Razgovor sa suradnikom:Tvrtko26/Knjižnica1

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija

Dobrodošlica[uredi kôd]

Dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. - slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije. Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija - što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Pomoć - kako sudjelovati, što treba znati, kako koristiti?
  • Slike - obvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati, možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć, pogledajte:

Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za raspravu, suradničkim stranicama i Kafiću molim potpisujte tako što ćete napisati 4 tilde (~~~~) ili kliknuti na gumb na alatnoj traci.

Još jednom, dobro došli! --Roberta F. 20:47, 11. studeni 2007. (CET)

Uređivanje članka[uredi kôd]

Bilo bi dobro da malo pogledaš uvodni tečaj, posebno onaj dio o Wikipoveznicama--D tom 10:02, 18. siječanj 2008. (CET)

Člancima Darth, Onychophora i Arena Zagreb nedostaje kategorija, valja potražiti odgovarajuću i postaviti ju. Lijep pozdrav --Dalibor Bosits © 22:41, 3. veljača 2008. (CET)

Prikaži kako će izgledati[uredi kôd]

Pozdrav, cijenimo vaše doprinose na wikipediji i stoga vas molimo da prije nego što snimite svoje promjene na stranici upotrijebite tipku Prikaži kako će izgledati! koja se nalazi pored tipke Sačuvaj stranicu. Ovako ćete odmah vidjeti što ste napravili i moći ispraviti eventualne pogreške. Prečestim snimanjem raznih sitnica zatrpava se stranica nedavnih promjena. Tipka je prikazana na slici desno! Hvala na razumijevanju.--Roberta F. 14:21, 9. veljača 2008. (CET)

Prikaži[uredi kôd]

Molimo vas da upotrebljavate tipku Prikaži kako će izgledati! Vašim učestalim snimanjem promjena na istom članku nepotrebno se zatrpavaju nedavne promjene, čime otežavate rad suradnika koji pregledavaju nedavne promjene . Suradnici koji ignoriraju ovu uputu budu nakratko blokirani! Hvala na razumijevanju.--Dalibor Bosits © 12:28, 11. veljača 2008. (CET)

Suradnički okvirići[uredi kôd]

Tvrtko26, na suradničke stranice ne dodajemo kategorije, već neki predlošci kategoriziraju suradnike i zato se rabe predlošci, a ne njihov sadržaj. Tako npr. predložak {{Suradnik hr}} dodaje kategoriju. I još jedno upozorenje, možeš li se potruditi provjeravati izgled stranice s "Prikaži kako će izgledati", a tek kad si promijenio sve što si zamislio, onda snimiti tu stranicu. Lijep pozdrav :-) --Roberta F. 11:48, 12. veljača 2008. (CET)


Odgovor[uredi kôd]

OK, hoću. --Legacy 11:54, 12. veljača 2008. (CET)

Crveni karton[uredi kôd]

Crveni karton.
Blokirani ste na rok: 6 sati!

Razlog je: ignoriranje tipke "Prikaži kako će izgledati"


--Roberta F. 11:56, 12. veljača 2008. (CET)

Izgovor[uredi kôd]

Mogu li te zamolit da ne stavljaš izgovre "po Vuku", npr. "Mon blan", jer smo ipak Wikipedija na hrvatskom jeziku. Ako imaš potrebe stavljati izgovore, barem to radi po IPA. Lijepi pozdrav --Suradnik13 13:26, 23. veljača 2008. (CET)

IZGOVOR[uredi kôd]

OK, više neću stavljati izgovor.

A mali?[uredi kôd]

(razl) (pov) . . N! Veliki grad‎; 09:02 . . (+18) . . Tvrtko26 (Razgovor | doprinosi | blokiraj) (Preusmjeravanje na Grad)

??? --Ante Perkovic 09:06, 6. ožujak 2008. (CET)

da li si ovo primio?

Voli te tata!

Redirecti[uredi kôd]

Molim te, ne stavlja preusamjerenja ako nije bas nuzno. --Pancho W. Villa (razgovor) 14:16, 25. ožujak 2008. (CET)

I opet te molim - ne stavlja premjerenja bez veze. The Spore (video igra) je kreiran samo da bi poveznica sa Suradnik:Tvrtko26 vodila gdje treba. Zar nije jednostavnije popraviti poveznicu? --Pancho W. Villa (razgovor) 10:11, 25. kolovoz 2008. (CEST)

Redirect[uredi kôd]

O.K.

Kafić:Južna Europa[uredi kôd]

Hvala na pomoći. --Vatrena* ptica:)

Kafić:Južna Europa[uredi kôd]

Nema na čemu.:-)

Hvala na nagradi. Jako si me obradovao! --Vatrena

želje i tak to[uredi kôd]

Tvoj komentar iz kafića malo sam preformulirala i prebacila sam na Wikipedija:Željeni članci gdje je takvim stvarima mjesto. pozdrav --MayaSimFan 19:04, 25. ožujak 2008. (CET)

želje i tak to[uredi kôd]

Hvala:-)!

--Tvrtko26 09:29, 26. ožujak 2008. (CET)

Prorok[uredi kôd]

Pozdrav! U članku Prorok uklonio sam tvoje izmjene, jer su bile pogrešne. Poveznice, pa makar crvene, ne uklanjaju se iz članaka. Isto tako, nije potrebno podebljavati toliko riječi u članku. Nazive jezika ne pišemo kao pune nazive, nego kao kratice, kao što je to bilo prije tvoje izmjene. Pogledaj malo druge članke kako izgledaju, pa će ti biti jasnije. Možeš npr. pogledati članak Đakon.--Donatus (razgovor) 11:22, 26. ožujak 2008. (CET)

Ovaj predložak trenutno nije potreban zato što je predložak {{mrva-Harry-Potter}} dovoljno jasan, a u njegovoj kategoriji pojavljuje se samo jedan članak o čarolijama (jedan i pol ako računamo oklumenciju). Osim toga, čarolije nisu rezervirane samo za svijet Harryja Pottera pa bi moglo doći i do malih problema .

Još dvije sitnice. Zamolila bih te da suradnicima odgovaraš na njihovim stranicama za razgovor zato što su onda odmah obaviješteni o tvojoj poruci (ako ostaviš poruku na svojoj stranici, moguće je da onaj kome si ju namijenio neće poruku ni vidjeti). Druga sitnica, jesi li već naišao na stranicu Wikipedija:IRC? Na irc-u možeš dobiti odgovor gotovo istog trena (naravno, kad i ako nas ima ) Pozdrav --MayaSimFan 15:47, 26. ožujak 2008. (CET)

Hvala[uredi kôd]

Hvala, nisam još čuo za WIKI:IRC. Vidjet ću o čemu je riječ.

--Tvrtko26 15:54, 26. ožujak 2008. (CET)

Spajaš se na FreeNode (mreža), a kanal je #wikipedia-hr --MayaSimFan 16:33, 26. ožujak 2008. (CET)

Jabuka[uredi kôd]

Pa, planirao sam. Samo, čekam da me netko brodom baci do Jabuka da je slikam. --Ante Perkovic (razgovor) 23:22, 27. ožujak 2008. (CET)

JABUKA[uredi kôd]

Zar niste vi stavili sliku Jabuke u članak Jabuka (otok)?

--Tvrtko26 12:36, 28. ožujak 2008. (CET)

Sve sam uradila osim na arapskoj jer je malčice nezgodno pisati.--Vatrena ptica (razgovor) 19:36, 28. ožujak 2008. (CET)

Nanbudo[uredi kôd]

Hvala.

--Tvrtko26 09:14, 29. ožujak 2008. (CET)

Afrička dvodihalica[uredi kôd]

Bok,

Afrička dvodihalica nije Protopterus nego Protopterus annectens. Pitajboga o cemu si ti zapravo napisao clanak. Iz taksokvira nije jasno radi li se o vrsti (pise: Afrička dvodihalica) ili o rodu (taksokvir zavrsava sa rodom).

Iz teksta takodjer nije jasno radi li se o vrsti (Afrička dvodihalica je najpoznatija vrsta ribe dvodihalice...) ili o rodu (posnaslov "Vrste i podvrste").

Ako nisi siguran u nesto, trazi pomoc. Ne mozemo si dopustiti da imamo krive podatke. --Pancho W. Villa (razgovor) 13:26, 23. travanj 2008. (CEST)

Ja sam to učinila, postavila sam predložak {{bris}}, pratiš li Nedavne promjene, vidjet ćeš da to i jest vandalizam.--Vatrena ptica (razgovor) 18:41, 17. lipanj 2008. (CEST)

Akoliko neka slika olakšava shvaćanje nekog pojma, i postoji razlog za njenu uporabu na Wikipediji, takvu je sliku dozvoljeno postaviti na Wikipediju prema odredbama zakonskog principa poznatog kao pravedna uporaba. Pozitivni primjeri:

  • skenirani omot DVD-a (CD-a, knjige, plakata) iz vaše kućne kolekcije u niskoj rezoluciji smije biti postavljen na Wikipediju, i dotična slika smije biti upotrijebljena na članku o npr. dotičnom filmu. Drugim riječima, snimka omota je prihvatiljiva za korištenje kada se govori o samom filmu ili knjizi, ali nije prihvatljiva za korištenje u članku o npr. glumcu ili liku koji se ujedno i pojavljuju u tom filmu ili knjizi.
  • snimka ekrana (screenshot) filma ili TV-serije u niskoj rezoluciji smije biti postavljen na Wikipediju, i dotična slika smije biti upotrijebljena na članku o dotičnom filmu/TV seriji. Drugim riječima, snimka ekrana prihvatljiva je za korištenje kada se govori o samom filmu ili seriji, ali nije prihvatljiva za korištenje u članku o npr. glumcu ili liku koji se ujedno i pojavljuju u tom filmu ili seriji.
Pravila

Jasno?--Vatrena ptica (razgovor) 17:19, 22. kolovoz 2008. (CEST)

Slika[uredi kôd]

Vaša/e slika/e krši/e opća pravila označavanja novih slika.

Slika/e će biti obrisana/e ako se do 05. rujna 2008. ne označi/e u skladu s gore navedenim pravilima.

Molimo pročitajte ove članke ako imate nedoumica.

Smatrajte se obaviještenim.

Hvala!

--MayaSimFan 17:36, 22. kolovoz 2008. (CEST)


Autor ne može biti "ne znam", a pod objašnjenje se piše objašnjenje poštene upotrebe, u izvoru već piše odakle je slika. Vidi Wikipedija:Korištenje slika za objašnjenje kako ispravno postaviti sliku. Pozdrav --MayaSimFan 17:36, 22. kolovoz 2008. (CEST)

Slika je nepropisno postavljena, kako pravilno ispuniti, preporučujem ti da pogledaš ovdje - jer kad bih ti te pojave objasnila - ispunilo bi se 10 stranica svježih novina. Znam da je autor slike najvjerojatnije onaj koji je izradio tu videoigru.--Vatrena ptica (razgovor) 17:38, 22. kolovoz 2008. (CEST)

Slika[uredi kôd]

Dobro, ali možeš li detaljnije objašnjenje, nalik onomu s en.wiki. Ako ne možeš prevesti, ja ću.--Vatrena ptica (razgovor) 17:57, 22. kolovoz 2008. (CEST)

Ne bih ti preporučila, članak mora imati reference i ne smije imati upitnike, a i kvalitetne vnajske poveznice, čiji ću dio ja doraditi.--Vatrena ptica (razgovor) 19:12, 22. kolovoz 2008. (CEST)

Slike[uredi kôd]

Vaša/e slika/e krši/e opća pravila označavanja novih slika.

Slika/e će biti obrisana/e ako se do 06. rujna 2008. ne označi/e u skladu s gore navedenim pravilima.

Molimo pročitajte ove članke ako imate nedoumica.

Smatrajte se obaviještenim.

Hvala!

--MayaSimFan 18:47, 23. kolovoz 2008. (CEST)


Pošiljatelju: molimo dodajte detaljno objašnjenje poštene upotrebe za svaku upotrebu, kao što je opisano na Wikipedija:Korištenje slika, kao i izvor djela i podatke o autorskim pravima. Nisam sigurna da si pročitao Wikipedija:Korištenje slika, ovdje su navedeni primjeri za postavljanje slika zaštićenih autorskim pravima, molim te da ih pogledaš i u skladu s njima središ gornje slike. Pozdrav --MayaSimFan 18:47, 23. kolovoz 2008. (CEST)

Tebaš bolje objašnjenje, to je to, popravila sam ti jednu sliku, kad središ objašnjenje samo pitaj MayuSimFan da pregleda sliku i predložak "skine".--Vatrena ptica (razgovor) 12:37, 24. kolovoz 2008. (CEST)
Yes: low resolution, usefull, what is (screenshoot, for example) bla bla bla. Clear?--Vatrena ptica (razgovor) 12:42, 24. kolovoz 2008. (CEST)
Savršeno, samo pitaj Mayu.--Vatrena ptica (razgovor) 17:51, 24. kolovoz 2008. (CEST)

Osnovno je tu i većina je ok. Slika:Freshprincelogo.jpg treba izvor s kojeg je preuzeta na en. WP:PDI - Neslobodan sadržaj koji se koristi pod PDI mora biti identificiran u strojno čitljivom formatu tako da to mogu lako utvrditi i neposredni i posredni korisnici mrežnog sjedišta, drugim riječima mora se navesti vanjska poveznica na stranicu s kojeg je sadržaj preuzet.

Engleska Wikipedija, kao i bilo koja druga, je samo usputna stanica, i slika koja tamo stoji odnekud je preuzeta. Pozdrav --MayaSimFan 12:56, 25. kolovoz 2008. (CEST)

Makni ju. --MayaSimFan 13:17, 25. kolovoz 2008. (CEST)

Preporučujem ti da bar navedeš uvod, naravno, sažet s desetak informacija, ali tako da čitatelju pruži osnovne informacije o videoigri.--Vatrena ptica (razgovor) 12:50, 25. kolovoz 2008. (CEST)

Preporučujem ti da bar navedeš uvod, naravno, sažet s desetak informacija, ali tako da čitatelju pruži osnovne informacije o videoigri.--Vatrena ptica (razgovor) 12:50, 25. kolovoz 2008. (CEST)

Nemam pojma na što misliš. Za svaki slučaj, ne smiješ stavljati poveznicu na YouTube... Tap of pullination...--Vatrena ptica (razgovor) 14:05, 25. kolovoz 2008. (CEST)

Potpis[uredi kôd]

Wikipedija:Potpis --MayaSimFan 14:07, 25. kolovoz 2008. (CEST)

Smije, ali nisam ti rekla da makneš referencu, već samo vanjsku poveznicu na to.--Vatrena ptica (razgovor) 14:12, 25. kolovoz 2008. (CEST)

Zlatni globus[uredi kôd]

Popravljeno. --MayaSimFan 14:37, 25. kolovoz 2008. (CEST)

Predlaganje[uredi kôd]

Ne smiješ još predložiti članak, ima premalo wikipoveznica u nekim odjeljcima.--Vatrena ptica (razgovor) 17:02, 25. kolovoz 2008. (CEST)

Poveznice[uredi kôd]

Pročitaj pravila o važnosti poveznica, ne možeš samo tako dodavati val poveznica.--Vatrena ptica (razgovor) 17:57, 26. kolovoz 2008. (CEST)

Ne, ne stavljamo poveznice na predmezt, koliba bla bla bla, to je nebitno.--Vatrena ptica (razgovor) 18:19, 26. kolovoz 2008. (CEST)

Spore[uredi kôd]

Sve su slike u redu, pogledaj komentare. Članak makni s prijedloga tako da zakomentiraš sve skupa. (<!-- prije === [[Spore (video igra)]] ===, --> na dno. --MayaSimFan 18:47, 26. kolovoz 2008. (CEST)

41. tjedan [uredi] = [1] --MayaSimFan 18:51, 26. kolovoz 2008. (CEST)
Wikipedija:Kako arhivirati stranicu za razgovor. Tvrtko, jesi se probao spojiti na IRC? --MayaSimFan 18:54, 26. kolovoz 2008. (CEST)

Evo ti izravnog linka, uživaj!--Vatrena ptica (razgovor) 19:07, 26. kolovoz 2008. (CEST)