Središnja knjižnica Talijana u Hrvatskoj

Izvor: Wikipedija
Središnja knjižnica Talijana u Hrvatskoj

Biblioteca centrale per la Comunità nazionale italiana in Croazia

Lokacija Gradska knjižnica i čitaonica Pula, Pula, Hrvatska
Tip Središnja knjižnica nacionalne manjine
Osnovana 1991.
Dio Gradska knjižnica i čitaonica Pula
Količina građe 11.000[1]
Internet stranica Središnja knjižnica Talijana u Republici Hrvatskoj

Središnja knjižnica Talijana u Hrvatskoj (talijanski: Biblioteca centrale per la Comunità nazionale italiana in Croazia) u Puli osnovana je 1991. godine, a danas djeluje u okviru Gradske knjižnice i čitaonice Pula. Središnja je knjižnica talijanske nacionalne manjine u Republici Hrvatskoj. Potpora u djelovanju narodnih knjižnica, knjižnica u zajednicama Talijana te knjižnica u talijanskim osnovnim i srednjim školama na području Istre i Rijeke u kojima se nalazi preko 150.000 svezaka knjižne građe dio su djelokruga rada Središnje knjižnice Talijana.[2] Knjižnica ostvaruje značajnu međunarodnu suradnju sa srodnim institucijama u Italiji i Sloveniji kao i s državnim institucijama u Italiji.[3]

Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. Središnja knjižnica Talijana u Republici Hrvatskoj. Inačica izvorne stranice arhivirana 28. studenoga 2020. Pristupljeno 13. prosinca 2020.
  2. Marina Basić. 2011. Osnivanje središnjih knjižnica nacionalnih manjina u Republici Hrvatskoj kao doprinos razvoju multikulturalnog društva. Završni rad. Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Filozofski fakultet. Pristupljeno 13. prosinca 2020.
  3. Središnja knjižnica Talijana u Republici Hrvatskoj i izgradnja interkulturnog dijaloga. Pristupljeno 13. prosinca 2020.

Vidi još[uredi | uredi kôd]