Michele Quaranta

Izvor: Wikipedija
Michele Quaranta

Rođen 24. prosinca 1953.
Basel
Borilačka vještina Aikido
Škola Aikikai
Učitelj(i) Masatomi Ikeda
Rang majstorstva 7. Dan

Michele Quaranta (Forlimpoli, 24. prosinca 1953.), talijanski majstor borilačkih vještina. Nositelj je 7. Dana u aikidu.

Životopis[uredi | uredi kôd]

Michele Quaranta, Trnava 2017.

Michele Quaranta je rođen 1953 godine u malom talijanskom gradiću Forlimpoli, koji leži između gradova Bolonja i Rimini. Sa šest godina Quarante se sa svojom obitelji preselio u Francusku, gdje je završio srednju tehnološku školu. Kasnije je počeo živjeti i raditi u Švicarskoj u Baselu, gdje radi i danas.

Radio je kao bankarski službenik, a bio je i profesionalni nogometaš NK Nordsterna. Nakon nogometaške karijere počeo je da radi kao profesionalni nogometni trener. Aikido je započeo vježbati 1972. godine i od tada kontinuirano vježba. Svoj vlastiti dojo je osnovao u Baselu 1983. godine. Bio je učenik i 20 je godina djelovao kao uke (asistent) japanskom majstoru Masatomiju Ikedi. U tom razdoblju je Qauranta pratio Ikedu na gotovo svim njegovim seminarima.

Nakon što je Masatomi Ikeda otišao u mirovinu 2001. godine, Michele Quaranta je nastavio podučavati i širiti aikido prema metodologiji koju je naslijedio od svoga učitelja. Osim aikida predaje i hojo, disciplinu razvijenu u poznatoj školi Kashima Shinden Jikishinkage Ryu, koja postoji od 14. stoljeća. Quaranta drži aikido seminare u Poljskoj, Hrvatskoj, Irskoj, Slovačkoj, Češkoj, Nizozemskoj, Ukrajini, Sjevernoj Makedoniji, Egiptu, Srbiji, Bugarskoj i Velikoj Britaniji. Diljem Europe postoji 3.000 aikidoka koji Michelea Quarantu smatraju svojim učiteljem.[1] Tehnički je ravnatelj Slovačke aikido asocijacije i član tehničkog komiteta Aikido federacije Srbije i Aikida Švicarske, te predvodi jedan dio Poljske aikido federacije.

Michele Quaranta govori talijanski, francuski, njemački, španjolski i engleski jezik.

Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. Michele Quaranta Sensei. aikikaiireland.ie. 5. kolovoza 2017. Pristupljeno 2. studenoga 2020.

Vanjske povezice[uredi | uredi kôd]