Dodatak:Popis konstruktora u Formuli 1

Izvor: Wikipedija
Skoči na: orijentacija, traži
F1 red-black.png

FIA Svjetsko prvenstvo Formule 1:

Formula 1
pravila Formule 1
utrka

Popisi:
konstruktori | velike nagrade | staze
vozači | svjetski prvaci

Ovo je popis konstruktora koji su se natjecali u Formuli 1 od početka Svjetskog prvenstva 1950.

Konstruktori u 2015. (po uspješnosti)[uredi VE | uredi]

Konstruktor Natječe se od Sjedište
Flag of Italy.svg Ferrari 1950.-danas Flag of Italy.svg Maranello, Italija
Flag of the United Kingdom.svg McLaren 1966.-danas Flag of the United Kingdom.svg Woking, Surrey, Velika Britanija
Flag of the United Kingdom.svg Williams 1975.-1976.
1978.-danas
Flag of the United Kingdom.svg Grove, Oxfordshire, Velika Britanija
Flag of the United Kingdom.svg Lotus 1958.-1994.
2010.-danas
Flag of the United Kingdom.svg Enstone, Oxfordshire, Velika Britanija
Flag of Austria.svg Red Bull 2005.-danas Flag of the United Kingdom.svg Milton Keynes, Buckinghamshire, Velika Britanija
Flag of Germany.svg Mercedes 1954.-1955.
2010.-danas
Flag of the United Kingdom.svg Brackley, Northamptonshire, Velika Britanija
Flag of Italy.svg Toro Rosso 2006.-danas Flag of Italy.svg Faenza, Italija
Flag of Switzerland.svg Sauber 1993.-2005.
2011.-danas
Flag of Switzerland.svg Hinwil, Švicarska
Flag of India.svg Force India 2008.-danas Flag of the United Kingdom.svg Silverstone, Northamptonshire, Velika Britanija
Flag of Malaysia.svg Caterham 2012.-danas Flag of the United Kingdom.svg Leafield, Oxfordshire, Velika Britanija

Bivši konstruktori[uredi VE | uredi]

  • AFM (Alex von Falkenhausen Motorenbau)
  • AGS (Automobiles Gonfaronnaises Sportives)
  • Alfa Romeo
  • Alta
  • Amon
  • Andrea Moda
  • Apollon
  • Arrows
  • Arzani-Volpini
  • Aston-Butterworth
  • Aston Martin
  • ATS (Italy)
  • ATS (Germany)
  • BAR (British American Racing)
  • Behra-Porsche
  • Bellasi
  • Benetton
  • BMW
  • Boro
  • Brabham
  • Brawn
  • BRM (British Racing Motors)
  • BRP (British Racing Partnership)
  • Bugatti
  • Cisitalia
  • Coloni
  • Connaught
  • Connew
  • Cooper
  • Cosworth
  • Dallara
  • De Tomaso
  • Delahaye
  • Derrington-Francis
  • Eagle
  • Eifelland
  • Emeryson
  • EMW (Eisenacher Motorenwerk)
  • ENB (Ecurie Nationale Belge)
  • Ensign
  • ERA (English Racing Automobiles)
  • EuroBrun
  • Ferguson
  • FIRST
  • Fittipaldi
  • Fondmetal
  • Footwork
  • Forti
  • Frazer Nash
  • Fry
  • Gilby
  • Gordini
  • Haas/Lola
  • Hesketh
  • Hill
  • HRT
  • HWM (Hersham and Walton Motors)
  • Honda
  • Jaguar
  • JBW
  • Jordan
  • Kauhsen
  • Klenk
  • Kojima
  • Kurtis Kraft
  • Lancia
  • Larrousse
  • LDS
  • LEC
  • Leyton House
  • Life
  • Ligier
  • Lola
  • Lyncar
  • Maki
  • March
  • Martini
  • Marussia
  • Maserati
  • Matra
  • MBM
  • McGuire
  • Merzario
  • Midland
  • Milano
  • Minardi
  • Modena
  • Onyx
  • OSCA
  • Osella
  • Pacific
  • Parnelli
  • Penske
  • Porsche
  • Prost
  • RAM
  • Realpha
  • Rebaque
  • Renault
  • Reynard
  • Rial
  • Scarab
  • Scirocco
  • Shadow
  • Shannon
  • Simtek
  • Spirit
  • Spyker
  • Stebro
  • Stewart
  • Super Aguri
  • Surtees
  • Talbot-Lago
  • Tec-Mec
  • Tecno
  • Theodore
  • Token
  • Toleman
  • Toyota
  • Trojan
  • Tyrrell
  • Vanwall
  • Veritas
  • Virgin
  • Williams (Frank Williams Racing Cars)
  • Wolf
  • Zakspeed

Privatne momčadi[uredi VE | uredi]

Ovo su momčadi koje nikad nisu izrađivale šasije motora, i ne mogu se svrstati u konstruktore.

  • Bernard White Racing
  • BMS Scuderia Italia
  • British F1 Racing
  • BS Fabrications
  • Camoradi International
  • DW Racing Enterprises
  • Ecurie Belge
  • Ecurie Bleue
  • Ecurie Bonnier
  • Ecurie Ecosse
  • Ecurie Espadon
  • Ecurie Lutetia
  • Ecurie Maarsbergen
  • Ecurie Rosier
  • Enrico Platé
  • FR Gerard Cars
  • Goldie Hexagon Racing
  • John Willment Automobiles
  • Mecom Racing Team
  • North American Racing Team
  • Otelle Nucci
  • Reg Parnell Racing
  • Rob Walker Racing Team
  • Scuderia Achille Varzi
  • Scuderia Ambrosiana
  • Scuderia Centro Sud
  • Scuderia Filipinetti
  • Scuderia Sant'Ambroeus
  • Silvio Moser Racing Team
  • T.A.S.O. Mathieson
  • Team Gunston