Razgovor sa suradnikom:Tkalec

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Wikipedijin
uvodni tečaj
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Sestrinski projekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Dodatno

Pomoć:Sadržaj

Tkalec, dobro došli na Wikipediju na hrvatskome jeziku, započetu 16. veljače 2003. godine – slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskome standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija − što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta,
  • izvori − kako uspješno činiti Wikipediju boljom, te
  • slikeobvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika.

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite sljedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte tako što ćete pritisnuti gumbić ili na alatnoj vrpci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:Tkalec") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas, ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja! Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih internetskih stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obvezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta. Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju dvojno licencirani, pod Creative Commons Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima 3.0 i GFDL licencijom. Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


If you don't speak Croatian: This is a welcome message sent to new users of hr.wikipedia.

Još jednom, dobro došli! --Tulkas Astaldo (razgovor) 14:21, 12. prosinca 2018. (CET)[odgovori]

Jezik[uredi kôd]

Dobro došli na Wikipediju! Drago nam je što doprinosite Wikipediji, no skrećemo pozornost na činjenicu da je službeni jezik na hrvatskoj Wikipediji − hrvatski jezik. Želite li pisati na nekom drugom jeziku, što ste učinili u članku Đorđe Balašević, molimo vas odaberite odgovarajuću inačicu Wikipedije gdje je taj jezik službeni. --Tulkas Astaldo (razgovor) 14:23, 12. prosinca 2018. (CET)[odgovori]

Tko je kome i što zabranio[uredi kôd]

U sažetku ovog uređivanja pišete: 'Tekst iz subjektivnog pretvoren u objektivan zbog same vjerodostojnosti gospodina Balaševića', a zapravo ste unijeli subjektivan pojam 'čaroban'. U sljedećem uređivanju koristite pasive, stavljate nesretne devedesete u oblik koji predlaže da su devedesete bile navodno nesretne, idete i korak dalje pa uklanjate kraj rečenice: '... i pjesama koje promiču mir.' Sljedeće je Vaše uređivanje uredno. U sažetak svog posljednjeg uređivanja dotičnog članka upisali ste: 'Unaprjeđeno. Zabranjeno izmjenjivanje od strane admina.' Izraz od strane nije svojstven hrvatskom jeziku, a iz Vašeg se sažetka ne da zaključiti tko je kome zabranio niti što. Lijepo molim pojasnite mi što ste zapravo htjeli postići ovakvim uređivanjima?--Tulkas Astaldo (razgovor) 14:46, 12. prosinca 2018. (CET)[odgovori]

Odgovor[uredi kôd]

Poštovanje, riječ ‘čaroban’ kao i ostale subjektivizme koji su se nalazili u tom odjeljku nisam dodao ja, nego naprotiv, ja sam ih uklonio. Upravo sam se potrudio da wikipedija gospodina Balaševića bude što vjerodostojnija i objektivnija. Sve korekcije koje sam načinio bile su u svrhu objektivizacije. Napomena da je “zabranjeno uklanjanje mojih korekcija od strane admina” znači da su sva moja unaprijeđenja u svrhu aktualizacije i za dobrobit same stranice. Odnosno, ni na koji način nisam želio dati povoda adminu da izbriše moje korekcije koje su apsolutno korektne i odmjerene.Te zahtjevam da se vrati stanje koje je bilo nakon mojih intervencija. Jer osoba koja je posljednja uređivala stranicu obavila je to nonšalantno i subjektivno, te samim time ovakvo stanje stranice ne vrijeđa samo gospodina Balaševića nego i same “odgovorne osobe” zadužene za održavanje stranice.

Zahvaljujem na razumijevanju.

Tkalec (razgovor) 05:41, 13. prosinca 2018. (CET)[odgovori]

Razgovor[uredi kôd]

Pozdrav! Druge suradnike poštujemo tako što im odgovaramo na njihovoj stranici za razgovor. Na taj način sugovornik će dobiti obavijest o novoj poruci. Kako bi komunikacija između suradnika bila što uspješnija, molimo proučite kako održavati razgovor među suradnicima. Hvala na razumijevanju.

--Tulkas Astaldo (razgovor) 11:47, 13. prosinca 2018. (CET)[odgovori]

Čaroban[uredi kôd]

Istina, moja je greška ovo da ste unijeli tu riječ, a zapravo ste je uklonili, stoga se ispričavam. A ostalo na što sam upozorio?--Tulkas Astaldo (razgovor) 11:55, 13. prosinca 2018. (CET)[odgovori]

Netočno[uredi kôd]

Vaš doprinos u članku Milan Sijerković ocijenjen je kao namjerno unošenje netočnih podataka te je uklonjen. Namjerno unošenje netočnih informacija smatra se vandalizmom zbog kojeg možete biti blokirani. --Tulkas Astaldo (razgovor) 12:16, 13. prosinca 2018. (CET)[odgovori]

Odgovor[uredi kôd]

S obzirom da smo ustanovili kako sam ja uklonio te subjektivne navode, ne bi li trebali vratiti stanje stranice kakvo sam ja ostavio?

Sve na što ste me upozorili sam argumentirao. I moje uklanjanje subjektivizama, i objašnjenje navoda o “izmjenjivanju mojih uređenja”. To što sam sugestivno pod navodnike stavio riječ “nesretne” je možda bio lapsus, ali ta razina subjektivnosti nije za usporedbu sa onom koja je bila prije mojih intervencija, a koju ste vi iz nepoznatih razloga ostavili.

Nadam se da ćete prihvatiti kako postoji netko tko ima apsolutno dobre namjere u uređivanju stranice, te mu dopustiti da legitimno uredi stranicu po svim svjetskim, uvriježenim standardima. U svakom slučaju, stranicu ne mogu ostaviti u lošijem stanju nego u kojem je trenutno (po pitanju subjektivnosti), te za samu dobrobit stranice nadam se da smo pronašli zajednički jezik.

Poštovanje i svako dobro. Tkalec (razgovor) 18:31, 13. prosinca 2018. (CET)[odgovori]

Ne. Nismo ustanovili kako ste Vi uklonili te subjektivne navode, i ne, ne bismo trebali vratiti stanje kakvo ste ostavili.
Niste ništa argumerntirali. A ovaj lapsus koji spominjete itekako je indikativan. Wikipedija jest slobodna enciklopedija i svatko je može uređivati, ali pišući standardnim jezikom i navodeći izvore. Zahvaljujem na razumijevanju--Tulkas Astaldo (razgovor) 18:58, 13. prosinca 2018. (CET)[odgovori]

Prikaži[uredi kôd]

Pozdrav, cijenimo Vaše doprinose na Wikipediji i stoga Vas molimo da prije nego što snimite svoje promjene na stranici, kao u članku Željko Pervan, uporabite tipku Prikaži kako će izgledati koja se nalazi pored tipke Sačuvaj stranicu. Tako ćete odmah vidjeti što ste napravili i moći ispraviti eventualne pogrješke. Prečestim snimanjem raznih sitnica zatrpava se stranica nedavnih promjena. Tipka je prikazana na slici desno. Ako namjeravate raditi veće izmjene ili pisati duži tekst, bolje je da prvo kopirate stari tekst stranice na svoje računalo (u Notepad ili neki drugi program), tamo ga uredite, a zatim konačnu inačicu iskopirate u prozor za izmjenu teksta stranice. --Tulkas Astaldo (razgovor) 18:59, 13. prosinca 2018. (CET)[odgovori]

Savjeti[uredi kôd]

Pozdrav Tkalec! Vidim da si novi te ću dati jedan savjet s obzirom na tvoje izmjene u članku o Željku Pervanu: Kada uređuješ neki članak pokušaj sve što hoćeš napisati, napisati u jednoj izmjeni. Tako će tebi i ostalim suradnicima biti pregledan članak za daljnje izmjene i dopune članka.

Kada odgovaraš nekom suradniku na njegovu poruku to napravi na njegovoj Stranici za razgovor (poveznica za tu stranicu obično se nalazi uz suradnikov potpis).

Bilo bi dobro da si urediš svoju Suradničku stranicu, gdje možeš (a i ne) pomoću suradničkih okvirića reći nešto o sebi.

Nadam se da će ti ovi savjeti dobro doći u daljnjem radu. Živio mi! :) -Kraljnnm (razgovor) 19:00, 13. prosinca 2018. (CET)[odgovori]

Odgovor[uredi kôd]

S obzirom da je tako kako kažete. Bi li dodavanjem izvora bila korekcija legitimna? Tkalec (razgovor) 19:21, 13. prosinca 2018. (CET)[odgovori]