Razgovor o predlošku:Infookvir političar

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o stranici Predložak:Infookvir političar.
Rad na člancima
Pismohrane:

Istina, predložak se zove Infookvir političar, a ne Infookvir političarka, ali prosječni suradnik mislio bi da je predložak i za političare i za političarke. Evo nedavno sam uređivao članak Jadranka Kosor i tamo piše Trenutačni umjesto Trenutačna.

Naznaka trenutačnosti bi se mogla iskazati i nekim drugim riječima, npr. Na dužnosti, kako bi se isto razlikovalo od U službi od, a s druge strane moglo bi se napisati Trenutačno.

Na taj način predložak bi se rodno neutralizirao i postao uporabljiviji za većinu rodnih mogućnosti.

P.S. Ne znam je li postoji još koji parametar koji bi trebalo popraviti, za sad sam pronašao samo ovaj koji sam gore opisao.

Bugoslav (razgovor) 18:27, 27. ožujka 2010. (CET)

Ispravljeno Trenutačni > Trenutačno--Ex13 (razgovor) 22:27, 29. ožujka 2010. (CEST)

Izbacio bih redak o supružniku/supružnici u predlošku. To nisu nužno javne osobe, a zašto bi te osobe imale problema u životu zbog ponašanja, (ne)rada i (ne)sposobnosti svojih supružnika odnosno supružnica. Kubura (razgovor) 05:36, 20. svibnja 2013. (CEST)

Kuburo, ako te osobe imaju problema imat će ih neovisno o wikipediji. Jer, ako ako ih znamo mi znaju ih i drugi , sigurno.Àntó Añtó 13:02, 30. ožujka 2014. (CEST)

Čemu izbacivanje stavke "vjera"? to je bitna stavka u svjetonazoru. Naročito za političare.--Àntó Añtó 17:49, 27. ožujka 2014. (CET)

Proširivanje i rekonstrukcija Predloška[uredi kôd]

Predložak se treba znatno proširiti, jer maksimum dužnosti koje se mogu navesti je pet, što je iznimno malo. Potom, parametri su dosta nesređeni, razbacani i svaki predložak je drugačije razvrstan. Ja ću napisati potpuno novu shemu za ovaj predložak, pa ako se netko protivi tomu neka navede.

Nadalje, prijedlog, kada ga završim, prikazati ću na ovoj stranici, tako da svaki suradnik doda primjedbu pa da konačno imamo dobar i koristan predložak, koji se vrlo često koristi.

--Wüstenfuchs 01:31, 1. travnja 2014. (CEST)

Usput ne bi bilo loše dati i pravopisno ispravne parametre: potpredsjednik, potpremijer, itd. Barem kao privremenu alternativu, dakle umjesto {{{podpredsjednik|}}} staviti {{{potpredsjednik|{{{podpredsjednik|}}}}}} itd. GregorB (razgovor) 11:51, 6. svibnja 2014. (CEST)
To svakako. --Wüstenfuchs 12:15, 19. svibnja 2014. (CEST)

Prijedlozi[uredi kôd]

Trenutno bi infookvir izgledao ovako:

Suradnik:Wüstenfuchs/Infookvir političar

Primjer primjene izgleda ovako:

za političare s više dužnosti ili koji su ponovili dužnost u različitom razdoblju

Suradnik:Wüstenfuchs/Dragan Čović

za političare koji su imali vojnu karijeru

Suradnik:Wüstenfuchs/Franjo Tuđman

Još je daleko od završenog i moram doraditi dosta stvari. Primarno je prilagoditi predložak našim političkim sustavima, u prvom vidu imam Republiku Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu, a potom države u regiji, Crnu Goru, Sloveniju i Srbiju.

Ako imate bilo kakvih konstruktivnih prijedloga, samo ih napišite na ovoj stranici za razgovor.

--Wüstenfuchs 19:53, 24. svibnja 2014. (CEST)

Dodatak o vojsci[uredi kôd]

Ovaj predložak na en.wiki ima i dio o vojnoj službi. Mnogi državnici i političari su dobar dio života proveli u jednoj a neki čak i u dvije vojske. Iz tog razloga, smatram da ovaj predložak treba proširiti sa dijelom iz infookvira za vojne osobe tj. da se ispod dijela "čin 5" doda i dio tj. dva "vojska 1", "vojna služba 1", "vojni čin 1", "ratovi 1", "vojska 2", "vojna služba 2", "vojni čin 2" te "ratovi 2". Pokušao sam sve političke i vojne informacije ubaciti u predložak u članku o Jeffersonu Davisu ali uz ovaj postojeći predložak mi ne stane dio o njegovom mandatu u Zastupničkom domu SAD-a a činovi i vojna služba izgledaju malo nezgodno. U članak o Mannerheimu bi također bolje pristajao ovakav predložak kakav predlažem jer je on bolje zapamćen kao državnik ali je također proveo godine i godine u ruskoj i finskoj vojsci.--Jack Sparrow (razgovor) 11:48, 8. prosinca 2014. (CET)

Evo ga, ovo je predložak, a ovako izgleda članak kada se predložak primjeni. Uključuje sve što se trenutno nalazi u postojećem predlošku te dodaje sve vojne podatke plus potpis osobe. Savršeno bi odgovarao za vojnike koji su postali političari i državnici. A ukoliko političar nije bio vojnik, dio o vojsci se jednostavno izostavi.--Jack Sparrow (razgovor) 20:03, 8. prosinca 2014. (CET)
Dragi i cijenjeni kolego Jackče (Džeče :) )! Samo naprijed. Do(g)radi, vidjet ćemo kako će ispasti. Kubura (razgovor) 16:24, 9. prosinca 2014. (CET)
Predložak je zaključan, zato se i javljam ovdje.--Jack Sparrow (razgovor) 17:13, 9. prosinca 2014. (CET)

Predložak[uredi kôd]

Molim one koji imaju botove da naprave ovo šablonski

Zamijeniti:

  1. položaj - dužnost
  2. mandat-start - početak mandata
  3. mandat-kraj - kraj mandata
  4. podpredsjednik - potpredsjednik
  5. podpremijer - potpredsjednik vlade
  6. premijer1 - premijer
  7. predsjednik1 - predsjednik
  8. čin - dužnost
  9. datum rođenja - dan rođenja
  10. datum smrti - dan smrti

I imamo bolji predložak, moguće je dodavati više dužnosti (do 20), a imamo i vojnu karijeru. --K. Solin 12:14, 20. prosinca 2014. (CET)

Primjer kako funkcionira predložak - radi 100%

https://hr.wikipedia.org/wiki/Ivo_Josipovi%C4%87 - Ivo Josipović --K. Solin 12:20, 20. prosinca 2014. (CET)

Primjer funkcioniranja infookvira kod političara s vojnom karijerom:

https://hr.wikipedia.org/wiki/Franjo_Tu%C4%91man - Franjo Tuđman --K. Solin 12:38, 20. prosinca 2014. (CET)

Nove izmjene u predlošku[uredi kôd]

Ovo je totalni cirkus [1], kome i čemu služi predložak koji popunjen zauzima 2-3 visine ekrana? Najbolje da se članci uopće ne pišu već da sve zbijemo u infookvire.--MaGaCroatian squares Ljubicic.pngporuči mi 19:27, 20. prosinca 2014. (CET)

Izmjena od 20. prosinca 2014. u suprotnosti je s osnovnom namjenom infookvira: kratkim i preglednim pradstavljanjem podataka iz članka. Vraćena inačica od 18:38, 9. prosinca 2014. i zaštićen predložak. -- Bonč (razgovor) • Tagline: Wikipedija je slobodna enciklopedija koju svatko može uređivati. •  23:03, 20. prosinca 2014. (CET)
Ako su sadržaji članaka toliko kratki da infookvir ispadne veći od njih, to je krivica autora članka, a ne infookvira.--Jack Sparrow (razgovor) 12:14, 21. prosinca 2014. (CET)

Veličina fonta...[uredi kôd]

... treba biti standardna odnosno 100% kao i u drugim infookvirima. --Obsuser (razgovor) 02:25, 30. studenoga 2019. (CET)

Zbrka[uredi kôd]

Predložak je zbrkan. Parametar {{{predsjednik|}}} se odnosi na 2. funkciju, a {{{podpredsjednik|}}} na 1. funkciju. --Argo Navis (razgovor) 16:22, 30. ožujka 2021. (CEST)