Dodatak:Popis biljnih rodova, Z

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje


Rodovi:[uredi VE | uredi]

Z[uredi VE | uredi]

Za[uredi VE | uredi]

  1. Zabelia (Rehder) Makino, (Caprifoliaceae)
  2. Zacintha (Asteraceae) žutenica, vidi Crepis zacintha (bradavičava žutenica)
  3. Zagrosia Speta, (Asparagaceae)
  4. Zaleya Burm.f., (Aizoaceae)
  5. Zaluzania Pers., (Compositae)
  6. Zaluzianskya F.W.Schmidt, (Scrophulariaceae) zvijezdani balsam
  7. Zameioscirpus Dhooge & Goetgh., (Cyperaceae)
  8. Zamia L., (Zamiaceae) zamija
  9. Zamioculcas Schott, (Araceae) zamijokulkas
  10. Zanardinula De Toni, (Halymeniaceae)
  11. Zandera D.L.Schulz, (Asteraceae)
  12. Zanderia Goffinet, (Rhachitheciaceae)
  13. Zanha Hiern, (Sapindaceae)
  14. Zannichellia P.Micheli ex L., (Potamogetonaceae) žabokrečina
  15. Zanonia L., (Cucurbitaceae)
  16. Zantedeschia Spreng., (Araceae) zantedešija
  17. Zanthoxylum L., (Rutaceae) žuto drvo
  18. Zaporella Rácz, (Dasycladaceae)
  19. Zapoteca H.M.Hern., (Leguminosae)
  20. Zaqiqah P.M.Peterson & Romasch., (Poaceae)
  21. Zataria Boiss., (Lamiaceae)
  22. Zauschneria (Onagraceae) sinonim za Epilobium

Ze[uredi VE | uredi]

  1. Zea L., (Poaceae) kukuruz
  2. Zebrina (Commelinaceae) sinonim za Tradescantia, zebrina
  3. Zehnderia C.Cusset, (Podostemaceae)
  4. Zehneria Endl., (Cucurbitaceae)
  5. Zelenkoa M.W.Chase & N.H.Williams, (Orchidaceae)
  6. Zelkova Spach, (Ulmaceae) zelkova
  7. Zellera G.Martens, (Delesseriaceae)
  8. Zelometeorium Manuel, (Meteoriaceae)
  9. Zeltnera G.Mans., (Gentianaceae)
  10. Zemisia B.Nord., (Compositae)
  11. Zenia Chun, (Leguminosae)
  12. Zenkerella Taub., (Leguminosae)
  13. Zenkeria Trin., (Poaceae)
  14. Zenobia D.Don, (Ericaceae) zenobija
  15. Zephyra D.Don, (Tecophilaeaceae)
  16. Zephyranthes Herb., (Amaryllidaceae) Kišni ljiljan
  17. Zeravschania Korovin, (Apiaceae)
  18. Zeugandra P.H.Davis, (Campanulaceae)
  19. Zeugites P.Browne, (Poaceae)
  20. Zeuktophyllum N.E.Br., (Aizoaceae)
  21. Zeuxine Lindl., (Orchidaceae)
  22. Zexmenia La Llave, (Compositae)
  23. Zeyheria Mart., (Bignoniaceae)
  24. Zeylanidium (Tul.) Engl., (Podostemaceae)

Zh[uredi VE | uredi]

  1. Zhengyia T.Deng, D.G.Zhang & H.Sun, (Urticaceae)
  2. Zhumeria Rech.f. & Wendelbo, (Lamiaceae) sinonim za Salvia.

Zi[uredi VE | uredi]

  1. Zieria Sm., (Rutaceae)
  2. Zieridium Baill., (Rutaceae), sinonim za Picrella
  3. Zigadenus Michx., (Melanthiaceae) zigadenus
  4. Zilla Forssk., (Brassicaceae)
  5. Zingania A.Chev., (Leguminosae) sinonim za Didelotia
  6. Zingela N.R.Crouch et al., (Asparagaceae)
  7. Zingeria P.A.Smirn., (Poaceae)
  8. Zingiber Mill., (Zingiberaceae) ingver, đumbir
  9. Zinnia L., (Compositae) cinija
  10. Zinovaea M.J.Wynne, (Delesseriaceae)
  11. Zinowiewia Turcz., (Celastraceae)
  12. Zippelia Blume, (Piperaceae)
  13. Zizania L., (Poaceae) divlja riža
  14. Zizaniopsis Döll & Asch., (Poaceae)
  15. Zizia W.D.J.Koch, (Apiaceae)
  16. Ziziphora L., (Lamiaceae)
  17. Ziziphus Mill., (Rhamnaceae) čičimak
  18. Zizkaea W.Till & Barfuss, (Bromeliaceae)

Zo[uredi VE | uredi]

  1. Zoddaea Borzì, (Chaetophoraceae)
  2. Zoegea L., (Asteraceae)
  3. Zollernia Wied-Neuw. & Nees, (Fabaceae)
  4. Zollikoferia DC., (Compositae)
  5. Zollingeria Kurz, (Sapindaceae)
  6. Zombia L.H.Bailey, (Arecaceae)
  7. Zomicarpa Schott, (Araceae)
  8. Zomicarpella N.E.Br., (Araceae)
  9. Zonanthus Griseb., (Gentianaceae)
  10. Zonariophila Stegenga & Kemperman, (Ceramiaceae)
  11. Zonotriche (C.E.Hubb.) J.B.Phipps, (Poaceae)
  12. Zoochlorella K.Brandt, (Chlorellaceae)
  13. Zoopsidella R.M. Schust., (Lepidoziaceae)
  14. Zoopsis (Hook. f. & Taylor) Gottsche, Lindenb. & Nees, (Lepidoziaceae)
  15. Zootrophion Luer, (Orchidaceae)
  16. Zornia J.F.Gmel., (Fabaceae)
  17. Zosima Hoffm., (Apiaceae)
  18. Zostera L., (Zosteraceae) svilina
  19. Zotovia Edgar & Connor, (Poaceae)
  20. Zoutpansbergia (Compositae)
  21. Zoysia Willd., (Poaceae)

Zu[uredi VE | uredi]

  1. Zuccagnia Cav., (Leguminosae)
  2. Zuccarelloa D'Archino & W.A.Nelson, (Kallymeniaceae)
  3. Zuccarinia Blume, (Rubiaceae)
  4. Zuckertia Baill., (Euphorbiaceae)
  5. Zuloagocardamum Salariato & Al-Shehbaz, (Brassicaceae)
  6. Zuvanda (Dvorák) Askerova, (Brassicaceae)

Zy[uredi VE | uredi]

  1. Zygia P.Browne, (Leguminosae)
  2. Zygnema C.Agardh, (Zygnemataceae)
  3. Zygnemopsis (Skuja) Transeau, (Zygnemataceae)
  4. Zygocarpum Thulin & Lavin, (Fabaceae)
  5. Zygochloa S.T.Blake, (Poaceae)
  6. Zygodon Hook. & Taylor, (Orthotrichaceae)
  7. Zygogonium Kützing, (Zygnemataceae)
  8. Zygogynum Baill., (Winteraceae)
  9. Zygomitus Bornet & Flahault, (Chaetophoraceae)
  10. Zygopetalum Hook., (Orchidaceae)
  11. Zygophyllum L., (Zygophyllaceae)
  12. Zygoruellia Baill., (Acanthaceae)
  13. Zygosepalum (Rchb.f.) Rchb.f., (Orchidaceae)
  14. Zygostates Lindl., (Orchidaceae)
  15. Zygostelma Benth., (Apocynaceae)
  16. Zygostigma Griseb., (Gentianaceae)
  17. Zygotritonia Mildbr., (Iridaceae)
  18. Zymurgia J.A.Lewis & Kraft, (Halymeniaceae)
  19. Zyrphelis Cass., (Compositae)
  20. Zyzyura H.Rob. & Pruski, (Asteraceae)
  21. Zyzyxia Strother, (Compositae)

Izvori[uredi VE | uredi]