Dodatak:Popis zračnih luka po ICAO kodu: Y

Izvor: Wikipedija
Skoči na: orijentacija, traži

Popis zračnih luka po ICAO kodovima: A - B - C - D - E - F - G - H - (I se ne koristi) - (J se ne koristi) - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - (X se ne koristi) - Y - Z


Način unosa:

  • ICAO (IATA) – Ime zračne luke (alternativno ime) – Blizina mjesta kojem služi.

Y - Australija[uredi VE | uredi]

Prefiks Y je rezerviran za Australiju. Za mnoge (ali ne i svi) australske ICAO kodove, drugo slovo pokazuje kojem Području informacija tijekom leta zračna luka pripada (B Brisbane, S Sydney, M Melbourne i P Perth). Područja za Sydney i Perth više ne postoje otkako su spojeni s Brisbaneom i Melbourneom a kodovi zračnih luka ostala su nepromijenjena (npr. Sydney YSSY, Darwin YPDN).

YA[uredi VE | uredi]

ICAO   IATA   Ime zračne luke   Blizina mjesta kojem služi  
YABA ALH Zračna luka Albany Albany, Zapadna Australija
YAMB RAAF baza Amberley Ipswich, Queensland
YAPH ABH Zračna luka Alpha Alpha, Queensland
YARA ARY Zračna luka Ararat Ararat, Victoria
YARM ARM Zračna luka Armidale Armidale, Novi Južni Wales
YAYE AYQ Zračna luka Ayers Rock Yulara, Sjeverni teritorij

YB[uredi VE | uredi]

ICAO   IATA   Ime zračne luke   Blizina mjesta kojem služi  
YBAF Zračna luka Archerfield Archerfield, Queensland
YBAR BCI Zračna luka Barcaldine Barcaldine, Queensland
YBAS ASP Zračna luka Alice Springs Alice Springs, Sjeverni teritorij
YBBN BNE Zračna luka Brisbane Brisbane, Queensland
YBCG OOL Zračna luka Gold Coast Coolangatta, Queensland
YBCK BKQ Zračna luka Blackall Blackall, Queensland
YBCS CNS Zračna luka Cairns Cairns, Queensland
YBCV CTL Zračna luka Charleville Charleville, Queensland
YBDG BXG Zračna luka Bendigo Bendigo, Victoria
YBDV BVI Zračna luka Birdsville Birdsville, Queensland
YBHI BHQ Zračna luka Broken Hill Broken Hill, Novi Južni Wales
YBHM HTI Zračna luka Hamilton Island Hamilton Island, Queensland
YBIE BEU Zračna luka Bedourie Bedourie, Queensland
YBKE BRK Zračna luka Bourke Bourke, Novi Južni Wales
YBLA BLN Zračna luka Benalla Benalla, Victoria
YBLN BQB Zračna luka Busselton Busselton, Zapadna Australija
YBLT Zračna luka Ballarat Ballarat, Victoria
YBMA ISA Zračna luka Mount Isa Mount Isa, Queensland
YBMC MCY Zračna luka Maroochydore/Sunshine Coast Marcoola, Queensland
YBMK MKY Zračna luka Mackay Mackay, Queensland
YBNA BNK Zračna luka Ballina/Byron Gateway Ballina, Novi Južni Wales
YBNS BSJ Zračna luka Bairnsdale Bairnsdale, Victoria
YBOK OKY Vojni zrakoplovni centar Oakey Oakey, Queensland
YBOU BQL Zračna luka Boulia Boulia, Queensland
YBPN PPP Zračna luka Proserpine / Whitsunday Coast Proserpine, Queensland
YBRK ROK Zračna luka Rockhampton Rockhampton, Queensland
YBRM BME Zračna luka Broome Broome, Zapadna Australija
YBRN BZD Zračna luka Balranald Balranald, Novi Južni Wales
YBRS Zračna luka Barwon Heads Barwon Heads, Victoria
YBRW BWQ Zračna luka Brewarrina Brewarrina, Novi Južni Wales
YBSG RAAF baza Scherger Weipa, Queensland
YBSS Zračna luka Bacchus Marsh Bacchus Marsh, Victoria
YBTH BHS Zračna luka Bathurst Bathurst, Novi Južni Wales
YBTI BRT Zračna luka Bathurst Island Bathurst Island, Sjeverni teritorij
YBTL TSV Zračna luka Townsville / RAAF bazaTownsville (zajednička uporaba) Townsville, Queensland
YBTR BLT Zračna luka Blackwater Blackwater, Queensland
YBUD BDB Zračna luka Bundaberg Bundaberg, Queensland
YBWP WEI Zračna luka Weipa Weipa, Queensland

YC[uredi VE | uredi]

ICAO   IATA   Ime zračne luke   Blizina mjesta kojem služi  
YCAR CVQ Zračna luka Carnarvon Carnarvon, Zapadna Australija
YCBA CAZ Zračna luka Cobar Cobar
YCBB COJ Zračna luka Coonabarabran Coonabarabran, Novi Južni Wales
YCBG Zračna luka Cambridge Cambridge, Tasmanija
YCBP CPD Zračna luka Coober Pedy Coober Pedy, Južna Australija
YCBR CRB Zračna luka Collarenebri Collarenebri, Novi Južni Wales
YCCA CCL Zračna luka Chinchilla Chinchilla, Queensland
YCCY CNJ Zračna luka Cloncurry Cloncurry, Queensland
YCDE Zračna luka Cobden Cobden, Victoria
YCDU CED Zračna luka Ceduna Ceduna, Južna Australija
YCEE CVC Zračna luka Cleve Cleve, Južna Australija
YCEM Zračna luka Coldstream Coldstream, Victoria
YCFS CFS Zračna luka Coffs Harbour Coffs Harbour, Novi Južni Wales
YCHT CXT Zračna luka Charters Towers Charters Towers, Queensland
YCIN DCN RAAF baza Curtin Derby, Zapadna Australija
YCKI CKI Zračna luka Croker Island Croker Island, Sjeverni teritorij
YCKN CTN Zračna luka Cooktown Cooktown, Queensland
YCMT CMQ Zračna luka Clermont Clermont, Queensland
YCMU CMA Zračna luka Cunnamulla Cunnamulla, Queensland
YCNK CES Zračna luka Cessnock Cessnock, Novi Južni Wales
YCNM CNB Zračna luka Coonamble Coonamble, Novi Južni Wales
YCOE CUQ Zračna luka Coen Coen, Queensland
YCOM OOM Zračna luka Cooma - Snowy Mountains Cooma, Novi Južni Wales
YCOR CWW Zračna luka Corowa Corowa, Novi Južni Wales
YCRG CYG Zračna luka Corryong Corryong, Victoria
YCTM CMD Zračna luka Cootamundra Cootamundra, Novi Južni Wales
YCUE CUY Zračna luka Cue Cue, Zapadna Australija
YCWL Zračna luka Cowell Cowell, Južna Australija
YCWR CWT Zračna luka Cowra Cowra, Novi Južni Wales

YD[uredi VE | uredi]

ICAO   IATA   Ime zračne luke   Blizina mjesta kojem služi  
YDBI DRN Zračna luka Dirranbandi Dirranbandi, Queensland
YDBY DRB Zračna luka Derby Derby, Zapadna Australija
YDKI DKI Zračna luka Dunk Island Dunk Island, Australija
YDLQ DNQ Zračna luka Deniliquin Deniliquin, Novi Južni Wales
YDOC Letjelište Dochra Singleton, Novi Južni Wales
YDPO DPO Zračna luka Devonport Devonport, Tasmanija
YDYS DYA Zračna luka Dysart Dysart, Queensland

YE[uredi VE | uredi]

ICAO   IATA   Ime zračne luke   Blizina mjesta kojem služi  
YECH ECH Zračna luka Echuca Echuca, Victoria
YELD ELC Zračna luka Elcho Island Elcho Island, Sjeverni teritorij
YEML EMD Zračna luka Emerald Emerald, Queensland
YENO Zračna luka Enoggera HLS Enoggera, Queensland
YESP EPR Zračna luka Esperance Esperance, Zapadna Australija
YEVD EVH Memorialna Zračna luka Evans Head Evans Head, Novi Južni Wales

YF[uredi VE | uredi]

ICAO   IATA   Ime zračne luke   Blizina mjesta kojem služi  
YFBS FRB Zračna luka Forbes Forbes, Novi Južni Wales
YFLI FLS Zračna luka Flinders Island Flinders Island (Whitemark), Tasmanija
YFRT FOS Zračna luka Forrest Forrest, Zapadna Australija
YFSK Pista Fiskville Fiskville, Victoria near Ballan
YFTZ FIZ Zračna luka Fitzroy Crossing Fitzroy Crossing, Zapadna Australija

YG[uredi VE | uredi]

ICAO   IATA   Ime zračne luke   Blizina mjesta kojem služi  
YGAD Zračna luka HMAS Stirling Garden Island, Zapadna Australija
YGDH GUH Zračna luka Gunnedah Gunnedah, Novi Južni Wales
YGDI GOO Zračna luka Goondiwindi Goondiwindi, Queensland
YGEL GET Zračna luka Geraldton Geraldton, Zapadna Australija
YGFN GFN Zračna luka Clarence Valley Grafton, Novi Južni Wales
YGIN RAAF baza Gingin Gingin, Zapadna Australija
YGLA GLT Zračna luka Gladstone Gladstone, Queensland
YGLB GUL Zračna luka Goulburn Goulburn, Novi Južni Wales
YGLG GEX Zračna luka Geelong Grovedale, Victoria
YGLI GLI Zračna luka Glen Innes Glen Innes, Novi Južni Wales
YGNB RAAF baza Glenbrook (heliodrom) Glenbrook, Novi Južni Wales
YGPT GPN Zračna luka Garden Point Melville Island, Sjeverni teritorij
YGTE GTE Zračna luka Groote Eylandt Groote Eylandt (Alyangula), Sjeverni teritorij
YGTH GFF Zračna luka Griffith Griffith, Novi Južni Wales
YGWA Zračna luka Goolwa Goolwa, Južna Australija
YGYM GYP Zračna luka Gympie Gympie, Queensland

YH[uredi VE | uredi]

ICAO   IATA   Ime zračne luke   Blizina mjesta kojem služi  
YHAY HXX Zračna luka Hay Hay, Novi Južni Wales
YHBA HVB Zračna luka Hervey Bay Hervey Bay, Queensland
YHID HID Zračna luka Horn Island Horn Island, Queensland
YHLC HCQ Zračna luka Halls Creek Halls Creek, Zapadna Australija
YHML HLT Zračna luka Hamilton Hamilton, Victoria
YHOT MHU Zračna luka Mount Hotham Bright, Victoria
YHOX Zračna luka Hoxton Park Hoxton Park, Novi Južni Wales
YHPN HTU Zračna luka Hopetoun Hopetoun, Victoria
YHSM HSM Zračna luka Horsham Horsham, Victoria

YI[uredi VE | uredi]

ICAO   IATA   Ime zračne luke   Blizina mjesta kojem služi  
YIMB Zračna luka Kimba Kimba, Južna Australija
YITT Zračna luka Mitta Mitta Mitta Mitta, Victoria
YIVL IVR Zračna luka Inverell Inverell, Novi Južni Wales

YJ[uredi VE | uredi]

ICAO   IATA   Ime zračne luke   Blizina mjesta kojem služi  
YJBY Zračna luka Jervis Bay Jervis Bay, Novi Južni Wales

YK[uredi VE | uredi]

ICAO   IATA   Ime zračne luke   Blizina mjesta kojem služi  
YKBY Zračna luka Streaky Bay Streaky Bay, Južna Australija
YKER KRA Zračna luka Kerang Kerang, Victoria
YKII KNS Zračna luka King Island King Island (Currie), Tasmanija
YKKG KFG Zračna luka Kalkgurung Kalkaringi, Sjeverni teritorij
YKMB KRB Zračna luka Karumba Karumba, Queensland
YKMP KPS Zračna luka Kempsey Kempsey, Novi Južni Wales
YKOW KWM Zračna luka Kowanyama Kowanyama, Queensland
YKRY KGY Zračna luka Kingaroy Kingaroy, Queensland
YKSC KGC Zračna luka Kingscote Kingscote, Kangaroo Island, Južna Australija
YKTN Zračna luka Kyneton Kyneton, Victoria

YL[uredi VE | uredi]

ICAO   IATA   Ime zračne luke   Blizina mjesta kojem služi  
YLEC LGH Zračna luka Leigh Creek Leigh Creek, Južna Australija
YLED Zračna luka Lethbridge Lethbridge, Victoria
YLEG Zračna luka Leongatha Leongatha, Victoria
YLEO LNO Zračna luka Leonora Leonora, Zapadna Australija
YLHI LDH Zračna luka Lord Howe Island Lord Howe Island, Novi Južni Wales
YLHR IRG Zračna luka Lockhart River Lockhart River, Queensland
YLIL Zračna luka Lilydale Lilydale, Victoria
YLIS LSY Zračna luka Lismore Lismore, Novi Južni Wales
YLOX Zračna luka Loxton Loxton, Južna Australija
YLRD LHG Zračna luka Lightning Ridge Lightning Ridge, Novi Južni Wales
YLRE LRE Zračna luka Longreach Longreach, Queensland
YLST LER Zračna luka Leinster Leinster, Zapadna Australija
YLTN LTO Zračna luka Laverton Laverton, Zapadna Australija
YLTV LTB Zračna luka Latrobe Valley Morwell, Victoria
YLVK Zračna luka Lavarack Barracks Townsville, Queensland

YM[uredi VE | uredi]

ICAO   IATA   Ime zračne luke   Blizina mjesta kojem služi  
YMAV AVV Zračna luka Avalon Avalon, Victoria
YMAY ABX Zračna luka Albury Albury, Novi Južni Wales
YMBA MRG Zračna luka Mareeba Mareeba, Queensland
YMBD Zračna luka Murray Bridge Murray Bridge, Južna Australija
YMBU Zračna luka Maryborough Maryborough, Victoria
YMCO XMC Zračna luka Mallacoota Mallacoota, Victoria
YMDG DGE Zračna luka Mudgee Mudgee, Novi Južni Wales
YMEK MKR Zračna luka Meekatharra Meekatharra, Zapadna Australija
YMEN MEB Zračna luka Essendon Essendon North, Victoria
YMER MIM Zračna luka Merimbula Merimbula, Novi Južni Wales
YMES SXE RAAF baza Istočni Sale Sale, Victoria
YMGD MNG Zračna luka Maningrida Maningrida, Sjeverni teritorij
YMHB HBA Zračna luka Hobart Cambridge, Tasmanija
YMIA MQL Zračna luka Mildura Mildura, Victoria
YMLT LST Zračna luka Launceston Launceston, Tasmanija
YMML MEL Zračna luka Melbourne Melbourne Zračna luka, Victoria
YMNE WME Zračna luka Mount Keith Mount Keith, Zapadna Australija
YMNG Zračna luka Mangalore Mangalore, Victoria
YMOG MMG Zračna luka Mount Magnet Mount Magnet, Zapadna Australija
YMOR MRZ Zračna luka Moree Moree, Novi Južni Wales
YMPC RAAF baza Williams Point Cook, Victoria
YMRB MOV Zračna luka Moranbah Moranbah, Queensland
YMRY MYA Zračna luka Moruya Moruya, Novi Južni Wales
YMTG MGB Zračna luka Mount Gambier Mount Gambier, Južna Australija
YMYB MBH Zračna luka Maryborough Maryborough, Queensland

YN[uredi VE | uredi]

ICAO   IATA   Ime zračne luke   Blizina mjesta kojem služi  
YNAR NRA Zračna luka Narrandera Narrandera, Novi Južni Wales
YNBR NAA Zračna luka Narrabri Narrabri, Novi Južni Wales
YNGU RPM Zračna luka Ngukurr Roper River, Sjeverni teritorij
YNHL Zračna luka Nhill Nhill, Victoria
YNRC Zračna luka Naracoorte Naracoorte, Južna Australija
YNRM QRM Zračna luka Narromine Narromine, Novi Južni Wales
YNTN NTN Zračna luka Normanton Normanton, Queensland
YNWN ZNE Zračna luka Newman Newman, Zapadna Australija
YNYN Zračna luka Nyngan Nyngan, Novi Južni Wales

YO[uredi VE | uredi]

ICAO   IATA   Ime zračne luke   Blizina mjesta kojem služi  
YOLA Zračna luka Colac Colac, Victoria
YOLW Zračna luka Onslow Onslow, Zapadna Australija
YOOD OOD Zračna luka Oodnadatta Oodnadatta, Južna Australija
YORB RBS Zračna luka Orbost Orbost, Victoria
YORG OAG Zračna luka Orange Orange, Novi Južni Wales

YP[uredi VE | uredi]

ICAO   IATA   Ime zračne luke   Blizina mjesta kojem služi  
YPAD ADL Zračna luka Adelaide Adelaide, Južna Australija
YPAG PUG Zračna luka Port Augusta Port Augusta, Južna Australija
YPBO PBO Zračna luka Paraburdoo Paraburdoo, Zapadna Australija
YPCC CCK Zračna luka Cocos (Keeling) Island Cocos (Keeling) Islands
YPDN DRW Zračna luka Darwin / RAAF baza Darwin (zajednička uporaba) Darwin, Sjeverni teritorij
YPEA RAAF baza Pearce Bullsbrook, Zapadna Australija
YPED RAAF baza Edinburgh Salisbury, Južna Australija
YPGV GOV Zračna luka Gove Nhulunbuy, Sjeverni teritorij
YPIR PPI Zračna luka Port Pirie Port Pirie, Južna Australija
YPJT JAD Zračna luka Jandakot Jandakot, Zapadna Australija
YPKA KTA Zračna luka Karratha Karratha, Zapadna Australija
YPKG KGI Zračna luka Kalgoorlie-Boulder Kalgoorlie, Zapadna Australija
YPKS PKE Zračna luka Parkes Parkes, Novi Južni Wales
YPKT PKT Letjelište Port Keats Port Keats, Sjeverni teritorij
YPKU KNX Zračna luka Kununurra Kununurra, Zapadna Australija
YPLC PLO Zračna luka Port Lincoln Port Lincoln, Južna Australija
YPLM LEA RAAF baza Learmonth Exmouth, Zapadna Australija
YPMQ PQQ Zračna luka Port Macquarie Port Macquarie, Novi Južni Wales
YPOD PTJ Zračna luka Portland Portland, Victoria
YPPD PHE Zračna luka Port Hedland Port Hedland, Zapadna Australija
YPPF PAL Zračna luka Parafield Salisbury, Južna Australija
YPPH PER Zračna luka Perth Redcliffe, Zapadna Australija
YPTN KTR RAAF baza Tindal Katherine, Sjeverni teritorij
YPWR UWR RAAF baza Woomera Woomera, Južna Australija
YPXM XCH Zračna luka Christmas Island Christmas Island
YPAM PKM Zračna luka Palm Island Palm Island, Queensland

YQ[uredi VE | uredi]

ICAO   IATA   Ime zračne luke   Blizina mjesta kojem služi  
YQLP ULP Zračna luka Quilpie Quilpie, Queensland

YR[uredi VE | uredi]

ICAO   IATA   Ime zračne luke   Blizina mjesta kojem služi  
YRED RCL Zračna luka Redcliffe Rothwell, Queensland
YREN RMK Zračna luka Renmark Renmark, Južna Australija
YRMD RCM Zračna luka Richmond Richmond, Queensland
YROI RBC Zračna luka Robinvale Robinvale, Victoria
YROM RMA Zračna luka Roma Roma, Queensland
YRTI RTS Zračna luka Rottnest Island Rottnest Island, Zapadna Australija

YS[uredi VE | uredi]

ICAO   IATA   Ime zračne luke   Blizina mjesta kojem služi  
YSBK BWU Zračna luka Bankstown Bankstown, Novi Južni Wales
YSCB CBR Zračna luka Canberra Canberra, Australijan Capital Territory
YSCN CDU Zračna luka Camden Camden, Novi Južni Wales
YSDU DBO Zračna luka Dubbo Dubbo, Novi Južni Wales
YSGE SGO Zračna luka Saint George Saint George, Queensland
YSHK DNM Zračna luka Shark Bay Denham, Zapadna Australija
YSHR Zračna luka Whitsunday Shute Harbour, Airlie Beach, Queensland
YSHT SHT Zračna luka Shepparton Shepparton, Victoria
YSHW Zračna luka Holsworthy Barracks Holsworthy, Novi Južni Wales
YSMI SIO Zračna luka Smithton Smithton, Tasmanija
YSNB SNB Zračna luka Snake Bay Melville Island, Sjeverni teritorij
YSNF NLK Zračna luka Norfolk Island Norfolk Island
YSNW NOA Zračna luka HMAS Albatross Nowra, Novi Južni Wales
YSPT SHQ Zračna luka Južniport Južniport, Queensland
YSRI RCM RAAF baza Richmond Richmond, Novi Južni Wales
YSRN SRN Zračna luka Strahan Strahan, Tasmanija
YSSY SYD Zračna luka Sydney Mascot, Novi Južni Wales
YSTH HLS Zračna luka Saint Helens Saint Helens, Tasmanija
YSTW TMW Zračna luka Tamworth Tamworth, Novi Južni Wales
YSWG WGA Zračna luka Wagga Wagga Wagga Wagga, Novi Južni Wales
YSWH SWH Zračna luka Swan Hill Swan Hill, Victoria
YSWL SWC Zračna luka Stawell Stawell, Victoria

YT[uredi VE | uredi]

ICAO   IATA   Ime zračne luke   Blizina mjesta kojem služi  
YTAM XTO Zračna luka Taroom Taroom, Queensland
YTEM TEM Zračna luka Temora Temora, Novi Južni Wales
YTGM XTG Zračna luka Thargomindah Thargomindah, Queensland
YTIB TYB Zračna luka Tibooburra Tibooburra, Novi Južni Wales
YTMU TUM Zračna luka Tumut Tumut, Novi Južni Wales
YTNG THG Zračna luka Thangool Thangool, Queensland
YTNK TCA Zračna luka Tennant Creek Tennant Creek, Sjeverni teritorij
YTOC TCW Zračna luka Tocumwal Tocumwal, Novi Južni Wales
YTQY Zračna luka Torquay Torquay, Victoria
YTRE TRO Zračna luka Taree Taree, Novi Južni Wales
YTWB TWB Zračna luka Toowoomba Toowoomba, Queensland
YTYA Zračna luka Tyabb Tyabb, Victoria

YW[uredi VE | uredi]

ICAO   IATA   Ime zračne luke   Blizina mjesta kojem služi  
YWBL WMB Zračna luka Warrnambool Warrnambool, Victoria
YWDH WNR Zračna luka Windorah Windorah, Queensland
YWGT WGT Zračna luka Wangaratta Wangaratta, Victoria
YWHA WYA Zračna luka Whyalla Whyalla, Južna Australija
YWIS Letjelište Williamson Rockhampton, Queensland
YWKB WKB Zračna luka Warracknabeal Warracknabeal, Victoria
YWKI Zračna luka Waikerie Waikerie, Južna Australija
YWKS Zračna luka Wilkins Runway Wilkes Land, Antarctica
YWLG WGE Zračna luka Walgett Walgett, Novi Južni Wales
YWLM NTL Zračna luka Williamtown / RAAF baza Williamtown (zajednička uporaba) Newcastle, Novi Južni Wales
YWLU WUN Zračna luka Wiluna Wiluna, Zapadna Australija
YWOL WOL Zračna luka Illawarra Wollongong, Novi Južni Wales
YWRN QRR Zračna luka Warren Warren, Novi Južni Wales
YWSG Memorialno letjelište Watts Bridge Watts Bridge, Queensland
YWSL Zračna luka West Sale Sale, Victoria
YWTN WIN Zračna luka Winton Winton, Queensland
YWUD WUD Zračna luka Wudinna Wudinna, Južna Australija
YWVA WVA Zračna luka Warnervale Warnervale, Novi Južni Wales
YWWL WWY Zračna luka West Wyalong West Wyalong, Novi Južni Wales
YWYM WYN Zračna luka Wyndham Wyndham, Zapadna Australija
YWYY BWT Zračna luka Burnie Wynyard, Tasmanija

YY[uredi VE | uredi]

ICAO   IATA   Ime zračne luke   Blizina mjesta kojem služi  
YYNG NGA Zračna luka Young Young, Novi Južni Wales
YYRM Zračna luka Yarram Yarram, Victoria
YYWG Zračna luka Yarrawonga Yarrawonga, Victoria

Izvori[uredi VE | uredi]