Ana Marija Maleš

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Ana Marija Maleš, hrvatska katolička misionarka u Nigeriji, redovnica Karmelićanka Božanskog Srca Isusova. Djeluje u Biafri u regiji Imo od 2003., zajedno sa sestrama Lucijom Vincek i Josipom Šprajc koje su osnovale katoličku misiju u selu Umouzu u biskupiji Orlo na jugu Nigerije. [1]

Gostovala je na susretu Mladih Karmela BSI u Zagrebu u utorak, 12. lipnja 2012., gdje je mladim karmelićankama prenosila svoja iskustva iz Nigerije. [2]

Citati o Nigeriji [3][uredi VE | uredi]

  • Wikicitati

„Nigerija je prirodno bogata zemlja, ali je bogatstvo u rukama malog broja ljudi. Velike su socijlane razlike. Mnogi doslovce gladuju, a ostali jedu najčešće jednom na dan.”

()
  • Wikicitati

„Pripadnici naroda Igbo među kojima djelujemo uvijek su vrlo gostoljubivi i uvijek si dobrodošao.Dobrodošlicu pokazuju kolom, što je obavezna obred na svim svečanostima i skupovima. Obred počinje blagoslovom oca, presjedatelja, svećenika ako je prisutan ili neke odrasle muške osobe i onda se nazočnima dijele plodovi (obično su to gorki plodovi). Inače vole se lijepo obući, biti uredni i dotjerati se. Drže i osobnu higijenu na visokoj razini, redovito peru rublje na potoku ili rijeci, djeca se nakon ustajanja odlaze umiti na potok ili rijeku. Redovito metu svoja dvorišta iako su zemljana.”

()

Izvori[uredi VE | uredi]

  1. S.Ana Marija Maleš i misija u Nigeriji, pristupljeno 20. svibnja 2015. godine
  2. Karmelićanke Božanskog Srca Isusova u Nigeriji - Mjesto molitve i djelotvorne ljubavi, pristupljeno 20. svibnja 2015.
  3. Kana (Kršćanska obiteljska revija), broj 5/498, svibanj 2015., str. 40, ISSN 0353-2828