Envera Selimović

Izvor: Wikipedija
Envera Selimović
Puno ime Envera Selimović
Zanimanje Predstavnica Odjela za informiranje UN-a u Azerbejdžanu
Nagrade
  • :::Novinarka godine u BiH, 2001
Portal o životopisima

Envera Selimović je poznata bosanskohercegovačka novinarka. Diplomirala je politologiju na Fakultet političkih znanosti u Sarajevu. Po završetku studija radila je kao novinar-volonter na Televiziji Sarajevo. Nakon toga zaposlila se na kultnom sarajevskom Radiju 202, a zatim na prvom programu Radija Sarajevo.

1992. godine, vratila se na televiziju i skoro tri godine radila kao urednica i voditeljica središnje informativno-političke emisije, TV Dnevnika. Od kraja 1994. godine, obnašala je dužnost šefa dopisništva Televizije Bosne i Hercegovine (TV BiH) u New Yorku i Washingtonu.

Kao stipendistica američke vlade magistrirala je međunarodnu politiku na The Paul H. Nitze School of Advanced International Studies - SAIS (Visoka škola za međunarodne odnose) na sveučilištu Johns Hopkins u Washingtonu.

U Sarajevo se vratila krajem 1999. godine, gdje je više od tri godine na TV BiH radila emisiju pod nazivom Intervju, koju se zapamtilo ekskluzivnim i vrlo oštrim razgovorima s ondašnjim najpoznatijim državnicima iz zemlje, regije, ali i cijelog svijeta. U emisiji je također ugostila brojne prominentne intelektualce i filozofe.

U ožujku 2003. godine odlazi u Tbilisi obnašati posao glasnogovornice UN-ovog izaslanstva u Gruziji (UNOMIG). Ondje je ostala do listopada 2006. godine, kada ju glavni tajnik Ujedinjenih naroda, Kofi Annan šalje na novu dužnost u Baku, gdje ju je imenovao predstavnicom Informacijskog odjela pri UN-ovom uredu Azerbejdžanu.[1]

Proglašena je najboljom bh. novinarkom 2001. godine.

Tečno govori engleski i ruski jezik.

Neki od ljudi koje je Envera Selimović intervjuirala[uredi | uredi kôd]

Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. UN DPI Azerbaijan. Inačica izvorne stranice arhivirana 9. svibnja 2008. Pristupljeno 17. kolovoza 2021. journal zahtijeva |journal= (pomoć)

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]