Razgovor sa suradnikom:193.198.17.211

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija

Pozivamo vas da se prijavite kao suradnik, jer će nam na taj način biti olakšana komunikacija, prijavljeni suradnici imaju veće mogućnosti uređivanja, a i doprinosi se bilježe pod izabranim suradničkim imenom. Tekstovi koji se postavljaju na Wikipediju trebaju zadovoljavati između ostalog i minimum standarda, kao što je postavljanje poveznica (kako bi članci bili povezani), zatim kategoriju ili kategorije (kako bi se povezale srodne teme), i međuwikipoveznice (da se povežu članci istih značenja s Wikipedijama na ostalim jezicima). Osim toga, članci moraju biti pisani hrvatskim književnim jezikom i ispravnim pravopisom. Za sva ostala pitanja rado će vam pomoći administratori hrvatske Wikipedije ili neki od iskusnijih suradnika. Lijep pozdrav! --Dalibor Bosits © 19:16, 8. ožujak 2008. (CET)

Monte Šerpo[uredi kôd]

Neprijavljeni suradniče, hoće li članak Monte Šerpo još biti dopunjen, jer ovako je prekratak da bi bio zaseban članak, a preporuka bi bila na jednoj stranici opisati sve brežuljke. Lijep pozdrav :-) --Roberta F. 18:07, 10. ožujak 2008. (CET)

Novi članci[uredi kôd]

Lijep pozdrav! Vidim da dodajete mnogo novih članaka, a niste baš spremni na komuniciranje. Ipak, morat ćete se i na to naučiti, jer tako funkcionira rad na Wikipediji. Vaši su članci uglavnom dobri, ali bilo bi potrebno pripaziti na poveznice koje često krivo napišete, ne provjerivši postoje li već članci na koje želite povezati. Isto tako, u članke, a osobito u one koji se odnose na povijest trebalo bi staviti neke izvore. Moralo bi biti jasno odakle ste preuzeli podatke za članak. Kad stavljate međuwiki poveznice, na odgovarajućem članku engleske wikipedije treba dodati i poveznicu za hrvatski članak, jer se na taj način umrežuju članci na svim jezicima. Ako Vam nešto nije jasno, slobodno pitajte. Ponavljam, komunikacija je bitna kod rada na Wikipediji. Zato bih Vas ponovno zamolio i da se registrirate kao suradnik, jer tako možemo lakše komunicirati.--Donatus 20:33, 12. ožujak 2008. (CET)

Uljanik[uredi kôd]

Bok,

Prije nego krenes u pisanje novog clanka, uvijek pogledja postoji li vec pod nekim drugim imenom. Primjer: Uljanik! --Pancho W. Villa (razgovor) 09:03, 14. ožujak 2008. (CET)

Interesantno, sad vidim da si ti autor oba clanka :-/. --Pancho W. Villa (razgovor) 09:04, 14. ožujak 2008. (CET)

Zdravo[uredi kôd]

Pretpostavljam da si Puljanin, evo na Wikipedijinom spremniku imaš pregršt slika koje možeš iskoristiti na tvojim člancima. Pogledaj tu, Pozdrav, Orlovic

[[Slika:

Molim te koristi [[Slika: umjesto [[Image: --Dalibor Bosits © 21:00, 17. ožujak 2008. (CET)

Molba[uredi kôd]

Eto već ste duže vrijeme s nama, napisali ste hrpu članaka o Puli. Iako radite pod stalnim IP-om, nebi bilo loše da se ipak prijavite (pretpostavljam da ste prijavljeni, ali ne koristiti svoje suradničko ime). Sugerirao bih Vam da ipak sakrijete svoj IP, tj. da radite pod nekim suradničkim imenom. Lijepi pozdrav--Suradnik13 (razgovor) 17:20, 14. travanj 2008. (CEST)

Utvrda Sveti Juraj[uredi kôd]

Bok,

Prebacio sam tvoj članak na Utvrda Sveti Juraj. Gdje god je moguće, koristimo hrvatski naziv, ako postoji. Ostale nazive koji su se značajnije koristili kroz povijest (drugi jezici) stavljamo u zagrade. Inače, lijepo si pokrio Pulu :). Da bar 10% od toga imamo za još koji grad :)). --

Ali, fort je engleska rijec. Nema znacenja u hrvatskom jeziku. Zar ne? --Ante Perkovic (razgovor) 21:02, 19. travanj 2008. (CEST)

DEFAULTSORT[uredi kôd]

DEFAULTSORT olakšava posao. Pozdrav. --Ante Perkovic (razgovor) 16:57, 19. travanj 2008. (CEST)

Fort, Fortress[uredi kôd]

S obzirom da ti ide terminologija, korisitim priliku da te ugnjavim da mi objasniš razliku između engleskih riječi "Forts" i "Fortresses". Razlog je commons:Category:Fortresses in Croatia i commons:Category:Forts in Croatia. Naime, slike su na commonsima trpane odoka, pa ne bi bilo loše da baciš oko, ako imaš vremena. Također, ovdje bi trebalo napisati neke upute u vezi razgraničenja pojmova palača, dvorac, utvrda, fort, fortica, ... zbog pravilne kategorizacije.

Pozdrav. --Ante Perkovic (razgovor) 00:23, 20. travanj 2008. (CEST)

Bok,
Prije nego nastavimo raspravu o spornim nazivima članaka, možda bi bilo najbolje da se prije toga napišu članci tipa utvrda, fortifikacija, fort i slično. Vidim da si već napravio odličan posao sa člancim u Kategorija:Fortifikacije, pa valjda ni ovih par članaka ne predstavljaju velik zahtjev s moje strane :). S obzirom da si i sam kazao da fort nije isto što i utvrda, onda je najbolje da prvo saznamo što je fort :)), što jest i što nije utvrda, što je uži, a što širi pojam, pa ćeš onda mnogo lakše objasniti zašto se članak mora zvati kako si ga ti nazvao :).
Pozdrav. --Ante Perkovic (razgovor) 19:40, 5. svibanj 2008. (CEST)

Anonimnost[uredi kôd]

Wikicitati »Usput se ispričavam svima na anonimnosti, jer smatram da nije važno tko kaže, nego što i na koji način kaže«
Ispravak netočnog navoda :)
Nisi anoniman - svatko vidi tvoj IP, za koji ripe.net kaže:
inetnum:         193.198.17.0 - 193.198.17.255
netname:         CARNET-SCZG-LASCINA
descr:           University of Zagreb, Student home "Lascina"
descr:           Zagreb, Croatia
country:         HR

Oni koji su prijavljeni su anonimni, jer su skriveni iza suradničkog imena i nitko im ne može otkriti odakle pišu :)).

Pozdrav. --Ante Perkovic (razgovor) 19:50, 5. svibanj 2008. (CEST)

Prepisivanje s interneta[uredi kôd]

Pozdrav :)

Molim te ozbiljno shvatiš napomenu ispod okvira za uređivanje, koji kaže

"Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih internetskih stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje ...".

Pozdrav :). --Ante Perkovic (razgovor) 20:01, 5. svibanj 2008. (CEST)

Premještanje članaka[uredi kôd]

Bok,

Upute za premještanje članaka: Wikipedija:Premještanje. Pozdrav :). --Ante Perkovic (razgovor) 20:07, 5. svibanj 2008. (CEST)

Razlog je očuvanje popisa izmjena. Trenutno je na Amfiteatar u Puli stara verzija teksta. Da ne bi ispalo da sam ja autor teksta Razgovor:Amfiteatar u Puli (tamo sam premjestio tvoj tekst), tebi sam ostavio da tim tekstom zamijeniš postojeći teskt. --Ante Perkovic (razgovor) 20:26, 5. svibanj 2008. (CEST)


Britanska invazija[uredi kôd]

kolega (ili kolegice) Dusty Springfield, Cilla Black ili Dave Clark Five (ovi su bili beat i pop) bili su ipak čisti pop a ne nikakav rock. --vitek (razgovor) 01:08, 27. listopad 2008. (CET)