvinjavam... nije u duhu Božića to što sam napravio, pa te sada lijepo molim sa ih primiš natrag. --Zeljko 00:48, 25. prosinac 2007. (CET)

pozdrav! blokiran si radi još jednoga u nizu postavljenih članaka neprevedenih sa srpskoga (inače, baš nikad nisi čua za rič odvjetnik?) West Brom 4ever 16:54, 25. prosinac 2007. (CET)

Advokat i srpski i Wikipedija[uredi kôd]

  1. Odblokiran si.
  2. Članak Advokat je loš, ne zato jer nije savršeno preveden, nego zato što je taj članak i na sr Wikipediji loš.
  3. Nije jedini cilj da članci budu dobro prevedeni, članci također trebaju biti dobri.
  4. Reci, možeš sam srediti članak? SpeedyGonsales 17:25, 25. prosinac 2007. (CET)

Odgovor[uredi kôd]

Glede ovoga. Niti sam ga premjestio, niti je premješten bez razloga (prijevod). LukaKrstulović 19:23, 26. prosinac 2007. (CET)

Prikaži[uredi kôd]

Žuti karton


- s obzirom na to da ovo nije prvi put. Zaista nije teško steći naviku na gumb prikaži, ako jedan zaista to želi, jedan to zaista i može. Lijep pozdrav Jolo. --Dalibor Bosits © 20:07, 26. prosinac 2007. (CET)

Molimo vas da upotrebljavate tipku Prikaži kako će izgledati! Vašim učestalim snimanjem promjena na istom članku nepotrebno se zatrpavaju nedavne promjene, čime otežavate rad suradnika koji pregledavaju nedavne promjene . Suradnici koji ignoriraju ovu uputu budu nakratko blokirani! Fraserov otok - 15-ak promjena u 20-ak minuta ipak je ne malo previše.--Dalibor Bosits © 20:04, 26. prosinac 2007. (CET)

Nije tako strašno pisati o člancima, Jolo, samo treba pročitati Wikipedijina pravila i to je to. A ako i dalje nisi siguran, slobodno pitaj nekoga. Članci ti nisu loši, samo ih treba malo srediti. Ostani mi dobro i zdravo i potrudi se ne snimati prečesto stranice, ružno izgleda kad zakrčuješ nedavne promjene. Lijep pozdrav. --Vatrena ptica 17:41, 27. prosinac 2007. (CET)