Razgovor sa suradnikom:Agin

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija

Dobro došli na Wikipediju na hrvatskome jeziku, započetu 16. veljače 2003. - slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije. Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija - što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Pomoć - kako sudjelovati, što treba znati, kako koristiti?

Kako uređivati? Možete probati na stranici za vježbanje:

Drugi suradnici?

  • Wikipedija:Kafić - portal zajednice, ovdje slobodno postavite pitanje
  • IRC (chat): wikipedia-hr
  • ako želite nekom suradniku ostaviti poruku, učinite to na njegovoj stranici za razgovor

Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za raspravu, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte tako što ćete napisati 4 tilde (~~~~) ili kliknuti na gumb na alatnoj traci.

Još jednom, dobro došli! --Mario Žamić (razgovor) 14:17, 17. ožujak 2009. (CET)

Vidim da tekstove prepisuješ sa stranice Agram Investa. Ukoliko ne postoji dopuštenje za slobodno korištenje istih, tekstovi će biti obrisani. Za više informacija vidi WP:DZ. --Mario Žamić (razgovor) 11:09, 18. ožujak 2009. (CET)

Dopuštenje[uredi kôd]

Lijep pozdrav.

Da, imam izričito dopuštenje za kopiranje sadržaja sa stranica Agram Investa d.d. i Agram Brokera d.d. Ako je potrebno može se i neko pismeno dopuštenje, tj. izjava srediti. 17:45 18. ožujka 2009.

Dozvola[uredi kôd]

Kad pišeš na svojoj stranici za razgovor teško će neko to pročitati. Što se dozvole za korištenje sadržaja tiče mora se napraviti ovako. To je već Mario gore napisao! Ako dozvola ne bude istaknuta na opisani način stranice se moraju obrisati.--D tom 17:52, 18. ožujak 2009. (CET)

Gdje i kako[uredi kôd]

Isprike zbog nepoznavanja procedura Wikipedije. Pogledao sam WP:DZ ali i dalje mi nije jasno gdje bi trebao postaviti dobrenje spomenutih i kakvo bi to odobrenje trebalo izgledati.

Sve ti je objašnjeno u primjeru (plavo). Da pojednostavim, pošalješ e-mail autoru teksta (internetske stranice) i on ti odgovori. E-mailove postaviš na kraju stranice i to je to. Pogledaj par zahtjeva i odgovora i sigurno će ti biti jasnije.--D tom 18:08, 18. ožujak 2009. (CET)

ps. Sad kad si pitanje postavio na mojoj stranici i ja sam dobio poruku, kad postaviš na svojoj onda te poruke nema :-))

Preusmjeravanje množine na jedninu nije uobičajeno. Kada bi sve članke tako preusmjeravali potrošili bi nepotrebno pola prostora na serveru wikipedije. I još jedna mala sitnica, da li je moguće članke koje postavljaš malo proširiti? Pozdrav, --D tom 09:39, 20. ožujak 2009. (CET)
Ma ne zauzima jedno preusmjeravanje veliki prostor :-))). Ali kad bi za sve članke radili takva preusmjerenja sigurno bi se pojelo dosta mjesta. Patroleri čak miču iz članaka nepotrebne razmake, ispravljaju krivo napisane poveznice i sl. Naš pretraživač nije kao onaj na Googleu ali eto, služi :-))). Kad počnemo pisati neku riječ u naše „Traži“ riječ se sama nadopunjuje ako članak postoji pa je više-manje svejedno jel završava na a ili e. Pozdrav,--D tom 10:17, 20. ožujak 2009. (CET)
Mislim da je dozvola OK. Ne bi bilo loše napraviti predložak kao npr. ovaj Aeroklub Zagreb i uvrstiti ga u članke. Tako bi svi koji patroliraju znali za dozvolu. Ovako postoji mogućnost da neko ipak obriše članak ne znajući za postojanje dozvole.--D tom 10:21, 20. ožujak 2009. (CET)
Agin, vjerujem da je odgovorna osoba koja je dala dopuštenje, to i potpisala, pa bih te molila da napišeš tko je (imenom i prezimenom) dao dopuštenja za prenošenje sadržaja, jer u slučaju provjere, ne znam koga tražiti. Ako nisi spretan s predlošcima, preporučujem ti da uz izvore dodaš poveznicu na dopusnice, pogledaj kako sam napravila u članku o aktivnim vrijednosnim papirima. Dalje, Wikipedija je enciklopedija, i članci bi trebali biti nešto duži od same definicije, a svakako pisani tako da se mogu povezivati s istim člancima na drugim jezicima (drugim jezičnim Wikipedijama), pa te također molim, prije nego otvoriš novi članak, provjeri što je već napisano, kako o toj temi piše na de:wiki ili en:wiki, kako će se članci povezati međuwikipoveznicama, te o nekim pojmovima, koji su zapravo gole definicije i nema materijala da se o njima piše barem kartica teksta, dopuni u već postojeće članke. Članak o vrijednosnim papirima je neuređen, pa bih savjetovala da njega dotjeraš i u okviru njega dopuniš o svim vrstama vrijednosnih papira. Ako imaš kakva pitanja, slobodno pitaj, rado ćemo ti pomoći. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 13:13, 20. ožujak 2009. (CET)

Predložak[uredi kôd]

Agin, izgleda da se nismo dobro razumjeli s predloškom. No nije sad ni važno. Da budem jasniji pogledaj na što sam ja mislio i što si ti napravio. Ono što ti je suradnica Robertab stavila kao primjer je dovoljno (poveznica na odobrenje) i tako bi trebalo uraditi. — Prethodni nepotpisani komentar napisao je Dtom (razgovordoprinosi)

Agin, u svemu tome nedostaje ti još samo odgovorna osoba koja je potpisala dopuštenje ... -- Jure Grm, 20. dana mjeseca ožujka, godine Gospodnje dvijetisućedevete u 16:11 sati. (CET)
Riješeno. Hvala ljudi. Za imena sam ponovo tražio dopuštenja od njih. Dopuštenje je kod njih pohranjeno u arhivi, a može ga potpisati samo ovlaštena osoba. Agin 20.3.2009 16:43 (PET)

Dok ti ne odobridu, ne smiš ništa stavjat sa njihovih stranic na Wikipediju. Kubura (razgovor) 21:49, 26. ožujak 2009. (CET)

Prikaži[uredi kôd]

Pozdrav, cijenimo vaše doprinose na wikipediji i stoga vas molimo da prije nego što snimite svoje promjene na stranici upotrijebite tipku Prikaži kako će izgledati! koja se nalazi pored tipke Sačuvaj stranicu. Ovako ćete odmah vidjeti što ste napravili i moći ispraviti eventualne pogreške. Prečestim snimanjem raznih sitnica zatrpava se stranica nedavnih promjena. Tipka je prikazana na slici desno! Ako namjeravate raditi veće izmjene ili pisati duži tekst, bolje je da prvo kopirate stari tekst stranice na svoje računalo (u Notepad ili neki drugi program), tamo ga uredite, a zatim konačnu inačicu iskopirate u prozor za izmjenu teksta stranice. Hvala na razumijevanju.-- Braco (razgovor) 14:37, 4. prosinca 2009. (CET)[odgovori]

Optimizacija web stranice (SEO) - tu treba srediti kategorije. članke stavljamo u postojeće kategorije, a ne u ne postojeće. ako kategorije u koju bi se trebao članak smjestiti ne postoji, može se kreirati ako ima najmanje pet članaka koji će biti u njoj, pozdrav --DJ SveroH Kontakt 00:00, 5. prosinca 2009. (CET)[odgovori]