Razgovor sa suradnikom:Ontos Egerthe

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija

Pozdrav!

Ja baš nisam u religijskome toku, al dok sam ja išla na vjeronauk, prorok se zvao Mojsije. Sad je Mosije? Dejana 15:58, 9. ožujka 2006. (CET)[odgovori]

Dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. - slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije. Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija - što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Pomoć - kako sudjelovati, što treba znati, kako koristiti?
  • Slike - obvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati, možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć, pogledajte:

Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za raspravu, suradničkim stranicama i Kafiću molim potpisujte tako što ćete napisati 4 tilde (~~~~) ili kliknuti na gumb na alatnoj traci.

Još jednom, dobro došli!


Nisi potpuno novi suradnik, ali vjerujem da za dobrodošlicu nije nikada kasno. Lijepi pozdrav :-)) --Roberta F. 12:58, 6. srpnja 2006. (CEST)[odgovori]

Obavijest za označavanje slika[uredi kôd]

Ovo je automatski generirana poruka/obavijest poslana svim suradnicima koji su postavljali slike prije stupanja na snagu nove politike označavanja slika (6. studenoga 2006.).
Na Wikipediji je u tijeku akcija sređivanja slika s nejasnim ili pogrešno naznačenim pravnim statusom.


Suradniče Ontos_Egerthe,

Molimo Vas da sve slike koje ste poslali, označite odgovarajućom oznakom o autorskim pravima, vodeći računa da oznaka odgovara pravnom statusu slike. Pogledajte ovo osnovno pravilo i ovaj popis oznaka za dozvole s kratkim objašnjenjima svake. Kratke Upute za označavanje starih slika će Vam pomoći ukoliko imate nedoumica.

Kada označavate slike, molimo vodite računa da osim oznake obvezno stavite i poveznicu (URL) prema site-u odakle je slika preuzeta; ako je slika skenirana, navedite naslov i autora publikacije i ISBN broj te publikacije; ako ste Vi autor, navedite to kao izvor (napomena: kod snimaka ekrana i skeniranih slika Vi niste autor slike). Ako smatrate da slika ispunjava uvjete za pravednu uporabu koji su navedeni na oznaci za dozvolu, navedite i obrazloženje za tu pravednu uporabu.


Popis slika koje ste postavili na Wikipediju na hrvatskom jeziku možete pogledati ovdje

Galeriju istih slika možete pogledati ovdje

Molimo vas da posebnu pozornost obratite na Vaše neoznačene slike.

Napomene:

  • Navedite izvor slike - ako ne navedete izvor, nemoguće je provjeriti oznaku!
  • Nemojte stavljati pogrešne oznake na slike, naročito nemojte stavljati „pravedna uporaba“ ili „javno dobro“ bez obrazloženja!
  • Slike koje po završetku akcije sređivanja nemaju jasno označen pravni status biti će brisane! To podrazumijeva i slike koje nemaju oznaku, one koje su pogrešno obilježene kao i one koje nemaju provjerljive podatke o izvoru.
-- Andrej Šalov 17:21, 15. studenog 2006. (CET)

Navesti izvore[uredi kôd]

[1] Ne zaboravi navesti izvore. Kubura (razgovor) 07:48, 5. siječnja 2014. (CET)[odgovori]

Your account will be renamed[uredi kôd]

03:07, 18. ožujka 2015. (CET)

Sažetak izmjene u članku Adventisti sedmog dana[uredi kôd]

Cijenjeni,

glede sažetka izmjene koju ste unijeli 30. listopada 2017. u 14:37:43 (SEV), a koji glasi »Uklonjen tekst jer je esejskog, a ne enciklopedijskog tipa, preopširan i odražava partikularno subjektivno stajalište autora.« bilo bi dobro pročitati WP:BON i Wikipedija:Sažetak.

Zahvaljujemo Vam na Vašim doprinosima Wikipediji na hrvatskom jeziku. No, kada spremate sadržaj članka, prije no što pritisnete tipku "Sačuvaj stranicu", molimo Vas – upišite kratko obrazloženje u polje "Sažetak" (koje se nalazi odmah uz tipku "Sačuvaj stranicu"). Time olakšavate drugim suradnicima koji iz sažetka mogu lako protumačiti vaše razloge svake pojedine izmjene. Primjerice, u slučaju članka: Adventisti sedmog dana. Popunjavajući polje "Sažetak" pomažete svima, uključujući i sebi, prepoznavati Vaše doprinose u povijesti uređivanja članaka, a to može biti koristan i učinkovit način pronalaženja tih istih doprinosa. Zahvaljujemo na trudu koji ćete uložiti, te na razumijevanju ove poruke.-- Nesmir Kudilovič (razgovor) 15,37; 30. listopada 2017. (SEV)

Naime, uređivanje je u redu ukoliko se poštuje i suradnike koji su unosili prethodne izmjene, prethodna uređivanja. Stoga se općenito smatra »Kritiziranje suradnika koje se ne može tumačiti ni kao maltretiranje, ni kao osobni napad, ali ni kao pozitivno/konstruktivno!« (citirano prema Wikipedija:Ne ometajte rad Wikipedije da biste nešto dokazali#Načini ometanja). Hvala na razumijevanju. Lijepi pozdrav, -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 15,37; 30. listopada 2017. (SEV)

Poštovani g. Kudilović,
Ispričavam se što sam propustio staviti oznaku "izbačen višak" na početak sažetka. Međutim, nije mi jasno kako moj sažetak (koji sam stavio upravo zato da olakšam "drugim suradnicima koji iz sažetka mogu lako protumačiti vaše [tj. moje] razloge svake pojedine izmjene") koji glasi "Uklonjen tekst jer je esejskog, a ne enciklopedijskog tipa, preopširan i odražava partikularno subjektivno stajalište autora" može biti svrstan u osobne napade? Jer u WP:BON rečenica "Tvoja izjava je subjektivna, nije činjenica" stoji upravo kao primjer onoga što osobni napad nije. Ne vidim ni kako se to može svrstati pod "Kritiziranje suradnika koje se ne može tumačiti ni kao maltretiranje, ni kao osobni napad, ali ni kao pozitivno/konstruktivno!" Zar upozoriti na krivi oblik (esejski umjesto enciklopedijski) i način argumentacije (subjektivnost umjesto objektivnosti) nije konstruktivna kritika? Mogao sam jedino izostaviti zadnju riječ "autora" (premda sam uvjeren iz teksta da bi se sam autor, kad bismo ga pitali, složio da je to njegovo mišljenje, a ne da iznosi nečije tuđe). Zahvaljujem se na Vašem trudu što ste u manje od tri sata uspjeli vidjeti propust u mom sažetku o promjeni. No, bio bih još zahvalniji da je netko bio jednako skrupulozan da ne dopusti da tri mjeseca stoji takav dodatak od 100000 znakova koji niti je u skladu s temom potpoglavlja niti s pravilima Wikipedije. Vidim da je kolega poštovani suradnik Goran B primio pozdrav dobrodošlice u Wikipedija zajednicu dva dana nakon spornog doprinosa, ali nikakvo upozorenje na neusklađenost istog s pravilima Wikipedije. Nadam se da se tu radilo samo o propustu, a ne i o pristranom moderiranju. Srdačan pozdrav i svako dobro, -- Ontos Egerthe 18,54; 30. listopada 2017. (SEV)
Vrlo poštovani suradniče @Ontos Egerthe,
nikakvu intervenciju u pogledu sadržaja nisam načinio, stoga mi je dvojbeno pozivanje na sadržaj drugoga suradnika. Svatko je odgovoran za onaj sadržaj koji unosi. Nije odgovoran onaj koji nešto nije primijetio, već po vlastitoj savjesti – svatko sam za sebe odlučuje koliko će biti odgovoran te je li nešto primijetio ili nije.
Moja je odluka bila obavijestiti upravo Vas koji ste unosili sažetak u kom se spominje autor. Nije poželjno spominjanje auktora u negativnom kontekstu, već se uređivanje može okarakterizirati na razne načine.
Lako se vidi da je riječ o uređivanjima novopridošloga suradnika, te da u tom slučaju treba postupati pažljivije.
Sve primjedbe na sadržaj članaka treba iznositi na stranici za razgovor koja se nalazi uz svaki članak, a ne u sažetku izmjene.
Hvala na razumijevanju. Lijepi pozdrav, -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 19,40; 30. listopada 2017. (SEV)
Jednako poštovani suradniče Nesmir Kudilovič,
Nisam ni uputio Vama osobnu kritiku za neprimijećivanje teksta neusklađenog s pravilima Wikipedije. Samo mi je začudno da se uspio održati toliko dugo bez ičije intervencije, tim više što je moj sažetak tako brzo izazvao intervenciju. Istina je da je suradnik novi, ali je isto tako istina da suradnik nije doprinijeo niti jednom drugom članku na Wikipediji, a iz teksta je vidljivo da nije došao radi enciklopedijskog doprinosa već da iznese, kako je sam naveo u tekstu, "moje mišljenje o adventistmu". Za mene je i dalje ozbiljan propust da mu je dva dana nakon tog doprinosa izrečena dobrodošlica od strane moderatora, a bez ijednog upozorenja o neprikladnosti istog. Ja poštovanog suradnika ne poznajem i želim mu svako dobro, ali objektivnost i urednost se mora zadržati. Do toga mi je posebno stalo kao prvotnom auktoru članka. Ispričavam se na nekorištenju tilda. Već me dugo nije bilo ovdje, pa sam zahrđao što se tiče tehničkih stvari. Hvala na ljubaznim pojašnjenjima. Srdačan pozdrav, --Ontos Egerthe (razgovor) 22:12, 30. listopada 2017. (CET)[odgovori]
P.S. Nakon ovog odgovora, razgovor je kopiran na stranicu suradnika Nesmir Kudilovič. --Ontos Egerthe (razgovor) 22:33, 30. listopada 2017. (CET)[odgovori]
Dragi suradniče Ontos Egerthe, molimo Vas da drugim suradnicima odgovorite na njihovoj stranici za razgovor ili ih spomenete na svojoj stranici umetanjem predloška {{s|ime suradnika}}. U vizualnom uređivaču mogućnost izbora suradnikova imena dobit ćete upisom znaka @. Samo na ove načine sugovornik će dobiti obavijest o novoj poruci. Kako bi komunikacija između suradnika bila što uspješnija, molimo proučite kako održavati razgovor među suradnicima. Molimo Vas, uvažite ovu preporuku. Hvala na trudu koji ulažete u stvaranje wikipedije na hrvatskome jeziku, kao i na Vašem razumijevanju. Lijepi pozdrav, -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 19,40; 30. listopada 2017. (SEV)

Uvaženi suradniče Ontos Egerthe,

bilo bi poželjno rabiti potpis koji se automatski dobiva kako je niže objašnjeno:

Pozdrav, zahvaljujemo na vašim doprinosima na stranicama za razgovor i usput, prilikom komentiranja molimo vas da se potpišete kako bi komunikacija bila uspješnija. Potpis možete napraviti upisivanjem 4 tilde: ~~~~, ili jednostavnim pritiskom na alat za potpis prikazan na jednoj od slika s desne strane. Hvala na razumijevanju.-- Nesmir Kudilovič (razgovor) 19,40; 30. listopada 2017. (SEV)

Pozdrav, zahvaljujemo na vašim doprinosima na stranicama za razgovor i usput, prilikom komentiranja molimo vas da se potpišete kako bi komunikacija bila uspješnija. Potpis možete napraviti upisivanjem 4 tilde: ~~~~, ili jednostavnim pritiskom na sličicu potpisa u alatnoj vrpci prikazanoj na slici desno. Hvala na razumijevanju.

-- Nesmir Kudilovič (razgovor) 19,40; 30. listopada 2017. (SEV)

Najlakše je upisati četiri tilde bez oznaka <nowiki></nowiki> ~~~~ Hvala na razumijevanju. Lijepi pozdrav, -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 19,40; 30. listopada 2017. (SEV)

Razgovor sa suradnicima[uredi kôd]

Ontos Egerthe, druge suradnike poštujemo tako što im odgovaramo na njihovoj stranici za razgovor. Na taj način sugovornik će dobiti obavijest o novoj poruci. Kako bi komunikacija između suradnika bila što uspješnija, molimo proučite kako održavati razgovor među suradnicima. Moguće je da ste previdjeli, ali obratite pozornost!

--Ivica Vlahović (razgovor) 22:19, 30. listopada 2017. (CET)[odgovori]