Seksualna penetracija

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Seksualna penetracija u misionarskom položaju u djelu Édouarda-Henria Avrila

Seksualna penetracija je umetanje dijela tijela ili drugog predmeta u tjelesni otvor, kao što su vagina, anus ili usta, kao dio ljudske seksualne aktivnosti ili životinjske seksualne aktivnosti.

Izraz se najčešće koristi u zakonima u kontekstu zabrane nekih seksualnih aktivnosti. Izrazi kao što su "snošaj" i "tjelesno znanje" češće se nalaze u starim zakonima, a mnogi moderni zakoni koriste izraz "seksualna penetracija" jer je to širi izraz koji obuhvaća bilo koji oblik penetracijskog seksa, uključujući i prste ili predmete te minimalnu penetraciju.

Definicije[uredi VE | uredi]

Kada se penis umetne u vaginu, to se najčešće naziva vaginalnim ili seksualnim snošajem.[1][2] Kada penis penetrira anus druge osobe, najčešće se naziva analnim seksom ili analnim snošajem.[3][4] Penetracijski oralni seks može uključivati umetanje penisa u usta (felacija) ili u žensku vaginu ili stidnicu (kunilingus). Jezik može i penetrirati anus tokom anilingusa, koji je oblik oralnog i analnog seksa. [5]Ako jedan ili više prsta penetrira otvor, to se zove prstenjačenje. Umetanje predmeta, kao što je dildo, vibrator ili druga seksualna igračka, u genitalno područje ili anus osobe može se smatrati seksualnom penetracijom.

Izvori[uredi VE | uredi]

  1. Starr, Cecie (2010). Human Biology (engleski), Brooks/Cole Cengager Learning ISBN 978-0-495-56181-1
  2. "Sexual intercourse definition and meaning | Collins English Dictionary" (engleski) pristupljeno 3. kolovoza 2020.
  3. "Book sources". Wikipedia (engleski) pristupljeno 3. kolovoza 2020.
  4. Carroll, Janell (29. siječnja 2009.). Sexuality Now: Embracing Diversity (engleski), Cengage Learning ISBN 978-0-495-60274-3
  5. Department of Health & Human Services. "Oral sex" (engleski) pristupljeno 3. kolovoza 2020.