Dodatak:Popis zračnih luka po ICAO kodu: P

Izvor: Wikipedija
Skoči na: orijentacija, traži

Popis zračnih luka po ICAO kodovima: A - B - C - D - E - F - G - H - (I se ne koristi) - (J se ne koristi) - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - (X se ne koristi) - Y - Z


Način unosa:

  • ICAO (IATA) – Ime zračne luke (alternativno ime) – Blizina mjesta kojem služi.

PA PF PO PP - Aljaska[uredi VE | uredi]

PA[uredi VE | uredi]

ICAO   IATA   Ime zračne luke   Blizina mjesta kojem služi  
PAAK (AKB) Zračna luka Atka (FAA: AKA) Atka
PAAL (PML) Vojna zrakoplovna baza Port Moller (FAA: 1AK3) Cold Bay
PAAM Vojna zrakoplovna baza Driftwood Bay (FAA: AK23) Dutch Harbor
PAAN Zračna luka Gold King Creek (FAA: AK7) Fairbanks
PAAP (PTD) Hidro-baza Port Alexander (FAA: AHP) Port Alexander
PAAQ (PAQ) Zračna luka Palmer Palmer
PAAT (ATU) Baza obalne straže Casco Cove Attu Island
PABA (BTI) Zračna luka Barter Island Barter Island
PABE (BET) Zračna luka Bethel Bethel
PABG (BVU) Zračna luka Beluga (FAA: BLG) Beluga (grad)
PABI (BIG) Vojno zrakoplovno pristanište Allen (bivše Vojno zrakoplovno pristanište Big Delta) Fort Greely / Delta Junction
PABL (BKC) Zračna luka Buckland (FAA: BVK) Buckland
PABM (BMX) Vojna zrakoplovna baza Big Mountain (FAA: 37AK) Big Mountain
PABN Zračna luka Devils Mountain Lodge (FAA: IBN) Nabesna
PABR (BRW) Memorialna zračna luka Wiley Post-Will Rogers Barrow
PABT (BTT) Zračna luka Bettles Bettles
PABU (BTI) Vojna zrakoplovna baza Bullen Point (FAA: 8AK7) Kaktovik
PABV Zračna luka Birchwood (FAA: BCV) Birchwood
PACA (CSP) Heliodrom obalne straže Cape Spencer Cape Spencer
PACD (CDB) Zračna luka Cold Bay Cold Bay
PACE (CEM) Zračna luka Central Central
PACH (CHU) Zračna luka Chuathbaluk (FAA: 9A3) Chuathbaluk
PACI (CIK) Zračna luka Chalkyitsik Chalkyitsik
PACK (CYF) Zračna luka Chefornak (FAA: CFK) Chefornak
PACL Zračna luka Clear / Vojna zrakoplovna stanica Clear (FAA: Z84) Clear
PACM (SCM) Zračna luka Scammon Bay Scammon Bay
PACR (IRC) Zračna luka Circle (FAA: CRC) Circle
PACS Zračna luka Cape Sarichef (FAA: 26AK) Cape Sarichef
PACV (CDV) Zračna luka Merle K. (Mudhole) Smith Cordova
PACX (CXF) Zračna luka Coldfoot Coldfoot
PACY (CYT) Zračna luka Yakataga Cape Yakataga
PACZ (CZF) Zračna luka Cape Romanzof Cape Romanzof
PADE (DRG) Zračna luka Deering (FAA: DEE) Deering
PADG (RDB) Zračna luka Red Dog (FAA: DGG) Red Dog Mine
PADK (ADK) Zračna luka Adak (Letjelište Mitchell) Adak Island, Aljaska
PADL (DLG) Zračna luka Dillingham Dillingham
PADM (MLL) Zračna luka Marshall Don Hunter Sr. (FAA: MDM) Marshall
PADQ (ADQ) Zračna luka Kodiak Kodiak
PADT Zračna luka Duffy's Tavern (FAA: DDT) Slana
PADU (DUT) Zračna luka UnAljaska (Tom Madsen ) UnAljaska
PADY (KKH) Zračna luka Kongiganak (FAA: DUY) Kongiganak
PAED (EDF) Vojna zrakoplovna baza Elmendorf Anchorage
PAEE (EEK) Zračna luka Eek Eek
PAEG (EAA) Zračna luka Eagle Eagle
PAEH (EHM) Zračna luka Cape Newenham Cape Newenham
PAEI (EIL) Vojna zrakoplovna baza Eielson Fairbanks
PAEL (ELV) Hidro-baza Elfin Cove Elfin Cove
PAEM (EMK) Zračna luka Emmonak (FAA: ENM) Emmonak
PAEN (ENA) Zračna luka Kenai Kenai
PAEW (WWT) Zračna luka Newtok (FAA: EWU) Newtok
PAFA (FAI) Zračna luka Fairbanks Fairbanks
PAFB (FBK) Vojno zrakoplovno pristanište Ladd (Fort Wainwright AAF) Fairbanks / Fort Wainwright
PAFE (KAE) Zračna luka Kake (FAA: AFE) Kake
PAFK Hidro-baza Farewell Lake (FAA: FKK) Farewell Lake
PAFL Zračna luka Tin Creek (FAA: TNW) Farewell Lake
PAFM (ABL) Zračna luka Ambler (FAA: AFM) Ambler
PAFR (FRN) Vojni heliodrom Bryant (ima i pistu) Fort Richardson
PAFS (NIB) Zračna luka Nikolai (FAA: FSP) Nikolai
PAFV (FMC) Zračna luka Five Mile (FAA: FVM) Five Mile
PAFW (FWL) Zračna luka Farewell Farewell
PAGA (GAL) Zračna luka Edward G. Pitka Sr. Galena
PAGB (GBH) Zračna luka Galbraith Lake Galbraith Lake
PAGG Zračna luka Kwigillingok (FAA: GGV) Kwigillingok
PAGH (SHG) Zračna luka Shungnak Shungnak
PAGK (GKN) Zračna luka Gulkana Gulkana
PAGL (GLV) Zračna luka Golovin (FAA: N93) Golovin
PAGM (GAM) Zračna luka Gambell Gambell
PAGN (AGN) Hidro-baza Angoon Angoon
PAGQ (BGQ) Zračna luka Big Lake Big Lake
PAGS (GST) Zračna luka Gustavus Gustavus
PAGT (NME) Zračna luka Nightmute (FAA: IGT) Nightmute
PAGY (SGY) Zračna luka Skagway Skagway
PAHC (HCR) Zračna luka Holy Cross (FAA: HCA) Holy Cross
PAHL (HSL) Zračna luka Huslia (FAA: HLA) Huslia
PAHN (HNS) Zračna luka Haines Haines
PAHO (HOM) Zračna luka Homer Homer (grad)
PAHP (HPB) Zračna luka Hooper Bay Hooper Bay
PAHU (HUS) Zračna luka Hughes (Aljaska) Hughes
PAHV (HKB) Zračna luka Healy River (FAA: HRR) Healy
PAHX (SHX) Zračna luka Shageluk Shageluk
PAHY (HYG) Hidro-baza Hydaburg Hydaburg
PAIG (IGG) Zračna luka Igiugig Igiugig
PAII (EGX) Zračna luka Egegik (FAA: EII) Egegik
PAIK (IAN) Memorialna zračna luka Bob Baker Kiana
PAIL (ILI) Zračna luka Iliamna Iliamna
PAIM (UTO) Zračna luka Indijan Mountain Indijan Mountain
PAIN (MCL) Zračna luka McKinley National Park (FAA: INR) McKinley Park
PAIW (WAA) Zračna luka Wales (Aljaska) (FAA: IWK) Wales
PAJC (KCQ) Zračna luka Chignik (FAA: AJC) Chignik
PAJN (JNU) Zračna luka Juneau Juneau
PAJO Zračna luka Johnstone Point (FAA: 2AK5) Hinchinbrook
PAJV Zračna luka Jonesville Mine (FAA: JVM) Sutton
PAJZ (KGK) Zračna luka Koliganek (FAA: JZZ) Koliganek
PAKD (KDK) Zračna luka Kodiak Kodiak
PAKF (KFP) Zračna luka False Pass Aleutians Istočni Borough
PAKH (AKK) Zračna luka Akhiok Akhiok
PAKI (KPN) Zračna luka Kipnuk (FAA: IIK) Kipnuk
PAKK (KKA) Zračna luka Koyuk Alfred Adams Koyuk
PAKL (LKK) Zračna luka Kulik Lake Kulik Lake
PAKN (AKN) Zračna luka King Salmon King Salmon
PAKO (IKO) Zrakoplovna baza Nikolski Nikolski
PAKP (AKP) Zračna luka Anaktuvuk Pass Anaktuvuk Pass
PAKT (KTN) Zračna luka Ketchikan Ketchikan
PAKU (UUK) Zračna luka Ugnu-Kuparuk (FAA: UBW) Kuparuk
PAKV (KAL) Zračna luka Kaltag Kaltag
PAKW (KLW) Zračna luka Klawock (FAA: AKW) Klawock
PAKY (KYK) Zračna luka Karluk Karluk
PALB (KLN) Zračna luka Larsen Bay (FAA: 2A3) Larsen Bay
PALG (KLG) Zračna luka Kalskag Kalskag
PALH Hidro-baza Lake Hood (FAA: LHD) Anchorage
PALJ (PTA) Zračna luka Port Alsworth (FAA: TPO) Port Alsworth
PALN (LNI) Zrakoplovna baza Lonely (FAA: AK71) Lonely
PALP Pista Alpine (FAA: AK15) Deadhorse
PALR (WCR) Zračna luka Chandalar Lake Chandalar Lake
PALU (LUR) Zračna luka Cape Lisburne Cape Lisburne
PAMB (KMO) Zračna luka Manokotak (FAA: MBA) Manokotak
PAMC (MCG) Zračna luka McGrath McGrath
PAMD (MDO) Zračna luka Middleton Island Middleton Island
PAMH (MHM) Zračna luka Minchumina Lake Minchumina
PAMK (SMK) Zračna luka St. Michael St. Michael
PAML (MLY) Zračna luka Manley Hot Springs Manley Hot Springs
PAMM (MTM) Hidro-baza Metlakatla Metlakatla
PAMO (MOU) Zračna luka Mountain Village Mountain Village
PAMR (MRI) Letjelište Merrill Anchorage
PAMX (MXY) Zračna luka McCarthy (FAA: 15Z) McCarthy
PAMY (MYU) Zračna luka Mekoryuk Mekoryuk
PANA (WNA) Zračna luka Napakiak Napakiak
PANC (ANC) Zračna luka Ted Stevens Anchorage Anchorage
PANI (ANI) Zračna luka Aniak Aniak
PANN (ENN) Zračna luka Nenana Nenana
PANO (NNL) Zračna luka Nondalton (FAA: 5NN) Nondalton
PANR (FNR) Hidro-baza Funter Bay Funter Bay
PANT (ANN) Zračna luka Annette Island Annette Island
PANU (NUL) Zračna luka Nulato Nulato
PANV (ANV) Zračna luka Anvik Anvik
PANW (KNW) Zračna luka New Stuyahok New Stuyahok
PAOB (OBU) Zračna luka Kobuk Kobuk
PAOC (PCA) Zračna luka Portage Creek (FAA: A14) Portage Creek
PAOH (HNH) Zračna luka Hoonah Hoonah
PAOM (OME) Zračna luka Nome Nome
PAOO (OOK) Zračna luka Toksook Bay Toksook Bay
PAOR (ORT) Zračna luka Northway Northway
PAOT (OTZ) Memorialna zračna luka Ralph Wien Kotzebue
PAOU (NLG) Zračna luka Nelson Lagoon (FAA: OUL) Nelson Lagoon
PAPB (STG) Zračna luka St. George (Aljaska) (FAA: PBV) St. George
PAPC (KPC) Baza obalne straže Port Clarence Port Clarence
PAPE (KPV) Zračna luka Perryville (FAA: PEV) Perryville
PAPG (PSG) Zračna luka Petersburg James A. Johnson Petersburg
PAPH (PTH) Zračna luka Port Heiden Port Heiden
PAPK (PKA) Zračna luka Napaskiak Napaskiak
PAPM (PTU) Zračna luka Platinum Platinum
PAPN (PIP) Zračna luka Pilot Point (FAA: PNP) Pilot Point
PAPO (PHO) Zračna luka Point Hope Point Hope
PAPR (PPC) Zračna luka Prospect Creek Prospect Creek
PAQC Hidro-baza Klawock (FAA: AQC) Klawock
PAQH (KWN) Zračna luka Quinhagak (FAA: AQH) Quinhagak
PAQT (NUI) Zračna luka Nuiqsut (FAA: AQT) Nuiqsut
PARC (ARC) Zračna luka Arctic Village Arctic Village
PARS (RSH) Zračna luka Rusijan Mission Rusijan Mission
PARY (RBY) Zračna luka Ruby Ruby
PASA (SVA) Zračna luka Savoonga Savoonga
PASC (SCC) Zračna luka Deadhorse Deadhorse
PASD (SDP) Zračna luka Sand Point Sand Point
PASH (SHH) Zračna luka Shishmaref Shishmaref
PASI (SIT) Zračna luka Sitka Rocky Gutierrez Sitka
PASK (WLK) Zračna luka Selawik Selawik
PASL (SLQ) Zračna luka Sleetmute Sleetmute
PASM (KSM) Zračna luka St. Mary's (Aljaska) St. Mary's
PASN (SNP) Zračna luka St. Paul Island Saint Paul Island (Aljaska)
PASO (SOV) Zračna luka Seldovia Seldovia
PASP (SMU) Zračna luka Sheep Mountain Sheep Mountain
PAST (UMM) Zračna luka Summit (Aljaska) Summit
PASV (SVW) Zračna luka Sparrevohn Sparrevohn
PASW (SKW) Zračna luka Skwentna Skwentna
PASX (SXQ) Zračna luka Soldotna Soldotna
PASY (SYA) Zrakoplovna baza Eareckson Shemya Island
PATA (TAL) Memorialna zračna luka Ralph M. Calhoun Tanana
PATC (TNC) Zračna luka Tin City Tin City
PATE (TLA) Zračna luka Teller (FAA: TER) Teller
PATG (TOG) Zračna luka Togiak Togiak
PATJ (TKJ) Zračna luka Tok Tok
PATK (TKA) Zračna luka Talkeetna Talkeetna
PATL (TLJ) Zračna luka Tatalina Tatalina
PATQ (ATK) Memorialna zračna luka Atqasuk Edward Burnell Sr. Atqasuk
PATW Zračna luka Cantwell (FAA: TTW) Cantwell
PAUK (AUK) Zračna luka Alakanuk Alakanuk
PAUM (UMT) Zračna luka Umiat Umiat
PAUN (UNK) Zračna luka Unalakleet Unalakleet
PAUO (WOW) Zračna luka Willow (FAA: UUO) Willow
PAVA (VAK) Zračna luka Chevak Chevak
PAVC (KVC) Zračna luka King Cove King Cove
PAVD (VDZ) Zračna luka Valdez (Pioneer Field) Valdez
PAVE (VEE) Zračna luka Venetie Venetie
PAVL (KVL) Zračna luka Kivalina Kivalina
PAWB (WBQ) Zračna luka Beaver Beaver
PAWD (SWD) Zračna luka Seward Seward
PAWG (WRG) Zračna luka Wrangell Wrangell
PAWI (AIN) Zračna luka Wainwright (Aljaska) (FAA: AWI) Wainwright
PAWM (WMO) Zračna luka White Mountain White Mountain
PAWN (WTK) Zračna luka Noatak Noatak
PAWR Zračna luka Whittier (FAA: IEM) Whittier
PAWS (WWA) Zračna luka Wasilla (FAA: IYS) Wasilla
PAWT Zrakoplovna baza Wainwright (FAA: AK03) Wainwright
PAXK Zračna luka Paxson (FAA: PXK) Paxson
PAYA (YAK) Zračna luka Yakutat Yakutat

PF[uredi VE | uredi]

ICAO   IATA   Ime zračne luke   Blizina mjesta kojem služi  
PFAK (AKI) Zračna luka Akiak Akiak
PFAL (AET) Zračna luka Allakaket (FAA: 6A8) Allakaket
PFCB (NCN) Zračna luka Chenega Bay (FAA: C05) Chenega
PFCL (CLP) Zračna luka Clarks Point Clarks Point
PFEL (ELI) Zračna luka Elim Elim
PFKA (KUK) Zračna luka Kasigluk (FAA: Z09) Kasigluk
PFKK (KNK) Zračna luka Kokhanok (FAA: 9K2) Kokhanok
PFKO (KOT) Zračna luka Kotlik (FAA: 2A9) Kotlik
PFKT (KTS) Zračna luka Brevig Mission Brevig Mission
PFKU (KYU) Zračna luka Koyukuk Koyukuk
PFKW (KWT) Zračna luka Kwethluk Kwethluk
PFNO (ORV) Memorialna zračna luka Robert (Bob) Curtis (FAA: D76) Noorvik
PFSH (SKK) Zračna luka Shaktoolik (FAA: 2C7) Shaktoolik
PFTO Zračna luka Tok Junction (FAA: 6K8) Tok
PFWS (WSN) Zračna luka Južni Naknek Nr 2 Južni Naknek
PFYU (FYU) Zračna luka Fort Yukon Fort Yukon

PO[uredi VE | uredi]

ICAO   IATA   Ime zračne luke   Blizina mjesta kojem služi  
POLI (OLI) Zračna luka Oliktok Oliktok Point, Aljaska

PP[uredi VE | uredi]

ICAO   IATA   Ime zračne luke   Blizina mjesta kojem služi  
PPIZ (PIZ) Zračna luka Point Lay Point Lay

PC - Kiribati (Zrakoplovno pristanište Canton, Otoci Phoenix)[uredi VE | uredi]

ICAO   IATA   Ime zračne luke   Blizina mjesta kojem služi  
PCIS (CIS) Zrakoplovno pristanište Canton (napušteno) Canton Island

PG - Guam, Sjevernomarijanski otoci[uredi VE | uredi]

Guam[uredi VE | uredi]

ICAO   IATA   Ime zračne luke   Blizina mjesta kojem služi  
PGUA (UAM) Vojna zrakoplovna baza Andersen Agana
PGUM (GUM) Zračna luka Antonio B. Won Pat (Guam ) Agana

Sjevernomarijanski otoci[uredi VE | uredi]

ICAO   IATA   Ime zračne luke   Blizina mjesta kojem služi  
PGRO (ROP) Zračna luka Rota (FAA: GRO) Rota Island
PGSN (SPN) Zračna luka Saipan (Francisco C. Ada) (FAA: GSN) Saipan Island
PGWT (TIQ) Zračna luka Tinian (West Tinian) (FAA: TNI) Tinian Island

PH - Havaji[uredi VE | uredi]

ICAO   IATA   Ime zračne luke   Blizina mjesta kojem služi  
PHDH (HDH) Zrakoplovno pristanište Dillingham Waialua
PHHF French Frigate Shoals Tern Island, French Frigate Shoals
PHHI (HHI) Vojno zrakoplovno pristanište Wheeler Wahiawa
PHHN (HNM) Zračna luka Hana Hana
PHIK (HIK) Zračna luka Hickam AFB Honolulu
PHJH (JHM) Zračna luka Kapalua (Kapalua West Mau'i ) Lahaina
PHJR Zračna luka Kalaeloa (John Rodgers Field) Kapolei
PHKO (KOA) Zračna luka Kona Kailua-Kona
PHLI (LIH) Zračna luka Lihu'e Lihue
PHLU (LUP) Zračna luka Kalaupapa Kalaupapa
PHMK (MKK) Zračna luka Molokai Kaunakakai
PHMU (MUE) Zračna luka Waimea-Kohala Kamuela
PHNL (HNL) Zračna luka Honolulu Honolulu
PHNY (LNY) Zračna luka Lanai Lanai City
PHOG (OGG) Zračna luka Kahului Kahului
PHTO (ITO) Zračna luka Hilo Hilo
PHUP (UPP) Zračna luka Upolu Hawi

PJ - Atol Johnston[uredi VE | uredi]

ICAO   IATA   Ime zračne luke   Blizina mjesta kojem služi  
PJON (JON) Zračna luka Johnston Atoll (zatvorena 2005.)

PK - Maršalovi Otoci[uredi VE | uredi]

ICAO   IATA   Ime zračne luke   Blizina mjesta kojem služi  
PKMA (ENT) Pomoćno zrakoplovno pristanište Enewetak Enewetak
PKMJ (MAJ) Zračna luka Maršalovi Otoci (Amata Kabua Int'l) Majuro
PKRO Vojno zrakoplovno pristanište Dyess (Freeflight ) Roi-Namur
PKWA (KWA) Zračna luka Kwajalein Kwajalein

PL - (Kiribati (Ekvatorski otoci)[uredi VE | uredi]

ICAO   IATA   Ime zračne luke   Blizina mjesta kojem služi  
PLCH (CXI) Zračna luka Cassidy Kiritimati (Božićni otok)
PLPA Zračna luka Palmyra (Cooper) Palmyra Atoll

PM - Atol Midway[uredi VE | uredi]

ICAO   IATA   Ime zračne luke   Blizina mjesta kojem služi  
PMDY (MDY) Letjelište Henderson (Midway Atoll) (Pomorsko zrakoplovno prometno središte) Sand Island

PT - Caroline otoci[uredi VE | uredi]

Savezne Države Mikronezije[uredi VE | uredi]

ICAO   IATA   Ime zračne luke   Blizina mjesta kojem služi  
PTKK (TKK) Zračna luka Chuuk Weno, Chuuk
PTPN (PNI) Zračna luka Pohnpei Pohnpei
PTSA (KSA) Zračna luka Kosrae (FAA: TTK) Kosrae
PTYA (YAP) Zračna luka Yap (FAA: T11) Yap

Palau[uredi VE | uredi]

ICAO   IATA   Ime zračne luke   Blizina mjesta kojem služi  
PTRO (ROR) Zračna luka Palau (Babelthuap/Koror) Airai, Palau

PW - Otok Wake[uredi VE | uredi]

ICAO   IATA   Ime zračne luke   Blizina mjesta kojem služi  
PWAK (AWK) Zrakoplovno pristanište Wake Island

Izvori[uredi VE | uredi]