Dodatak:Popis biljnih rodova, Z

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje


Rodovi:[uredi VE | uredi]

Z[uredi VE | uredi]

Za[uredi VE | uredi]

  1. Zacintha (Asteraceae) žutenica, vidi Crepis zacintha (bradavičava žutenica)
  2. Zagrosia (Asparagaceae)
  3. Zaleya (Aizoaceae)
  4. Zaluzania (Compositae)
  5. Zaluzianskya (Scrophulariaceae) zvijezdani balsam
  6. Zameioscirpus (Cyperaceae)
  7. Zamia (Zamiaceae) zamija
  8. Zamioculcas (Araceae) zamijokulkas
  9. Zanderia (Rhachitheciaceae)
  10. Zanha (Sapindaceae)
  11. Zannichellia (Potamogetonaceae) žabokrečina
  12. Zanonia (Cucurbitaceae)
  13. Zantedeschia (Araceae) zantedešija
  14. Zanthoxylum (Rutaceae) žuto drvo
  15. Zapoteca (Leguminosae)
  16. Zataria (Lamiaceae)
  17. Zauschneria (Onagraceae)

Ze[uredi VE | uredi]

  1. Zea (Poaceae) kukuruz
  2. Zebrina (Commelinaceae) sinonim za Tradescantia, zebrina
  3. Zehneria (Cucurbitaceae)
  4. Zelenkoa (Orchidaceae)
  5. Zelkova (Ulmaceae) zelkova
  6. Zelometeorium (Meteoriaceae)
  7. Zeltnera (Gentianaceae)
  8. Zemisia (Compositae)
  9. Zenia (Leguminosae)
  10. Zenkerella (Leguminosae)
  11. Zenkeria (Poaceae)
  12. Zenobia (Ericaceae) zenobija
  13. Zephyra (Tecophilaeaceae)
  14. Zephyranthes (Amaryllidaceae) Kišni ljiljan
  15. Zeugandra (Campanulaceae)
  16. Zeugites (Poaceae)
  17. Zeuktophyllum (Aizoaceae)
  18. Zeuxine (Orchidaceae)
  19. Zeuxinella (Orchidaceae)
  20. Zexmenia (Compositae)
  21. Zeyheria (Bignoniaceae)
  22. Zeylanidium (Podostemaceae)

Zh[uredi VE | uredi]

  1. Zhumeria (Lamiaceae)

Zi[uredi VE | uredi]

  1. Zieridium (Rutaceae)
  2. Zigadenus (Melanthiaceae) zigadenus
  3. Zilla (Brassicaceae)
  4. Zingania (Leguminosae)
  5. Zingeria (Poaceae)
  6. Zingiber (Zingiberaceae) ingver, đumbir
  7. Zinnia (Compositae) cinija
  8. Zinowiewia (Celastraceae)
  9. Zippelia (Piperaceae)
  10. Zizania (Poaceae) divlja riža
  11. Zizaniopsis (Poaceae)
  12. Zizia (Apiaceae)
  13. Ziziphora (Lamiaceae)
  14. Ziziphus (Rhamnaceae) čičimak
  15. Zizyphus (Rhamnaceae) nom. invall.

Zo[uredi VE | uredi]

  1. Zoddaea (Chaetophoraceae)
  2. Zoddaea (Chaetophoraceae)
  3. Zoegea (Compositae)
  4. Zollernia (Leguminosae)
  5. Zollikoferia (Compositae)
  6. Zombia (Arecaceae)
  7. Zomicarpa (Araceae)
  8. Zomicarpella (Araceae)
  9. Zonotriche (Poaceae)
  10. Zoopsidella (Lepidoziaceae)
  11. Zoopsis (Lepidoziaceae)
  12. Zootrophion (Orchidaceae)
  13. Zornia (Leguminosae)
  14. Zosima (Apocynaceae)
  15. Zostera (Zosteraceae) svilina
  16. Zoutpansbergia (Compositae)
  17. Zoysia (Poaceae)

Zu[uredi VE | uredi]

  1. Zuccagnia (Leguminosae)
  2. Zuccarinia (Rubiaceae)
  3. Zuckia (Amaranthaceae)
  4. Zuelania (Salicaceae)
  5. Zuvanda (Brassicaceae)

Zy[uredi VE | uredi]

  1. Zygadenus (Liliaceae)
  2. Zygia (Leguminosae)
  3. Zygnema (Zygnemataceae)
  4. Zygnemopsis (Zygnemataceae)
  5. Zygocactus (Cactaceae)
  6. Zygochloa (Poaceae)
  7. Zygodon (Orthotrichaceae)
  8. Zygogonium (Zygnemataceae)
  9. Zygogynum (Winteraceae)
  10. Zygomitus (Chaetophoraceae)
  11. Zygomitus (Chaetophoraceae)
  12. Zygopabstia (Orchidaceae)
  13. Zygopetalum (Orchidaceae)
  14. Zygophlebia (Polypodiaceae)
  15. Zygophyllum (Zygophyllaceae)
  16. Zygosepalum (Orchidaceae)
  17. Zygosicyos (Cucurbitaceae)
  18. Zygostates (Orchidaceae)
  19. Zygostigma (Gentianaceae)
  20. Zygotritonia (Iridaceae)
  21. Zyrphelis (Compositae)
  22. Zyzyxia (Compositae)

Izvori[uredi VE | uredi]