Dodatak:Popis zračnih luka po ICAO kodu: G

Izvor: Wikipedija
Skoči na: orijentacija, traži

Popis zračnih luka po ICAO kodovima: A - B - C - D - E - F - G - H - (I se ne koristi) - (J se ne koristi) - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - (X se ne koristi) - Y - Z


Način unosa:

  • ICAO (IATA) – Ime zračne luke (alternativno ime) – Blizina mjesta kojem služi.

GA - Mali[uredi VE | uredi]

ICAO   IATA   Ime zračne luke   Blizina mjesta kojem služi  
GAAO Zračna luka Ansongo Ansongo
GABD Zračna luka Bandiagara Bandiagara
GABF Zračna luka Bafoulabe Bafoulabe
GABG Zračna luka Bougouni Bougouni
GABR Zračna luka Bourem Bourem
GABS BKO Zračna luka Senou Bamako
GADZ Zračna luka Douentza Douentza
GAGM GUD Zračna luka Goundam Goundam
GAGO GAQ Zračna luka Gao (Zračna luka Korogoussou) Gao
GAKA KNZ Zračna luka Kenieba Kenieba
GAKL Zračna luka Kidal Kidal
GAKN Zračna luka Kolokani Kolokani
GAKO KTX Zračna luka Koutiala Koutiala
GAKT Zračna luka Kita Kita
GAKY KYS Zračna luka Kayes Kayes
GAMA Zračna luka Markala Markala
GAMB MZI) Zračna luka Mopti (Zračna luka Barbe) Mopti
GAMK Zračna luka Menaka Ménaka, Ménaka Cercle
GANF Zračna luka Niafunke Niafunke
GANK NRM Zračna luka Keibane Nara
GANR NIX Zračna luka Nioro Nioro
GASK KSS Zračna luka Sikasso Sikasso
GATB TOM Zračna luka Tombouctou Tombouctou
GATS Zračna luka Tessalit Tessalit
GAYE EYL Zračna luka Yelimane Yélimané

GB - Gambija[uredi VE | uredi]

ICAO   IATA   Ime zračne luke   Blizina mjesta kojem služi  
GBYD BJL Zračna luka Banjul (Yundum Int'l) Banjul

GC - Kanari (Španjolska)[uredi VE | uredi]

ICAO   IATA   Ime zračne luke   Blizina mjesta kojem služi  
GCFV FUE Zračna luka El Matorral Fuerteventura
GCHI VDE Zračna luka El Hierro El Hierro
GCLA SPC Zračna luka La Palma La Palma
GCLP LPA Zračna luka Gran Canaria Gran Canaria
GCGM GMZ Zračna luka La Gomera La Gomera
GCRR ACE Zračna luka Arrecife (Zračna luka Lanzarote) Arrecife
GCTS TFS Zračna luka Tenerife Južni (Reina Sofía) Tenerife
GCXO TFN Zračna luka Tenerife North (Zračna luka Los Rodeos) Tenerife

GE - Ceuta i Melilla (Španjolska)[uredi VE | uredi]

ICAO   IATA   Ime zračne luke   Blizina mjesta kojem služi  
GECT JCU Heliodrom Ceuta Ceuta
GEML MLN Zračna luka Melilla Melilla

GF - Sijera Leone[uredi VE | uredi]

ICAO   IATA   Ime zračne luke   Blizina mjesta kojem služi  
GFBN BTE Zračna luka Sherbro Bonthe
GFBO KBS Zračna luka Bo Bo
GFGK GBK Zračna luka Gbangbatok Gbangbatok
GFHA HGS Zračna luka Hastings Freetown
GFKB KBA Zračna luka Kabala Kabala
GFKE KEN Zračna luka Kenema Kenema
GFLL FNA Zračna luka Lungi Freetown
GFYE WYE Zračna luka Yengema Yengema

GG - Gvineja Bisau[uredi VE | uredi]

ICAO   IATA   Ime zračne luke   Blizina mjesta kojem služi  
GGBU BQE Zračna luka Bubaque Bubaque
GGOV OXB Zračna luka Osvaldo Vieiro Bissau
GGCF Zračna luka Cufar Cufar

GL - Liberija[uredi VE | uredi]

ICAO   IATA   Ime zračne luke   Blizina mjesta kojem služi  
GLBU UCN Zračna luka Buchanan Buchanan
GLCP CPA Zračna luka Cape Palmas Harper
GLGE SNI Zračna luka Greenville/SinoeGreenville (Sinoe)
GLLB Zračna luka Lamco Buchanan
GLMR MLW Zračna luka Spriggs Payne Monrovia
GLNA NIA Zračna luka Nimba Nimba
GLRB ROB Zračna luka Roberts Monrovia
GLST SAZ Zračna luka Sasstown Sasstown
GLTN THC Zračna luka Tchien Tchien
GLVA VOI Zračna luka Voinjama Voinjama

GM - Maroko i Zapadna Sahara[uredi VE | uredi]

Maroko[uredi VE | uredi]

ICAO   IATA   Ime zračne luke   Blizina mjesta kojem služi  
GMAA Zračna luka Inezgane Agadir, Souss-Massa-Draâ
GMAD AGA Zračna luka Al Massira Agadir, Souss-Massa-Draâ
GMAT TTA Zračna luka Tan Tan (Zračna luka Plage Blanche) Tan Tan, Guelmim-Es Semara
GMAZ Zračna luka Zagora Zagora, Souss-Massa-Draâ
GMFA Zračna luka Ouezzane Ouezzane, Gharb-Chrarda-Béni Hssen
GMFF FEZ Zračna luka Saïss Fes, Fès-Boulemane
GMFI Zračna luka Ifrane Ifrane, Meknès-Tafilalet
GMFK ERH Zračna luka Moulay Ali Cherif Errachidia, Meknès-Tafilalet
GMFM MEK Zrakoplovna baza Bassatine (Vojna zrakoplovna baza Second Royal) Meknes, Meknès-Tafilalet
GMFO OUD Zračna luka Angads Oujda, Oriental
GMFU Zračna luka Sefrou Fes, Fès-Boulemane
GMFZ Zračna luka Taza Taza, Taza-Al Hoceima-Taounate
GMMB Zračna luka Ben Slimane Ben Slimane, Chaouia-Ouardigha
GMMC CAS Zračna luka Anfa Casablanca, Greater Casablanca
GMMD Zračna luka Beni Mellal Beni Mellal, Tadla-Azilal
GMME RBA Zračna luka Rabat-Salé (Vojna zrakoplovna baza First Royal) Rabat / Salé, Rabat-Salé-Zemmour-Zaer
GMMF SII Zračna luka Sidi Ifni Sidi Ifni, Souss-Massa-Draâ
GMMI ESU Zračna luka Mogador Essaouira (Mogador), Marrakech-Tensift-El Haouz
GMMJ Zračna luka El Jadida El Jadida, Doukkala-Abda
GMMN CMN Zračna luka Mohammed V Casablanca, Greater Casablanca
GMMO Zračna luka Taroudant Taroudant, Souss-Massa-Draâ
GMMS SFI Zračna luka Safi Safi, Doukkala-Abda
GMMT Zračna luka Tet Mellil Casablanca, Greater Casablanca
GMMW NDR Zračna luka Nador (Zračna luka Al Aroui) Nador, Oriental
GMMX RAK Zračna luka Marrakech-Menara Marrakech, Marrakech-Tensift-El Haouz
GMMY NNA Zrakoplovna baza Kenitra (Vojna zrakoplovna baza Third Royal) Kenitra, Gharb-Chrarda-Béni Hssen
GMMZ OZZ Zračna luka Ouarzazate Ouarzazate, Souss-Massa-Draâ
GMSL Zrakoplovna baza Sidi Slimane (Vojna zrakoplovna baza Fifth Royal) Sidi Slimane, Gharb-Chrarda-Béni Hssen
GMTA AHU Zračna luka Cherif Al Idrissi Al Hoceima, Taza-Al Hoceima-Taounate
GMTN TTU Zračna luka Sania Ramel Tétouan, Tangier-Tétouan
GMTT TNG Zračna luka Ibn Battouta Tangier (Tanger), Tangier-Tétouan

Zapadna Sahara[uredi VE | uredi]

ICAO   IATA   Ime zračne luke   Blizina mjesta kojem služi  
GMMA SMW Zračna luka Smara Smara
GMMH VIL Zračna luka Dakhla Dakhla (Villa Cisneros)
GMML EUN Zračna luka Hassan I Laâyoune (El Aaiún)

GO - Senegal[uredi VE | uredi]

ICAO   IATA   Ime zračne luke   Blizina mjesta kojem služi  
GOGG ZIG Zračna luka Ziguinchor Ziguinchor
GOGK KDA Zračna luka Kolda North Kolda
GOGS CSK Zračna luka Cap Skiring Cap Skiring
GOOK KLC Zračna luka Kaolack Kaolack
GOOY DKR Zračna luka Léopold Sédar Senghor Dakar
GOSM MAX Zračna luka Ouro Sogui Matam
GOSP POD Zračna luka Podor Podor
GOSR RDT Zračna luka Richard Toll Richard Toll
GOSS XLS Zračna luka Saint-Louis Saint-Louis
GOTB BXE Zračna luka Bakel Bakel
GOTK KGG Zračna luka Kédougou Kédougou
GOTS SMY Zračna luka Simenti Simenti
GOTT TUD Zračna luka Tambacounda Tambacounda

GQ - Mauritanija[uredi VE | uredi]

ICAO   IATA   Ime zračne luke   Blizina mjesta kojem služi  
GQNA AEO Zračna luka Aioun el Atrouss Aioun el Atrouss
GQNB OTL Zračna luka Boutilimit Boutilimit
GQNC THI Zračna luka Tichitt Tichitt
GQND TIY Zračna luka Tidjikja Tidjikja
GQNE BGH Zračna luka Abbaye Boghe
GQNF KFA Zračna luka Kiffa Kiffa
GQNH TMD Zračna luka Timbedra Timbedra
GQNI EMN Zračna luka Nema Néma
GQNJ AJJ Zračna luka Akjoujt Akjoujt
GQNK KED Zračna luka Kaedi Kaédi
GQNL MOM Zračna luka Letfotar Moudjeria
GQNM Zračna luka Dahara Timbedra
GQNN NKC Zračna luka Nouakchott Nouakchott
GQNS SEY Zračna luka Selibaby Selibaby
GQNT THT Zračna luka Tamchakett Tamchakett
GQPA ATR Zračna luka Atar Atar
GQPF FGD Zračna luka Fderik Fderik
GQPP NDB Zračna luka Nouadhibou Nouadhibou
GQPT Zračna luka Bir Moghrein Bir Moghrein
GQPZ OUZ Zračna luka Tazadit Zouérat

GS - Zapadna Sahara[uredi VE | uredi]

Nota: Zračne luke imaju nove ICAO kodove počevši s GM.

GU - Gvineja[uredi VE | uredi]

ICAO   IATA   Ime zračne luke   Blizina mjesta kojem služi  
GUCY CKY Zračna luka Conakry (Gbessia Int'l) Conakry
GUFA FIG Zračna luka Fria Fria
GUFH FAA Zračna luka Faranah Faranah
GUGO Zračna luka Gbenko Banankoro
GUKR Zračna luka Kawass Port Kamsar
GUKU KSI Zračna luka Kissidougou Kissidougou
GULB LEK Zračna luka Tata Labe
GUMA MCA Zračna luka Macenta Macenta
GUNZ NZE Zračna luka Nzérékoré N'zerekore
GUOK BKJ Zračna luka Boké Baralande Boké
GUSA Zračna luka Sangaredi Sangarédi, Gvineja
GUSB SBI Zračna luka Sambailo Koundara
GUSI GII Zračna luka Siguiri Siguiri
GUXN KNN Zračna luka Kankan Kankan

GV - Zelenortska Republika[uredi VE | uredi]

ICAO   IATA   Ime zračne luke   Blizina mjesta kojem služi  
GVAC SID Zračna luka Amílcar Cabral Sal, Espargos
GVAN NTO Zračna luka Agostinho Neto Ponta do Sol, Santo Antão
GVBA BVC Zračna luka Rabil Boa Vista, Rabil
GVNP RAI Zračna luka Praia Santiago, Praia
GVMA MMO Zračna luka Maio Maio, Vila do Maio
GVMT MTI Zračna luka Mosteiros Fogo, Mosteiros
GVSF SFL Zračna luka São Filipe Fogo, São Filipe
GVSN SNE Zračna luka Preguiça São Nicolau, Preguiça
GVSV VXE Zračna luka São Pedro São Vicente, São Pedro

Izvori[uredi VE | uredi]