Wikipedija:Prijedlozi za dodjelu prava/Arhiv6

Izvor: Wikipedija
Ova je stranica arhivirana.
Ne mijenjajte je!


Na ovoj stranici nalaze se arhivirani riješeni prijedlozi za dodjelu patrolerskog statusa i statusa automatski patroliranog suradnika.

Prijedlozi za dodjelu statusa automatski ophođenog[uredi kôd]

Upanishadee[uredi kôd]

Upanishadee (razgovor • doprinosi • evidencijeb  p • brojač)

Uredna uredjivanja.--El hombre (razgovor) 00:13, 7. prosinca 2017. (CET)[odgovori]

  1. ZA ZA - Bia si brži od mene. Dvojia san, ali tvoje mišljenje cinin i tvoj pridlog me uviria. Kubura (razgovor) 22:00, 9. prosinca 2017. (CET)[odgovori]
  2. ZA ZA --Pajo Pajimir 22:34, 9. prosinca 2017. (CET)[odgovori]
  3. ZA ZA --Zeljko (razgovor) 22:41, 9. prosinca 2017. (CET)[odgovori]
  4. ZA ZA--Ivica Vlahović (razgovor) 00:31, 10. prosinca 2017. (CET)[odgovori]
  5. ZA ZAMaestro Ivanković 18:33, 10. prosinca 2017. (CET)[odgovori]

Riješeno Riješeno--Ivica Vlahović (razgovor) 11:02, 13. prosinca 2017. (CET)[odgovori]

Anto Kalin[uredi kôd]

Anto Kalin (razgovor • doprinosi • evidencijeb  p • brojač)

Uredni doprinosi. Kubura (razgovor) 22:04, 9. prosinca 2017. (CET)[odgovori]

  1. ZA ZA - --Zeljko (razgovor) 22:41, 9. prosinca 2017. (CET)[odgovori]

 Komentar:Suradnika sam još prije godinu dana predložio za status, ali sam prijedlog povukao zbog nekih kritika. Ako je kolega popravio nedostatke, onda se slažem s prijedlogom (ZA ZA)--Man_Usk recider 22:45, 9. prosinca 2017. (CET)[odgovori]

Riješeno Riješeno Kubura (razgovor) 23:26, 14. prosinca 2017. (CET)[odgovori]

Šedrvan[uredi kôd]

Šedrvan (razgovor • doprinosi • evidencijeb  p • brojač)

Uredni doprinosi. Kubura (razgovor) 20:34, 22. prosinca 2017. (CET)[odgovori]

Riješeno Riješeno Kubura (razgovor) 03:31, 29. prosinca 2017. (CET)[odgovori]

Rakija[uredi kôd]

Rakija (razgovor • doprinosi • evidencijeb  p • brojač)

Kolega se trudi. Mislim da je zaslužio povjerenje zajednice. Na uzorku pregledanih članaka sadržaj je bio u redu. Kubura (razgovor) 15:30, 31. prosinca 2017. (CET)[odgovori]

  1. ZA ZA --Pajo Pajimir 15:29, 4. siječnja 2018. (CET)[odgovori]
  2. ZA ZA --Zeljko (razgovor) 16:35, 4. siječnja 2018. (CET)[odgovori]
  3. ZA ZAMaestro Ivanković 21:25, 4. siječnja 2018. (CET)[odgovori]
  4. ZA ZA BlackArrow (razgovor) 21:50, 4. siječnja 2018. (CET)[odgovori]
  5. ZA ZA --Ivi104 (razgovor) 22:36, 4. siječnja 2018. (CET)[odgovori]

Riješeno Riješeno. Kubura (razgovor) 18:30, 5. siječnja 2018. (CET)[odgovori]

Mudroslov[uredi kôd]

Mudroslov (razgovor • doprinosi • evidencijeb  p • brojač)

Uredni doprinosi. Maestro Ivanković 20:04, 5. siječnja 2018. (CET)[odgovori]

  1. ZA ZA --Zeljko (razgovor) 20:45, 5. siječnja 2018. (CET)[odgovori]
  2. ZA ZA --El hombre (razgovor) 20:55, 5. siječnja 2018. (CET)[odgovori]
  3. ZA ZA Kubura (razgovor) 14:28, 7. siječnja 2018. (CET)[odgovori]
  4. ZA ZA BlackArrow (razgovor) 21:38, 9. siječnja 2018. (CET)[odgovori]
  1. PROTIV Protiv prijedloga. — Neenciklopedijski unos o čemu je suradnik obaviješten. Uklanjanje sadržaja Unošenje neenciklopedijskih citata Neenciklopedijski unos u članak o CNN-uNesmir Kudilovič (razgovor) 20,41; 5. siječnja 2018. (SEV)

Riješeno Riješeno Kubura (razgovor) 17:23, 11. siječnja 2018. (CET)[odgovori]

Dvastaorla[uredi kôd]

Dvastaorla (razgovor • doprinosi • evidencijeb  p • brojač)

Uredni doprinosi. --Kubura (razgovor) 19:20, 11. siječnja 2018. (CET)[odgovori]

Riješeno Riješeno. Kubura (razgovor) 20:20, 17. siječnja 2018. (CET)[odgovori]

Soljenko[uredi kôd]

Soljenko (razgovor • doprinosi • evidencijeb  p • brojač)

Uredni doprinosi. Kubura (razgovor) 05:19, 24. siječnja 2018. (CET)[odgovori]

  1. PROTIV Protiv prijedloga.Nesmir Kudilovič (razgovor) 12,24; 26. siječnja 2018. (SEV)
    Obrazoženje:
    Premještanje iz GIP-a u suradnički imenski prostor [1], zajedno s uklanjanjem [2] postavljenog {{subst:KBris}} pri čemu je premještena i stranica za razgovor iz {{ns:1}} u {{ns:3}} čime je onemogućeno da se zajednica izjasni o prijedlogu za ocjenu kriterija postojanja članka. I nije to jedini put da se uklanja {{subst:KBris}}. Uklanjalo se i poslije u slučaju članka Ivica Kovačević (kulturni djelatnik). Ostavljena su preusmjeravanja iz GIP-a ({{ns:0}}) u suradnički imenski prostor ({{ns:2}}).
    Stvaranje predloška o mjesnim zajednicama u Tuzli, uz navođenje Gradovrha [3] iako tog članka nema među mjesnim zajednicama.
    Imenovanje članka različito od enciklopedijske natuknice. [4] (Wikipedija:Tečaj (Oblikovanje članaka)#Početak članka).
    Stvaranje stranica životopisa, koje stranice ne udovoljavaju kriterijima: Ivica Kovačević (kulturni djelatnik) (Wikipedija:Kriteriji#Wikipedija i političari), Kata Amabilis Jurić (jedna knjiga, viša asistentica).
    Nedavno stvaranje stranice o glazbeniku koji ne udovoljava kriterijima: Zlatko Špoljarević (Wikipedija:Kriteriji#Wikipedija i glazbenici).
    Stvaranje stranice o dijelu ustroja DTV Partizan; ne stvaraju se članci o dijelovima ustroja, barem ne na toj razini ustroja (stranica: DTV Partizan Kreka).
    Stvaranje stranice o sveučilišnom profesoru koji je napisao jedan udžbenik u suautorstvu (Miroslav Gojo).
    Stvaranje stranica o zgradama koje nisu nacionalni spomenici (Zgrada Gimnazije u Tuzli, Zgrada Pošte u Tuzli, Zgrada Općine u Tuzli). U životopisima gotovo pa redovito skraćuje hrvatski u hrv. i bosanskohercegovački u bh. (Franz Mihanović, Mirza Berbić). Unošenje neenciklopedijskih rečenica, primjer: Zgrada Kamenog suda u Tuzli "Upitnim se smatra tvrdnja da je rušenje plod stručne analize i glasni su komentari da je to odluka pojedinaca iz vlasti koji po Tuzli godinama čine čistku objekata koji su vrijedna spomenička i kulturna baština.", te "kao da je cilj da se sruši sve što je starina i sagradi novo kao da povijest Tuzle mora početi s dolaskom recentnih garnitura na vlasti." Često se u članke uvrštava da je nešto "navodno". Antun Tomić "Iz Tuzle.". Ante Kamenjašević "Došao na dobar glas.", "Voljenog građanina Tuzle često su salijetali s ponudama za pristupanje no bezuspješno.", "Kamenjašević je u naprednoj mladeži vidio snagu koja će društvo izbaviti samootuđenja, približiti ljude i ljubav i slogu posijati među njih.", "Tijekom partizanske okupacije Tuzle, Kamenjašević i Preka su štitili osobe koje su podupirale ustaški pokret od partizanske osvete, čuvavši si tako odstupnicu i ne sjekavši si sveze s ustašama.", "Neko vrijeme nakon partizanskog poraza u Tuzli, vratili su se živjeti pod ustašama.", "Isključeni su "jer su u međuvremenu navodno okrenuli leđa pokretu i prešli neprijatelju".". Članak koji ne udovoljava kriterijima Marinko Pejić (HNV). Neenciklopedijske rečenice i esejistika u članku Viktorin Jurić, Franjo Grebenar "donio svjetlost i nadu", "Kad su ostali bez postelja za ranjenike, iznijeli su crkvene klupe iz vjeronaučne dvorane i donijeli ih za ranjenike.", "Fra Franjina župna kuća zbog brojnih novinara više je izgledala kao centar za tisak, nego Božja kuća za Božje sluge.", Antun Kostić, Marijana Hrvić, Goran Hrvić, Kapela sv. Marka Evanđelista na Gradincu "Zbog toga ovaj spomenik treba posebnu pozornost javnosti."
    Stvaranje članaka koji nisu obilježeni kao mrve, a ponekad su i ispod razine mrve Katolička crkva u Bukinju, Katolička crkva u Križanima, Katolička crkva u Grabovici Donjoj, NK Mladost Solina,
    Neenciklopedijski pristup: Ivan Mustapić (maratonac) "Izvjesno je da bi vjerojatno osvojio još koji put, da prvenstva Jugoslavije 1963. i 1965. nisu održana, kad je bio u naponu trkačke snage."
    Članak bez popunjenog infookvira Zoran Pavljašević, rubno zadovoljava kriterije, no kako onda objasniti da drugi slični slučajevi producenata su bili brisani.
    Da ne spominjem kategorije o naseljima, naseljenim mjestima u koje se uvrštavaju biografski članci. O čemu je suradnik obaviješten 23. siječnja 2018. u 21:46:36 (CET)
    Da ne spominjem rad u imenskom prostoru za datoteke. Razgovor sa suradnikom:Soljenko#Datoteke s Facebooka, [5] [6] [7]
    Hvala na razumijevanju. Lijepi pozdrav, — Nesmir Kudilovič (razgovor) 12,24; 26. siječnja 2018. (SEV)
  2. PROTIV PROTIV Čini se da se ništa nije popravilo, ako nije postalo i gore.--Man_Usk recider 22:51, 26. siječnja 2018. (CET)[odgovori]

Nije riješeno Nije riješeno. Znači opet satima klikati po ispravnima. Neke od gornjih primjedaba objašnjene su na stranicama za razgovor. Osobito je promašena primjedba o "kategorijama o naseljima u koje se uvrštava biografske članke". Ta osobe iz Zagreba svrstane su u kategoriju "Životopisi, Zagreb" koja je gle, pod kategorijom jednog naselja, Zagreba. Dalje, ni tekst u znanstvenom članku nije uvijek kao u enciklopedijskom niti stručnom članku. Stilom se ponekad suradnici udalje, ali to nije diskvalificirajuće. Pisanje kratica nije diskvalificirajuće, spomenuti primjeri nisu pogrješni. Ako građevina nije nacionalni spomenik, ne znači da nije za članak. Osobito ako status nije dobila zbog neke pojedinosti, a inače bi. Neke "nebitne" građevine (i kao takve srušene) poslije su bile restaurirane u izvornom izdanju. Mnogo je građevina (niskogradnje i visokogradnje) koje su status zaštite kao spomenika dobile tek u 2010-ima. Zar to znači da dotad nisu bile za Wikipediju, odnosno, prije 2010. bismo ih morali obrisati, a poslije ne? Rubni kriteriji za uvrštavanje, sve ovisi kako tko gleda. Kad vidim kakve si članke proglasio "rubnim", trebao bis se zamisliti. Sve mi više sliči na sindrom plavetnila i točkica na repu. Ne valja tjerati mak na konac. To tjera ljude. Nekad se može i mora zanemariti sva pravila i napisati članak. Preveliki delecionizam i cjepidlačenje, osobito ako se sâm ne održava niti ophodi članke i ako se olako lijepi etikete da "ne valja" "ne udovoljava kriterijima" "ne spada", to vodi ka demotiviranju i tjeranju autora i ka zauzimanju ljudskih i vremenskih resursa jer se troši vrijeme na održavanje onog što je ispravno, što u konačnici zamara, demotivira i tjera održavatelje. Cjepidlačenje je u srazu s Wikipedija:Ne ometajte rad Wikipedije da biste nešto dokazali. Kubura (razgovor) 09:15, 28. siječnja 2018. (CET)[odgovori]

Swabo[uredi kôd]

Swabo (razgovor • doprinosi • evidencijeb  p • brojač)

Kolegi nisam nalazio netočnosti. Kubura (razgovor) 01:19, 25. siječnja 2018. (CET)[odgovori]

  1. PROTIV Protiv prijedloga. Uređivanja u kojima se dodaje bibliografske jedinice literature za koje je malo vjerojatno da je upotrijebljena (i to upotrijebljena za referencije) u samom članku [8] [9] [10] Sijanje poveznica po člancima trenutačno 12 stranica [11] Upotrebljavanje potpisa koji ne odgovara uputama iz wikipedija:potpis [12]Nesmir Kudilovič (razgovor) 13,46; 26. siječnja 2018. (SEV)
    Unosi li netočnosti? Vandalizira li? Ili ćemo i ovdje trošiti vrijeme na učitavanje i klikanje ispravnih? Ne opterećuje me toliko potpisivanje, ako se u komunikaciji sa suradnicima dolično ponaša i sadržajno razgovara. Zbog jednog potpisa vrtiti pedeset stranica u GIP-u - previše je. Kubura (razgovor) 09:03, 28. siječnja 2018. (CET)[odgovori]

Riješeno Riješeno Kubura (razgovor) 07:22, 31. siječnja 2018. (CET)[odgovori]

Nilski krokodil[uredi kôd]

Nilski krokodil (razgovor • doprinosi • evidencijeb  p • brojač)

Uredni doprinosi. Kubura (razgovor) 07:32, 31. siječnja 2018. (CET)[odgovori]

Riješeno Riješeno --denny vrandečić (razgovor) 18:44, 6. veljače 2018. (CET)[odgovori]

Denny, ne priliči ti više djelovati kao administrator. Zajednica ti je oduzela funkciju još 2. siječnja. Ako su ti ostali alati koje ti ih nisu oduzeli stjuardi (premda su morali još onda, jer moraju poštivati konsenzus zajednice, obvezni su to činiti, makar se ne slagali s time), to te ne čini više ni adminom ni birokratom. K tome si još djelovao s alatima i nakon isteka produženog glasovanja. Kubura (razgovor) 21:43, 6. veljače 2018. (CET)[odgovori]

Kao prvo, ja sam koristio moje alate kao administrator prije nego što je glasovanje od ukidanju mojih ovlasti bilo završeno - znači da je to bilo u redu. Al ima pravilo da adminstrator o kojem se vodi glasovanje ne smije korsititi alate? Kao drugo mi se čini da oduzimanje statusa Nilskom krokodilu i drugima nije bilo po pravilima. Kao treče, bilo je djetinjastvo. A kao zadnje, ne vidim da se Stewardi slaže s glasovanjem, koje je bilo dosta irregularno. Puno pozdrave. --denny vrandečić (razgovor) 17:53, 9. veljače 2018. (CET)[odgovori]

Riješeno Riješeno Kubura (razgovor) 21:43, 6. veljače 2018. (CET)[odgovori]

Šimungr[uredi kôd]

Šimungr (razgovor • doprinosi • evidencijeb  p • brojač)

Uredni doprinosi. Kubura (razgovor) 08:50, 31. siječnja 2018. (CET)[odgovori]

Riješeno Riješeno --denny vrandečić (razgovor) 18:39, 6. veljače 2018. (CET)[odgovori]

Riješeno Riješeno Kubura (razgovor) 21:43, 6. veljače 2018. (CET)[odgovori]

Slovolyub[uredi kôd]

Slovolyub  (razgovor • doprinosi • evidencijeb  p • brojač)

Kolega radi samo manje zahvate i komunicira s nama, ugledan na svome projektu, ne sumnjamo u točnost njegovih uređivanja. Kubura (razgovor) 09:00, 31. siječnja 2018. (CET)[odgovori]

Riješeno Riješeno --denny vrandečić (razgovor) 18:35, 6. veljače 2018. (CET)[odgovori]

Riješeno Riješeno Kubura (razgovor) 21:43, 6. veljače 2018. (CET)[odgovori]

Forwardlookin[uredi kôd]

Forwardlookin (razgovor • doprinosi • evidencijeb  p • brojač)

Uredni doprinosi. Kubura (razgovor) 07:32, 1. veljače 2018. (CET)[odgovori]

Riješeno Riješeno Kubura (razgovor) 21:43, 6. veljače 2018. (CET)[odgovori]

Kicmana[uredi kôd]

Kicmana (razgovor • doprinosi • evidencijeb  p • brojač)

Uredni doprinosi. Kubura (razgovor) 07:17, 2. veljače 2018. (CET)[odgovori]

ZA ZA --Zeljko (razgovor) 23:29, 6. veljače 2018. (CET)[odgovori]

Riješeno Riješeno Kubura (razgovor) 08:42, 8. veljače 2018. (CET)[odgovori]

 Komentar: Suradnik ima čitavih 45 izmjena u GIP-u.--Man_Usk recider 21:02, 12. veljače 2018. (CET)[odgovori]

Gb777[uredi kôd]

Gb777 (razgovor • doprinosi • evidencijeb  p • brojač)

Uredni doprinosi. Kubura (razgovor) 06:51, 3. veljače 2018. (CET)[odgovori]

ZA ZA --Zeljko (razgovor) 23:29, 6. veljače 2018. (CET)[odgovori]

Riješeno Riješeno Kubura (razgovor) 08:43, 8. veljače 2018. (CET)[odgovori]

Radotovic[uredi kôd]

Radotovic (razgovor • doprinosi • evidencijeb  p • brojač)

Suradnik već 12. godinu, članci su estetski lijepi, nije bilo primjedaba na točnost kolegina sadržaja. --Kubura (razgovor) 22:03, 6. veljače 2018. (CET)[odgovori]

ZA ZA --Zeljko (razgovor) 23:30, 6. veljače 2018. (CET)[odgovori]

Riješeno Riješeno Kubura (razgovor) 02:20, 12. veljače 2018. (CET)[odgovori]

Tomec[uredi kôd]

Tomec (razgovor • doprinosi • evidencijeb  p • brojač)

Uredni doprinosi. Kubura (razgovor) 03:59, 12. veljače 2018. (CET)[odgovori]

Riješeno Riješeno Kubura (razgovor) 14:46, 17. veljače 2018. (CET)[odgovori]

Alton Dalton[uredi kôd]

Alton Dalton (razgovor • doprinosi • evidencijeb  p • brojač)

Uredni doprinosi. Kubura (razgovor) 03:59, 12. veljače 2018. (CET)[odgovori]

Riješeno Riješeno Kubura (razgovor) 14:46, 17. veljače 2018. (CET)[odgovori]

Hugolin Iv[uredi kôd]

Hugolin Iv (razgovor • doprinosi • evidencijeb  p • brojač)

Uredni doprinosi. Kubura (razgovor) 14:55, 17. veljače 2018. (CET)[odgovori]

Riješeno Riješeno Kubura (razgovor) 21:54, 23. veljače 2018. (CET)[odgovori]

Ajnfurt[uredi kôd]

Ajnfurt (razgovor • doprinosi • evidencijeb  p • brojač)

Uredni doprinosi. Kubura (razgovor) 20:51, 19. veljače 2018. (CET)[odgovori]

Riješeno Riješeno Kubura (razgovor) 01:49, 28. veljače 2018. (CET)[odgovori]

ToniZadar[uredi kôd]

ToniZadar (razgovor • doprinosi • evidencijeb  p • brojač)

Na dosadašnjem uzorku uređivanja nisam kolegi nalazio netočne upise. Kolega je tek na 61 uređivanju i tek je mjesec dana i to može biti jedina primjedba. Umjesto toga, recite mi imate li koje druge primjedbe na njegov rad. Kubura (razgovor) 21:01, 19. veljače 2018. (CET)[odgovori]

Riješeno Riješeno Kubura (razgovor) 01:49, 28. veljače 2018. (CET)[odgovori]

Trainlast[uredi kôd]

Trainlast (razgovor • doprinosi • evidencijeb  p • brojač)

Na dosadašnjem uzorku uređivanja nisam kolegi nalazio netočne upise. Odavna registriran, nije pravio probleme. Kubura (razgovor) 14:24, 22. veljače 2018. (CET)[odgovori]

Riješeno Riješeno Kubura (razgovor) 01:50, 28. veljače 2018. (CET)[odgovori]

Umuthi GayndeGi[uredi kôd]

Umuthi GayndeGi (razgovor • doprinosi • evidencijeb  p • brojač)

Uredni doprinosi. --Kubura (razgovor) 16:05, 22. veljače 2018. (CET)[odgovori]

Riješeno Riješeno Kubura (razgovor) 01:50, 28. veljače 2018. (CET)[odgovori]

CorpusDelicti[uredi kôd]

CorpusDelicti (razgovor • doprinosi • evidencijeb  p • brojač)

Kolega nije imao primjedbe na točnost sadržaja. Kubura (razgovor) 23:24, 23. veljače 2018. (CET)[odgovori]

ZA ZA --Zeljko (razgovor) 23:50, 23. veljače 2018. (CET)[odgovori]

Riješeno Riješeno Kubura (razgovor) 23:37, 1. ožujka 2018. (CET)[odgovori]

Krljob[uredi kôd]

Krljob (razgovor • doprinosi • evidencijeb  p • brojač)

Uredni doprinosi. Kubura (razgovor) 02:52, 28. veljače 2018. (CET)[odgovori]

Riješeno Riješeno Kubura (razgovor) 20:30, 5. ožujka 2018. (CET)[odgovori]

Kiky452[uredi kôd]

Kiky452 (razgovor • doprinosi • evidencijeb  p • brojač)

Uredni doprinosi. Kolega uglavnom unosi poštanske brojeve. Kubura (razgovor) 02:52, 28. veljače 2018. (CET) Povlačim prijedlog. Kolegi su se nakon nekoliko urednih dogodili propusti. Kubura (razgovor) 03:10, 28. veljače 2018. (CET)[odgovori]

Neadin[uredi kôd]

Neadin (razgovor • doprinosi • evidencijeb  p • brojač)

Uredni doprinosi. Kubura (razgovor) 03:06, 28. veljače 2018. (CET)[odgovori]

Riješeno Riješeno Kubura (razgovor) 20:31, 5. ožujka 2018. (CET)[odgovori]

Tobaccobox[uredi kôd]

Tobaccobox (razgovor • doprinosi • evidencijeb  p • brojač)

Uredni doprinosi. Kubura (razgovor) 20:47, 5. ožujka 2018. (CET)[odgovori]

Riješeno Riješeno Kubura (razgovor) 23:18, 10. ožujka 2018. (CET)[odgovori]

Va Kozali morčić[uredi kôd]

Va Kozali morčić (razgovor • doprinosi • evidencijeb  p • brojač)

Uredni doprinosi. Kubura (razgovor) 21:09, 5. ožujka 2018. (CET)[odgovori]

Riješeno Riješeno Kubura (razgovor) 23:18, 10. ožujka 2018. (CET)[odgovori]

Kalistčak[uredi kôd]

Kalistčak (razgovor • doprinosi • evidencijeb  p • brojač)

Uredni doprinosi. Kubura (razgovor) 04:00, 8. ožujka 2018. (CET)[odgovori]

Riješeno Riješeno Kubura (razgovor) 23:33, 15. ožujka 2018. (CET)[odgovori]

Tvrdisc[uredi kôd]

Tvrdisc (razgovor • doprinosi • evidencijeb  p • brojač)

Uredni doprinosi. Kubura (razgovor) 23:22, 10. ožujka 2018. (CET)[odgovori]

Riješeno Riješeno Kubura (razgovor) 23:34, 15. ožujka 2018. (CET)[odgovori]

Varro[uredi kôd]

Varro (razgovor • doprinosi • evidencijeb  p • brojač)

Uredni doprinosi. Kolega nije imao primjedaba na točnost sadržaja. Kubura (razgovor) 23:53, 10. ožujka 2018. (CET)[odgovori]

Riješeno Riješeno Kubura (razgovor) 23:55, 15. ožujka 2018. (CET)[odgovori]

Donher[uredi kôd]

Donher (razgovor • doprinosi • evidencijeb  p • brojač)

Uredni doprinosi. --Kubura (razgovor) 19:39, 12. ožujka 2018. (CET)[odgovori]

Riješeno Riješeno--Tulkas Astaldo (razgovor) 08:28, 18. ožujka 2018. (CET)[odgovori]

Zavelimski zmaj[uredi kôd]

Zavelimski zmaj (razgovor • doprinosi • evidencijeb  p • brojač)

U prošlosti smo ga tu i tamo zamolili za nešto popraviti u svom radu, ali nisam nigdje nikad naišao na primjedbe na točnost sadržaja koji je unio. Kubura (razgovor) 20:10, 18. ožujka 2018. (CET)[odgovori]

Riješeno Riješeno Kubura (razgovor) 05:21, 26. ožujka 2018. (CEST)[odgovori]

MairMoon[uredi kôd]

MairMoon (razgovor • doprinosi • evidencijeb  p • brojač)

Uredni doprinosi. Kubura (razgovor) 20:12, 18. ožujka 2018. (CET)[odgovori]

Riješeno Riješeno Kubura (razgovor) 05:21, 26. ožujka 2018. (CEST)[odgovori]

Pršinac[uredi kôd]

Pršinac (razgovor • doprinosi • evidencijeb  p • brojač)

Uredni doprinosi. Kubura (razgovor) 23:35, 21. ožujka 2018. (CET)[odgovori]

Riješeno Riješeno Kubura (razgovor) 02:09, 27. ožujka 2018. (CEST)[odgovori]

Ajta[uredi kôd]

Ajta (razgovor • doprinosi • evidencijeb  p • brojač)

Makedonski kolega sa statusima na matičnom projektu, uredni doprinosi, Wikipedist veteran. Kubura (razgovor) 23:56, 21. ožujka 2018. (CET)[odgovori]

Riješeno Riješeno Kubura (razgovor) 02:09, 27. ožujka 2018. (CEST)[odgovori]

Hus12345[uredi kôd]

Hus12345  (razgovor • doprinosi • evidencijeb  p • brojač)

Uglavnom ubacuje malo teksta u članke. Čini mi se da je kolega dobro krenuo. Je li netko drugog mišljenja? Kubura (razgovor) 01:08, 22. ožujka 2018. (CET)[odgovori]

Riješeno Riješeno Kubura (razgovor) 02:10, 27. ožujka 2018. (CEST)[odgovori]

Aradic-es[uredi kôd]

Aradic-es (razgovor • doprinosi • evidencijeb  p • brojač)

Kolega ne unosi netočnosti. Veteran hr. Wikipedije. Kubura (razgovor) 01:09, 22. ožujka 2018. (CET)[odgovori]

Riješeno Riješeno Kubura (razgovor) 02:11, 27. ožujka 2018. (CEST)[odgovori]

Santiverona[uredi kôd]

Santiverona (razgovor • doprinosi • evidencijeb  p • brojač)

Uredni doprinosi. Kubura (razgovor) 03:16, 27. ožujka 2018. (CEST)[odgovori]

Riješeno Riješeno Kubura (razgovor) 05:58, 2. travnja 2018. (CEST)[odgovori]

Tromber[uredi kôd]

Tromber (razgovor • doprinosi • evidencijeb  p • brojač)

Hrvatski kolega, wikiveteran sa švedske Wikipedije. Uredni doprinosi. Kubura (razgovor) 05:26, 30. ožujka 2018. (CEST)[odgovori]

Riješeno Riješeno Kubura (razgovor) 02:34, 6. travnja 2018. (CEST)[odgovori]

Burovllad[uredi kôd]

Burovllad (razgovor • doprinosi • evidencijeb  p • brojač)

Uredni doprinosi. Kubura (razgovor) 05:28, 30. ožujka 2018. (CEST)[odgovori]

Riješeno Riješeno Kubura (razgovor) 02:34, 6. travnja 2018. (CEST)[odgovori]

Hlapac[uredi kôd]

Hlapac (razgovor • doprinosi • evidencijeb  p • brojač)

Uredni doprinosi. --Kubura (razgovor) 23:45, 3. travnja 2018. (CEST)[odgovori]

Riješeno Riješeno Kubura (razgovor) 00:05, 9. travnja 2018. (CEST)[odgovori]

Guburljuk[uredi kôd]

Guburljuk (razgovor • doprinosi • evidencijeb  p • brojač)

Uredni doprinosi. Kubura (razgovor) 01:41, 9. travnja 2018. (CEST)[odgovori]

Riješeno Riješeno Kubura (razgovor) 16:47, 14. travnja 2018. (CEST)[odgovori]

Mateo K 01[uredi kôd]

Mateo K 01 (razgovor • doprinosi • evidencijeb  p • brojač)

Često pratim nedavne promjene i uklanjam vandalizme i grafite. --Mateo K 01 (razgovor) 17:00, 14. travnja 2018. (CEST)[odgovori]

Riješeno Riješeno Kubura (razgovor) 02:42, 21. travnja 2018. (CEST)[odgovori]

Antun2016[uredi kôd]

Antun2016 (razgovor • doprinosi • evidencijeb  p • brojač)

Uredni doprinosi. Kubura (razgovor) 02:42, 21. travnja 2018. (CEST)[odgovori]

Riješeno Riješeno Kubura (razgovor) 00:47, 28. travnja 2018. (CEST)[odgovori]

Plac[uredi kôd]

Plac (razgovor • doprinosi • evidencijeb  p • brojač)

Uredni doprinosi. Kubura (razgovor) 01:51, 24. travnja 2018. (CEST)[odgovori]

Riješeno Riješeno Kubura (razgovor) 00:09, 1. svibnja 2018. (CEST)[odgovori]

Soljenko[uredi kôd]

Soljenko (razgovor • doprinosi • evidencijeb  p • brojač)

Uredni doprinosi. Kubura (razgovor) 00:48, 28. travnja 2018. (CEST)[odgovori]

Riješeno Riješeno Kubura (razgovor) 20:55, 3. svibnja 2018. (CEST)[odgovori]

‎Gorisvijeća[uredi kôd]

Gorisvijeća (razgovor • doprinosi • evidencijeb  p • brojač)

Uredni doprinosi. Kubura (razgovor) 04:19, 7. svibnja 2018. (CEST)[odgovori]

Riješeno Riješeno Kubura (razgovor) 04:56, 14. svibnja 2018. (CEST)[odgovori]

Windhunter[uredi kôd]

Windhunter (razgovor • doprinosi • evidencijeb  p • brojač)

Kolegi nikad nismo prigovarali da je unosio netočnosti, niti mu je itko sve ove godine ikad uočio netočnosti. Kubura (razgovor) 03:03, 11. svibnja 2018. (CEST)[odgovori]

Riješeno Riješeno Tulkas Astaldo (razgovor) 10:49, 16. svibnja 2018. (CEST)[odgovori]

Kunackupusar[uredi kôd]

Kunackupusar (razgovor • doprinosi • evidencijeb  p • brojač)

Uredni doprinosi. Kubura (razgovor) 04:49, 15. svibnja 2018. (CEST)[odgovori]

Riješeno Riješeno Tulkas Astaldo (razgovor) 16:56, 20. svibnja 2018. (CEST)[odgovori]

Pas s maslom[uredi kôd]

Pas s maslom (razgovor • doprinosi • evidencijeb  p • brojač)

Uredni doprinosi. Kubura (razgovor) 22:07, 17. kolovoza 2018. (CEST)[odgovori]

Riješeno Riješeno Kubura (razgovor) 22:31, 23. kolovoza 2018. (CEST)[odgovori]

Chiartop[uredi kôd]

Chiartop (razgovor • doprinosi • evidencijeb  p • brojač)

Uredni doprinosi. --Kubura (razgovor) 20:24, 16. rujna 2018. (CEST)[odgovori]

Riješeno Riješeno Kubura (razgovor) 20:19, 22. rujna 2018. (CEST)[odgovori]

Expoundingmachine[uredi kôd]

Expoundingmachine (razgovor • doprinosi • evidencijeb  p • brojač)

Uredni doprinosi. Kubura (razgovor) 21:12, 16. rujna 2018. (CEST)[odgovori]

  1. PROTIV Protiv prijedloga. Suradnikova uređivanja nisu se promijenila od prošlog predlaganja za status (primjer). Sažetak izmjene kod premještanja članka Federacija Južnoarabijskih Emirata koji ne odgovara svrsi: poveznica na izmjenu kojom se premjestilo članak. -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 22,08; 16. rujna 2018. (SEV)
Tu sam te čekao. S obzirom da si tako revan za rušiti svaki prijedlog za dodjelu prava, a prije si to činio i na prijedlozima za Izabrani članak, onda se primi posla pa se ili dohvati ophodnje ili arhiviraj Izabrane članke nakon 39. tjedna ove godine, sad će i 44. tjedan. Treba napraviti nekoliko zahvata. Voliš ti prigovoriti, kritizirati, ali nikako se sâm uhvatiti posla. Kubura (razgovor) 22:20, 16. rujna 2018. (CEST)[odgovori]

Riješeno Riješeno Kubura (razgovor) 20:19, 22. rujna 2018. (CEST)[odgovori]

M3zzz00[uredi kôd]

M3zzz00 (razgovor • doprinosi • evidencijeb  p • brojač)

Kolega se trudi, sluša naputke i do danas nije dobio primjedaba na točnost sadržaja. Kubura (razgovor) 21:00, 20. rujna 2018. (CEST)[odgovori]

Riješeno Riješeno Kubura (razgovor) 22:27, 30. rujna 2018. (CEST)[odgovori]

IoannesII[uredi kôd]

IoannesII (razgovor • doprinosi • evidencijeb  p • brojač)

Uredni doprinosi. Kubura (razgovor) 21:38, 22. rujna 2018. (CEST)[odgovori]

  1. PROTIV Protiv prijedloga. Suradnik je već jednom bio predložen, te je prijedlog dobio dovoljnu suglasnost. Ujedno je 3. rujna 2017. u 19,15,49 postavljen predložak Riješeno. Hvala na razumijevanju. Lijepi pozdrav, -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 20,51; 23. rujna 2018. (SEV)
Neki je problem s mekovicom. I meni se činilo poznatim da je ovaj suradnik odavna morao imati prava. Kad sam pogledao opet neki dan, stajalo je samo "potvrđeni suradnik" [13], ali ne i "automatski ophođeni suradnik"! Zato ga predložih. Kolega je Nesmir opravdano primijetio da je već bio predložen. Međutim, sad maloprije sam opet pogledao. Sad nema ništa! Štaviše, nema nikakvih opisa u zabilježbama (evidenciji) o promjenama suradničkih prava! Izgleda da opet nešto vajni programeri i razvijatelji mekovice "popravljaju". Kubura (razgovor) 22:25, 30. rujna 2018. (CEST)[odgovori]

Riješeno Riješeno Kubura (razgovor) 22:26, 30. rujna 2018. (CEST)[odgovori]

Kobaz7121[uredi kôd]

Kobaz7121 (razgovor • doprinosi • evidencijeb  p • brojač)

Kolega, još novak, od početka je krenuo ozbiljno. Kubura (razgovor) 21:48, 22. rujna 2018. (CEST)[odgovori]

Riješeno Riješeno Kubura (razgovor) 22:27, 30. rujna 2018. (CEST)[odgovori]

Buddumil[uredi kôd]

Buddumil (razgovor • doprinosi • evidencijeb  p • brojač)

Uredni doprinosi. Kubura (razgovor) 01:36, 20. listopada 2018. (CEST)[odgovori]

Riješeno Riješeno Kubura (razgovor) 23:05, 29. listopada 2018. (CET)[odgovori]

Barltt[uredi kôd]

Barltt (razgovor • doprinosi • evidencijeb  p • brojač)

Uredni doprinosi. Kubura (razgovor) 01:57, 10. studenoga 2018. (CET)[odgovori]

Riješeno Riješeno. Kubura (razgovor) 01:40, 20. studenoga 2018. (CET)[odgovori]

Kornjaca[uredi kôd]

Kornjaca (razgovor • doprinosi • evidencijeb  p • brojač)

Uredni doprinosi. Kubura (razgovor) 01:57, 10. studenoga 2018. (CET)[odgovori]

Riješeno Riješeno. Kubura (razgovor) 01:41, 20. studenoga 2018. (CET)[odgovori]

Tajsis[uredi kôd]

Tajsis (razgovor • doprinosi • evidencijeb  p • brojač)

Uredni doprinosi. Kubura (razgovor) 01:57, 10. studenoga 2018. (CET)[odgovori]

Riješeno Riješeno. Kubura (razgovor) 01:41, 20. studenoga 2018. (CET)[odgovori]

Barak[uredi kôd]

Barak (razgovor • doprinosi • evidencijeb  p • brojač)

Uredni doprinosi. Kubura (razgovor) 01:42, 20. studenoga 2018. (CET)[odgovori]

Riješeno Riješeno Kubura (razgovor) 17:36, 26. studenoga 2018. (CET)[odgovori]

Varesglommainte[uredi kôd]

Varesglommainte (razgovor • doprinosi • evidencijeb  p • brojač)

Uredni doprinosi. Kubura (razgovor) 19:30, 26. studenoga 2018. (CET)[odgovori]

Riješeno Riješeno Kubura (razgovor) 22:14, 4. prosinca 2018. (CET)[odgovori]

Tihomir Capan[uredi kôd]

Tihomir Capan (razgovor • doprinosi • evidencijeb  p • brojač)

S Wikiprojekta Energetika. Priprema stranice u svezi s tim projektom. Kubura (razgovor) 19:32, 26. studenoga 2018. (CET)[odgovori]

Riješeno Riješeno Kubura (razgovor) 22:15, 4. prosinca 2018. (CET)[odgovori]

Prijedlozi za dodjelu statusa ophoditelja[uredi kôd]

MaGa[uredi kôd]

MaGa (razgovor • doprinosi • evidencijeb  p • brojač)

Suradnik eksplicitno odbija kandidaturu. --Lasta 13:08, 14. veljače 2018. (CET)[odgovori]

Znate već, kolega koji je sam dao sebi skinuti alate. Predlažem ga za status ophoditelja, jer kolega ionako ophodi članke. Često naletim(o) na članke koje je kolega izophodio i uklonio vandalizme i grafite, ali to uočim(o) tek nakon pregledavanja i čitanja niza uređivanja na istom članku. No, budući da kolega nema ophoditeljske alate, pregledani članak ostaje označen uskličnikom kao nepregledan, pa ga opet mora pregledati i označiti drugi suradnik. Time se nepotrebno dva puta radi isti posao, umjesto usmjeriti vrijeme i slobodne ljudske resurse na drugo mjesto. Kubura (razgovor) 03:59, 12. veljače 2018. (CET)[odgovori]

  1. ZA ZA --Ivi104 (razgovor) 15:21, 12. veljače 2018. (CET)[odgovori]
  2. ZA ZA, bez diskusije.--El hombre (razgovor) 15:40, 12. veljače 2018. (CET)[odgovori]

Nije riješeno Nije riješeno Suradnik MaGa ne prihvaća kandidaturu.--Tulkas Astaldo (razgovor) 08:35, 14. veljače 2018. (CET)[odgovori]

IvanOS[uredi kôd]

IvanOS (razgovor • doprinosi • evidencijeb  p • brojač)

Kolegin sud nisam dosad dovodio u pitanje. Kubura (razgovor) 03:59, 12. veljače 2018. (CET)[odgovori]

PROTIV PROTIV Navešću samo nekoliko (a ima ih mnogo) nekorektnih ([14], [15]), neobrazloženih ([16]) i nepotkrijepljenih uređivanja ([17]), kao i niz uređivačkih ratova (Grigor Vitez,Hrvati u Srbiji, Milorad Pupovac) i Wikipedija:Maltretiranje#Wikiuhođenje ([18], [19], [20]), izražena netrpeljivost prema pripadnicima drugih etničkih skupina ([21], [22], [23]) i vrijeđanje drugih suradnika ([24], [25]), pa i nedosljednost u uređivanjima ([26] vs [27] po pitanju tko je uništavao koji objekat) --Pera detlic (razgovor) 10:21, 12. veljače 2018. (CET) O prijedlogu se izjašnjavaju samo ophoditelji i administratori. BlackArrow (razgovor) 10:42, 12. veljače 2018. (CET)[odgovori]
  1. ZA ZA, svojevremeno sam kolegu predlagao za ophoditelja ali se on protivio. Ako je sada za i ja sam.--El hombre (razgovor) 15:40, 12. veljače 2018. (CET)[odgovori]
     Komentar: @El hombre. Malo se toga promijenilo od prošlog predlaganja. — Nesmir Kudilovič (razgovor) 19,09; 12. veljače 2018. (SEV)
  1. PROTIV Protiv prijedloga. Mislim da ophoditelji prije svega trebaju biti dobri komunikatori. Naravno, ograničenja su na javnoj wikipediji velika, stoga treba izbjegavati poslovice, uzrečice, zagonetke i slično. [28]Nesmir Kudilovič (razgovor) 19,09; 12. veljače 2018. (SEV)
    Mislim da uređivanja na: razgovor: Milorad Pupovac, razgovor: Grigor Vitez, razgovor: Nikola Tesla, razgovor: Đenova dovoljno govore sama za sebe.
    Stvaranje stranica ispod razine mrve: NK Omladinac Mačkovec, Drinova Međa, Ćosanlije.
    Uklanjanje izmjena o narodnosnom sastavu stanovništva po naseljima (podatci iz 1991.), tako da čitatelj ako zna da su podatci na sr.wiki treba pregledavati sadržaje više wikipedija. Poslije su podatci o narodnosti po naseljima ograničene dostupnosti, te su jedino javni oni do 1991.
    Uklanjanje bez obrazloženja na szr članka u članku Ustav Republike Hrvatske, Milutin Milanković. Uklanjanje u članku Nikola Tesla; a u članku Milorad Pupovac, izmjenâ koje su raspravljene na szr članaka i u wikipedijinom Kafiću.
    Brisanje preusmjeravanja naslova preusmjeravajućih stranica koje sadrže spojnicu, a koje će nedvojbeno biti korištene u člancima.
    Mijenjanje sport u šport tamo gdje je prethodno postavljeno sport [29] [30] [31]
    Iz tih razloga, protiv sam ovoga prijedloga. Hvala na razumijevanju. Lijepi pozdrav, — Nesmir Kudilovič (razgovor) 19,09; 12. veljače 2018. (SEV)
     Komentar: Sva Ivanova uređivanja koja si naveo izgledaju kao preporuka, a ne kao diskvalificirajući argument. Radio je baš kako treba, osobito ono sa športom. Kad prigovaraš kolegi, onda prvo provjeri je li se to još više odnosi na tebe. Kubura (razgovor) 14:53, 17. veljače 2018. (CET)[odgovori]
  2. PROTIV PROTIV Uzastopna uklanjanja, loša komunikacija (posebice s novim suradnicima). Pogledati i SZR.--Man_Usk recider 21:02, 12. veljače 2018. (CET)[odgovori]
     Komentar: Nesmir nešto napiše, a ti kličeš "takooo jeee". Koja je to "loša" komunikacija? U kojem smislu? S kojim to suradnicima? Kakva uzastopna uklanjanja? Kubura (razgovor) 14:53, 17. veljače 2018. (CET)[odgovori]

Nije riješeno Nije riješeno Kubura (razgovor) 19:52, 13. veljače 2018. (CET)[odgovori]

Croq[uredi kôd]

Croq (razgovor • doprinosi • evidencijeb  p • brojač)

Kolegin sud nikad nisam dovodio u pitanje. Kubura (razgovor) 22:11, 26. lipnja 2018. (CEST)[odgovori]

  1. PROTIV Protiv prijedloga. Suradnik ne stvara uređivanja kojima bi se opravdalo dodjeljivanje statusa ophoditelja. Nedavno je napisao: "u biti nemam vise dovoljno vremena." Ostajem pri svom komentaru od 20. lipnja 2018. jer Croqovi članci nisu preporuka da će ubuduće njegova uređivanja biti usmjerena kakovosnom poučavanju novih suradnika i kakvoćnoj borbi protiv vandalizma na wikipediji na hrvatskome jeziku. Uvrštavanje neenciklopedijskog stila kod uređivanja u kom se dio rečenice stavlja pod navodnike čime se narušava neutralnost članka i enciklopedijski stil. -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 0,04; 28. lipnja 2018. (SEV)
  2. PROTIV Protiv prijedloga. Ne zna osnovna pravila Wikipedije, njemu je normalno staviti blog u reference. Nije ni za autopatrol, trebalo bi malo pogledati šta je sve autopatrolirao. --Lasta 10:16, 28. lipnja 2018. (CEST)[odgovori]

Nije riješeno Nije riješeno, dva glasa PROTIV. Maestro Ivanković 15:05, 1. srpnja 2018. (CEST)[odgovori]

MateoKatanaCRO[uredi kôd]

MateoKatanaCRO (razgovor • doprinosi • evidencijeb  p • brojač)

Vrijedan suradnik koji marljivo uklanja vandalizme i tako već, zapravo, odrađuje ophoditeljski "posao". Maestro Ivanković 22:20, 13. srpnja 2018. (CEST)[odgovori]

  1. ZA Za prijedlog.Nesmir Kudilovič (razgovor) 23,16; 13. srpnja 2018. (SEV)
  2. ZA Za prijedlog.--Tulkas Astaldo (razgovor) 16:57, 18. srpnja 2018. (CEST)[odgovori]

Riješeno Riješeno. Maestro Ivanković 22:35, 18. srpnja 2018. (CEST)[odgovori]

Mateo K 01[uredi kôd]

Mateo K 01 (razgovor • doprinosi • evidencijeb  p • brojač)

Često pratim nedavne promjene i brišem vandalizme. Bilo bi mi duplo lakše ako bi imo pravo brzog uklanjanja. --Mateo K 01 (razgovor) 22:07, 22. srpnja 2018. (CEST)[odgovori]

  1. PROTIV Protiv prijedloga. Uređivanja protivna WP:NIJE i što je važnije WP:N (djelomično i WP:PRO), primjer. Uređivanja bez izvora s izrazitim odstupanjem od velike većine provjerljivih izvora: primjer1, primjer2. Ne vidim dovoljan broj uređivanja u kojima se poučava novopridošlice, a s obzirom na dosadašnja suradnikova uređivanja ne vidim enciklopedijsku kakvoću (i budućih) poučavanja. Suradnikova uređivanja u kojima vraća na prethodne inačice pozivajući se na navodni vandalizam. -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 22,23; 22. srpnja 2018. (SEV)
  2. ZA ZA svakodnevo sam pregledavam izmjene. Velika je pomoć--Zeljko (razgovor) 21:41, 25. srpnja 2018. (CEST)[odgovori]
    Pitanje @Zeljko, može li se uz ovakvo uređivanje u članku o Anti Paveliću suradniku Mateo K 01 povjeriti status ophoditelja koji uključuje puno više od pukog brzog uklanjanja. Hvala na odgovoru. Lijepi pozdrav, -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 22,03; 26. srpnja 2018. (SEV)
  3. ZA ZA. Bio sam u velikoj dvojbi kako i da li uopće glasovati o ovome samoprijedlogu, a čak sam i razmišljao o glasovanju "protiv" zbog @Nesmirovih sasvim utemeljenih opaski. Iako sam siguran da je Nesmir dobro "odvagnuo" svoj komentar, pretpostavit ću i suradnikovu dobru namjeru nadajući se da je i on dobro "odvagnuo" svoj zahtjev. Isto se tako nadam i da provjeritelji prate svako ovakvo glasovanje, kao i moguće neočekivane i/ili neželjene posljedice. Budući da nam trenutačno zaista nedostaje aktivni(ji)h ophoditelja, odlučio sam mojim glasom "za" ovom našem relativno novome suradniku ipak pružiti šansu da svojim Wikidjelovanjem opravda i moje povjerenje. Maestro Ivanković 15:13, 26. srpnja 2018. (CEST)[odgovori]
    Pitanje @Maestro Ivanković, može li se uz ovakvo uređivanje u članku o Anti Paveliću suradniku Mateo K 01 povjeriti status ophoditelja koji uključuje puno više od pukog brzog uklanjanja. Hvala na odgovoru. Lijepi pozdrav, -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 22,03; 26. srpnja 2018. (SEV)
    • Nisam stigao provjeriti sva kolegina uklanjanja, ali na pregledanom uzorku izgledalo je sve u redu. No, uzorak je samo dio ali ne i sve. Uređivanje u članku o Anti Paveliću je vrlo problematično. No, mislim da se krivo izrazio. Rečena osoba nije minorne (male) uloge, nego velike uloge u hrvatskoj povijesti. Velika ne mora biti uvijek i pozitivna, nego i negativna. No, pojam "velikan" ima samo pozitivno značenje, ne negativno. Možda kolega ne vlada najbolje hrvatskim. Ako se ponovi pa se pokaže da nije bilo slabo vladanje hrvatskim, onda ćemo biti sigurni. Jer, svako uklanjanje vandalizama olakšava posao drugim ophoditeljima. Kubura (razgovor) 22:33, 26. srpnja 2018. (CEST)[odgovori]
     Komentar: @@Kubura: Uklanjanje vandalizama nije najbitniji dio ophoditeljskoga rada. Mislim da dvojbi nema: https://hr.wikipedia.org/w/index.php?title=Razgovor_sa_suradnikom:Mateo_K_01&diff=prev&oldid=4960778 Moglo bi se navoditi o pogrješnom navođenju da je vandalizam uklanjanje nekakvih novinarskih popisa, kao da su enciklopedijsko gradivo. A tek upotreba ovakvog izvora u životopisu živuće osobe. -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 22,58; 26. srpnja 2018. (SEV)
     Komentar: Ne bih rekao da je jedna greška u pitanju: https://hr.wikipedia.org/w/index.php?title=Gdanjsk&diff=5055591&oldid=5055438 -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 16,40; 27. srpnja 2018. (SEV)
     Komentar: @Nesmire Kudiloviču, pretpostavljam da si se satrao ophodeći članke pa znaš nama drugima govoriti što je najbitniji dio. Nije isto ako ostane nepregledano 50 vandalizama ili nepregledanih 50 točnih uređivanja. A kad su nepregledana, nepregledana su. Kubura (razgovor) 22:14, 28. srpnja 2018. (CEST)[odgovori]
  4. protiv --Tulkas Astaldo (razgovor) 23:59, 26. srpnja 2018. (CEST) Ovo jo dovoljno, neka malo pričeka--Tulkas Astaldo (razgovor) 00:47, 28. srpnja 2018. (CEST)[odgovori]
     Komentar: Po pravilima potrebno je obrazložiti glas {{protiv}}. -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 16,46; 27. srpnja 2018. (SEV)
  5. PROTIV Protiv prijedloga. Stvarno mi je žao da ne mogu glasati za. Najdraže bih ostavio "neutralan" — jer na neki način nisam protiv, a nisam ni za. Kolega marljivo uklanja izmjene štetočina i IP-ovaca što je jako vrijedno, i vidljivo je da ima dobru namjeru ali nakon ovakvih slučaja: [32] [33] [15] [34] [35] [36] [37] kao npr. upotrebe potpuno pogrešnih izvora, fatalnih izmjena na člancima s osjetljivim temama bez ikakve diskusije, kršenja pravila WP:N, promicanja vlastite pameti, nekonstruktivnosti ili govora mržnje mi se jednostavno ne da glasati za. Ne želim uvlačiti slučaj na nekoj drugoj Wikipediji, ali nije lako dobiti neograničeni blok. Još se treba dobro razmisliti. --MateoKatanaCRO (razgovor) 21:39, 27. srpnja 2018. (CEST)[odgovori]

Nije riješeno Nije riješeno, tri glasa PROTIV. Maestro Ivanković 23:32, 27. srpnja 2018. (CEST)[odgovori]

Kraljnnm[uredi kôd]

Kraljnnm (razgovor • doprinosi • evidencijeb  p • brojač)

Smatram da sam spreman za dobivanje statusa ophoditelja. --Kraljnnm (razgovor) 13:55, 28. kolovoza 2018. (CEST)[odgovori]

NEUTRALAN NEUTRALAN --Lasta 14:15, 28. kolovoza 2018. (CEST) Nemam ni primjedbi ni pohvala. Prihvaćam svaku odluku.[odgovori]

  1. PROTIV Protiv prijedloga. U 87 dosadašnjih (zadnja 1. srpnja 2018.) uređivanja na suradničkim stranicama za razgovor vidim malo uređivanja kojima se poučavaju novi suradnici. Treba još vremena prije stjecanja ovog statusa [38] Slabija razina popunjavanja sažetka izmjene. —Nesmir Kudilovič (razgovor) 2,26; 29. kolovoza 2018. (SEV)
  2. PROTIV PROTIV - Zasad ne. Malo čeprkah po suradnikovim uređivanjima i nisam uočio mnogo uklanjanja vandalizama. Ne sumnjam u suradnikovu dobru volju, ali ono čime se trenutno bavi (preusmjeravanjima i dodavanjem informacija u članke) ne zahtijeva nošenje ophoditeljskog statusa. --Pajo Pajimir 15:57, 31. kolovoza 2018. (CEST)[odgovori]
  3. PROTIV PROTIV - Zasad ne. Gledajući njegove doprinose, smatram da kolega treba još malo prilagodbe, odnosno "naštimavanja nišanskih sprava" uzusima i žargonu Wikipedije. To se vidi na njegovoj stranici za razgovor, gdje ga iskusniji kolege ispravljaju: npr. pretjerivanje s poveznicama, zbunjivanje novih suradnika i dr. Malo zabrinjava i podatak o izbrisanim uređivanjima na brojaču izmjena: 46 od ukupno 898 (5,1%). Svi smo mi trebali jedno vrijeme za prilagodbu i prihvaćali sugestije kolega (netko brže, netko sporije; netko s više osebujnih originalnosti u uređivanju, a netko s manje), tako da smo se uglavnom uklopili u Wikipediju, pa se to očekuje i od Kralj-a nnm. --Silverije 21:40, 31. kolovoza 2018. (CEST)[odgovori]
  4. PROTIV PROTIV. Ovo je, dakako, glas "protiv" – po mojem mišljenju – preuranjene samokandidature. Preporučam kolegi da uzme u obzir sve gornje primjedbe i u tom smislu dopuni svoje Wikidjelovanje. Maestro Ivanković 09:10, 2. rujna 2018. (CEST)[odgovori]

Nije riješeno Nije riješeno, četiri glasa "protiv" kandidature. Maestro Ivanković 09:11, 2. rujna 2018. (CEST)[odgovori]

Dvanaesti Igrač[uredi kôd]

Dvanaesti Igrač (razgovor • doprinosi • evidencijeb  p • brojač)

Predlažem suradnika za ophoditelja/patrolera (--Lasta 08:27, 27. rujna 2018. (CEST)), radi slijedećih razloga:[odgovori]

- Suradnik je već godinu dana autopatrol, primjetio sam da radi na sprječavanju vandalizama i pregledava promjene premda nema alate za pregledavanje.
-Zamijetio sam da pomaže novodpridošlima, upućuje ih u rad na Wikipediji.
- Kao dodatni argument, primjetio sam da ga je i Željko zapazio.
  1. ZA ZA, uklonio je na stotine vandalizama --Zeljko (razgovor) 10:10, 27. rujna 2018. (CEST)[odgovori]
  2. PROTIV Protiv prijedloga. — Suradnik uklanja izmjene koje nisu netočne. O tom sam ga obavijestio prije nego je ovaj prijedlog stavljen na odlučivanje, a i poslije. -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 22,16; 27. rujna 2018. (SEV)

Riješeno Riješeno. --Lasta 14:33, 1. listopada 2018. (CEST)[odgovori]



Ova je stranica arhivirana.
Ne mijenjajte je!