Dodatak:Popis zračnih luka po ICAO kodu: H

Izvor: Wikipedija
Skoči na: orijentacija, traži

Popis zračnih luka po ICAO kodovima: A - B - C - D - E - F - G - H - (I se ne koristi) - (J se ne koristi) - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - (X se ne koristi) - Y - Z


Način unosa:

  • ICAO (IATA) – Ime zračne luke (alternativno ime) – Blizina mjesta kojem služi.

HA - Etiopija[uredi VE | uredi]

ICAO   IATA   Ime zračne luke   Blizina mjesta kojem služi  
HAAB ADD Zračna luka Bole Addis Ababa
HAAM AMH Zračna luka Arba Minch Arba Minch
HAAX AXU Zračna luka Axum Axum
HABD BJR Zračna luka Bahir Dar Bahir Dar
HABE BEI Zračna luka Beica Beica
HABU BCY Zračna luka Bulchi Bulchi
HADC DSE Zračna luka Combolcha Dessie
HADD DEM Zračna luka Dembidolo Dembidolo
HADM DBM Zračna luka Debre Marqos Debre Marqos
HADR DIR Zračna luka Aba Tenna Dejazmach Yilma Dire Dawa
HADT DBT Zračna luka Debre Tabor Debre Tabor
HAFN FNH Zračna luka Fincha Finicha'a
HAGB GOB Zračna luka Robe Goba
HAGM GMB Zračna luka Gambela Gambela
HAGN GDQ Zračna luka Gondar Gondar
HAGO GDE Zračna luka Gode (vojna) Gode
HAGR GOR Zračna luka Gore Gore
HAHM QHR Zračna luka Harar Meda Debre Zeyit
HAHU HUE Zračna luka Humera Humera
HAJM JIM Zračna luka Aba Segud Jimma
HAKD ABK Zračna luka Kabri Dar Kabri Dar
HAKL LFO Zračna luka Kelafo Kelafo
HALA AWA Zračna luka Awasa Awasa
HAMK MQX Zračna luka Alula Aba Mek'ele
HAMN NDM Zračna luka Mendi Mendi
HAMT MTF Zračna luka Mizan Teferi Mizan Teferi
HANG EGL Zračna luka Neghele (vojna) Negele Boran
HANJ NEJ Zračna luka Nejjo Nejo
HANK NEK Zračna luka Nekemte Nekemte
HASO ASO Zračna luka Asosa Asosa
HATP TIE Zračna luka Tippi Tippi
HAWC WAC Zračna luka Wacca Wacca

HB - Burundi[uredi VE | uredi]

ICAO   IATA   Ime zračne luke   Blizina mjesta kojem služi  
HBBA BJM Zračna luka Bujumbura Bujumbura
HBBE GID Zračna luka Gitega Gitega
HBBO KRE Zračna luka Kirundo Kirundo

HC - Somalija[uredi VE | uredi]

ICAO   IATA   Ime zračne luke   Blizina mjesta kojem služi  
HCMA ALU Zračna luka Alula Alula
HCMB BIB Zračna luka Baidoa Baidoa
HCMC CXN Zračna luka Candala Candala
HCMD BSY Zračna luka Bardera Bardera
HCME HCM Zračna luka Eil Eil
HCMF BSA Zračna luka Bender Qassim Boosaaso
HCMG GSR Zračna luka Gardo Gardo
HCMH HGA Zračna luka Egal Hargeisa
HCMI BBO Zračna luka Berbera Berbera
HCMK KMU Zračna luka Kisimayu Kisimayu
HCMM MGQ Zračna luka Mogadishu Mogadishu
HCMO CMO Zračna luka Obbia Obbia
HCMR GLK Zračna luka Galcaio Galcaio
HCMS CMS Zračna luka Scusciuban Scusciuban
HCMU ERA Zračna luka Erigavo Erigavo
HCMV BUO Zračna luka Burao Burao

HD - Džibuti[uredi VE | uredi]

ICAO   IATA   Ime zračne luke   Blizina mjesta kojem služi  
HDAG Zračna luka Assa-Gueyla Assa-Gueyla
HDAM JIB Zračna luka Džibuti-Ambouli Džibuti City
HDAS AII Zračna luka Ali-Sabieh Ali-Sabieh
HDCH Zračna luka Chabelley Chabelley
HDDK Zračna luka Dikhil Dikhil
HDHE Zračna luka Herkale Herkale
HDMO MHI Zračna luka Moucha Moucha Island
HDOB OBC Zračna luka Obock Obock
HDTJ TDJ Zračna luka Tadjoura Tadjoura

HE - Egipat[uredi VE | uredi]

ICAO   IATA   Ime zračne luke   Blizina mjesta kojem služi  
HEAR AAC Zračna luka El Arish El Arish
HEAT ATZ Zračna luka Asyut Assiut
HEAX ALY Zračna luka El Nhouza Alexandria
HEBA HBE Zračna luka Borg El Arab Alexandria
HEBL ABS Zračna luka Abu Simbel Abu Simbel
HECA CAI Zračna luka Cairo Cairo
HECW CWE Zračna luka Cairo West Cairo West
HEGN HRG Zračna luka Hurghada Hurghada
HEGO HGO Zračna luka El-Gona Hurghada
HEGR EGH Zračna luka El Gora El Gora
HELX LXR Zračna luka Luxor Luxor
HEMA RMF Zračna luka Marsa Alam Marsa Alam
HEMM MUH Zračna luka Mersa Matruh Mersa Matruh
HENV UVL Zračna luka New Valley New Valley
HEOW GSQ Zračna luka Sharq Al-Owainat Sharq Al-Owainat, Egipat
HEPS PSD Zračna luka Port Said Port Said
HESC SKV Zračna luka St. Catherine St. Catherine
HESH SSH Zračna luka Sharm El Sheikh Sharm El Sheikh
HESN ASW Zračna luka Aswan Aswan
HETB TCP Zračna luka Taba Taba

HH - Eritreja[uredi VE | uredi]

ICAO   IATA   Ime zračne luke   Blizina mjesta kojem služi  
HHAS ASM Zračna luka Asmara Asmara
HHMS MSW Zračna luka Massawa Massawa
HHSB ASA Zračna luka Assab Assab
HHTS TES Zračna luka Teseney Teseney

HK - Kenija[uredi VE | uredi]

ICAO   IATA   Ime zračne luke   Blizina mjesta kojem služi  
HKAM ASV Zračna luka Amboseli Amboseli
HKEL EDL Zračna luka Eldoret Eldoret
HKES EYS Zračna luka Eliye Springs Eliye Springs
HKFG KLK Zračna luka Kalokol Kalokol
HKGA GAS Zračna luka Garissa Garissa
HKHO HOA Zračna luka Hola Hola
HKJK NBO Zračna luka Jomo Kenyatta (bivša Zračna luka Nairobi) Nairobi
HKKI KIS Zračna luka Kisumu Kisumu
HKKL ILU Zračna luka Kilaguni Kilaguni
HKKR KEY Zračna luka Kericho Kericho
HKKT KTL Zračna luka Kitale Kitale
HKLO LOK Zračna luka Lodwar Lodwar
HKLU LAU Zračna luka Manda Lamu
HKLY LOY Zračna luka Loyengalani Loiyangalani
HKMA NDE Zračna luka Mandera Mandera
HKMB RBT Zračna luka Marsabit Marsabit
HKML MYD Zračna luka Malindi Malindi
HKMO MBA Zračna luka Moi Mombasa
HKMY OYL Zračna luka Moyale Lower Moyale
HKNI NYE Zračna luka Nyeri Nyeri
HKNK NUU Zračna luka Nakuru Nakuru
HKNW WIL Zračna luka Wilson Nairobi
HKNY NYK Zračna luka Nanyuki Nanyuki
HKRE Zračna luka Istočnileigh Nairobi
HKSB UAS Zračna luka Samburu Samburu
HKWJ WJR Zračna luka Wajir Wajir

HL - Libija[uredi VE | uredi]

ICAO   IATA   Ime zračne luke   Blizina mjesta kojem služi  
HLGT GHT Zračna luka Ghat Ghat
HLKF AKF Zračna luka Kufra Kufra
HLLB BEN Zračna luka Benina Benghazi
HLLM MJI Zračna luka Mitiga Tripoli
HLLQ LAQ Zračna luka La Abraq Al Bayda'
HLLS SEB Zračna luka Sebha Sebha
HLLT TIP Zračna luka Tripoli Tripoli
HLMB LMQ Zračna luka Marsa Brega Marsa Brega
HLTD LTD Zračna luka Ghadames Ghadames

HR - Ruanda[uredi VE | uredi]

ICAO   IATA   Ime zračne luke   Blizina mjesta kojem služi  
HRYG GYI Zračna luka Gisenyi Gisenyi
HRYI BTQ Zračna luka Butare Butare
HRYR KGL Zračna luka Kigali (bivša Zračna luka Gregoire Kayibanda) Kigali
HRYU RHG Zračna luka Ruhengeri Ruhengeri
HRZA KME Zračna luka Kamembe Cyangugu

HS - Sudan[uredi VE | uredi]

ICAO   IATA   Ime zračne luke   Blizina mjesta kojem služi  
HSAT ATB Zračna luka Atbara Atbara
HSDB EDB Zračna luka Eldebba Eldebba
HSDN DOG Zračna luka Dongola Dongola
HSFS ELF Zračna luka El Fasher El Fasher
HSGG DNX Zračna luka Galegu Dinder
HSGN EGN Zračna luka Geneina Geneina
HSKA KSL Zračna luka Kassala Kassala
HSKG GBU Zračna luka Khashm El Girba Khashm El Girba
HSKI KST Zračna luka Rabak Kosti (grad)
HSMD Zračna luka Maridi Maridi
HSMR MWE Zračna luka Merowe Merowe
HSNH NUD Zračna luka En Nahud En Nahud
HSNN UYL Zračna luka Nyala Nyala
HSOB EBD Zračna luka El Obeid El Obeid
HSPN PZU Zračna luka Port Sudan New Port Sudan
HSSJ JUB Zračna luka Juba Juba
HSSM MAK Zračna luka Malakal Malakal
HSSP PZU Zračna luka Port Sudan New Port Sudan
HSSS KRT Zračna luka Khartoum Khartoum
HSSW WHF Zračna luka Wadi Halfa Wadi Halfa
HSWW WUU Zračna luka Wau Wau

HT - Tanzanija[uredi VE | uredi]

ICAO   IATA   Ime zračne luke   Blizina mjesta kojem služi  
HTAR ARK Zračna luka Arusha Arusha
HTBU BKZ Zračna luka Bukoba Bukoba
HTDA DAR Zračna luka Dar es Salaam Dar es Salaam
HTDO DOD Zračna luka Dodoma Dodoma
HTIR IRI Zračna luka Iringa Iringa
HTKA TKQ Zračna luka Kigoma Kigoma
HTKI KIY Zračna luka Kilwa Masoko Kilwa Masoko
HTKJ JRO Zračna luka Kilimanjaro Mount Kilimanjaro
HTLI LDI Zračna luka Lindi Kikwetu Lindi
HTLM LKY Zračna luka Lake Manyara Lake Manyara
HTMA MFA Zračna luka Mafia Mafia
HTMB MBI Zračna luka Mbeya Mbeya
HTMD MWN Zračna luka Mwadui Mwadui
HTMI XMI Zračna luka Masasi Masasi
HTMS QSI Zračna luka Moshi Moshi
HTMT MYW Zračna luka Mtwara Mtwara
HTMU MUZ Zračna luka Musoma Musoma
HTMW MWZ Zračna luka Mwanza Mwanza
HTNA NCH Zračna luka Nachingwea Nachingwea
HTNJ JOM Zračna luka Njombe Njombe
HTPE PMA Zračna luka Pemba Pemba
HTSN SEU Zračna luka Seronera Seronera
HTSO SGX Zračna luka Songea Songea
HTSU SUT Zračna luka Sumbawanga Sumbawanga
HTSY SHY Zračna luka Shinyanga Shinyanga
HTTB TBO Zračna luka Tabora Tabora
HTTG TGT Zračna luka Tanga Tanga
HTZA ZNZ Zračna luka Zanzibar Zanzibar

HU - Uganda[uredi VE | uredi]

ICAO   IATA   Ime zračne luke   Blizina mjesta kojem služi  
HUAJ Zračna luka Adjumani Adjumani
HUAR RUA Zračna luka Arua Arua
HUBU Zračna luka Bundibugyo Bundibugyo
HUEN EBB Zračna luka Entebbe Entebbe (pored Kampala)
HUGU ULU Zračna luka Gulu Gulu
HUJI JIN Zračna luka Jinja Jinja
HUKC KLA Zračna luka Kampala Kampala
HUKB Zračna luka Kabale Kabale
HUKF KBG Zračna luka Kabalega Falls Kabalega Falls
HUKS KSE Zračna luka Kasese Kasese
HUKO Zračna luka Kotido Kotido
HUMA MBQ Zračna luka Mbarara Mbarara
HUMI KCU Zračna luka Masindi Masindi
HUPA PAF Zračna luka Pakuba Pakuba
HUSO SRT Zračna luka Soroti Soroti
HUTO TRY Zračna luka Tororo Tororo

Izvori[uredi VE | uredi]