Razgovor:Miro Barešić

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Miro Barešić.
Rad na člancima
Pismohrane:

Biti nacionalista znaci izmedju ostaloga da je laganje opravdano, cak sto vise pozeljno pri komunikaciji sa spoljnim svijetom (svijetom izvan totalitarne nacionalisticke tvrdjave). Evo samo jednog primjera iz ovog odvratnog clanka, znanstveno potpuno irelevantnog:

"Pružanjem otpora i pokušajem da ubije hrvatske rodoljube Rolović je teško ranjen"

Naravno da svatko iole pismen moze naci naci tocnu informaciju (svedski sudski materijal je pristupacan i vrlo jasan) sto se desilo prilikom teroristickog cina Baresica i Brajkovica. Pucanje u usta vezanom Rolovicu ili pranje krvavih ruku u vlastitoj mokraci nakon torture vezanog Rolovica postaju naravno "pruzanje otpora" i "pokusaj ubistva hrvatskih rodoljuba" u okviru nacionalisticke moralnosti.

Ovaj tekst treba potpuno izbrisati i zamijeniti hrvatskim prijevodom engleske verzije. Dok se to ne odradi ostaje samo cinjenica da oni koji su zakljucali tekst snose odgovornost sto se Wikipedija na hrvatskom jeziku ubuduce ne moze uzimati za ozbiljno ni u kojem kontekstu. — Prethodni nepotpisani komentar napisao je 83.191.244.129 (razgovordoprinosi) — Prethodni nepotpisani komentar napisao je Maric i (razgovordoprinosi)

Ozbiljnost[uredi kôd]

Slobodan si iskoristiti svoje apsolutno pravo Wikipediju na hrvatskom jeziku ubuduće neuzimati za ozbiljno ni u kojem kontekstu. Hvala na pažnji!--Jure Grm, 3. dana mjeseca prosinca, godine Gospodnje dvijetisućejedanaeste u 16:59.

  • Nakon odsluženja kazne, ilegalno je pobjegao iz Jugoslavije u Švedsku.

Kako se moglo u to doba emigrirati, kad komunističke vlasti nisu dopuštale slobodnim građanima izlazak iz željeznih okova tamnice zvane SFRJ? Članak nije napisan enciklopedijskim stilom, potrebna mu je temeljita prerada. SpeedyGonsales 20:02, 26. kolovoza 2014. (CEST)[odgovori]

Članak Socijalistička Federativna Republika Jugoslavija kaže: "Krajem šezdesetih godina omogućeno je jugoslavenskim državljanima putovanje u inozemstvo." Barešić je prebjegao na zapad 1969., dakle u vrijeme kad se prema tome moglo legalno otići. Pretpostavka je da mu je kao "političkome" ta mogućnost bila oduzeta.
Inače, sporna formulacija je prihvatljiva čak i na dnevno.hr (http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/128903-nove-cinjenice-o-pogibiji-mira-baresica-poginuo-u-akciji-u-kojoj-nije-sudjelovala-njegova-postrojba.html). To je zato što su ukrali dijelove članka s hr wiki, tj. preuzeli ih označivši lažno "7Dnevno" kao autora, bez ikakve atribucije drugih izvora. To je pak priča za sebe...
Članak jest stilski loš, to je očito. GregorB (razgovor) 13:53, 15. studenog 2014. (CET)

Histerija uoči obljetnice velike hrvatske pobjede[uredi kôd]

Poruka upućena suradniku Notriumu na njegovoj SZR.[1][2][3][4][5][6][7][8][9]

[10] Što te hvata histerija uoči obljetnice velike hrvatske pobjede i velikog poraza velikosrpske tvorevine u Hrvatskoj? Što te uhvatilo baš na obljetnicu operacije Oluje (15:52, 4. kolovoza 2016.) pisati ono?
K tome još ideš histerizirati na Metu, na dan obljetnice početka operacije Oluje i obljetnice pada velikosrpske bastilje [11].
Prestani s time histeričnim etiketiranjem hrvatskih administratora kao fašista (After reading some parts of that RFC it seems that the body of administrators of hr.wikipedia.org is made up of fascists who use their administrator status to promote their ideologies instead of truthful information.). Napadačko ponašanje je nedopustivo. Nisi pokazao znak Wikibontona. Etiketiraš, ne pretpostavljaš dobru namjeru.
Ne ponašaj se kao "ja sam novi, pa vidjeh one RfC-e". Nisi ti nikakvi novopridošlica. Niti 70 uređivanja na svim projektima i već zazivaš smjenu svih administratora hr.wiki. NA OBLJETNICU OLUJE I PADA VELIKOSRPSKE BASTILJE. (I suggest demotion of all administrators of the Croatian Wikipedia ASAP!...To reiterate: the fact that hr.wikipedia.org is administered by supporters of murder and fascism is a huge flaw in Wikimedia's integrity and should be corrected immediately.
Daklem, na otkrivanje spomenika Miru Barešiću došao je državni vrh Republike Hrvatske.[12] dva tehnička ministra - Tomo Medved, ministar branitelja te Zlatko Hasanbegović, ministar kulture, rado viđeni general Ante Gotovina (nedužnost dokazana na sudu!), ali i generali Željko Glasnović, Josip Lukić i Ljubo Ćesić Rojs, savjetnik Predsjednice Republike Ante Deur, ravnatelj Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata Ante Nazor, saborski zastupnici Miodrag Demo, Ivan Tepeš (potpredsjednik Hrvatskog sabora [13]), Pero Ćorić i Miro Bulj, voditelj Bujice Velimir Bujanec, nova pravašica Vesna Balenović, Dražen Keleminec te brojni hrvatski branitelji i predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata.
Godine 1992. pokopan je sa svim državnim počastima. Barešić je pod pseudonimom pokopan prvo na Miroševcu, da bi javni pokop bio održan 1992. na Mirogoju u Aleji branitelja. Pokopan je sa svim državnim počastima i promaknut postumno u bojnika Hrvatske vojske. [14]
Miru Barešiću spomenik je podignut na dan općine Pakoštana, na trgu koji nosi njegovo ime, a po Barešiću se još zove športski centar i malonogometni turnir. Dan njegove pogibije, 31. srpnja 1991. je i Dan općine Pakoštane. [15]
Glazbenici koji su nastupom uveličali svečanost ugledna su imena hrvatske estrade. [16][17]: Duško Lokin, Bepo Matešić, Mate Bulić, Ićo Sikirić, Tomislav Bralić, Zdravko Škender, Nenad Vetma, Mladen Grdović, Marko Perković Thompson, Rajko Suhodolčan te Pirovačka limena glazba. Spomenik je rad akademskog kipara Ivana Kujundžića.
Onim svojim pisanijama na Meti sve si te ljude nazvao fašistima. Kubura (razgovor) 20:46, 6. kolovoza 2016. (CEST) A tko se bunio zbog spomenika Miru Barešiću? [18][19] Tko je Barešića nazvao "ozloglašenim, osuđenim teroristom i ubojicom"? Srpski ministar za rad, zapošljavanje, veteranska i socijalna pitanja Aleksandar Vulin. I baš on kao ti blati Hrvatsku "cijeli svijet bori protiv terorista i fašizma, u Hrvatskoj se dižu spomenici teroristima i vrši rehabiltacija fašista". [20][odgovori]
Nema ti više Jugoslavije. Velikosrpska je ideja poražena. Pomiri se s time da se Hrvatska oslobodila od velikosrpskih agresora koji su godinama razarali Hrvatsku, a desetljećima ju ocrnjavali u svijetu. Pomiri se s time da je blaženi Stepinac i na sudu proglašen nevinim i da je sudski dokazano da je ono bio progon. Pomiri se s time da se zločinačka teroristička narav jugoslavenske države dokazala i na sudu [21]. Kubura (razgovor) 20:46, 6. kolovoza 2016. (CEST)[odgovori]

I uz to, zahtjev za smjenu hrvatskih administratora nisi napravio na hrvatskoj Wikipediji, nego si mimo zajednice otišao na Metu [22]. I to je jedino što si ikad napisao ondje. [23]
Prestani se skrivati iza lažnih računa. Kubura (razgovor) 21:04, 6. kolovoza 2016. (CEST)[odgovori]