Razgovor sa suradnikom:Nikolafsb

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Wikipedijin
uvodni tečaj
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Sestrinski projekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Dodatno

Pomoć:Sadržaj

Dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. - slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskom standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija - što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Pomoć - kako sudjelovati, što treba znati, kako koristiti? (vidi predložak desno)
  • Slike - obvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite slijedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte se tako što ćete pritisnuti gumbić na alatnoj traci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:vaše ime") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas, ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja!

Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih web stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obvezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta.

Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju objavljenima pod uvjetima GNU licence za slobodnu dokumentaciju.

Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


Još jednom, dobro došli! --Vatrena ptica (razgovor) 18:38, 1. listopad 2008. (CEST)

Slike[uredi kôd]

Dobrodošli na wikipediju! Molimo vas da prilikom postavljanja slika slijedite upute koje možete pročitati pri samom postavljanju. Vaše slike nisu propisno označene, što znači da predložak {{Infoslika}} nije ispunjen u potpunosti, pravilno ili nikako, i/ili slika nije pravilno licencirana. Sve slike koje su nepropisno postavljene se brišu.


--Pancho W. Villa (razgovor) 07:36, 9. listopad 2008. (CEST)

Pozdrav. Vidim da si uklonio moju izmjenu. Uobičajno je da članci na wikipediji imaju uvodni tekst iznad kojega neide podnaslov, a započinju otprilike ovako "Pojam iz naslova je...", stoga bih te zamolio da pokušaš tako formulirati uvod člaka kojeg si započeo. Također, članke kategoriziramo, pa sam ga dodao u Kategorija:Elektrane LP --Suradnik13 (razgovor) 17:38, 9. listopad 2008. (CEST)

Ma nije problem staviti u kategoriju energija valova, samo je trenutačno problem što nema dovoljno članaka koji bi se u tu kategoriju mogli staviti. Naime, praksa je da otvaramo novu kategoriju kad postoji minimalno 3-5 članaka koji bi se u nju kategorizirali. Koliko vidim, na engleskoj wikipediji postoji kategorija Wave power pa ako si zainteresiran napisati još koji članak, možemo otvoriti kategoriju. Inače, imamo malo članaka iz područja energetike, pa je svaki novi dobrodošao. Ako je potrebna pomoć, samo javi. Pozdrav --Suradnik13 (razgovor) 08:55, 10. listopad 2008. (CEST)

Slike[uredi kôd]

Slike će biti obrisane zato što nisu popunjeni osnovni podaci. Naime svaka slika mora imati popunjen {{Predložak:Infoslika}} i odgovarajuću oznaku za slike, što i piše na stranici za postavljanje. Budući da nemaju minimum informacija, slika je predložena za brisanje. Pretpostavljam da si slike uzeo s one stranice od vešeg fakulteta. Jednog od kolega sam zamolio da zamoli profesora da u ime fakulteta ili napiše dozvolu za korištenje ili da mi se javi na mail.

Nisam razumio brisanje članka - koji je predložen za brisanje? --Suradnik13 (razgovor) 22:57, 15. listopad 2008. (CEST)

Jel mi se može javiti taj kolega koji je zadužen za provjeru članaka da mi se javi, bilo na mail, bilo ovdje.
Koliko vidim, tvoj članak Elektrane na valove je ok, ima poveznice, kategoriziran je, i sve ostalo. Drugi kolege su samo "istovarili" svoj tekst bez da su ga uredili u wiki stilu. Slike su problem, jer na wiki mogu ići ili vlastite slike, ili slike koje imaju dozvolu. Vidim da si koristio slike koje postoje na engleskoj wikipediji, odnosno na zajedničkom poslužitelju. Probaj potražiti još jedamput, možda postoje zamjenske slike tamo npr. tu commons:Category:Ocean surface waves (klikaš dolje po kategorijama)--Suradnik13 (razgovor) 23:15, 15. listopad 2008. (CEST)

moj prijedlog[uredi kôd]

Umjesto engleske izvedenice pumpa i glagola pumpati, svakako bi trebalo u članak ubaciti riječ sisaljka ili crpka, te glagole crpiti ili pretakati ili čak i sisati. Ovo vrijedi za većinu kolega koji s vama pišu članke. Inače, članak je ok. --ARMchoir 09:39, 16. listopad 2008. (CEST)

Malo sam slike pomaknuo na desno i dodao opise ispod. Svakako bi bilo dobro kad bi na dnu dodao podnaslov "Izvori" i naveo literaturu/linkove koje si koristi prilikom pisanja članka. Inače sad je članak za 5 :) --Suradnik13 (razgovor) 13:18, 16. listopad 2008. (CEST)
Ako imaš kontakt s kolegicom Vanja J. koja je ovdje pisala Termoelektrane, skreni joj pažnju da bi trebala članak srediti, nije u skladu s normama. Pozdrav --ARMchoir 13:36, 16. listopad 2008. (CEST)


Što se mene tiče, članak je za pet :) Pozdrav --Suradnik13 (razgovor) 19:28, 16. listopad 2008. (CEST)

prijevod teksta na slikama[uredi kôd]

Kao demonstrator na Katedri za energetska postrojenja i energetiku (FSB) dobio sam zadatak nadzirati i upućivati kolege na njihovim člancima na wikipediji. Molio bih da mi netko odgovori moraju li kolege prevoditi engleski tekst (općenito tekst na stranom jeziku) sa slika ili mogu ostaviti neprevedeno. Zahvaljujem na odgovoru. Slavuj (razgovor) 21:45, 16. listopad 2008. (CEST)

Nikolafsb, možeš li se molim te pokušati spojiti na IRC? Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 22:55, 16. listopad 2008. (CEST)

Nikola, trebas pomoc? Sto te muci? --Sjena444 (razgovor) 23:07, 16. listopad 2008. (CEST)

Pa ti još uvijek uživaš u čarima Wikipedije! =)=) --Sjena444 (razgovor) 14:10, 17. listopad 2008. (CEST)

Postavi predložak {{bris}}. Odtalo prepusti administratorima...--Vatrena ptica (razgovor) 14:19, 17. listopad 2008. (CEST)

Turbina[uredi kôd]

Trebaš pomoć. Ovak na prvi pogled čini mi se OK--Suradnik13 (razgovor) 14:32, 17. listopad 2008. (CEST)