Squier Jagmaster

Izvor: Wikipedija
Squier Jagmaster
Squier Jagmaster
Proizvođač Squier
Godina proizvodnje 1996.1998.
2002.2005.
2005. - danas
Konstrukcija
Model tijela puno tijelo
Model vrata pričvršćen vijcima
Drvo
Drvo za tijelo 1996. - 1998. Lipa
2002. - 2008. Joha
Drvo za vrat Javor
Hvataljka palisander
Oprema
Most Stratocaster stil, s tremolom
Elektromagnet 2. dvostruka
Duncan - Designed
Žice
Broj žica 6.
Boje
Vista serija - trobojni sunburst, crna, candy apple red[1] olympic white,[1] sonic blue[1]

2002. reizdanje (Standard serija) - montego black,[1] silver sparkle,[1] i candy apple red
2005. reizdanje (Jagmaster III) - crna, trobojni sunburst
2011. reizdanje (vintage) - crna, trobojni sunburst

Squier Jagmaster je električna gitara koju je Fender prodavao pod Squier brand, čiji se model temelji na klasičnim modelima Fender Jazzmaster i Fender Jaguar gitarama. Uz nekoliko značajnih razlika, uključujući i mnogo elektronike, jednostavnije dizajnirane Duncan dvostruke elektromagnete, standardni Stratocasterov dizajn mosta s tremolo ručicom model zadovoljava i zahtjevnije ukuse suvremenih gitarista.

Povijest[uredi | uredi kôd]

Prvi Jagmaster model proizveo se 1996. godine u Squier pogonu, u Japanu. Gitara je dizajnirana tako da ima nešto kraću, 610 mm skalu, s 22 praga na hvataljci vrata. Model je na tržištu bio dostupan kao predstavnik Vista serije.
U svom izvornom obliku s vratnom šipkom koja se štimala pri tijelu gitare proizvodio se samo dvije godine, od 1996. – 1998. godine. Kasniji, japanski modeli, priklanjaju se Fenderovu stilu iz '70-ih na kojima je vratna šipka kao zaobljeni nastavak u obliku ("zrna metka"Arhivirana inačica izvorne stranice od 18. ožujka 2012. (Wayback Machine)), i štima se odmah iza kobilice pri izlazu na glavi gitare.
Izvornim modelima vrat je izrađen od javora, hvataljka vrata od palisandera, a tijelo od lipe. Model je u to vrijeme bio dostupan po cijeni od 699,99 $, ali kada je prodaja na japanskom tržištu opala, Fender je proizvodne pogone u kojima se Jagmaster gitara proizvodila zatvorio.
Fender je 2002. godine ponovno pokrenuo proizvodnju modela Jagmaster, ali ovaj puta u Kini. Za razliku od japanskog modela imao je nešto dužu 648 mm skalu, s 21 poljem na hvataljci vrata. Proizvodnja je trajala do 2005. godine, kada je model Jagmaster zamijenjen s naprednijim, i estetski sadržajnijim, Squier Jagmaster II modelom. Ovaj model je opet imao nešto kraću skalu s 22 polja na hvataljci vrata. Glazbenicima je bio dostupan samo u dvije boje: crnoj i u trobojnom sunburstu. Model iz 2002. godine u silver sparkle boji više nije bio dostupan.
Zatim, 2007. godine opet zapažamo promjene i povratak na dizajn modela s dužinom skale od 610 mm, i 21 poljem na hvataljci vrata.

Vidi još[uredi | uredi kôd]

Fender Jag-Stang

Izvori[uredi | uredi kôd]

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]

Logotip Zajedničkog poslužitelja
Logotip Zajedničkog poslužitelja
Zajednički poslužitelj ima još gradiva o temi Squier Jagmaster