Razgovor sa suradnikom:AnToni

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
WikipediaTutorial.png
Ovaj je članak dio wikipedijina
Uvodnog tečaja
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Wikiprojekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Vidi

Pomoć:Sadržaj

Dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. - slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskom standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija - što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Izvori - kako uspješno činiti Wikipediju boljom!
  • Slike - obvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite slijedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte se tako što ćete pritisnuti gumbić Button sig.png na alatnoj traci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:vaše ime") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas, ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja! Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih web stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obvezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta. Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju dualno licencirani, pod Creative Commons Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima 3.0 i GFDL licencijom. Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


Još jednom, dobro došli! SpeedyGonsales 02:49, 23. srpnja 2009. (CEST)

Potvrda[uredi]

[1] Aferim! Kubura (razgovor) 02:49, 4. svibnja 2013. (CEST)

Sad će prilika i da se vrati! ;) I ja moram promijeniti ime! --Toni_bs(razgovor) 23:40, 9. svibnja 2013. (CEST)
17:43, 11. svibnja 2013. Suradnički račun AnToni (Razgovor | doprinosi | blokiraj) je automatski stvoren Preimenovat ću ga, pretpostavljam da se radi o medijawiki vrhunski zamišljenom sustavu imena. :) SpeedyGonsales 21:26, 18. svibnja 2013. (CEST)
Mi smo već zbrisali s hr na sh wikipediju gdje ću kao administrator doživjeti nervni slom ako tamo dođu nacionalisti s hr i sr wiki tokom spajanja wikipedija.
Korisnici i suradnici se ne slažu oko četnika, partizana, ustaša i puuuno drugih stvari, ali se slažu da ne žele raditi s onim drugima--Rjecina2 (razgovor) 01:02, 15. rujna 2013. (CEST)

Dodatak:Popis stanovništva u Hrvatskoj 2011.[uredi]

Ne znam misli li se na ovom članak-dodatku još raditi, jer piše ovdje kako je {{pravopis}} i {{prijevod}} potreban. -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 18:49, 16. rujna 2013. (CEST)

(Naj)veći dio članka je izvorno sa službene stranice Zavoda za statistiku Hrvatske, te je primjenjena i terminologija i vokabular iste. Ukoliko je potrebna stilska dorada, svakako, ali ne vidim potrebu za prijevodom sa hrvatskog na hrvatski! --AnToni(razgovor) 23:07, 16. rujna 2013. (CEST)

razgovor: bošnjački jezik[uredi]

Cijenjeni,

ne razumijem čemu ova digresija i nekakvo imputiranje.

Pišete ovo:

Isto se tako mogu krivotvoriti podaci o broju govornika, opaskom, da su ti podaci Zavoda netočni, ili se može preimenovati jedan narod (npr. Srbe preimenovati u Pravoslavne Hrvate, te ih pribrojiti Hrvatima - opet zbog greške Zavoda, čiji se podaci moraju uzimati sa rezervom), pa tvrditi da u Hrvatskoj nema Srba, a govornike srpskog jezika, pripojiti hrvatskom jeziku, opet zbog greške Zavoda.

Ali isto ne pišete kao izdvojenu hipotetičku situaciju, već dalje nastavljate sljedećim navodom u zagradi koja slijedi iza gore navedene rečenice:

(Time bi se riješio problem Vukovarskih tabli po logici: Zanemarimo Ustav Hrvatske, jer mi na wiki imamo svoje zakone i nitko nam ništa ne može).

Očito je riječ o jednoj rečenici koja bez obzira na točku iza zadnjega spominjanja riječi Zavoda ima nastavak u obliku onoga navoda u zagradama (između zagradi).

Taj navod iz zagrada spominje Wikipediju, pa se pitam zašto se u hipotetičkoj situaciji spominje u istom kontekstu i Wikipedija, tim više jer vrlo ružne insinuacije imputiraju Wikipediji kao publikaciji svoje vrste (sui generis), i to baš upravo Wikipediji na hrvatskome jeziku.

Stoga bih Vas želio zamoliti da ne skrećete s teme na takav način kao što ste to u ovom slučaju učinili, jer nije korisno za dionike rasprave, niti se igdje referencira u prethodnim komentarima ostalih dionika rasprave.

Također bih napomenuo kako ja nisam miješao ništa, a vaša rečenica Miješate vjeru, jezik i nacionalnu pripadnost! Uz sav respekt, mislim da niste kompetentni za raspravu o ovoj temi, niti da ste skloni enciklopedijskom sustavu! govori sama za sebe o čemu je ovdje riječ i da se to izgleda tolerira. Hvala na razumijevanju. Lijep pozdrav, -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 20:20, 17. rujna 2013. (CEST)

Suradnja će profunkcionirati, a i suradnike sa hr.wiki (barem one koji ne prihvaćaju sadašnji koncept) na suradnju i međusobno dopunjavanje i blokadu ekstremista. Ja ću osobno, voditi brigu do nikakvih ispada ne dođe! Dakle - dobrodošli na bs.wiki! --AnToni(razgovor) 07:51, 19. rujna 2013. (CEST)
Pitanje Ne znam koliko su dobro došli pored Palape (potpisuje se kao Palapabosnia), pa zatim pored CERminatora, (potpisuje se kao CER@ (ask), a uskoro će se zvati C3r4 )? I WizardOfOz se ne ponaša prijateljski prema suradnicima iz hr.wiki?
To je najmanji problem! Sa ljudima se može dogovoriti! Osobno ih sve poznam, pa znam i vjerujem da problema neće biti! --AnToni(razgovor) 14:34, 19. rujna 2013. (CEST)
Rekao vam je jedan suradnik Bez brige to se garant tiče i Bošnjaka (!).
Sigurno, da i na bs.wiki ima problema i nejasnoća, ali radimo na tome da se situacija rasčisti! Mada ne mislim da se ovaj komentar sa Bošnjacima, odnosi na bs.wiki! Mi imamo i pripadnika drugih naroda, koji poznaju bosanski jezik! --AnToni(razgovor) 14:34, 19. rujna 2013. (CEST)
Komentar Sam stvaraš sliku o sebi, a ovakvi prilozi i ovakvi pozivi ne pogoduju bilo kakvoj suradnji. Osobito tijekom ovakvih hajki i lova na vještice, no dobro susjed samo se vi veselite. -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 12:36, 19. rujna 2013. (CEST)
Možda je moj komentar pritisak, ali ja ga razumijem, kao poziv na suradnju! A za situaciju na hr.wiki su odgovorni suradnici hr.wiki, a gdje je moj doprinos vrlo malen (upravo zbog mog sličnog mišljenja sa hrvatskim tiskom u nekim poljima)! Najviše volim kad počne netko moje članke prevoditi sa hrvatskog na vjerojatno rvacki jezik! Zvuči provokantno, ali je realnost!--AnToni(razgovor) 14:34, 19. rujna 2013. (CEST)

Bosanski jezik[uredi]

Brate, respekt za neutralnost i prezentiranje poznatih podataka na enciklopediji. --WikiLite91 (razgovor) 18:52, 14. travnja 2014. (CEST)

Skupštine kantona Federacije Bosne i Hercegovine[uredi]

Information.svg Dobrodošli na Wikipediju! Drago nam je što doprinosite Wikipediji, no skrećemo pozornost na činjenicu da je službeni jezik na hrvatskoj Wikipediji − hrvatski jezik. Želite li pisati na nekom drugom jeziku, molimo vas odaberite odgovarajuću inačicu Wikipedije gdje je taj jezik službeni. Vaš članak pod gornjim naslovom obrisan je jer nije pisan hrvatskim jezikom. -- Bonč (razgovor) • Tagline: Wikipedija je slobodna enciklopedija koju svatko može uređivati. •  23:50, 12. studenog 2014. (CET)

Hvala na primjedbi! Možda da malo preispitate kriterije hrvatskog jezika, jer zbog sličnog komentara isti je članak na Vidi:sr.wiki prebačen na doradu. Sa razlikom da je tekst pun "kroatizama" (što god to značilo)! U svakom slučaju mislim da se koncept (na žalost) na hr.wiki nije promijenio, ta da i dalje vuče iste "fleke" i nedostatke od ranije!--AnToni(razgovor) 12:22, 13. studenog 2014. (CET)

Razgovori[uredi]

Information.svg
Pozdrav! Druge suradnike poštujemo tako što im odgovaramo na njihovoj stranici za razgovor. Na taj način sugovornik će dobiti obavijest o novoj poruci. Kako bi komunikacija između suradnika bila što uspješnija, molimo proučite kako održavati razgovor među suradnicima. Hvala na razumijevanju.

--Maestro Ivanković 14:10, 13. studenog 2014. (CET)

Andrea Komšić[uredi]

Ciao AnToni,
Hvala na izmjenama na stranici o Andrei Komšić. No znas ovdje na hr.wiki za imena mjeseci koristimo hr. nazive. Recimo april je travanj. Ovo sto si ti napisao ispravicu ja, no u buducnosti molim te postuje pravila hr.wikipedije. pozz--El hombre (razgovor) 12:24, 11. veljače 2015. (CET)

[2] Još nešto. Nadnevke na hrvatskom pišemo u padežu, tako da nije samo "5. veljača", nego "5. veljače". Kubura (razgovor) 21:38, 11. veljače 2015. (CET)

Pripazi na kalendarske godine. U istom ti je članku bilo zaostalo kalendarskih godina kojima nisi stavio točku. Kubura (razgovor) 21:41, 11. veljače 2015. (CET)

Kategorije[uredi]

[3] Kategorije ne otvaramo ako nema barem pet članaka koji su za tu kategoriju. Kubura (razgovor) 21:55, 11. veljače 2015. (CET)

Popis stanovništva u BiH[uredi]

Vidim da na matičnom projektu imate ažurirane podatke o ovom popisu. Ono što me zanima, gdje se crpe podatci o stanovništvu po naseljima (ne općinama), jer na stranicama Agencije za statistiku BiH to ne nalazim. Našao sam rezultate po općinama, no ne i po mjestima. Zanimaju me isključivo službeni konačni podatci, dakle nikakvi neslužbeni/preliminarni.--MaGaporuči mi 18:56, 20. rujna 2016. (CEST)

Podaci su sa zvanične stranice Statističkog zavoda BiH. Koliko znam, sve su u .xls formatu, ali nisam dugo gledao jesu li podaci o naseljima već dostupni. Ukoliko imate interesa, pogledajte šablone, kao i ovu kategoriju koje sam pripremio, tako da se podaci o općinama botom prebace u tabele, odnosno u članak o rezultatima popisa za pojedinu općinu i više. Započeo sam projekat, a kada stignem da podatke iz tabela tako pripremim da ih na jednostavan način povežem u članke, izgledat će prilično pristojno. Ukolio imate interesa za suradnju javite se, pa ćemo zajedno to uraditi. Pozdrav.--AnToni(razgovor) 20:15, 20. rujna 2016. (CEST)
Htio sam samo informaciju budući da već postoje izmjene po tom pitanju u člancima, pa da se može provjeriti. Istina, ne mogu se načuditi da postoje podatci za općine, a ne i gradove/mjesta. Što se tiče drugog dijela ponude, hvala na njoj, ali, nažalost, nisam toliko tehnički potkovan da bih mogao to raditi.--MaGaporuči mi 19:04, 21. rujna 2016. (CEST)
Koliko znam naselja u BiH kod nas nisu obrađena sa zvaničnim podacima Popisa. Neko je integrirao podatke preliminarnog popisa u naselja, a ti podaci su netačni. U svakom slučaju, kad podaci budu dostupni za naselja, javit ću Vam. Kad završim tabelarno uređivanje podataka u Excelu, spojit ću ih sa Wordom, a onda prebaciti na wiki. U principu, sa tom word datotekom, uz prenošenje mojih šablona, možete Vi ili neko drugi sa hr.wiki te članke prebaciti uz jezičku doradu na hr.wiki. Ako imate interesa javite se. Prednost obrade šablonima je da se tekstovi zaglavlja tabela mogu istovremeno promijeniti i prilagoditi jednokratnim uređivanjem. Pozdrav MaGa! --AnToni(razgovor) 12:01, 22. rujna 2016. (CEST)

?[uredi]

Administrator s drugog projekta bi trebao znati da se ovakva uređivanja bez sekunde razmišljanja proglašavaju vandalizmom.... Da ne govorim da je obrazloženje na SZR dotičnog članka u rangu televizijske emisije o kuharskim specijalitetima (...Ovakav prilog je prevazišao granicu dobrog ukusa...).--MaGaporuči mi 11:42, 19. prosinca 2017. (CET)

Bilo bi interesantno prodiskutirati tolerantnost administratora prema ovakvim člancima. Wiki projekat sa oko 180.000 članaka sebi ovo dozvoljava. Razlog za brisanje je definiranje etničkog čišćenja i progona civilnog stanovništa na način koji ni Göbbels osobno nebi sebi dopustio. Mislim da sam bio jasan. Nek autor tog smeća pokuša ovakvo nešto napisati na ozbiljnom wiki projektu! --AnToni(razgovor) 11:57, 19. prosinca 2017. (CET)
Nitko nije savršen, uključujući ovaj projekt i njegove suradnike, uključujući nekoga tko olako nešto naziva smećem (osoba akademskog obrazovanja tu riječ može rabiti jedino u stvarnom značenju te iste riječi), a isto tako nije savršen ni ozbiljni wiki projekt koji zadržava pravo naziva grupe jezika - imenom političkog kvazijezika.--MaGaporuči mi 12:29, 19. prosinca 2017. (CET)
Za predođbu kakvoće ili za opis nečega, često se koriste stilske figure, kao metafore i sl. Ne mogu naći primjerniju definiciju, a bilo bi dobro pokušati kako se sadržina onog teksta može definisati. No suština diskusije je da se članak obriše, a suradnik opomene. No - ja pomaka ne vidim!--AnToni(razgovor) 12:35, 19. prosinca 2017. (CET)
Uz dužno poštovanje, smeće nije stilska figura, ali znam puno drugih načina za opisati nešto a da ne izlazi van okvira uljudnog ponašanja. Članak će se možda pobrisati, možda neće. Nemam nadnaravne moći da bih saznao što će biti u budućnosti, niti da bih znao o kakvom se pomaku radi.--MaGaporuči mi 13:00, 19. prosinca 2017. (CET)
U principu se pobrisati i ne mora. Ali izbaciti sve one neosnovane činjenice, dovesti u red, znači zapravo kompletno brisanje odnosno cjelovitu promjenu lanka. Ovdje se ne radi o stilskim figurama, nego o toleranciji ovakvog nedosljednog stila kojim se obrađuju historijske teme!--AnToni(razgovor) 13:26, 19. prosinca 2017. (CET)
Dade se primijetiti da ja ovdje govorim o drugim stvarima (a ne članku), molit ću lijepo. Ovdje ne želim raspravljati niti jednog bajta o članku. Zna se gdje je tome mjesto.--MaGaporuči mi 13:47, 19. prosinca 2017. (CET)
Točno tako! No za članak, čini mi se da nemate interesa!--AnToni(razgovor) 13:54, 19. prosinca 2017. (CET)
Trenutačno na radnom mjestu koje mi je važnije no sve moguće wikipedije ovoga svijeta i članci u njima. Nisam prije htio pisati ništa, ali sam svo ovo vrijeme imao osjećaj da se nešto adresira isključivo na mene. Vidim sad da je to tako, pa se ne mogu načuditi koji je razlog tomu...--MaGaporuči mi 14:25, 19. prosinca 2017. (CET)

Upozorenje[uredi]

bez prozivanja suradnika na stranicama za razgovore pojedninih članaka.

Žuti karton


--Zeljko (razgovor) 18:59, 19. prosinca 2017. (CET)
Zar je zabranjeno spomenuti nekoga? Ne želim da uopćavam, pa da tvrdim da svi suradnici imaju isto mišljenje, nego ukazujem na činjenično stanje i stavim onome na znanje ko je uzročnik problema, da prihvati diskusiju i argumentira svoj vandalizam!--AnToni(razgovor) 19:03, 19. prosinca 2017. (CET)

Odgovor[uredi]

Ovo ti je odgovor na ono što si napisao na stranici za razgovor, kojemu tamo mu nije mjesto. Wikipedija ima pravila ponašanja: Poštujte druge Wikipediste čak i kada se ne slažete s njima. Budite kulturni. Izbjegavajte osobne napade i pretjerane rasprave. Ostanite smireni kada se uređivanje zahukta; izbjegavajte beskorisne uređivačke ratove; ... Doprinosite u najboljoj namjeri tako što nikada nećete naštetiti Wikipediji kako biste nešto dokazali (WP:POINT) i pretpostavite najbolju namjeru kod drugih. --Zeljko (razgovor) 19:48, 19. prosinca 2017. (CET)

Promjenama koje sam napravio, samo sam digao kvalitet u članku o Mostaru. Nikoga nisam uvrijedio, ali očekujem odgovore na konkretna pitanja. Cijenjeni kolega, do sada me nitko još nije opomenuo niti blokirao u mojih 12 godina wiki rada i 100.000 izmjena, te smatram da ste dužni odgovoriti na postavljena pitanja! Brisanje predloška o brisanju bez komentara, je ono što si admin ne smije dozvoliti!.--AnToni(razgovor) 19:56, 19. prosinca 2017. (CET)

Mostar i drugo[uredi]

Kada smo rekli "Budite odvažni", valjda se podrazumijevalo i "Poštujte pravila i smjernice Wikipedije na hrvatskom jeziku". Dva izvora kojima potkrepljuješ ""...most srušen granatiranjem HVO-a ili HV, a slično mišljenje odgovornosti hrvatskih postrojbi izrazio je Međunarodni sud za ratne zločine počinjene na području bivše Jugoslavije u presudi Prlić i drugi (IT-04-74)."? Prvi izvor je sažetak presude što je uredu, ali nije uredu što ti navodiš "ili HV", dok se u samoj presudi to uopće ne spominje. Drugi izvor je optužnica što ne može biti valjan izvor jer ono što piše u optužnicama treba utvrditi sud.
Padaline ili oborine, a pritom se pozivati na riječnik (sic!), dok istodobno ti promiču historičari. Ni fortifikacija nije pogrešno. Kao ni zaleđe, zaleđe je ono što je za leđima ne samo u nogometu. Češće se koristi za gradove na moru (zaleđe Omiša, splitsko zaleđe), ali i u ovom primjeru je prihvatljivo. Kao iskusnom suradniku ne trebam valjda posebno napominjati da se sadržaj koji se predlaže za brisanje ne briše ako se ne radi o nekakvim psovkama, prostotama i sl. Isto tako da "revert ratovi" nisu prihvatljivi. Lijep pozdrav i hvala na razumijevanju!--Man_Usk recider 22:09, 23. prosinca 2017. (CET)

Rasprava na drugom projektu[uredi]

... ne spada u kafić ove wikipedije. Zahvaljujem na razumijevanju--Tulkas Astaldo (razgovor) 18:05, 21. rujna 2018. (CEST)

@Tulkas Astaldo Moguće. Stvar perspektive. No vrijedi obratiti pažnju, jer je zlo zarazno, te se lako širi. U svakom slučaju hvala na reakciji! Uzgred- Ako letite preko Beča za Lemberg na CEE miting 12. 9. javite se, pa da popijemo kavu na aerodromu u Beču. Smatrajte se pozvanim. Pozdrav!--AnToni(razgovor) 18:43, 21. rujna 2018. (CEST)

Razgovor[uredi]

na licu mjesta je najbolji. :) SpeedyGonsales 15:32, 13. listopada 2018. (CEST)

pozdrav!--AnToni(razgovor) 22:07, 13. listopada 2018. (CEST)

Hrvatski jezik[uredi]

[4] Ljepše bih bilo "Popravljena unutarnja poveznica"... :) --Mateo K 01 (razgovor) 22:00, 17. kolovoza 2019. (CEST)