Razgovor sa suradnikom:Roza

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Wikipedijin
uvodni tečaj
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Sestrinski projekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Dodatno

Pomoć:Sadržaj

Dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. - slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskom standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija - što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Pomoć - kako sudjelovati, što treba znati, kako koristiti? (vidi predložak desno)
  • Slike - obvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite slijedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte se tako što ćete pritisnuti gumbić na alatnoj traci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:vaše ime") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja!

Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih web stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obavezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta.

Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju objavljenima pod uvjetima GNU licence za slobodnu dokumentaciju.

Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


Još jednom, dobro došli! --Donatus 10:41, 15. studenog 2006. (CET)

Naslov članka[uredi kôd]

Hm. Čini mi se da Prave koje se sijeku nije baš najbolji naslov članka. Takav naslov bi mogao stajati u nekom udžbeniku, ali ne u enciklopediji. Možeš li to nekako drugačije formulirati?--Donatus 08:22, 16. studenog 2006. (CET)

Još nekoliko nedoumica[uredi kôd]

Pozivam te da još jednom proučiš stranicu za pomoć, kao i poveznice koje odande vode. Tako će ti biti lakše uređivati članke. U ovom konkretnom slučaju, nije trebalo pisati iznova novi članak, nego ga samo preusmjeriti na novi naslov. Druga nedoumica koju imam je jezik kojim pišeš. Naime, u matematici, kao i u svim znanostima, hrvatski, bošnjački i srpski prilično se međusobno razlikuju. Ove tvoje članke će netko morati u potpunosti preraditi prema hrvatskim izrazima, a u ovakvom obliku neće moći ostati na hrvatskoj Wikipediji. Imaš li pitanja, možeš pitati izravno mene ili bilo kojeg drugog suradnika za kojeg vidiš da je aktivniji na Wikipediji.--Donatus 08:37, 16. studenog 2006. (CET)

Definicije[uredi kôd]

Vjerojatno si primijetila da su prijašnji članci koje si postavljala na Wikipediju izbrisani. To će se vjerojatno dogoditi i s ovima. Članak ne može sadržavati samo neku definiciju. Wikipedija nije udžbenik, nego enciklopedija. Osim toga, članci moraju biti pisani na hrvatskom jeziku. Hvala!--Donatus 12:58, 20. studenog 2006. (CET)

Brisanje cjelokupnog teksta[uredi kôd]

Na Wikipediji se ne briše cjelokupni tekst neke stranice, pa ni onda kad smo ga sami stvarali. Ukoliko želiš da se neki članak izbriše (npr. ako u ovom slučaju ne možeš dokazati da je vlasnik autorskih prava dozvolio prepisivanje teksta), tada na vrh teksta trebaš napisati {{bris}}. Lijep pozdrav!--Donatus 08:53, 7. prosinac 2006. (CET)

Bok Roza, Ima nekoliko stvari koje će ti olakšati rad. Kad stvaraš tekst, nalijepi na vrhu ovo {{radovi}}, poklanjam ti. Tada ti se nitko neće uplitati u posao dok radiš. Kada misliš da bi radovi bili završeni, makni ga. Ako imaš kakvo pitanje u vezi stvaranja teksta i da bude onakav kako to nalažu pravila wikipedije, slobodno pitaj, svatko će ti rado odgovoriti od starijih suradnika. --Zeljko 09:03, 7. prosinac 2006. (CET)

Roza može se objaviti samo ako imaš dozvolu, stoga nije li bolje da to svojim riječima prepričaš . Puno pozdrava, i pitaj sve što te zanima. --Zeljko 10:14, 7. prosinac 2006. (CET)

Suradnička stranica[uredi kôd]

Želimo vam preporučiti da nešto napišete na svojoj stranici suradnika. Možete napisati što želite (npr. nešto o sebi) i postaviti možda neki od ponuđenih suradničkih okvirića koji vam se sviđaju ili koji vas najbolje opisuju. Lijep pozdrav. --Roberta F. 09:29, 13. prosinac 2006. (CET)

Vidim da nisi unijela e-mail adresu, pa te molim da mi pošalješ mail, jer želim te nešto pitati putem maila. Pozdrav :-) --Roberta F. 19:36, 13. prosinac 2006. (CET)

Zahvaljujem na rođendanskim čestitkama :-)), mail sam ti poslala, a ti ga pokušaj otvoriti. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 12:07, 14. prosinac 2006. (CET)

Čestitka[uredi kôd]

Roza, hvala ti na čestitkama! I tebi želim svako dobro!--Donatus 10:26, 22. prosinac 2006. (CET)

Hvala Roza ,i ja terbi želim mnogo blagoslova tijekom božićno-novogodišnjih blagdana. --Zeljko 11:29, 22. prosinac 2006. (CET)

Roza i ja tebi želim blagoslovljen Božić, te puno sreće i uspjeha u Novoj 2007. godini. Mail sam ti ponovno poslala. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 11:33, 22. prosinac 2006. (CET)

Spužve[uredi kôd]

Roza, članak o spužvama tribaš privest na hrvatski.
Ako kaniš nastavit pisat o člancima iz područja biologije, proviri da nije di napisano na hrvatskom, odnosno da članak na odgovarajuću temu već postoji, ali sa hrv. nazivom. Kubura 08:38, 27. prosinac 2006. (CET)

Pozdrav, Roza![uredi kôd]

Molim te, pogledaj postojeći članak spužve. Unesi u njega sve iz svog članka, ili ono što nedostaje u tvom, prenesi iz njega, pa da se ta dva članka spoje, jer ovako nije dobro. Pozdrav Branka France 11:02, 29. prosinac 2006. (CET)

Roza,[uredi kôd]

pa naravno da ćemo surađivati. Meni je tvoj članak promakao, pa nisam stigla reagirati na vrijeme, inače vjerujem da do cijele te zbrke ne bi niti došlo. No, ako si pažljivo pročitala članak spužve, vjerujem da si vidjela da se i nije baš imalo puno toga dodavati iz tvog u taj. Zapravo je jedina razlika oblikovnog karaktera, i koncepcije u redosljedu. Inače, sadržajno su skoro jednaki. Mene je iznerviralo pokušavanje umiješanih, da prenesu dijelove koji su već postojali. Ali, ne brini, i samo nastavi surađivati:-) Bez brige:-) Ja mislim, da nisam aždaja:-)) No, to ionako svak za sebe misli, važnije je što drugi misle :) Pozdrav Branka France 12:22, 5. veljača 2007. (CET)

Zaboravila sam te pitati, imaš li nešto protiv da se cijeli Razgovor:Spužve izbriše? Ovo zato, da ne bi netko opet dobio želju da ih "spaja" :-) Branka France

Hrvatski jezik[uredi kôd]

Bok,

Tekstovi su ti kvalitetni i dobro wikipedizirani, ali nisu baš na hrvatskom. Pretpostavljam da ti hrvatski nije materinji jezik, odnosno da živiš nedje u bližem susjedstvu (Bosna, Srbija...).

Malo je nezgodno imati tekstove na srpskom (tačka, prava i sl.) ovdje, pa bi te zamolio da barem staviš oznaku {{prijevod-srp}} na početak tvojeg teskta, ako ga nisi prevela prije pisanja. Pozdrav! --Tycho Brahe 21:49, 31. ožujak 2007. (CEST)

Razgovor:Jedan[uredi kôd]

Vidi Razgovor:Jedan. --Tycho Brahe 12:09, 4. travanj 2007. (CEST)