Dodatak:Popis zračnih luka po ICAO kodu: O

Izvor: Wikipedija
Skoči na: orijentacija, traži

Popis zračnih luka po ICAO kodovima: A - B - C - D - E - F - G - H - (I se ne koristi) - (J se ne koristi) - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - (X se ne koristi) - Y - Z


Način unosa:

  • ICAO (IATA) – Ime zračne luke (alternativno ime) – Blizina mjesta kojem služi.

OA - Afganistan[uredi VE | uredi]

ICAO   IATA   Ime zračne luke   Blizina mjesta kojem služi  
OABN BIN Zračna luka Bamyan Bamyan
OABT BST Zračna luka Bost Bost
OACC CCN Zračna luka Chaghcharan Chaghcharan
OADZ DAZ Zračna luka Darwaz Darwaz
OAFR FAH Zračna luka Farah Farah
OAFZ FBD Zračna luka Faizabad Faizabad
OAHN KWH Zračna luka Khwahan Khwahan
OAHR HEA Zračna luka Herat Herat
OAIX Zrakoplovno pristanište Bagram Bagram pored Charikara
OAJL JAA Zračna luka Jalalabad Jalalabad
OAKB KBL Zračna luka Kabul Kabul
OAKN KDH Zračna luka Kandahar Kandahar
OAKS KHT Zračna luka Khost Khost
OAMN MMZ Zračna luka Maymana Maymana
OAMS MZR Zračna luka Mazar Mazar-e Šarif
OAQN LQN Zračna luka Qala i Naw Qala i Naw
OASN SGA Zračna luka Sheghnan Sheghnan
OATN TII Zračna luka Tereen Tereen
OATQ TQN Zračna luka Taloqan Taloqan
OAUZ UND Zračna luka Kunduz Kunduz
OAZI Zrakoplovno pristanište Camp Bastion Helmand pored Lashkar Gaha
OAZJ ZAJ Zračna luka Zaranj Zaranj

OB - Bahrain[uredi VE | uredi]

ICAO   IATA   Ime zračne luke   Blizina mjesta kojem služi  
OBBI BAH Zračna luka Bahrein Manama
OBBS Zrakoplovna baza Šeik Isa

OE - Saudijska Arabija[uredi VE | uredi]

ICAO   IATA   Ime zračne luke   Blizina mjesta kojem služi  
OEAA Zračna luka Abu Ali Jubail
OEAB AHB Zračna luka Abha Abha
OEAH HOF Zračna luka al-Ahsa Al-Ahsa
OEBA ABT Zračna luka al-Baha al-Baha
OEBH BHH Zračna luka Bisha Bisha
OEBQ Zračna luka Abqaiq Abqaiq
OEDF DMM Zračna luka King Fahd Dammam
OEDR DHA Zrakoplovna baza King Abdulaziz Dhahran
OEDW Zračna luka Dawadmi Dawadmi
OEGN GIZ Zračna luka Gizan Gizan (poznata i kao Jizan ili Jazan)
OEGS ELQ Zračna luka Gassim Gassim (poznata i kao al Gassim ili al Qasim)
OEGT URY Zračna luka Gurayat Gurayat (poznata i kao Guriat)
OEHL HAS Zračna luka Ha'il Ha'il
OEHR Zračna luka Haradh Haradh
OEJB Zračna luka Jubail Jubail
OEJN JED Zračna luka King Abdulaziz Jeddah
OEKK HBT Zračna luka Hafr al-Batin (Vojno naselje King Khalid) – ograničeni civilni letovi Vojno naselje King Khalid
OEKM KMX Zrakoplovna baza King Khalid (Vojno naselje King Khalid) - RSAF Vojno naselje King Khalid
OEMA MED Zračna luka Prince Mohammad Bin Abdulaziz Medina
OENG EAM Zračna luka Najran Najran (poznata i kao Nejran)
OEPA AQI Zračna luka Qaisumah Qaisumah (poznata i kao Qaysumah)
OERF RAH Zračna luka Rafha Rafha
OERK RUH Zračna luka King Khalid Riyadh
OERM Zračna luka Ras Al-Mishab Ras Al-Mishab
OERR RAE Zračna luka Arar Arar (poznata i kao Ar'ar)
OERT Zračna luka Ras Tanura Ras Tanura
OERY XXN Zrakoplovna baza Riyadh Riyadh
OESB Zračna luka Shaybah Shaybah
OESH ESH Zračna luka Sharurah Sharurah (poznata i kao Sharorah)
OESK AJF Zračna luka al-Jouf Al Jawf Province
OETB TUU Zračna luka Tabuk Tabuk
OETF TIF Zračna luka Ta’if Ta’if
OETH Zračna luka Thumamah Ath Thumamah
OETN Zračna luka Tanajib Tanajib
OETR TUI Zračna luka Turaif Turaif
OEUD Zračna luka Udhayliyah Udhayliyah
OEWD EWD Zračna luka Wadi al-Dawasir Wadi al-Dawasir
OEWJ EJH Zračna luka Wedjh Wedjh (poznata i kao Wejh)
OEYN YNB Zračna luka Yanbu Yanbu (poznata i kao Yenbo)

OI - Iran[uredi VE | uredi]

ICAO   IATA   Ime zračne luke   Blizina mjesta kojem služi  
OI20 IAQ Zračna luka Baregan Bandar Dejlam i Bandar Ganave
OIAA ABD Zračna luka Abadan Abadan
OIAD DEF Zrakoplovna baza Dezful Dezful
OIAI QMJ Zračna luka Šahid Asijae Masdžed-Sulejman
OIAJ OMI Zrakoplovna baza Omidije Omidije
OIAM MRX Zračna luka Mahšaher Mahšaher
OIAW AWZ Zračna luka Ahvaz Ahvaz
OIBA AEU Zračna luka Abu Musa Abu Musa
OIBB BUZ Zračna luka Bušeher Bušeher
OIBI YEH Zračna luka Asaluje Asaluje
OIBJ KNR Zračna luka Džam Bandar Kangan
OIBK KIH Zračna luka Kiš Kiš
OIBL BDH Zračna luka Bandar Lenge Bandar Lenge
OIBP PGU Zračna luka Perzijski zaljev Asaluje
OIBQ KHK Zračna luka Hark Hark
OIBS SXI Zračna luka Siri Siri
OIBV LVP Zračna luka Lavan Lavan
OICC KSH Zračna luka Šahid Ašrafi Isfahani Kermanšah
OICI IIL Zračna luka Ilam Ilam
OICK KHD Zračna luka Horamabad Horamabad
OICS SDG Zračna luka Sanandadž Sanandadž
OIFM IFN Zračna luka Isfahan (Šahid Behešti) Isfahan
OIFS CQD Zračna luka Šahrekord Šahrekord
OIGG RAS Zračna luka Rašt Rašt
OIHH HDM Zračna luka Hamadan Hamadan
OIHR AJK Zračna luka Arak Arak
OIHS Zrakoplovna baza Hamadan (Šahrohi) Hamadan
OIID Zrakoplovna baza Došan-Tape Teheran
OIIE IKA Zračna luka Imam Homeini Teheran
OIII THR Zračna luka Mehrabad Tehran
OIIP QKC Zračna luka Pajam Karadž
OIKB BND Zračna luka Bandar Abas Bandar Abas
OIKJ JYR Zračna luka Džiroft Džiroft
OIKK KER Zračna luka Kerman Kerman
OIKM BXR Zračna luka Bam Bam
OIKQ GSM Zračna luka Dajrestan Kešm
OIKR RJN Zračna luka Rafsandžan Rafsandžan
OIKY SYJ Zračna luka Sirdžan Sirdžan
OIMB XBJ Zračna luka Birdžand Birdžand
OIMC CKT Zračna luka Sarahs Sarahs
OIMJ Zračna luka Šahrud Šahrud
OIMM MHD Zračna luka Mašhad (Šahid Hašemi Nedžad) Mašhad
OIMN BJB Zračna luka Bodžnurd Bodžnurd
OIMS AFZ Zračna luka Sabzevar Sabzevar
OIMT TCX Zračna luka Tabas Tabas
OINB BBL Zračna luka Babolsar Babolsar
OING GBT Zračna luka Gorgan Gorgan
OINN NSH Zračna luka Novšaher Novšaher
OINR RZR Zračna luka Ramsar Ramsar
OINZ SRY Zračna luka Dašt-e Naz Sari
OISF FAZ Zračna luka Fasa Fasa
OISL LRR Zračna luka Larestan Lar
OISR LFM Zračna luka Lamerd Lamerd
OISS SYZ Zračna luka Širaz (Šahid Dastgaib) Širaz
OISY YES Zračna luka Jasudž Jasudž
OITH KHA Zračna luka Piranšaher Piranšaher
OITK KHY Zračna luka Hoj Hoj
OITL ADU Zračna luka Ardabil Ardabil
OITM ACP Zračna luka Sahand Bonab
OITP PFQ Zračna luka Parsabad-Mogan Parsabad
OITR OMH Zračna luka Urmija Urmija
OITT TBZ Zračna luka Tabriz Tabriz
OITZ JWN Zračna luka Zandžan Zandžan
OIYY AZD Zračna luka Šahid Sadugi Jazd
OIZB ACZ Zračna luka Zabol Zabol
OIZC ZBR Zračna luka Konarak Čabahar
OIZH ZAH Zračna luka Zahedan Zahedan
OIZI IHR Zračna luka Iranšaher Iranšaher

OJ - Jordan[uredi VE | uredi]

ICAO   IATA   Ime zračne luke   Blizina mjesta kojem služi  
OJAI AMM Zračna luka Queen Alia Amman
OJAM ADJ Zračna luka Marka Amman
OJAQ AQJ Zračna luka Aqaba (King Hussein Aqaba

OK - Kuvajt[uredi VE | uredi]

ICAO   IATA   Ime zračne luke   Blizina mjesta kojem služi  
OKAJ Zrakoplovna baza Ahmed Al Jaber
OKAS Zrakoplovna baza Ali Al Salem
OKBK KWI Zračna luka Kuwait Al-Maqwa, pored Kuvajta

OL - Libanon[uredi VE | uredi]

ICAO   IATA   Ime zračne luke   Blizina mjesta kojem služi  
OLBA BEY Zrakoplovna baza Beirut/Rafic Hariri (Beirut Beirut
OLKA KYE Zrakoplovna baza Rene Mouawad Kleyate
OLRA Zrakoplovna baza Rayak Rayak

OM - Ujedinjeni Arapski Emirati[uredi VE | uredi]

ICAO   IATA   Ime zračne luke   Blizina mjesta kojem služi  
OMAA AUH Zračna luka Abu Dhabi Abu Dhabi
OMAD AZI Zračna luka Bateen Abu Dhabi
OMAL AAN Zračna luka Al Ain Al Ain
OMAM DHF Zrakoplovna baza Al Dhafra Muqatra
OMDB DXB Zračna luka Dubai Dubai
OMFJ FJR Zračna luka Fujairah Fujairah
OMRK RKT Zračna luka Ras Al Khaimah Ras al-Khaimah
OMSJ SHJ Zračna luka Sharjah Sharjah

OO - Oman[uredi VE | uredi]

ICAO   IATA   Ime zračne luke   Blizina mjesta kojem služi  
OOKB KHS Zrakoplovna baza Khasab Khasab
OOMA MSH Zrakoplovna baza Masirah Masirah
OOMS MCT Zračna luka Seeb Muscat
OONR OMM Zračna luka Marmul Marmul
OOSA SLL Zračna luka Salalah Salalah
OOTH TTH Zrakoplovna baza Thumrait Thumrait

OP - Pakistan[uredi VE | uredi]

ICAO   IATA   Ime zračne luke   Blizina mjesta kojem služi  
OP19 Zračna luka Chashma Chashma
OP1Y Zrakoplovna baza Chandhar Chandhar
OPAB AAW Zračna luka Abbottabad
OPBN BNP Zračna luka Bannu Bannu
OPBW BHV Zračna luka Bahawalpur Bahawalpur
OPCH CJL Zračna luka Chitral Chitral
OPCL CHB Zračna luka Chilas Chilas
OPDB DBA Zračna luka Dalbandin Dalbandin
OPDG DEA Zračna luka Dera Ghazi Khan Dera Ghazi Khan
OPDI DSK Zračna luka Dera Ismail Khan Dera Ismail Khan
OPFA LYP Zračna luka Faisalabad Faisalabad
OPGD GWD Zračna luka Gwadar Gwadar
OPGT GIL Zračna luka Gilgit Gilgit
OPJA JAG Zrakoplovna baza Jacobabad Jacobabad
OPJI JIW Zračna luka Jiwani Jiwani
OPKC KHI Zračna luka Jinnah Karachi
OPKD HDD Zračna luka Hyderabad Hyderabad
OPKH KDD Zračna luka Khuzdar Khuzdar
OPKT OHT Zrakoplovna baza Kohat Kohat
OPLA LHE Zračna luka Allama Iqbal Lahore
OPLH Zračna luka Walton Lahore
OPMA XJM Zračna luka Mangla Mangla
OPMF MFG Zračna luka Muzaffarabad Muzaffarabad
OPMI MWD Zrakoplovna baza Mianwali Mianwali
OPMJ MJD Zračna luka Moenjodaro Mohenjo-daro
OPMP MPD Zračna luka Sindhri Sindhri Tharparkar
OPMR Zrakoplovna baza Masroor Karachi
OPMS MNS Zrakoplovna baza Minhas, Kamara Kamra
OPMT MUX Zračna luka Multan Multan
OPNH WNS Zračna luka Nawabshah Nawabshah
OPOR ORW Zračna luka Ormara Ormara
OPPC PAJ Zračna luka ParaKinar ParaKinar
OPPG PJG Zračna luka Panjgur Panjgur
OPPI PSI Zračna luka Pasni Pasni City
OPPS PEW Zračna luka Peshawar Peshawar
OPQS Vojno zrakoplovna baza Dhamial Rawalpindi
OPQT UET Zračna luka Quetta Quetta
OPRK RYK Zračna luka Shaikh Zayed Rahim Yar Khan
OPRN ISB Zrakoplovna baza Islamabad/Chaklala Islamabad
OPRQ Zrakoplovna baza Rafiqui Shorkot
OPRT RAZ Zračna luka Rawalakot Rawalakot
OPSB SBQ Zračna luka Sibi Sibi
OPSD KDU Zračna luka Skardu Skardu
OPSK SKZ Zračna luka Sukkur Sukkur
OPSN SYW Zračna luka Sehwan Sharif Sehwan Sharif
OPSR SGI Zrakoplovna baza Mushaf Sargodha
OPSS SDT Zračna luka Saidu Sharif Saidu Sharif
OPST SKT Zračna luka Sialkot Sialkot
OPSU SUL Zračna luka Sui Sui
OPSW SWN Zračna luka Sahiwal Sahiwal
OPTA TLB Zračna luka Tarbela Dam Tarbela Dam
OPTU TUK Zračna luka Turbat Turbat
OPZB PZH Zračna luka Zhob Zhob

OR - Irak[uredi VE | uredi]

ICAO   IATA   Ime zračne luke   Blizina mjesta kojem služi  
ORAA Zrakoplovna baza Al Asad Al Anbar
ORAI Zračna luka Al Iskandariyah
ORAN Zračna luka An Numaniyah
ORAT Zrakoplovna baza Al Taqaddum Al Anbar
ORBD Zračna luka Balad Al Bakr
ORBI SDA Zračna luka Bagdad Bagdad (izmjenjena iz ORBS 2003.)
ORBM OSB Zračna luka Mosul Mosul
ORBR Zračna luka Bashur Bashur
ORER EBL Zračna luka Erbil Erbil (Hewlêr),
ORJA Zračna luka Jalibah JužniIstočni Jalibah
ORKK KIK Zračna luka Kirkuk Kirkuk
ORMM BSR Zračna luka Basrah Basrah
ORQT Zračna luka Qasr Tall Mihl
ORQW Zračna luka Qayyarah West Qayyarah
ORSH Vojno zrakoplovno pristanište Al Sahra Tikrit
ORSU Zračna luka Sulaimaniyah Sulaimaniyah (Silêmanî), Iraki Kurdistan
ORTF Tall Afar AAF Tall Afar
ORTI Vojno zrakoplovno pristanište Al Taji Al Taji
ORTK Zračna luka Tikrit Istočni Tikrit
ORTL Zrakoplovna baza Ali (bivša zrakoplovna baza Tallil Nasiriyah
ORTS Zračna luka Tikrit Južni Tikrit
ORUB Zračna luka Ubaydah Bin Al Jarrah Al Kut
ORUQ Zračna luka Umm Qasr Umm Qasr

OS - Sirija[uredi VE | uredi]

ICAO   IATA   Ime zračne luke   Blizina mjesta kojem služi  
OSAP ALP Zračna luka Aleppo Aleppo
OSDI DAM Zračna luka Damascus Damascus
OSDZ DEZ Zračna luka Deir ez-Zor Deir ez-Zor
OSKL KAC Zračna luka Kamishly Kamishly
OSLK LTK Zračna luka Bassel Al-Assad Latakia
OSPR PMS Zračna luka Palmyra Palmyra

OT - Katar[uredi VE | uredi]

ICAO   IATA   Ime zračne luke   Blizina mjesta kojem služi  
OTBD DOH Zračna luka Doha Doha
OTBH Zrakoplovna baza Al Udeid Doha

OY - Jemen[uredi VE | uredi]

ICAO   IATA   Ime zračne luke   Blizina mjesta kojem služi  
OYAA ADE Zračna luka Aden Aden
OYAB EAB Zračna luka Abbs Abbs
OYAT AXK Zračna luka Ataq Ataq
OYBN BHN Zračna luka Beihan Beihan
OYBQ BUK Zračna luka Al-Bough Al-Bough
OYGD AAY Zračna luka Al-Ghaidah Al-Ghaidah
OYHD HOD Zračna luka Hodeidah Hodeidah
OYMB MYN Zračna luka Marib Marib
OYMK UKR Zračna luka Mukeiras Mukeiras
OYQN IHN Zračna luka Qishn Qishn
OYRN RIY Zračna luka Riyan Mukalla
OYSH SYE Zračna luka Saadah Saadah
OYSN SAH Zračna luka Sana'a Sana'a
OYSQ SCT Zračna luka Moori Socotra
OYSY GXF Zračna luka Sayun Sayun
OYTZ TAI Zračna luka Ta'izz Taiz

Izvori[uredi VE | uredi]