Razgovor sa suradnikom:Onjegin~hrwiki

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Wikipedijin
uvodni tečaj
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Sestrinski projekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Dodatno

Pomoć:Sadržaj

Dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. - slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskom standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija - što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Pomoć - kako sudjelovati, što treba znati, kako koristiti? (vidi predložak desno)
  • Slike - obvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite slijedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte se tako što ćete pritisnuti gumbić na alatnoj traci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:vaše ime") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja!

Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih web stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obavezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta.

Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju objavljenima pod uvjetima GNU licence za slobodnu dokumentaciju.

Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


Još jednom, dobro došli! --Dalibor Bosits 21:55, 30. rujan 2007. (CEST)

Kategorije za naselja[uredi kôd]

primjer. --Pancho W. Villa (razgovor) 23:41, 30. rujan 2007. (CEST)

Izvori[uredi kôd]

Možeš li molim te navesti izvore za svoje podatke o stanovništvu? Lijep pozdrav --Roberta F. 01:09, 1. listopad 2007. (CEST)

Onako, usput - kojim redom biraš mjesta za upisivanje ovog popisa stanovništva, abeceda ili ... ? --Jure Grm 01:27, 1. listopad 2007. (CEST)
Wikicitati »(Pretpostavljam da te ubi znatiželja)«

ne uopšte, samo nailazim na tendencioznost kod odabira mesta !!! Statistika nikada nije suvišna, ali ako se probire onda je to tendenciozno, a kako vidim da se kulturno izražavaš prema damama, mislim da nisi daleko od crvenog kartona ;-) --Jure Grm 01:33, 1. listopad 2007. (CEST)

eto preduhtriše me, ipak crveni! --Jure Grm 01:34, 1. listopad 2007. (CEST)

2001. godina[uredi kôd]

Ako imaš namjeru tako detaljno upisivati podatke o stanovništvu, onda rabi podatke iz popisa 2001. godine (koji je bio zadnji popis u RH) i obvezno se pod literaturu ili izvore to mora navesti. Za starije popise može se staviti poveznica na Državni zavod za statistiku, jer nema smisla za sva naselja dodavati tablicu sa starim popisom stanovništva, a nema ništa o povijesti, položaju ili kulturi tog mjesta.

Crveni karton.
Blokirani ste!


A za grubo vrijeđanje si dobio "crveni" na tri dana, ako imaš namjeru doprinositi u skladu s pravilima, slobodno možeš nastaviti. Pozdrav --Roberta F. 01:41, 1. listopad 2007. (CEST)

Slazem se sa crvenim kartonom, ali se ne slazem sa napisanim. Ako ce netko stavit podatke o popis iz 1931. prije onih iz 2001, to je njegova stvar. Covjek ocito ima kod sebe staru knjigu ciji sadrzaj zeli prenijeti ovdje i ne vidim smisla u tome da ga se tjera da po internetu kopa po popisu iz 2001., samo zato jer zeli staviti starije podatke.
Onjegin, stavi ti stare podatke i ne brini za nove, njih ce ubacit netko drugi. To i jest poanta wikipedije. Samo stavi "== Izvori ==" na dno i dodaj izvor, kao sto si vec jednom napravio. Ni za odabir sela se ne brini, makar bila sva srpska. No, morat ces pripazit na nacin izrazavanja. Nadam se da se opet vidimo ovdje nakon isteka blokade. --Pancho W. Villa (razgovor) 13:17, 1. listopad 2007. (CEST)

Stari podaci[uredi kôd]

Bok,

Imaš neke stare podatke. Nemoj ispravljati ako nisi siguran u nešto. Pozdrav. --Pancho W. Villa (razgovor) 20:02, 8. listopad 2007. (CEST)

I ovo je neki stari podatak.

Ako nisi siguran u ime naselja, provjeri ovdje. --Pancho W. Villa (razgovor) 20:05, 8. listopad 2007. (CEST)

Demografija i reference[uredi kôd]

Bok,

Zamolio bi te da kod navedjenja podataka o stanovnistvu obavezno dodas poglavlje == Izvori == na kraju, te da navedes naziv knjige i stranicu na kojoj je podatak. Neki od podataka (ne svi) koje navodis se mogu naci na internetu i slazu se sa tvojim, pa vjerujem da su svi ti podaci tocni. No, bez obzira na to, zamolio bi te da pogledas svoje promjene te da u svakom clanku u kojem si mijenjao brojeve napises i izvor, na nacin kako sam ti gore objasnio.

U protivnom cu morati vratiti tvoje izmjene bez obzira sto vjerujem da su tocne.

Pozdrav i hvala na razumijevanju. --Pancho W. Villa (razgovor) 09:49, 15. listopad 2007. (CEST)

Stari podaci i gdje s njima[uredi kôd]

Bok,

Slazem se s tobom da stari podaci o broju stanovnika zasluzuju svoje mjesto na wikipediji, kao sto vec imamo u clanku Moskva, samo je pitanje jesu li ti podaci toliko vazni da ih se postavlja u neki odredjeni clanak. Poveznicu na Hrvatska sam maknuo jer ne mozemo u taj clanak gurati apsolutno sve poveznice na clanke koje imaju nekakve veze s Hrvatskom. Tamo su samo najvaznije poveznice, a ostalo se trazi preko kategorija, pocevsi od Kategorija:Hrvatska, pa na dalje. Kako imamo 3 clanka o demografiji Hrvatske, ja sam otvorio kategoriju Kategorija:Demografija Hrvatske i tamo bi trebali ici clanci koji se bave iskljucivo starim popisima.

Sto se tice popisa za pojedina naselja, u redu je da nesto takvo ide na clanak o naselju, ali bi ih trebalo i malo formatirati.

Podaci o samom broju stanovnika se mogu na lijepi nacin prikazati i tablicno, uz pomoc ovih predlozaka:

Za nacionalni sastav za sada nemamo neke posebne sheme, ali mozes naci primjere u clancima o naseljima u BiH. Tamo imamo dosta primjera clanaka sa popisima iz 1971., 1981. i 1991 u istom clanku.

Pozdrav. --Pancho W. Villa (razgovor) 10:02, 15. listopad 2007. (CEST)

Naseljena mjesta u Hrvatskoj iznad 2,000 stanovnika, po popisu iz 1991.. --Pancho W. Villa (razgovor) 19:13, 15. listopad 2007. (CEST)

Potpis[uredi kôd]

Pročitaj upute, ne potpisuješ se kako treba. Imaš sve na vrhu stranice. --Pancho W. Villa (razgovor) 19:17, 15. listopad 2007. (CEST)

Točkice[uredi kôd]

Bog, Onjegine.
U književnon hrvatskon jeziku, tisućice se odvajadu točkon, a ne zarezon(kao što je to slučaj u eng. jeziku).
Stoga, ispravi svoj doprinos na članku Naseljena mjesta u Hrvatskoj iznad 2.000 stanovnika, po popisu iz 1991..
Jer 2,000 stanovnika znači 2 stanovnika. A ako napišeš 2.000 stanovnika, to se odnosi na dvi tisuće stanovnika.
Ja san već napravia priusmirenje, ti sad poispravi sve one zareze u točkice. Kubura 14:38, 25. studeni 2007. (CET)

Your account will be renamed[uredi kôd]

03:05, 18. ožujka 2015. (CET)

Renamed[uredi kôd]

10:16, 19. travnja 2015. (CEST)