Razgovor:Bošnjačko-hrvatski sukob: Ljubuški

Izvor: Wikipedija
Jump to navigation Jump to search
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Bošnjačko-hrvatski sukob: Ljubuški.
Rad na člancima


Brisanje[uredi]

Ovakav prilog je prevazišao granicu dobrog ukusa. Brisanje! --AnToni(razgovor) 07:29, 19. prosinca 2017. (CET)

Znam kako se (kao birokrata i administrator) brisanje predlaže, ali ovo napisano ne zaslužuje takve proceduru! --AnToni(razgovor) 11:23, 19. prosinca 2017. (CET)
Kad znaš, onda – molim lijepo, rekli bi: Sve po PS-u. Kao što rekoh na SZR - …obrazloženje na SZR dotičnog članka u rangu televizijske emisije o kuharskim specijalitetima--MaGaporuči mi 11:48, 19. prosinca 2017. (CET)
Spam, grafiti i smeće se odmah briše! Ne razumijem toleranciju prema ovakvom stilu i sadržaju! Televizijske emisije takvog rang ne pratim, tako da je suvislost opaske diskutabilna i nepotrebna! --AnToni(razgovor) 11:52, 19. prosinca 2017. (CET)
Članak je predložen za brisanje! Zašto se uklanja predložak?--AnToni(razgovor) 16:12, 19. prosinca 2017. (CET)
Obrisa si sav sadržaj jer ti se ne sviđa i stavia si oznaku za brisat. Da je ovo bia napravia padobranac već bi bia zapakiran. Kubura (razgovor) 20:15, 22. prosinca 2017. (CET)

U Ljubuškom nikakvog sukoba nije bilo. Brisati.--Man_Usk recider 21:13, 23. prosinca 2017. (CET)

Promašeni pristup ako smatrate da ovo ne spada ovdje zato što nije bilo nikakva sukoba. Bilo je, planiran je, ali je zbog dobre (protu)obavještajne djelatnosti spriječen. Toliko je bio izvjestan i opasan da su se poduzele široke civilne mjere.
Grad možda nije bio poprištem nekakvog oružanog sukoba, ili je bio malog intenziteta i to je bilo (i još uvijek jesu) skriveno od javnosti, čeka se otvaranje vojnih arhiva i skidanja oznake vojne tajne. Svjedoci smo da se zadnjih godina spominju vojne operacije i puškaranja koje se nije spominjalo u medijima sve do sada. Za neka se nagađalo iz glasina, za neka se nije ni znalo.
Pođimo od pretpostavke da ovdje nije bilo nikakva oružana sraza. Planiranje osnivanje nekakve bošnjačke SAO Krajine odnosno udara na lokalne Hrvate ovo mjesto stavlja na zemljovid ratnih zbivanja. Pretjerujemo li? Da su izveli kao u Mostaru, i da se nekim čudom nacrtao ondje UNPROFOR, imali bi novo krizno žarište, sa svim pratećim zahtjevima za koridore, teritorije te maltretiranja od strane međunarodne zajednice.
Zbivanja su imala posljedice. Uhićenja, razoružavanja, demobiliziranja i privremena raseljavanja stanovništva. Događaj nije izmišljen. Hrvatski mediji svjedoče. Ako ih netko smatra pristranima, imate u tekstu spomenuti dokumentarac koji je financirala Norveška.
Za onakve postupke s muslimanske strane očigledno je bila i nekakva obavještajna djelatnost koja im je jamčila uspjeh. I s hrvatske strane očigledno je bila nekakva protuobavještajna djelatnost koja je to razotkrila. Previše je toga ovdje u igri da bismo ovo ignorirali. Kubura (razgovor) 22:21, 3. siječnja 2018. (CET)

Symbol delete vote darkened.svg Brisati. Slično Razgovor:Obrana zračne luke na Krku. WP:NIJE#Wikipedija nije mjesto objavljivanja originalnih ideja. Niti je uvjerljivo tumačenje da je nešto moglo dogoditi se po nekom neimenovanom projektu. Nije to Z-4. Wikipedija nije dokumentacijski projekt, te članci koji ne udovoljavaju kriterijima trebaju biti brisani bez nekakvih posebnih obzira. Uređivanjima koja su unesena u članak krši se neutralnost, a unošenjem izvora koji nisu po ničem visoko kvalitetni narušava se provjerljivost i vjerodostojnost wikipedije (kao primjerice izvor br. 1. pod naslovom Suzana). To što će se neke činjenice tek otkriti, upravo govori da članku nije mjesto na wikipediji jer donosi nedovoljno provjerljive podatke koji su stilski na razini {{esej}}a. — Nesmir Kudilovič (razgovor) 23,49; 3. siječnja 2018. (SEV)

Brisanje ovako važnih članaka o zbivanjima odgovara onima koji bi neke stvari najradije pod tepih. To ne dolazi u obzir. --Zeljko (razgovor) 09:48, 4. siječnja 2018. (CET)

Oblik sigurnosnog preseljavanja je ovo [1][2][3] i o tome postoje članci na en.wiki. Ne radi se ni o kakvoj originalnoj zamisli i članak ima mjesto. Ako misliš da to sigurnosno preseljavanje nije postojalo, i da nije bilo nikakva plana za napad, javi se Ljubušacima, ili još bolje, Mostarcima. Kubura (razgovor) 00:19, 6. siječnja 2018. (CET)


ZA ZA BRISANJE. Kome nije jasno, nek' si pogleda i prouči što Wikipedija nije. Maestro Ivanković 15:00, 14. siječnja 2018. (CET)

Tražim vraćanje članka. Komesari duha s bs.wikipedije određivali bi nam sadržaj. Došao komesar sa samo jednom zadaćom, ideološki nadzirati Hrvate i svojeglave među njima prevaspitati. Žele da Hrvatima nameću svoje, da zavladaju kulturom i znanosti tj. Wikipedijom da bi bili u stanju manipulirati istinom i tako mirno ostvariti svoje poslanje. Molim hrvatske administratore da im prosti grubi agitprop komesara s bs.wiki ne pomuti osjećaj kriterija. Što nam rade u Bosni i Hercegovini na političkom planu, ovdje bi na znanstvenom. Ne ispunjajte im želje. Bruckermann (razgovor) 00:16, 18. siječnja 2018. (CET)