Razgovor sa suradnikom:Žvane

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija

Dobro došli na Wikipediju na hrvatskome jeziku, započetu 16. veljače 2003. - slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije. Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija - što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Pomoć - kako sudjelovati, što treba znati, kako koristiti?

Kako uređivati? Možete probati na stranici za vježbanje:

Drugi suradnici?

  • Wikipedija:Kafić - portal zajednice, ovdje slobodno postavite pitanje
  • IRC (chat): wikipedia-hr
  • ako želite nekom suradniku ostaviti poruku, učinite to na njegovoj stranici za razgovor .

Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za raspravu, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte tako što ćete napisati 4 tilde (~~~~) ili kliknuti na gumb na alatnoj traci.

Još jednom, dobro došli!

--Sanya (razgovor) 20:45, 29. studeni 2008. (CET)

Žvane, članak Pula zaštićen je za neprijavljene suradnike, a automatski potvrđeni suradnik postaje se nakon 4 dana od prijavljivanja. Ako imaš još neka pitanja, slobodno pitaj, rado ćemo ti pomoći. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 04:37, 1. prosinac 2008. (CET)

Odgovor[uredi kôd]

Odgovor je vidim već stigao. Istra, a i Primorje, lijepo napreduje. Ako bude volje i vremena evo ideje, ovaj članak žudi za doradom i wiki uređenjem. Pozdrav. --Sanya (razgovor) 18:37, 3. prosinac 2008. (CET)

Praćene stranice[uredi kôd]

  • U postavkama (Poveznica na suradničke postavke nalazi se u vrhu ekrana pod nazivom moje postavke. Klikom na poveznicu dolazite na posebnu stranicu pod imenom Postavke) se može podesiti, između ostalog, i Praćene stranice.
  • Podešava se i ovdje, ako je potrebno.
box Prati ovu stranicu
Znači, prilikom uređivanja stranice, ispod sažetka klik na box Prati ovu stranicu.
  • Također, i ovdje, ukoliko se želi na popis praćenih stranica dodati stranica koja do tada nije praćena, a stranica se ne uređuje (barem ne taj tren dok se gleda).
klik na karticu Prati

Nadam se da je pomoglo. Pozdrav, --Sanya (razgovor) 12:57, 17. prosinac 2008. (CET)

Mijo Mirković[uredi kôd]

Žvane, kada je riječ o nagradi "Mijo Mirković", radi li se o ovoj ili nekoj drugoj? Vidim da je u Vijencu spomenuta nagrada "Dr. Mijo Mirković", a pitam zbog pripremljene poveznice u članku o Tatjani Arambašin Slišković. Inače od Matice hrvatske imamo dopusnicu, slobodno ju rabi, navedi izvor, a na dno dodaš predložak {{Matica hrvatska}}. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 23:52, 25. svibnja 2011. (CEST)[odgovori]

Prikaži[uredi kôd]

Pozdrav, cijenimo vaše doprinose na Wikipediji i stoga vas molimo da prije nego što snimite svoje promjene na stranici uporabite tipku Prikaži kako će izgledati koja se nalazi pored tipke Sačuvaj stranicu. Ovako ćete odmah vidjeti što ste napravili i moći ispraviti eventualne pogreške. Prečestim snimanjem raznih sitnica zatrpava se stranica nedavnih promjena. Tipka je prikazana na slici desno! Ako namjeravate raditi veće izmjene ili pisati duži tekst, bolje je da prvo kopirate stari tekst stranice na svoje računalo (u Notepad ili neki drugi program), tamo ga uredite, a zatim konačnu inačicu iskopirate u prozor za izmjenu teksta stranice. Hvala na razumijevanju. [1] [2] [3]. Kubura (razgovor) 01:08, 10. rujna 2011. (CEST)[odgovori]

Austro-Ugarska[uredi kôd]

Gledam tvoje dopune u članku Austro-Ugarska i sve je u redu osim jedne rečenice koja je nejasna:Stotinjci su Talijana onda pobjegli u Italiju. Što znači stotinci?, stotine? To malo preformuliraj. --Flopy razgovor 10:26, 19. siječnja 2012. (CET)[odgovori]

Datoteke[uredi kôd]

Žvane, prilikom postavljanja datoteka sa stranica s kojih imamo dopusnicu, kao što piše pri vrhu stranice Wikipedija:Dopuštenja za uporabu sadržaja uz poveznicu na dopusnicu u objašnjenju, svakako uz datoteke treba dodati ispod podnaslova licencije predloške {{Uz dozvolu}} i {{Provjereno poštena upotreba}}. Pogledaj što sam ovdje ispravila da biš znao za ubuduće i da datoteke ne bi bile obrisane, jer one kojima nedostaju svi podatci ili su nepravilno postavljene - brišu se, a suradnici dobivaju upozorenja. Lijep pozdrav :-) --Roberta F. 10:16, 17. srpnja 2012. (CEST)[odgovori]

Način oblikovanja referencijâ sukladno WP:NI[uredi kôd]

ukoliko bi mogao pokušati oblikovati referencije (ono što dolazi između oznaka <ref></ref>) na način kako se savjetuje u navođenje izvora. Moj primjer sa svim popunjenim dijelovima bibliografske jedinice bio bi: ovaj (ovdje).

Uglavnom, tako je i po wikipedija:pravopisu, a opisano u članku o citiranju radova (članak ima svoje izvore); naime, treba prvo ime i prezime autora novinskog članka, zatim naslov pod hrvatske navodnike (za tiskana djela to su » «), zatim ukošenim slovima naziv tiskopisa (novine, dnevnik, tjednik, mjesečnik ili što je, časopis, možebitno s podnaslovom tih novina), zatim se navodi urednik tih novina (sve odvojeno zarezima jedno od drugoga; no urednik se može i izostaviti u nekim slučajevima, dok je u drugim slučajevima vrlo poželjno navesti ime i prezime urednika), zatim se navodi broj izdanja (ukoliko postoji), te redni broj godine izdanja, a potle se navodi izdavač (no nije uvijek obvezno navesti i izdavača, nakladnika novina), zatim mjesto, zatim godina (umjesto godine može biti i puni nadnevak, kao što si i unosio), i naposljetku redni brojevi stranica unutar tog broja unutar te godine i tog izdanja. Redni brojevi stranica su »kruna« bibliografske jedinice tj. referencije – idu na sam kraj referencije, ne negdje u sredinu, već na sam kraj. Hvala na trudu i razumijevanju. Lijepi pozdrav, -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 1,55; 6. ožujka 2017. (SEV)