Razgovor sa suradnicom:Roberta F./Arhiv 7

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija

Arhiv[uredi kôd]

ajd daj meni arhiviraj :D --West Brom 4ever ® 23:51, 30. listopada 2006. (CET)[odgovori]


ajd vidi irc --West Brom 4ever ® 23:54, 30. listopada 2006. (CET)[odgovori]

Mačke u drevnom Egiptu[uredi kôd]

Budući da je članak proglašen izvrsnim, učinio sam ovo. Je li to u redu? Pozdrav! Flopy, 11:36, 31. listopada 2006.

Znači to je u redu. Branka me jučer dobronamjerno kritizirala da se u zadnje vrijeme samo svađam tako da sam danas, ako pogledaš moje doprinose, odlučio biti koristan. Još sam malo na wikiju, a onda tek za desetak dana. Pozdrav! Flopy, 11:36, 31. listopada 2006.

2. nagrada[uredi kôd]

"Zvijezda s Hollywood Boulevarda za našeg filmskog umjetnika"...Hvala. To mi je već druga (!) nagrada od tebe. Sada mi je čak i pomalo neugodno...

Uglavnom, drago mi je da barem netko čita moje članke o filmovima. Hvala i nastavi biti uvijek tako piskava kakva jesi (P.S. i ako može, daj i Borislavu koju nagradu ako možeš. Na kraju krajeva, on ti je dao par komplimenta na sastanku wikipedijevaca). --Seiya 20:06, 31. listopada 2006. (CET)[odgovori]


Vratija se Šime! Jesi tu ili si već negdje odmaglila? Dođi na IRC ako si tu! Damirux 01:42, 1. studenog 2006. (CET)

Nisam vidio promjene na članku labirint. Ako mislis na linkove koje od neke riječi vode na objašnjene te riječi na wikipediji onda sam to več stavio.


Pozdrav[uredi kôd]

Jek se to zove wikipoveznice ili međuwikipoveznice? jel postoji razlika između ta 2 pojma? — Prethodni nepotpisani komentar napisao je Nightshoot (razgovordoprinosi)

Skužio[uredi kôd]

OK, skuzio sam na sto si mislila. Puno hvala. Ako nesto budem trebao javit cu ti se.

P.S. vidio sam ti glavnu stranicu- sve one nagrade- impresivno. Svaka cast

--Nightshoot 15:36, 1. studenog 2006. (CET)

Ciotao sam o IRC, ali jos nisam otisao na to. Budem tjekom tjedna. I svoju cu stranicu preurediti. Jos se ufuravam --Nightshoot 16:24, 1. studenog 2006. (CET)

Bolesni članak[uredi kôd]

Danas sam slučajno naletio na jedan potpuno bolesni i morbidni članak za kojeg vjerujem da je potpuno i tendenciozno izmišljen.... zove se Srbosjek... mislim da bi to trebalo hitno izbrisati a takvim bolesnicima zabraniti rad ovdje, jer to je na granici kaznenog djela.... Pozdrav Wenders 09:35, 2. studenog 2006. (CET)

IRC + STANICA SURADNIKA[uredi kôd]

Ovakjo, imam problema prilikom korištenja iRC-a. namogu se spojiti na freenode. Isto tako, imam poteskoca prilikom radzenja babela na svoj stranici suradnika. --Nightshoot 15:47, 2. studenog 2006. (CET)


A ča da ti povidan....[uredi kôd]

Sad su mama i tata pošli kja, pa san naša malo vrimena da ti se javin. Ne znan, sestra njin je povidala da pišen o Pokemonima na wikici, i oni su me lipo stavili va kaznu.... Sad ja brižan moran čekati misec dan.... ali ću hi ja nagovorit da se ča prije tornan, jer ča bi Pokemoni prez mene? UŽIVAJ, lipi tić moj, i samo naprid! Pozdravi mi sve na IRC-u!--Treecko 16:56, 2. studenog 2006. (CET)

Jeli imas mozda msn ili ICQ?--Nightshoot 01:04, 3. studenog 2006. (CET)

Ma bio sam puno puta na IRC-u, ali ivijek je prazan.

Ateistov odgovor[uredi kôd]

Ispričavam se na pokušaju da reklamiram ateizam, a ne svoj blog, jer i moj blog nije svrha sebi već ideologiji koju propagira. Što se tiče kartona, slobodno mi odmah daj crveni, jer sam već jednom stavio svoj blog pod ovu rubriku i tada je egzistirao nekoliko tjedana/mjeseci. Sukladno tome ovo bi mi trebao biti "drugi žuti", pa me stoga možeš odmah "isključiti". Usput da kažem kako nisam zaimteresiran za prepisivanje, već pisanje pa me uređivanje ove enciklopedije i onako ne zanima. Još jednom isprika, jer nisam pročitao uvjete korištenja. — Prethodni nepotpisani komentar napisao je 213.149.39.38 (razgovordoprinosi)

Stranica suradnika[uredi kôd]

Evo, stavio sam odgovarajuće okviriće, a raspored sam kopirao od tebe! :D Alexzr88 18:10, 5. studenog 2006. (CET)

Admin sa batinom[uredi kôd]

Kada sam vidio taj suradnicki okviric, nasmijao sam se do srca. Pa nisam mogao odoljeti, i odmah sam ga stavio na svoju stranicu. Preselili smo se u novi ured, sada su stvari malo tise. Vodomar 00:19, 6. studenog 2006. (CET)

Njammmmm[uredi kôd]

Jao, hvala. :-)))))))))))))) Sline mi procurile kad vidjeh sliku u punoj veličini, mmmmmmmm.... Sad sam gladna. :-)))) Ma, pusa. :))) ♥ ♥ ♥ --Abyssus 12:27, 6. studenog 2006. (CET)


I ti stoj dobro. --Zeljko 01:00, 8. studenog 2006. (CET)

Lipa moja, kad ćeš nan priti na IRC? Mi fale naše štupidece... ;)) UŽIVAJ, lipa moja! :)) --Treecko 18:50, 11. studenog 2006. (CET)

Slika[uredi kôd]

Bok! Nisam uspio. Koju god sliku da sam izabrao, uvijek se događao isti problem kao i prošli tjedan (a mislio sam najprije staviti »meduza.jpg« s commonsa). Možda ti budeš imala više sreće.--Donatus 21:33, 12. studenog 2006. (CET)

Ipak sam uspio. :-) --Donatus 08:39, 13. studenog 2006. (CET)

Vrijedni suradnici i što ja mislim[uredi kôd]

Draga Roberta, mislim da si me malo krivo shvatila. Nisam, ako si dobro pročitala što sam napisao Zmaju, rekao da je Josip65 vrijedan suradnik nego da vi ponekad pretjerano žestoko reagirate na njegove provokacije što je njega samo još više dražilo. To ste jednostavno trebali ignorirati odnosno samo ga jedanput dobronamjerno upozoriti, brisati njegove doprinose koji nisu u skladu s pravilima wikipedije i ako zaslužuje, blokirati ga. Puno bi se manje žuči na taj način prolilo. Ja sam mu poslao mail s nekim pitanjima i on mi je odgovorio tako da sam saznao neke stvari koje ti vjerojatno ne znaš. Pretjerao jest kad mi je predložio da se priključim nekakvoj wikipediji koju bi on pokrenuo što sam naravno odbio pa mi se više nije javio. Pomalo me smeta što ste vi administratori ponekad oštriji prema hrvatskim desničarima nego prema Srbima i ostalima koji šire antihrvatske laži. Prema objema tima kategorijama trebali biste biti jednako oštri ili jednako blagi! Ja nikako nisam desničar, ali ponekad (samo ponekad, naglašavam) imate dvostruka mjerila. Hajde, pa ne ljutiš se valjda na mene zbog takve stvari. Kad ja dobronamjerno s najboljom željom da poboljšam wiki upozorim na neke stvari onda me se proglašava svađalicom koji samo pravi smutnje, a to, ako malo detaljnije i pozornije pogledaš moje doprinose nikako nisam!! Lijep pozdrav :)) Flopy, 11:45, 13. studenoga 2006.

hhunity[uredi kôd]

ej... ja se ispricavam, monitor mi je crknuo pa eto, nisam stigao srediti straincu kako bih htjeo... no da odgovorim na pitanje, da ja sudjelujem u uredivanju hhunity.org :)

Chill Jr. 16:41, 13. studenog 2006. (CET)

Kopiranje predložaka[uredi kôd]

Bok Roberta. Upravo sam pokušao kopirati predložak sa engleske wikipedije. Skinuo sam ga, počeo prilagođavati našoj wikipediji, vidio da funkcionira, ali onda sam razmislio pa ga zbrisao jer nisam znao smije li se to...... Naime radi se o popisu engleskih vladara koji je jako zgodan... Jel to u redu? Pozdrav. Wenders 06:17, 14. studeni 2006. (CET)

Što si mi u bombone stavilaaaaaaa, čudni napitak...[uredi kôd]

Gadno djeluje onaj žele iz gumenih bombona na tebe

http://hr.wikipedia.org/w/index.php?title=Use_Your_Illusion_I&diff=next&oldid=429637 ???

Ili sam nešto previdio?

--Ante Perkovic 09:45, 14. studenog 2006. (CET)


Ojla![uredi kôd]

Ča te ni na IRC-u? Damirux 16:15, 14. studenog 2006. (CET)

Bok Roberta, ovih dana sam zbrisao IRC koji mi nije šljakao pa ću, čim stignem, instalirati neku drugu verziju. Pozdrav. Wenders 06:40, 15. studeni 2006. (CET)

Obavijest za označavanje slika[uredi kôd]

Ovo je automatski generirana poruka/obavijest poslana svim suradnicima koji su postavljali slike prije stupanja na snagu nove politike označavanja slika (6. studenoga 2006.).
Na Wikipediji je u tijeku akcija sređivanja slika s nejasnim ili pogrešno naznačenim pravnim statusom.


Suradniče Roberta_F.,

Molimo Vas da sve slike koje ste poslali, označite odgovarajućom oznakom o autorskim pravima, vodeći računa da oznaka odgovara pravnom statusu slike. Pogledajte ovo osnovno pravilo i ovaj popis oznaka za dozvole s kratkim objašnjenjima svake. Kratke Upute za označavanje starih slika će Vam pomoći ukoliko imate nedoumica.

Kada označavate slike, molimo vodite računa da osim oznake obvezno stavite i poveznicu (URL) prema site-u odakle je slika preuzeta; ako je slika skenirana, navedite naslov i autora publikacije i ISBN broj te publikacije; ako ste Vi autor, navedite to kao izvor (napomena: kod snimaka ekrana i skeniranih slika Vi niste autor slike). Ako smatrate da slika ispunjava uvjete za pravednu uporabu koji su navedeni na oznaci za dozvolu, navedite i obrazloženje za tu pravednu uporabu.


Popis slika koje ste postavili na Wikipediju na hrvatskom jeziku možete pogledati ovdje

Galeriju istih slika možete pogledati ovdje

Molimo vas da posebnu pozornost obratite na Vaše neoznačene slike.

Napomene:

  • Navedite izvor slike - ako ne navedete izvor, nemoguće je provjeriti oznaku!
  • Nemojte stavljati pogrešne oznake na slike, naročito nemojte stavljati „pravedna uporaba“ ili „javno dobro“ bez obrazloženja!
  • Slike koje po završetku akcije sređivanja nemaju jasno označen pravni status biti će brisane! To podrazumijeva i slike koje nemaju oznaku, one koje su pogrešno obilježene kao i one koje nemaju provjerljive podatke o izvoru.
-- Andrej Šalov 16:52, 15. studenog 2006. (CET)

aj Robertina, veliki pozdrav, usput možeš obrisati one Morlake ,da ne stoji tamo bez veze, jer je baš bez veze, ne znam di ih je Kliker pronašao. --Zeljko 01:21, 16. studenog 2006. (CET)

Tenks, draga Robertina. --Zeljko 01:31, 16. studenog 2006. (CET)


Interesirala me tema. Zašto brisati,..treba ih samo dopuniti... --kliker 02:24, 16. studenog 2006. (CET)

Uređivanje wikipedije[uredi kôd]

Ti si svojom ljubaznošću i pokušajem mirenja samo potvrdila moje poštovanje prema tebi i činjenicu da si mi najdraži administrator:)) U tome si bolja od mene jer mene moj temeperament često odvede predaleko. Odustajem od guranja pisanja prije Krista, neka svatko piše kako hoće jer me evo Fausto pa između redaka i Andrej Šalov proglašavaju netolerantnim i ksenofobom a uskoro će sigurno i drugi. Administrator barem zasada ne želim biti jer kao prvo nisam dovoljno dugo suradnik kao drugo nisam kao ti i ostali administartori stekao još nikakav ugled na wikipediji pa ne bih bio izabran, kao treće dok diplomiram nemam previše vremena za wikipediju, kao četvrto to je katkada tako težak i nezahvalan posao (to uviđam). Zato se neću predložiti za administartora jer to ne želim biti niti sam (još) to zaslužio. Moje su namjere iako se to možda ne čini uvijek tako samo najbolje, samo koji put trebam malo ohladiti. To priznajem. Još jednom ti velika hvala na ljubaznosti i spremnosti na pomoć:)) Srdačan pozdrav. Flopy, 12:13, 16. studenoga


bok :) evo, pitanje. Je li zbilja problem ako ja pišem neprijavljena (osim onoga što si mi rekla da je eventualno lakše komunicirati), je li to zabranjeno, a da nisam upućena ili? Pitam iz razloga što sam upravo otkrila da mi je blokiran IP pod obrazloženjem: "VANDALIZAM". Ha?! :/ Hvala :)

XChat i Zone Alarm[uredi kôd]

Nisam uspio ništa srediti. ZoneAlarm mi blokira i priključenje na IRC i preko browsera. Trebalo bi nekako podesiti ZoneAlarm a ne znam kako. Damirux 16:42, 16. studenog 2006. (CET)

mislimo jednako[uredi kôd]

Suradnik:Bormalagurski sto se mene tice, jebem sav link.  :) --VKokielov 02:38, 17. studenog 2006. (CET)

Sitnice[uredi kôd]

Bok! Što se tiče "trošenja na nepotrebni posao", valjda misliš na onu polemiku oko p.n.e. i pr.Kr? Stvar je u tome da sam ja sam ranije koristio obje varijante (tekstovi o starim Židovima, Farizeji, Hilel isl.) a sada stavljam isključivo prvu varijantu. Osim toga ponekad sam pisao pogrešno pr.n.e.

Da, arhivirat ću sranicu za razgovor. Hvala što si me podsjetila.

Moja emajl adresa je na vrhu moje stanice. --Fausto 11:19, 17. studenog 2006. (CET)

Tek sam danas, pregledavajući nedavne promjene, vidio neke tvoje rane ispade. :-) --Donatus 07:38, 18. studenog 2006. (CET)

Prikaz sporazuma o socijalnom osiguranju sa Republikom Slovenijom u svezi ostvarivanja prava na mirovinu[uredi kôd]

NADAM SE DA OVO SKRAĆIVANJE ZADOVOLJAVA. KRAĆE NE MOŽE JER GUBI SMISAO I STRUČNOST. OVO MISLIM NA PRIKAZ MEĐUNARODNOG SPORAZUMA SA SLOVENIJOM. — Prethodni nepotpisani komentar napisao je DANIEL SEVER (razgovordoprinosi)


Slike[uredi kôd]

Bok! Daj malo smanji slike u člancima koje stavljaš (konkretno vidjeh na članku Freddie Mercury, jer za nekoga tko ima sporu vezu (hrvatska sela i sl. koji nikad neće imati ADSL) će odustati od wikipedije zbog sporosti otvaranja stranica. Damirux 16:46, 22. studeni 2006. (CET)

Perunika[uredi kôd]

Kako hoćeš, ali meni je sablazan pored hrv. naziva ostaviti iris. Iskreno, i ne vidim razloga zašto "iris" umjesto "perunike" (dugo vrimena nisan ni zna koji je to cvit iris, za peruniku san zna, tako san jedino i nalazia u materijalima što san čita).
Moramo bit svjesni da oblik koji se progurava u enciklopedijama, literaturi, novinama, se posli provuče kao "najrašireniji". A da sad mi pridonesemo u krivom pravcu...
Pusti latinski, vrag ga odnia. Kubura 10:28, 23. studeni 2006. (CET)

U tom pravcu, evo nazivlja sa botaničkog vrta PMF-a [1]. Kubura 10:31, 23. studeni 2006. (CET)

Kako hoćeš, reka san ti. Ali... perunika nije naziv samo iz narječja, to je i književni naziv. Zato me ova priča sa "irisom" i zbunjiva i čudi u svemu ovemu.
Sve isto, zalij ti cviće u vartlu. Cvit ne živi od provjonja, nego od vodije :) Kubura 13:36, 23. studeni 2006. (CET)

Stranice za razgovor[uredi kôd]

Bog. Nemam pojma kako se stranice za razgovor arhiviraju, a i mislim da nema potrebe da ih čuvam. Što će mi? Ja samo tu i tamo unesem koji članak. Trudim se po pravilima Wikipedije. Iako mi katkad i ne ide. Na srpskoj wikipediji mi svi ljubazno pomažu a ovdje samo primam kritike. Selim se na .sr! Pozdrav! Goggs1212, 16:41, 23. studenog 2006.

Izabrane godišnjice[uredi kôd]

Mogu pomoći oko toga, ali mi nije jasno arhiviranje stranice. Kako se to radi? Fraxinus

Hvala na čestitki za godišnjicu učestvovanja u Wiki :)[uredi kôd]

Valjda se ovako odgovara na popruke u razgovorima... Nisam još pokušavao pa neam pojma. U Svakom slučaju thanx na čestitki... E1

Malo riječi al se kužimo. :-)) -- Andrej Šalov 18:05, 26. studeni 2006. (CET)

Arhiviranje[uredi kôd]

Puno hvala!!! Primijetio sam, da nije kako treba, ali se nisam usudio mijenjati, da ne napravim još gore. Instalirao sam program za IRC i stalno javlja grešku i ne omogućuje mi pristup. Problem je u nečemu na mom kompjuteru, događa mi se to i s drugim programima. Fraxinus

Osjetljiva duša[uredi kôd]

Nisam očekivao da češ mi više uopće pisati, ali drago mi je da si mi ovo napisala pa da ti odgovorim. Da, točno je da sam baš ja najviše kritizirao administratore i to uglavnom zbog svjetonazora. Priznajem da sam u tome možda malo pretjerao. Imam međutim dobre razloge zašto sam tako protiv homoseksualizma na wikipediji (oko toga je bilo najviše sukoba). Kad sam ti prigovorio zbog podržavanja članka Zagreb Pride natuknula si mi nešto o svojoj prošlosti, ali ti moram reći da je imam i ja baš u vezi toga (što sam prolazio nekoliko mjeseci te i iskusio na vlastitoj koži), a neke posljedice traju i danas. Mislio sam ti poslati mail i pripćiti ti tu vrlo privatnu stvar, ali sam barem zasada odustao. Kad bi znala što je itekako bi me shvatila, mene i moje ponašanje! Očito ne uspijevam razdvojiti nešto što sam osobno doživio od enciklopedijskoga rada na wikiju. Sada sam čvrsto odlučio da ću to napraviti (jedino nikada neću glasovati za članke s temom homoseksualizma ma kako dobri bili). Što se tiče E.colija i dalje međutim mislim da tu osim možda prežestoke reakcije nisam kriv. Počeo sam na wikipediji pisati latinske poslovice i citate, a onda ste mi ti i SpeedyGonsales [2] rekli da to spada na wikicitat. Prijavio sam se tamo i nastavio pisati kad ono, E.coli mi je sve to pobrisao jer to ne spada na wikicitat na koji si me upravo ti uputila. Dakle, to je bio očiti znak nekoordiniranosti vas administratora. Najviše mi je zasmetalo što me on uopće nije obavijestio da mi je pobrisao članke što je po mome mišljenju trebao napraviti (elementarna pristojnost). Smatram da je taj slučaj dakle krivica vas administratora od kojih mi se poslije nijedan nije potrudio objasniti (zar zbilja tražim previše?) što se tu zapravo dogodilo (ti kažeš da to spada na wikicitat, E.coli da ne spada). No ja sam taj slučaj već zaboravio, ali više ne surađujem na wikicitatu jer bi mi opet nešto moglo biti pobrisano. Glede Zmaja, ne mislim da je tu bilo nekakvog prevelikog sukoba niti se on (barem to nije pokazao) naljutio. I svi sukobi s ostalima su riješeni. Kod Andreja Šalova mi je zasmetalo jedino to što je ignorirao moje pitanje jer da sam već dovoljno dugo suradnik te bih to morao znati. (a kako, kad to nisam nikada radio?) To nije dakle nikakav argument. Mislim da između njega i mene nema otvorenih pitanja. Što se tebe tiče, nisam te osim Zagreb Pridea baš u ničemu kritizirao, a i da jesam nisam ništa tako strašno rekao da bi me morala onako vrijeđati (to mi je bila uvreda); idi optičaru (naočale nosim od pete godine, te te ne ispričava što to nisi znala) i tjeranje s wikipedije jer da tu nisam dobrodošao (ja sam to tako shvatio, valjda mi nećeš opet reći da odem optičaru). Tu si svakako pretjerala. Osim toga svi administratori osim tebe, ponekad su (nećemo generalizirati) dosta birokratski, hladni u komunikaciji, kao da odgovaraju preko volje. Možda u tome nema ništa lošega, to je moj subjektivni dojam (ja bih ma koliko bio zaposlen uvijek bio komunikativan i ljubazan prema svima), očito tražim previše tako da to od nikoga, pa ni od tebe, više ne očekujem. Više vas također neću pitati ni za kakvu pomoć da ne bih dobio odgovor da sam to morao znati te da niste moji robovi. Sve ću odsada odgovore sam nastojati pronaći, a ako ne uspijem imam koga drugoga pitati. Prenesi molim te E.coliju, Zmaju, Andreju Šalovu, Tychu Bracheu, Anti Perkoviću da im se kao i tebi ispričavam ako su ih moje riječi i kritike uvrijedile i/ili zasmetale, ali isto tako smatram da i meni neki od administratora duguju neka objašnjenja, možda i ispriku (ponavljam da niste svete krave). Obećavam da ću odsada biti dobar dečko, ali i da s administartorima neću komunicirati više nego što je potrebno. Nadam se da ću dobiti barem nekakav odgovor na ovu poruku. Pozdrav. --Flopy 10:35, 28. studeni 2006. (CET)

I još nešto. Pogledaj još jedanput moje doprinose pa onda reci da li se samo svađam. --Flopy 12:19, 28. studeni 2006. (CET)
Tek sad vidim ovo: Na srpskoj wikipediji mi svi ljubazno pomažu a ovdje samo primam kritike. Selim se na .sr! Pozdrav! Goggs1212, 16:41, 23. studenog 2006. Takav isti dojam stekao sam i ja, na njemačkoj wikipediji su svi tako ljubazni i uvijek mi pomažu (jednom sam ih pitao neke tehničke detalje u vezi maila i za tili čas se javilo više administratora i suradnika te mi dalo odgovor, čak su i međusobno raspravljali što bi bilo najbolje u tom slučaju! Ja nisam mogao doći k sebi od iznenađenja jer takvo što još nikada nisam doživio.), a ovdje teško dobivam pomoć dok sam ja uvijek svakome spreman pomoći kako god i ako mogu. Nastojat ću ubuduće izbjegavati bilokakve sukobe te se isključivo, koliko mi izvanwikipedijski život i obveze to dopuštaju, posvetiti člancima. Ali neke stvari su indikativne. --Flopy 12:28, 28. studeni 2006. (CET)
Napisala si mi dobru pomirljivu poruku, najljepše mi je ono da svatko treba nositi svoj križ dostojanstveno. Upravo tako naučava kršćanstvo, ali to je često vrlo teško. Vidi se da govoriš iz iskustva. Očito je da previše očekujem od administratora (samo želim da budete još bolji, iako se to uvijek ne vidi, dijelom i mojom krivnjom), a to je zato što sam navikao na standard kakav je na njemačkoj wikipediji. Iskreno bih želi da takav standard jednoga dana bude i kod nas te sam siguran da će se to i dogoditi, ali ja očito previše brzam. U usporedbi s Nijemcima i Srbima zbilja imamo premalo aktivnih administratora, očito nitko ne želi raditi taj nezahvalan posao (ja to nikad ne bih radio). Ja sam recimo poslao mail nekim suradnicima koji su već dulje vrijeme tu i pitao ih žele li da ih predložim za administratora jer ih ima premalo našto sam dobio negativan odgovor jer da je to nezahvalan i previše odgovoran posao. Moram smanjiti očekivanja (neke stvari ovdje idu presporo). Ja nikada ništa nisam imao protiv Roma, komunista, jehovaca i homoseksualaca, jedino nečije ponašanje smatram nemoralnim. Ali to je moj privatni stav koji ovdje nije važan. Ja naime imam očito krivu predodžbu da hrvatska wikipedija mora odražavati stavove, svjetonazor, afinitete većine u ovoj zemlji (zna se koja je to) jer to sada nije tako, ali uviđam da je to očito krivi stav (koliko god se to meni ne sviđalo) jer ovdje se prenosi znanje, a ne nečija razmišljanja. Jedino što mogu tu učiniti jest da ja svojim člancima to nastojim popraviti (a to popravlja i Donat) što ću i činiti. Nadam se da si prenijela moje isprike drugim administratorima, ali evo što ja očekujem od vas (snizio sam očekivanja): Neću vas ničim više gnjaviti, ali ako vas možda nešto upitam onda očekujem da mi odgovorite kad možete, a ne da me ignorirate ili kažete da sam to morao znati (imao bih još nekih možda banalnih tehničkih pitanja, ali baš zbog toga se ne usuđujem pitati); ja nikoga nisam vrijeđao po bilo kojoj osnovi (pa tako ni isticanjem tjelesnih nedostataka) pa očekujem da se to ne čini ni meni; budite jednako oštri ili jednako blagi prema hrvatskim desničarima kao i prema Srbima i ostalima koji ovdje pokušavaju širiti antihrvatsku propagandu. Nadam se da ne očekujem previše. Tebi i svim ostalim administratorima iskreno želim prije svega puno živaca u vašem administratorskom poslu (trebaju vam), ali i da znate primiti argumentiranu kritiku (odsada kritiziram zaista samo ako ću imati sto posto čvrste argumente, pratim doprinose administratora kao što oni prate moje), ali i ja uvijek primam argumentiranu kritiku od drugih te to nastojim ispraviti. Kubura mi je dobro napisao da vi administratori morate biti prokleto neutralni te da ako možda i podržavate nečije stavove to ne smijete pokazati (ja očito baš to očekujem, neću više). Puno uspjeha i pozdrava. :-) --Flopy 10:05, 29. studeni 2006. (CET)

Da, potpuno razumijem. Ponavljam da moram smanjiti očekivanja. Imam međutim jedno možda banalno tehničko pitanje. Ni nakon sedam mjeseci na wikipediji ne znam čemu služe svi alati na stranici za uređivanje članaka (znam čemu služe prvi, drugi i onaj za automatski potpis. Na ovoj slici nedostaju još dva zadnja alata. Možeš li mi to objasniti? Hvala i pozdrav! :-) --Flopy 12:34, 29. studeni 2006. (CET)

Molim za akciju[uredi kôd]

Roberta, izgleda da netko vandalizira stranicu Bošnjački jezik, a Treecko nije admin da ga može blokirat. Možeš li intervenirat? Kubura 11:01, 29. studeni 2006. (CET)

Blokiranje - zamolba sa de.wiki[uredi kôd]

Jesi li vidila zamolbu suradnika Thoga ([[3]]), zamolio je da se blokira jedan IP (83.143.18.69)na neodr.vrime. Thogo je administrator na de.wiki. Kubura 11:26, 29. studeni 2006. (CET)


Alo Roberta, susjedi su nam pravi Balkanci, nemoguće je obraditi išta što se tiče bivšeg jugo-područja, a da ne potone u kaljužu balkanskih kvazi-eksperata i polupismenih neznalica, stručnjaka za besmislice kojima ispravljaju ono što drugi urade. Pa ipak opet upadamo u situacije da za se takve besmislice moraš tražiti linkove koji će to opovrgavati. To mene često snalazi dok sam na balkanskim temama. --Zeljko 11:37, 29. studeni 2006. (CET)


Zeusovo rođenje[uredi kôd]

193.198.130.50 napisoa je neke bedastoće pod člankom Zeusovo rođenje. Pozdrav. --Wenders 14:35, 29. studeni 2006. (CET)

Pismohranica[uredi kôd]

Dao sam Ti odobrenje odavno, pa nije potrebno stalno pitati. Samo naprej. --Zeljko 19:07, 29. studeni 2006. (CET)

Crvene poveznice[uredi kôd]

Jel ovo s crvenim upitnicima neko trajno rješenje ili neki pokus? Vidio sam to samo na hr.wiki, al nekako mi se više sviđalo prije.... --Goggs1212 11:04, 30. studeni 2006. (CET)

U tekstu gdje poveznica vodi na nenapisan članak, prije je riječ bila obojena u crveno. Sad je crna i kraj nje stoji crveni upitnik. --Goggs1212 11:19, 30. studeni 2006. (CET)

Ti mene zafrkavaš, je li? Stoji npr. ovako: Karolina Šprem? (ovaj upitnik je crven) umjesto Karolina Šprem (obje riječi obojane crvenom bojom). --Goggs1212 11:48, 30. studeni 2006. (CET)

Donatus je imao pravo. Sredio sam. Samo što od početka ja svoje postavke nisam ni dirao, promjenilo se preko noći. Svejedno hvala. Malo sam težak za objašnjavanje, pa nisam znao kako ti dočarati na što mislim. Pogotovo jer ti taj problem nijesi imala. --Goggs1212 14:50, 30. studeni 2006. (CET)

Zahvala[uredi kôd]

Hvala na nagradi za trud...... I na Guns N' Roses predlošku.... Nightrain_5N

Nisam znao da si započela članke o Gunsima, ali drago mi je i pokušat ću nastavit svoj rad kad god stignem... E da, još pitanje, kako se ostavalja datum iza potpisa, jel se mora ručno upisivati il ima neka fora da automatski napiše datum? Unaprijed hvala... Nightrain_5N

Hvala još jednom, mogao bih na IRC, ali nisam prije nikad radio s njim.... Ako mi možeš reci koja je zadnja verzija i gdje je mogu skinuti, pokušat ću nešto učiniti.... --Nightrain_5N 20:16, 30. studeni 2006. (CET)

Još jedna zahvala[uredi kôd]

Hvala na objašnjenjima i uputama! Lijep pozdrav. :-))--Flopy 12:05, 1. prosinac 2006. (CET)

Nagrada za Romana[uredi kôd]

Molim te za pomoć. Htio bih suradniku Romanu dodijeliti nagradu za čistača članaka jer stalno ispravlja i dotjeruje moje, a i tuđe članke. Otišao sam na predložak za nagrade koje je napravio Andrej i jednostavno ju kopirao, ali nagrade nema. Pomozi jer mu želim dati tu nagradu:-) --Flopy 12:32, 1. prosinac 2006. (CET)

Ne ide! Stavio sam taj tekst na njegovu suradničku stranicu, ali nema slike nego taj tekst. Što činiti? Hvala na ponudi, ali naučio sam kako arhivirati stranicu (Ante Perković me naučio) te ću to i učiniti nakon što mi odgovoriš. :-)--Flopy 13:05, 1. prosinac 2006. (CET)
Puno ti hvala na pomoći!:-))))--Flopy 13:19, 1. prosinac 2006. (CET)

Primjedba[uredi kôd]

Opet gnjavim. Imam prijedlog za jedno poboljšanje. Ne znam jesi li vidjela članak Wikipedija:Zaštita privatnosti. Potrebna mu je temeljita jezična lektura, ali ga je Andrej zaštitio. To bi mogla napraviti Abyssus, ali kako je na odmoru onda netko drugi, mogao bih i ja kad uhvatim vremena. Što misliš? :-))--Flopy 13:15, 1. prosinac 2006. (CET)

Budem ja. --Abyssus 13:27, 1. prosinac 2006. (CET)
Znam to, samo sam htio ukazati da treba lekturu. Pozdrav :-)--Flopy 13:30, 1. prosinac 2006. (CET)
Čuj Roberta, nemoj se ljutiti, ti si nešto lektorirala taj zaštićeni članak, ali to i dalje ne zadovoljava (ima dosta srpskih konstrukcija rečenica). Pitaj Abyssus ako meni ne vjeruješ. Oprosti ako gnjavim ili ako si ovo shvatila kao kritiku, ali to mi zaista nije namjera. Pozdrav. :-) --Flopy 09:35, 4. prosinac 2006. (CET)

E, sada je sve kako treba! --Flopy 10:33, 6. prosinac 2006. (CET)

Wikiholičar[uredi kôd]

Od potpune ovisnosti me spašava što moram ići raditi i što imam klinca koji mi se penje navrh glave. Inače bih već morao kod dr WikiSakomana i sestre WikiBernardice. Pozdrav. --Wenders 14:07, 1. prosinac 2006. (CET)

Carstvo čula[uredi kôd]

Vidim da vas je jako zaintrigiralo otkriti da li se taj film emitirao u nas ili ne. Nije vam dalo mira, ha?...Bio je, čini mi se prije 3-4 godine, ciklus filmova Nagise Oshime na hrvatskoj televiziji. I emitirali su njegov film "Carstvo strasti" (Ai no Borei), ali ne i "Carstvo čula" (Ai no Corrida). Glavna je razlika da su "Strasti" puno manje erotski nabijen film, za razliku od "Čula" (njima je ono s jajetom očito prekontroverzno da emitiraju, za razliku od liberalnijih Slovenaca). A što se tiče ranijih termina...to nisam siguran. Ako su ga doista emitirali negdje u 80-ima ili 90-ima, onda ne znam. Javi ako otkriješ. --Seiya 22:02, 3. prosinac 2006. (CET)

Čestitka[uredi kôd]

Hvala na čestitkama. Obično na hr-wiki doprinosim kao neregistrirani suradnik, tako da je nisam video. Inače sam aktivan na srpskoj vikipediji i ukoliko imate neku poruku da mi je ostavite slobodno koristite ovu stranicu --Jovanvb 15:35, 4. prosinac 2006. (CET)

Robice,[uredi kôd]

iako sam zahvalila na ircu, evo me ponovo, hvala za lijepe čestitke:-)) Branka France

Zahvale[uredi kôd]

Dobra večer :)

Drago mi je ča me dočekala dobrodošlica od nekega ki će me kapiti anke ko pišem na dijalektu :))) Hvala ti i svaki savjet mi je dobrodošao (maknula sam reference :D - prešlo mi je u naviku od faksa da sve živo navodim). Voljela bih usvojiti tehniku pisanja članaka - kako da napravim sadržaj??? TX Adela — Prethodni nepotpisani komentar napisao je Daisy4u (razgovordoprinosi)