Razgovor sa suradnikom:SašaNaprta

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Wikipedijin
uvodni tečaj
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Sestrinski projekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Dodatno

Pomoć:Sadržaj

SašaNaprta, dobro došli na Wikipediju na hrvatskome jeziku – slobodnu enciklopediju! Pozivamo Vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije započete 16. veljače 2003. godine.

Molimo Vas, upoznajte se s osnovnim načelima Wikipedije:

Pet stupova Wikipedije − što je i na čemu se temelji Wikipedija
Izvori i provjerljivost − kako uspješno činiti Wikipediju boljom
Slike − kakve slike smijete postavljati na Wikipediju.

Uređivanje možete vježbati na stranici za vježbanje. U slučaju da Vam zatreba pomoć javite se dodijeljenom mentoru ili postavite pitanje u Kafiću; odgovor će brzo stići. Probleme s uređivanjem ili s postupanjem drugih suradnika dajte na pažnju administratorima.

Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, a komentare na stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću potpisujte tako da na alatnoj traci izaberete ili ili tako da napišete četiri tilde, što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Svoju suradničku stranicu imena »Suradnik:SašaNaprta« možete uređivati po želji, u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice. Možete je popuniti suradničkim okvirima i upisati nazive članaka koje ste započeli ili namjeravate stvoriti.

Molimo Vas da prilikom uređivanja ne stavljate radove zaštićene autorskim pravima bez dopuštenja! Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih internetskih stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili ga jednostavno dodajte ovdje, a to obvezno napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta. Svi doprinosi Wikipediji pod licencijom su Creative Commons: Imenuj autora/Dijeli pod istim uvjetima. Ako ne želite da se Vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete sav sadržaj sami napisati, najbolje prepričavajući sadržaj vjerodostojnih izvora, ili ćete ga prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom, uvijek navodeći izvore.

If you don't speak Croatian: This is a welcome message sent to new users of the Croatian Wikipedia.

Još jednom, dobro došli!

Bosanski/bošnjački jezik[uredi kôd]

Pozdrav,

uvriježeni naziv na hrvatskom govornom području je "bošnjački jezik" i takva je i praksa na hrvatskoj inačici Wikipedije. Tako uostalom i navode razne enciklopedije izdane na teritoriju Republike Hrvatske (vidi: Proleksis enciklopedija). Shvaćam da su na teritoriju Bosne i Hercegovine pravila drukčija i Bošnjaci, naravno, imaju pravo nazivati svoj jezik kako god žele, ali isto tako ne mogu prisiliti druge narode da jezik Bošnjaka nazivaju kako Bošnjaci to žele. Hrvati ne mogu natjerati Engleze da koriste izraz "Hrvatski Language", oni će jezik Hrvata nazivati "Croatian Language". Isti je slučaj s Hrvatima i bošnjačkim jezikom. Lijep pozdrav.—Dean72 (razgovor) 21:45, 26. kolovoza 2023. (CEST)[odgovori]

Poštovani,
prvenstveno hvala Vam na blagovremenom odgovoru. Sa aspekta pojašnjenja kako drugi narodi, nacije i države doživljavaju i nazivaju (ili prevode) određena obilježja onih kojim ne pripadaju, kako ste i Vi naveli primjer Croatian/Hrvatski sa aspekta Engleza, uvažavam u potpunosti.
Međutim, moja zamolba se tiče teme na Wikipediji - novinskog medija Oslobođenje, koji je u privatnom vlasništvu, a kojeg sam ja zvanični predstavnik sa ovlaštenjima, i želimo da se pridržavamo opće prihvaćenih postulata uvažavanja konstitutivnih naroda u našoj zemlji i jezika kojim govore i kako ih nazivaju po zvaničnom Ustavu u našoj zemlji. Kako naš Medij dobiva pritužbe od naših građana na pomenuti ispis u ovoj temi (rado ćemo Vam iste i proslijediti), želja nam je da se ova ispravka uradi na temi i smatrali bi to uvažavanjem opisa privatnog svojstva jedne medijske kuće, ali nipošto nipodaštavanjem Hrvatskog naroda ili njihovog prava da na općim temama, historijskim ili vanjskopolitičkim, nazivaju jezik Bošnjaka/Bosanaca onako kako je to usvojena praksa u Hrvatskoj.
Iskreno se nadamo da ćete uvažiti naše viđenje i dozvoliti promjenu na ovoj temi, te time ne pozivamo na izmjene na bilo kojim drugim temama gdje se bosanski naziva bošnjački jezik.
Unaprijed zahvalan,
Saša Nappta SašaNaprta (razgovor) 23:58, 26. kolovoza 2023. (CEST)[odgovori]
Poštovani Dean72,
da li se ova tema sa Vaše strane smatra zatvorenom ili ne stižete odgovoriti? Zamolio bih ipak da nastavimo ovaj razgovor u nadi da ćete uvažiti naše stajalište.
Hvala unaprijed! SašaNaprta (razgovor) 12:12, 2. rujna 2023. (CEST)[odgovori]
Na žalost ne mogu/možemo činiti iznimke u korištenju hrvatskog pravopisa zbog nekih drugih razloga, nismo to činili niti u drugim slučajevima (primjerice, korištenje muškog i ženskog roda i sl.). Žao mi je. Lijep pozdrav. Dean72 (razgovor) 13:35, 3. rujna 2023. (CEST)[odgovori]
Poštovani,
razumijem i Vaše stanovište, mada ne možemo da se složimo sa njim.
Želim da Vas obavijestim da ćemo kao pravni subjekt pokrenuti ovdje prvo arbitration request.
Srdačan pozdrav. SašaNaprta (razgovor) 18:26, 10. rujna 2023. (CEST)[odgovori]