Razgovor sa suradnikom:Suradnik13/Pismohrana

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija

Vlada[uredi kôd]

A di ti je arhiva razgovora?

Ti baš voliš bit iznimka?

--Ante Perkovic (razgovor) 23:29, 4. srpanj 2008. (CEST)

Zaštita[uredi kôd]

Koji članak je zaštićen? --Roberta F. 23:33, 4. srpanj 2008. (CEST)

E-mail[uredi kôd]

samo da znaš, nisam ti na adresu koju imam mogla poslati mail:( Branka France (razgovor) 13:21, 5. srpanj 2008. (CEST)

hm..ponovila sam...pa da vidimo...Branka France (razgovor) 13:36, 5. srpanj 2008. (CEST)

Patrollers[uredi kôd]

Tko bira suradnike-patrollere? --Vatrena ptica (razgovor) 14:53, 5. srpanj 2008. (CEST)

Šta ću kad sam obeća :-)

http://commons.wikimedia.org/wiki/Image:Split_arena.jpg --Saxum (razgovor) 11:03, 6. srpanj 2008. (CEST)

Perspektiva[uredi kôd]

Dobro izgleda iz zraka :-)) --Roberta F. 00:40, 7. srpanj 2008. (CEST)

Vidi je, a čiju mi dozvolu čekamo da je stavimo na popis. --Zeljko (razgovor) 20:25, 7. srpanj 2008. (CEST)

To, držim ti fige, --Zeljko (razgovor) 20:55, 7. srpanj 2008. (CEST)


Sfinga[uredi kôd]

Sfinga je mitološko biće i u grčkoj i u egipatskoj mitologiji, ali su te dvije različite.--Lord Valentinijan (razgovor) 10:26, 8. srpanj 2008. (CEST)

Jasno mi je da je zabranjeno, samo, trebalo je suradniku objasniti sažeto...--Vatrena ptica 16:07, 8. srpanj 2008. (CEST)

heh. Samo piše "desantno jurišni brod". A kako je završio u Vukovaru, sad ću malo pregledat jel igdje piše o njegovom prebacivanju . Inače, konačno sam skužio što je ona polukugla ispod prozore na njemu - bacač granta :-).--Saxum (razgovor) 16:31, 9. srpanj 2008. (CEST)

Zaboravio sam:

--Saxum (razgovor) 16:43, 9. srpanj 2008. (CEST)

Dopuštenje je na sr.wiki... Nažalost...--Vatrena ptica 21:30, 9. srpanj 2008. (CEST)

Premještanje[uredi kôd]

Hvala, i mislio sam da mora biti neka druga metoda. --Mario Žamić (razgovor) 21:59, 9. srpanj 2008. (CEST)

Sport[uredi kôd]

Ne treba mi isključivo pomoć za članke, pa ako mi možeš pomoći napraviti te stranice bio bih ti vrlo zahvalan. Naravno ako tebi nešto treba ja nudim svoje usluge--Suradnik:Kaps (razgovor) 23:04, 9. srpanj 2008. (CEST)

Prognostičke karte[uredi kôd]

Kolega Suradnik13, molim odgovor zbog čega je dva puta maknut link na http://maps.meteoadriatic.net iz strane o prognostičkim kartama? Riječ je o jedinim potpunim domaćim prognostičkim materijalima koji su uz to besplatni za korištenje. Stvar je 100% ontopic i ne vidim razlog da se briše taj link. Hvala unaprijed.

Pozdrav. Koliko vidim u članku Prognostička karta postoji link na DHMZ. Nema potrebe za nekoliko linkova. Osim toga postoji smjernica Wikipedija:Vanjske poveznice. Wikipedija je primarno enciklopedija, ne repozitorij linkova. Slijedom toga, link je uklonjen. Srdačno --Suradnik13 (razgovor) 21:59, 10. srpanj 2008. (CEST)

Štovani kolega, u smjernicama "Vanjske poveznice" ne postoji niti jedna odredba koja bi dala naslutiti da je takav link suvišan ili nedozvoljen. Naime, kako tamo stoji; "Zlatno pravilo Wikipedije koje se tiče vanjskih poveznica glasi: postavljajte samo najbolje. Nemojte odabirati bilo koje stranice koje su povezane s temom, već samo one koje su najbolje i najopsežnije na internetu" - DHMZ ima tek tri produkta, dok meteoadriatic ima preko 40; DHMZ se osvježava 2 puta dnevno, meteoadriatic 4 puta.

Nadalje, u smjernicama stoji: "One bi trebale omogućiti čitatelju produbljivanje znanja o temi." - DHMZ nema objašnjenja svojih produkata, meteoadraitic ima detaljno objašnjenje SVAKOG produkta.

I za kraj - DHMZ je državna, komercijalna ustanova, meteoadriatic je tematski usmjeren na edukaciju i sve sadržaje daje besplatno, te nije komercijalan web site, dakle edukativan je, u duhu wikipedije.

Zbog svega navedenog smatram da bi, ako već mora biti samo jedan link, trebao stajati onaj na meteoadriatic a ne na DHMZ. No međutim, prema smjernicama, "Do 5 vanjskih poveznica sasvim je dovoljno" ne bih se složio da su dva linka previše.

Srdačan pozdrav uz nadu da ćete korigirati članak na staro stanje.

Wikicitati »Svi prognostički produkti na maps.meteoadriatic.net su neslužbenog karaktera. MeteoAdriatic.net nije proizvod Državnog Hidrometeorološkog Zavoda niti je na bilo koji način povezan s tom službenom institucijom. Želite li dobiti službenu vremensku prognozu za područje Republike Hrvatske, predlažemo Vam da se javite Državnom Hidrometeorološkom Zavodu (http://meteo.hr).«

Molim, oglašavajte (pretpostavljam) svoje stranice negdje drugdje. --Suradnik13 (razgovor) 22:24, 10. srpanj 2008. (CEST)

Znači kolega na argumentiranu raspravu odgovarate pretpostavkama? S moje strane EOD.

Moj je argument taj da više vjerujem DHMZ, nego stranicama iz kojih nije vidljivo (barem ja nisam našao) od kud se crpi izvor podataka. Ako niste zadovoljni s mojim objašnjenjem, možete se obratiti nekom od administratora (jedan je također uklonio link prvi put). Srdačno --Suradnik13 (razgovor) 22:39, 10. srpanj 2008. (CEST)

Živ mi bio prijatelju. Brankica uvijek ima što dotad. --Zeljko (razgovor) 22:44, 10. srpanj 2008. (CEST)

Danas sam bio s prijateljom na brodu pa sam slikao ovo -

A i vidio sam Šibenika kako zajedno s DJB-104 izlazi iz lore :)--Saxum (razgovor) 16:00, 11. srpanj 2008. (CEST) Eh, vidiš da je ovo slikano mobitelom...pokuša sam uslikat i rtop-21 i dib-104 ali su bili pre daleko.--Saxum (razgovor) 16:07, 11. srpanj 2008. (CEST)

dođi sek. na IRC ako možeš --Saxum (razgovor) 16:09, 11. srpanj 2008. (CEST)

ok, us vakom slučaju, idem i sutra ali s pravim fotićem. Uz ovo dvoje, vidio sam i jedan DBM na vezu ali nismo se smili približiti toliko da vidim koji je točno. A kad smo se vraćali vidio sam i neku jederilicu (mistična jahta, čista velika i još neka?) na kojoj je velikim slovima pisalo HRM. P.S znam za pentatlon :-) --Saxum (razgovor) 16:13, 11. srpanj 2008. (CEST)


Tablica[uredi kôd]

Hvala vam što ste mi popravili tablicu. --Branimir Bilić (razgovor) 18:07, 12. srpanj 2008. (CEST)


UHO IZ GIZE[uredi kôd]

To je UHO, sigurno je uho, jer je to sfinga pa svi znaju da ona ima uho ili uši ili nešto treće.--Lord Valentinijan (razgovor) 18:26, 12. srpanj 2008. (CEST)

OK,OK, ali uopće, jeste li vi gospidin ili gospođica, mislim možda ste suradnica, smatrate li 13 nesretnim brojem?--Lord Valentinijan (razgovor) 18:32, 12. srpanj 2008. (CEST) Pa dobro, 13 u nekim kulturama smatraju nesretnim, pa i ja također, ali to ne mislim o vama, vi ste suradnik, zar ne?--Lord Valentinijan (razgovor) 18:35, 12. srpanj 2008. (CEST)

Zašto je moj doprinos iz članka Domaća mačka bio obrisan, jer je njegov sadržaj bio s njemačke wikipedije?--Vatrena ptica 18:55, 12. srpanj 2008. (CEST)

To da ih tamo ne treba, kao ni na wikipediji--Zeljko (razgovor) 21:26, 12. srpanj 2008. (CEST)

Pa čini se da se ne radi o uhu, dodana je jedna lijepa mala sličica, htio sam reći da čovjek stoji ispod uha, OK?--Lord Valentinijan (razgovor) 17:51, 13. srpanj 2008. (CEST)

Dakle, ovako, znate li pod što bi bilo dobro kategorizirati Magija, članak?--Lord Valentinijan (razgovor) 16:29, 16. srpanj 2008. (CEST)

Dvorac Siva Lubanja.jpg[uredi kôd]

U tom slučaju trebaš odgovoriti na ova dva primjera - do sada sam samo dobio odgovore tipa "Šta fali dupliciranju?":

Objašnjenje: Tko ili koji zakon dopušta postavljanje slike na Wikipediju s određenim predloškom za licenciranje

Odgovor na to već je u Dopuštenju: "Vjeruje se da se korištenje ograničenog broja snimaka ekrana u niskoj rezoluciji za identifikaciju i kritički komentar o identifikaciji stanice ili programu i njegovom sadržaju na Wikipediji, koja se nalazi na serverima u Sjedinjenim Državama od strane neprofitne Zaklade Wikimedija (Wikimedia Foundation), može svesti pod poštenu upotrebu po Zakonu o autorskim pravima SAD." Eto zakona koji to dopušta.

Evo da obradimo i Only Fools Rodney Del Albert.jpg. U Dozvoli piše da se korištenje "može svesti pod poštenu upotrebu po Zakonu o autorskim pravima SAD". Kako advokat? ne bi bio zbunjen, u Objašnjenju moramo eksplicitno potvrditi da je u pitanju "Pravedna uporaba za sliku Only_Fools_Rodney_Del_Albert.jpg". Onda piše da "slika predstavlja snimaku ekrana televizijskog programa zaštićenog autorskim pravom", a u Objašnjenju ponavljamo: "Iako fotografija podliježe zaštiti autorskih prava,..." Zatim, dozvola nas ograničava na "korištenje ograničenog broja snimaka ekrana u niskoj rezoluciji", a mi onda moramo potvrditi: "to je snimak ekrana TV serije niske rezolucije".

Nema smisla da se eksplicitno potvrđuje svaki od uslova Dozvole - samim tim što smo odabrali odgovarajuću Dozvolu potvrđujemo da je slika u skladu sa svim što u njoj piše. Jedino što ima smisla jeste detaljnije objasniti svrhu slike - to može biti: "Ova slika ilustrira specifičnosti dizajna Sive Lubanje iz crtane serije." (što bi bio najbolji razlog), ali u ovom slučaju nema tako dobrog razloga - slika je tu identifikacije radi. "Siva Lubanja? A, sjećam se toga."

PointDread (razgovor) 21:46, 12. srpanj 2008. (CEST)

Spajanje[uredi kôd]

Ja bih to ostavila odvojeno zato što bi wp:stranica s opisom slike trebala obrađivati čisto tehničku stranu (pogotovo sad kad je maknut primjer ribicom ) i nije neko pravilo/smjernica. Još ću malo updateati stranicu zato što ima i nekih sitnih noviteta. Link kod licencija u svakom slučaju treba promijeniti da vodi na wp:korištenje slika (to ću čim kliknem "sačuvaj stranicu" :) Pozdrav --MayaSimFan 12:51, 13. srpanj 2008. (CEST)

Pošta[uredi kôd]

Čitaš mailove ili si ukinuo e-mail adresu koja je bila prijavljena? Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 15:27, 13. srpanj 2008. (CEST)

Ne čitam. Pozdrav --Suradnik13 (razgovor) 19:27, 13. srpanj 2008. (CEST)

A da pročitaš? Lijep pozdrav --Roberta F. 01:43, 14. srpanj 2008. (CEST)

U filteru su, tako da ne primam nikakvu poštu. Taj mail ne koristim. Pozdrav --Suradnik13 (razgovor) 08:58, 14. srpanj 2008. (CEST)


Lijep pozdrav,

Ne zelim ulaziti u raspravu oko kriterija, oni postoje i moraju se pridrzavati. Ali nisam uvjeren da bih ovakve clanke trebalo brisati. Ja sam htio upotpuniti clanak na temelju http://en.wikipedia.org/wiki/Alastair_Campbell s obzirom da su bili istih funkcija i oboje su javne osobe koje su se istaknule svojim radom. Htio sam pomoci jer ljudima na politologiji i pravu, pa mozda cak i ekonomistima trebaju te informacije. Ovaj je link koji je prvi a nije potpun. Neke su informacije pogresne. Nazalost moj pokusaj pomoci i sudjelovanja u trazenju informacija se pokazao stetnim prema osobi o kojoj nam trebaju informacije. Ja bi bio jako sretan kada bi uklonili to upozorenje jer ne zelim biti odgovoran za brisanje korisnih informacija. Hvala.

Tomislav

Blokada[uredi kôd]

Potrebna je blokada ove srpske budale [1]. Slučaj je identičan prethodnom [2]--rjecina (razgovor) 23:24, 13. srpanj 2008. (CEST)

OI zastavice[uredi kôd]

Bok, tim se popisom vrlo rijetko služim. On je službeni od MOK-a. A po kraticama se dosta razlikuje od našeg kojeg koristimo u postavljanju zastavica koji je prilagodjen hr jeziku. Definitivno nije za moj suradnički imenski prostor. Ja sam ga samo svojevremeno prilagodila zastavicama koje su se počele dodavati u članke.

Pozdrav

DivJak (razgovor) 12:17, 14. srpanj 2008. (CEST)

Alo prijatelju, možeš li ovew okruge ubaciti u onaj predložak ispod [3] --Zeljko (razgovor) 13:11, 14. srpanj 2008. (CEST)

Konkordat[uredi kôd]

Hvala za objašnjenja doista je tako. --Markus cg (razgovor) 13:15, 14. srpanj 2008. (CEST)

tenks... najvrjedniji se. --Zeljko (razgovor) 14:08, 14. srpanj 2008. (CEST)

Španjolske regije[uredi kôd]

Pozdrav!

Na člancima o regijama Španjolske, ne rade ispravno (barem mi se tako čini) interwiki poveznice (sve vode na predloške, template, vorlage, plantilla i sl.). Vjerojatno greškica u predlošku: Španjolske regije. S nadom da sam se javio na pravu adresu, i upozorio te na nešto što ne znaš od prije, lijepi pozdrav (i sorry što ne znam sam popraviti). Vedran12 (razgovor) 13:35, 15. srpanj 2008. (CEST)

Znam, to je bila globalna greska u botu, mislim da je sada ispravljeno da radi unutar tih tagova. Hvala na obavestenju i izvinjavam se zbog greske. --Saša Stefanović ® 13:47, 15. srpanj 2008. (CEST)

Plava boja[uredi kôd]

Oprosti. U međuvremenu sam postavio unutar opisa same slike, a i namjerevao sam ti odgovoriti na stranici za razgovor navedene slike, no radim punom parom, ali ne stižem. Odgovor je: potvrdan. Pozdrav, --NI (razgovor) 17:48, 15. srpanj 2008. (CEST)

A i to pravnik...pa ne naglašavam, samo sam spomenuo jednom. :) --NI (razgovor) 18:14, 15. srpanj 2008. (CEST)