Razgovor sa suradnikom:Rudešan

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Dobrodošlica[uredi]

WikipediaTutorial.png
Ovaj je članak dio wikipedijina
Uvodnog tečaja
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Wikiprojekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Vidi

Pomoć:Sadržaj

Dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. godine – slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskom standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija − što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Wikiusvajanje − pronađite mentora koji će vam pomoći u snalaženju na Wikipediji
  • Izvori − kako uspješno činiti Wikipediju boljom!
  • Slikeobvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite slijedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte tako što ćete pritisnuti gumbić Button sig.png ili Vector toolbar signature button.png na alatnoj vrpci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:vaše ime") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas, ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja! Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih web stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obvezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta. Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju dualno licencirani, pod Creative Commons Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima 3.0 i GFDL licencijom. Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


If you don't speak Croatian: This is the welcome message sent to new users of hr.wikipedia

Još jednom, dobro došli! SpeedyGonsales 06:36, 7. studenog 2010. (CET)

Wikipedija:Wikiusvajanje[uredi]

Nedavno ste zatražili da Vas upravo ja usvojim. Prvo Vas želim pitati kakva Vam pomoć treba? --AmyMirka (Come into my world) 18:17, 7. studenog 2010. (CET) Pa prvo me zanimaju kako se kreiraju predlošci. Želio bih malo urediti naselja i zagrebačke gradske četvrti. Rudešan (razgovor) 19:04, 7. studenog 2010. (CET)

Prikaži[uredi]

Prikazi kako ce izgledati2.gif

Information.svgPozdrav, cijenimo vaše doprinose na Wikipediji i stoga vas molimo da prije nego što snimite svoje promjene na stranici upotrijebite tipku Prikaži kako će izgledati! koja se nalazi pored tipke Sačuvaj stranicu. Ovako ćete odmah vidjeti što ste napravili i moći ispraviti eventualne pogreške. Prečestim snimanjem raznih sitnica zatrpava se stranica nedavnih promjena. Tipka je prikazana na slici desno! Ako namjeravate raditi veće izmjene ili pisati duži tekst, bolje je da prvo kopirate stari tekst stranice na svoje računalo (u Notepad ili neki drugi program), tamo ga uredite, a zatim konačnu inačicu iskopirate u prozor za izmjenu teksta stranice. Hvala na razumijevanju.--Braco (razgovor) 21:32, 7. studenog 2010. (CET)

Copyright[uredi]

Information.svg Zahvalni smo na vašemu doprinosu Wikipediji, no molimo vas da ubuduće ne preuzimate tekstove s interneta zaštićene autorskim pravima (copyrightom). Ako imate dopuštenje za preuzimanje teksta, ljubazno vas molimo da ga uvrstite među postojeće dopusnice prije nego počnete postavljati preuzeti tekst.

Svi zaštićeni tekstovi koji se postave bez prethodno objavljene dozvole, biti će obrisani bez dodatnog objašnjenja. Suradnik koji i nakon upozorenja nastavi postavljati zaštićene radove može biti blokiran. --Braco (razgovor) 21:38, 7. studenog 2010. (CET)

Rudeš[uredi]

Ne nalazim nigdje podatak da je Rudeš administrativno samostalno naselje grada Zagreba. Točnije Rudeš je bivše naselje a sada gradska četvrt. Objavljivanje tekstova bez dopusnice je zabranjeno a takvi se tekstovi brišu bez dodatnog objašnjenja. Još nešto? I molim komunicirati bez napadačkog tona!--Braco (razgovor) 00:55, 8. studenog 2010. (CET)

Molim neki relevantan izvor tvrdnji da je Rudeš administrativno samostalno naselje. Tu je popis administrativnih naselja grada Zagreba. Rudeš čak nije ni gradska četvrt nego je mjesni odbor u sastavu gradske četvrti Trešnjevka. Što još nije jasno?--Braco (razgovor) 01:14, 8. studenog 2010. (CET)

Članak Rudeš postoji na Wikipediji i to kao mjesni odbor grada Zagreba. Zagrebačka ulica ne određuje pravila pisanja članaka na Wikipediji. Slijedeće ometanje rada Wikipedije može biti sankcionirano blokadom suradničkog računa.--Braco (razgovor) 01:21, 8. studenog 2010. (CET)

Pomoć[uredi]

Izvinite, ne znam kako da vam pomognem. Možete li odabrati nekog drugog s popisa mentora? --AmyMirka (Come into my world) 01:28, 8. studenog 2010. (CET)

Rado ću pomoći koliko mi vrijeme dopušta. Molim Te da proučiš uvodni tečaj koji imaš na ovoj stranici kako bi dobio jasniju sliku o wikipediji. Lijep pozdrav! --Mario Žamić (razgovor) 10:39, 10. studenog 2010. (CET)

Blok[uredi]

Crveni karton.
Blokirani ste na rok: 7 dana!

Razlog je: Opetovana objava tekstova sa zaštićenim autorskim pravom


Jasno si upozoren da ne preuzimaš tekstove sa zaštićenim autorskim pravima bez prethodnog dopuštenja za objavu istih. Unatoč upozorenju ti si opet kopirao istovjetni tekst koji je najvjerojatnije preuzet sa ove stranice. S obzirom da je to zabranjeno jer se radi o povredi nečijih autorskih prava, a pošto si već bio upozoren, slijedi ti blokada suradničkog računa na tjedan dana. Za to vrijeme prouči što je to Autorsko pravo. Hvala na razumijevanju.--Braco (razgovor) 01:46, 8. studenog 2010. (CET)