Dodatak:Popis vrsta:Pseuda

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje


  • Taksoni:

Pseudabarys , Pseudabatus , Pseudabispa , Pseudablabes , Pseudabraxas , Pseudabryna , Pseudabutilon , Pseudacalles , Pseudacamptus , Pseudacanthicus , Pseudacanthocera , Pseudacanthocinus , Pseudacanthocotyla , Pseudacanthoneura , Pseudacanthoprion , Pseudacanthops , Pseudacanthopsylla , Pseudacanthorrhinus , Pseudacanthosphaera , Pseudacanthosphaera , Pseudacanthosphaera , Pseudacaromenes , Pseudacaudella , Pseudacherontides , Pseudachloa , Pseudachorudina , Pseudachorutes , Pseudacidalia , Pseudaclees , Pseudaclitus , Pseudaclytia , Pseudacontia , Pseudacorethra , Pseudacraea , Pseudacris , Pseudacrobasis , Pseudacrocephalaspina , Pseudacroclita , Pseudacrodonta , Pseudacrossus , Pseudacrotoxa , Pseudactaea , Pseudacteon , Pseudacteon , Pseudactinia , Pseudactinoposthia , Pseudactium , Pseudactumnus , Pseudacysta , Pseudadenia , Pseudadoretus , Pseudaega , Pseudaegeria , Pseudaegerita , Pseudaeginella , Pseudaelara , Pseudaesopia , Pseudaethomerus , Pseudaethria , Pseudafreutreta , Pseudafroneta , Pseudagaone , Pseudagapostemon , Pseudagenius , Pseudagloaea , Pseudagnostidae , Pseudagoliinus , Pseudagolius , Pseudagoma , Pseudagrion , Pseudagrionoptera , Pseudagris , Pseudagrostistachys , Pseudagrypon , Pseudaidia , Pseudaiolopus , Pseudalaca , Pseudalaemon , Pseudalastor , Pseudalataspora Kovaleva & Gaievskaya, 1983 , Pseudalbara , Pseudalbiorix , Pseudalcathoe , Pseudalciopa , Pseudalcis , Pseudalcyonidium , Pseudalea , Pseudalectrias , Pseudalelimma , Pseudaletia , Pseudaletis , Pseudaleucis , Pseudaleuria , Pseudalichtensia , Pseudalidus , Pseudaligia , Pseudaliidae , Pseudallata , Pseudallescheria , Pseudalleucosma , Pseudallodiscus , Pseudallotropiophyllum , Pseudalmenus , Pseudalomya , Pseudalophus , Pseudalosterna , Pseudalsomyia , Pseudaltha , Pseudalus , Pseudalutarius , Pseudalypia , Pseudalysiinia , Pseudamastus , Pseudamathes , Pseudamatonga , Pseudambasia , Pseudambassis , Pseudambates , Pseudamblyops , Pseudameira , Pseudamia , Pseudamiatus , Pseudamigus , Pseudaminobacter , Pseudamiops , Pseudammi , Pseudampharete , Pseudamphiascopsis , Pseudamphicteis , Pseudamphimerus , Pseudamphinotus , Pseudamplinus , Pseudamyciaea , Pseudamycus , Pseudanabaena , Pseudanabaenaceae , Pseudanaesthetis , Pseudanamera , Pseudanamomis , Pseudanapaea , Pseudanaperus , Pseudanaphes , Pseudanaphothrips , Pseudanapis , Pseudanarta , Pseudanchialina , Pseudanchonus , Pseudancistrus , Pseudancita , Pseudancylistes , Pseudandraca , Pseudandriasa , Pseudaneitea , Pseudangulatus , Pseudanhammus , Pseudanisentomon , Pseudanniceris , Pseudanogmus , Pseudanomalon , Pseudanomocarina , Pseudanophthalmus , Pseudanos , Pseudantarcticola , Pseudantechinus , Pseudanteris , Pseudanthenea , Pseudanthera , Pseudantheraea , Pseudanthessiidae , Pseudanthessius , Pseudanthias , Pseudanthistiria , Pseudanthocotyloides , Pseudanthoecia , Pseudanthonomus , Pseudanthura , Pseudanthus , Pseudantiora , Pseudantonina , Pseudanuretes , Pseudanurophorus , Pseudanurophorus Stach, 1922 , Pseudaonidia , Pseudapanteles , Pseudaphanomerus , Pseudaphanostoma , Pseudaphelia , Pseudaphelidium M. Schweikert & E. Schnepf, 1996 , Pseudaphidius , Pseudaphis , Pseudaphomomyrmex , Pseudaphritidae , Pseudaphritis , Pseudaphrophora , Pseudaphya , Pseudaphycus , Pseudapinops , Pseudapis , Pseudapistosia , Pseudapocryptes , Pseudapocyrtus , Pseudapomecyna , Pseudapotrepus , Pseudapries , Pseudapriona , Pseudaprophata , Pseudaptinus , Pseudarachna , Pseudaraeolaimus , Pseudaraeopus , Pseudaraldus , Pseudarbela , Pseudarca , Pseudarcella , Pseudarchaster , Pseudarchasteridae , Pseudarcidae , Pseudarcopagia , Pseudarcopagia , Pseudarctia , Pseudarcturella , Pseudarenipses , Pseudargyra , Pseudargyria , Pseudargyrotoza , Pseudaria , Pseudarista , Pseudaristeus , Pseudaristia , Pseudaristobia , Pseudarla , Pseudarmadillo , Pseudarmania , Pseudartabotrys , Pseudarthria , Pseudarthron , Pseudarthron , Pseudarthron , Pseudartonis , Pseudascalenia , Pseudascocotyle , Pseudascozonus , Pseudasellodes , Pseudasiphonaphis , Pseudasopia , Pseudasphondylia , Pseudaspidoproctus , Pseudaspilates , Pseudaspis , Pseudaspius , Pseudastasia , Pseudasterina , Pseudasteron , Pseudastroma , Pseudastylopsis , Pseudataenius , Pseudatemnus , Pseudatherospio , Pseudathrips , Pseudathyma , Pseudatomoscelis , Pseudatops , Pseudatrichia , Pseudatteria , Pseudattulus , Pseudauchen , Pseudauchenipterus , Pseudaugaptilus , Pseudaugochlora , Pseudaulacaspis , Pseudauletes , Pseudauliscus , Pseudautomeris , Pseudauxa , Pseudauximus , Pseudaxine , Pseudaxinoides , Pseudaxinus ,

Pseudab[uredi VE | uredi]

Pseudabarys Chaudoir, 1873[uredi VE | uredi]

Animalia > Arthropoda > Insecta > Coleoptera > Carabidae

Pseudablabes Boulenger, 1896[uredi VE | uredi]

Animalia > Chordata > Reptilia > Squamata > Colubridae

Pseudabryna Schultze, 1916[uredi VE | uredi]

Animalia > Arthropoda > Insecta > Coleoptera > Cerambycidae

Pseudabutilon R.E. Fr.[uredi VE | uredi]

Plantae > Magnoliophyta > Magnoliopsida > Malvales > Malvaceae

Pseudac[uredi VE | uredi]

Pseudacaenodera Yamaguti, 1965[uredi VE | uredi]

Animalia → Platyhelminthes → Trematoda → Digenea → Plagiorchiida → Xiphidiata → Allocreadioidea → Acanthocolpidae

  1. Pseudacalles
  2. Pseudacamptus
  3. Pseudacanthicus

Pseudacanthocinus Breuning, 1956[uredi VE | uredi]

Animalia → Arthropoda → Insecta → Coleoptera → Cerambycidae → Lamiinae → Acanthocinini

  1. Pseudacanthocotyla
  2. Pseudacanthoprion
  3. Pseudacanthops
  4. Pseudacanthorrhinus
  5. Pseudacherontides
  6. Pseudachorudina
  7. Pseudachorutes
  8. Pseudaclees

Pseudacorethra Tavakilian & Peñaherrera-Leiva, 2007[uredi VE | uredi]

Animalia → Arthropoda → Insecta → Coleoptera → Cerambycidae → Cerambycinae → Rhinotragini

Pseudacris Fitzinger, 1843 (18 sp.)[uredi VE | uredi]

Animalia → Chordata → Amphibia → Anura → Hylidae → Hylinae

  1. Pseudacrodonta
  2. Pseudactaea
  3. Pseudacteon
  4. Pseudactinoposthia
  5. Pseudactium
  6. Pseudactumnus

Pseudad[uredi VE | uredi]

  1. Pseudadenia

Pseudae[uredi VE | uredi]

Pseudaega[uredi VE | uredi]

  • Pseudaega melanica
  • Pseudaega punctata
  • Pseudaega quarta
  • Pseudaega secunda
  • Pseudaega tertia

Animalia > Arthropoda > Malacostraca > Isopoda > Cirolanidae

  1. Pseudaegerita
  2. Pseudaeginella

Pseudaelara[uredi VE | uredi]

  1. Pseudaelara sellaemontis
  2. Pseudaesopia

Pseudaethomerus[uredi VE | uredi]

  1. Pseudaethomerus lacordairei
  2. Pseudaethomerus maximus

Pseudaf[uredi VE | uredi]

Pseudafroneta Blest, 1979[uredi VE | uredi]

  1. Pseudafroneta frigida Blest, 1979
  2. Pseudafroneta incerta (Bryant, 1935) tipična
  3. Pseudafroneta lineata Blest, 1979
  4. Pseudafroneta maxima Blest, 1979
  5. Pseudafroneta pallida Blest, 1979
  6. Pseudafroneta perplexa Blest, 1979
  7. Pseudafroneta prominula Blest, 1979

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Araneae → Linyphiidae

Pseudag[uredi VE | uredi]

Pseudagaone[uredi VE | uredi]

  1. Pseudagaone cerdai
  2. Pseudagaone spinipenne
  3. Pseudagaone suturafissa
  4. Pseudagloaea
  5. Pseudagrion
  6. Pseudagrionoptera
  7. Pseudagrostistachys

Pseudai[uredi VE | uredi]

  1. Pseudaidia

Pseudal[uredi VE | uredi]

  1. Pseudalaemon
  2. Pseudalbiorix
  3. Pseudalciopa
  4. Pseudalcyonidium
  5. Pseudalectrias
  6. Pseudaleuria

Pseudalidus[uredi VE | uredi]

  1. Pseudalidus fulvofasciculatus
  2. Pseudallescheria
  3. Pseudallodiscus
  4. Pseudalophus

Pseudalosterna[uredi VE | uredi]

  1. Pseudalosterna aritai
  2. Pseudalosterna aureola
  3. Pseudalosterna binotata
  4. Pseudalosterna breva
  5. Pseudalosterna cribrosa
  6. Pseudalosterna crinitosulcata
  7. Pseudalosterna cuneata
  8. Pseudalosterna curtelineata
  9. Pseudalosterna discalis
  10. Pseudalosterna elegantula
  11. Pseudalosterna extrema
  12. Pseudalosterna fuscopurpurea
  13. Pseudalosterna gorodinskii
  14. Pseudalosterna imitata
  15. Pseudalosterna longigena
  16. Pseudalosterna millesima
  17. Pseudalosterna mupinensis
  18. Pseudalosterna obliquata
  19. Pseudalosterna pullata
  20. Pseudalosterna submetallica
  21. Pseudalosterna takagii
  22. Pseudalosterna tryznai
  23. Pseudalosterna wolongana
  24. Pseudalutarius

Pseudam[uredi VE | uredi]

  1. Pseudamatonga
  2. Pseudambassis
  3. Pseudambates
  4. Pseudamblyops
  5. Pseudameira
  6. Pseudamia
  7. Pseudaminobacter
  8. Pseudamiops
  9. Pseudammi
  10. Pseudampharete
  11. Pseudamphiascopsis
  12. Pseudamphicteis
  13. Pseudamphimerus
  14. Pseudamphinotus
  15. Pseudamplinus
  16. Pseudamyciaea
  17. Pseudamycus

Pseudan[uredi VE | uredi]

  1. Pseudanabaena

Pseudanaesthetis[uredi VE | uredi]

  1. Pseudanaesthetis assamensis
  2. Pseudanaesthetis atripes
  3. Pseudanaesthetis langana
  4. Pseudanaesthetis mizunumai
  5. Pseudanaesthetis nigripennis
  6. Pseudanaesthetis pakistana
  7. Pseudanaesthetis rufa
  8. Pseudanaesthetis rufipennis
  9. Pseudanaesthetis sumatrana

Pseudanamera[uredi VE | uredi]

  1. Pseudanamera fulvomaculata
  2. Pseudanamomis
  3. Pseudanaperus
  4. Pseudanaphothrips

Pseudanapis Simon, 1905[uredi VE | uredi]

  1. Pseudanapis aloha Forster, 1959
  2. Pseudanapis amrishi (Makhan & Ezzatpanah, 2011)
  3. Pseudanapis benoiti Platnick & Shadab, 1979
  4. Pseudanapis domingo Platnick & Shadab, 1979
  5. Pseudanapis gertschi (Forster, 1958)
  6. Pseudanapis hoeferi Kropf, 1995
  7. Pseudanapis namkhan Lin, Li & Jäger, 2013
  8. Pseudanapis parocula (Simon, 1899)
  9. Pseudanapis plumbea Forster, 1974
  10. Pseudanapis schauenbergi Brignoli, 1981
  11. Pseudanapis serica Brignoli, 1981
  12. Pseudanapis wilsoni Forster, 1959

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Araneae → Anapidae

Pseudanchialina[uredi VE | uredi]

  1. Pseudanchonus
  2. Pseudancistrus

Pseudancita[uredi VE | uredi]

  1. Pseudancita alboplagiata
  2. Pseudancita curvifascia

Pseudancylistes[uredi VE | uredi]

  1. Pseudaneitea

Pseudangulatus[uredi VE | uredi]

  1. Pseudangulatus comatus

Pseudanhammus[uredi VE | uredi]

  1. Pseudanisentomon
  2. Pseudanophthalmus
  3. Pseudanos
  4. Pseudantarcticola
  5. Pseudantechinus
  6. Pseudanthera
  7. Pseudanthessius
  8. Pseudanthias
  9. Pseudanthistiria
  10. Pseudanthocotyloides
  11. Pseudanthonomus
  12. Pseudanthura
  13. Pseudanthus
  14. Pseudanuretes
  15. Pseudanurophorus

Pseudap[uredi VE | uredi]

  1. Pseudaphanostoma
  2. Pseudaphritis

Pseudaphronella Evans, 1966[uredi VE | uredi]

Animalia → Arthropoda → Insecta → Hemiptera → Cercopoidea → Aphrophoridae

Pseudaphrophora Schmidt, 1924[uredi VE | uredi]

Animalia → Arthropoda → Insecta → Hemiptera → Cercopoidea → Aphrophoridae

  1. Pseudaphya
  2. Pseudapocryptes
  3. Pseudapocyrtus

Pseudapomecyna[uredi VE | uredi]

  1. Pseudapomecyna klugii
  2. Pseudapotrepus
  3. Pseudapries

Pseudapriona[uredi VE | uredi]

  1. Pseudapriona flavoantennata

Pseudaprophata[uredi VE | uredi]

  1. Pseudaprophata albomaculata
  2. Pseudaprophata newmanni
  3. Pseudaprophata puncticornis
  4. Pseudaptinus

Pseudar[uredi VE | uredi]

  1. Pseudarachna
  2. Pseudaraeolaimus
  3. Pseudarcopagia
  4. Pseudarcturella
  5. Pseudariotus
  6. Pseudaristeus

Pseudaristobia[uredi VE | uredi]

  1. Pseudaristobia octofasciculata
  2. Pseudarmadillo
  3. Pseudartabotrys
  4. Pseudarthria

Pseudartonis Simon, 1903[uredi VE | uredi]

  1. Pseudartonis flavonigra Caporiacco, 1947
  2. Pseudartonis lobata Simon, 1909
  3. Pseudartonis occidentalis Simon, 1903
  4. Pseudartonis semicoccinea Simon, 1907

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Araneae → Araneidae

Pseudas[uredi VE | uredi]

Pseudascocotyle[uredi VE | uredi]

  1. Pseudascozonus
  2. Pseudaspis

Pseudaspius Dybowski, 1869[uredi VE | uredi]

  1. Pseudaspius leptocephalus (Pallas, 1776)

Animalia → Chordata → Actinopterygii → Cypriniformes → Cyprinidae

  1. Pseudasteron
  2. Pseudastroma

Pseudastylopsis[uredi VE | uredi]

  1. Pseudastylopsis nebulosus
  2. Pseudastylopsis nelsoni
  3. Pseudastylopsis pini
  4. Pseudastylopsis squamosus

Pseudat[uredi VE | uredi]

  1. Pseudatemnus
  2. Pseudatherospio
  3. Pseudattulus

Pseudau[uredi VE | uredi]

  1. Pseudauchen
  2. Pseudauchenipterus

Pseudaufidus Blöte, 1957[uredi VE | uredi]

Animalia → Arthropoda → Insecta → Hemiptera → Cercopoidea → Cercopidae

  1. Pseudaugaptilus
  2. Pseudauletes

Pseudaustenia Cockerell, 1891[uredi VE | uredi]

Animalia → Mollusca → Gastropoda → Pulmonata → Helicarionoidea → Helicarionidae → Helicarioninae

Pseudauxa[uredi VE | uredi]

  1. Pseudauxa nigerrima

Pseudauximus Simon, 1902[uredi VE | uredi]

  1. Pseudauximus annulatus Purcell, 1908
  2. Pseudauximus pallidus Purcell, 1903
  3. Pseudauximus reticulatus Simon, 1902

Animalia → Arthropoda → Arachnida → Araneae → Amaurobiidae

Pseudax[uredi VE | uredi]

Pseudaxine Parona & Perugia, 1890[uredi VE | uredi]

Animalia > Platyhelminthes > Trematoda > Polyopisthocotylea > Gastrocotylidae

Pseudaxinoides[uredi VE | uredi]

Animalia > Platyhelminthes > Trematoda > Polyopisthocotylea > Gastrocotylidae

Izvori[uredi VE | uredi]

Vidi[uredi VE | uredi]

Popis taksona:Pse