Razgovor sa suradnikom:BPipal (WMF)

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Wikipedijin
uvodni tečaj
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Sestrinski projekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Dodatno

Pomoć:Sadržaj

BPipal (WMF), dobro došli na Wikipediju na hrvatskome jeziku – slobodnu enciklopediju! Pozivamo Vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije započete 16. veljače 2003. godine.


Molimo Vas, upoznajte se s osnovnim načelima Wikipedije:

Pet stupova Wikipedije − što je i na čemu se temelji Wikipedija,
Izvori i provjerljivost − kako uspješno činiti Wikipediju boljom, te
Slike − kakve slike smijete postavljati na Wikipediju.

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje. U slučaju da Vam zatreba pomoć javite se dodijeljenom mentoru ili postavite pitanje u Kafiću; odgovor će brzo stići.


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, a komentare na stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću potpisujte tako da na alatnoj traci izaberete Button sig.png ili OOjs UI icon signature-ltr.svg ili tako da napišete 4 tilde (tilda = AltGr + 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:BPipal (WMF)") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice. Možete je popuniti suradničkim okvirima i upisati nazive članaka koje ste započeli ili planirate stvoriti.


Molimo Vas, ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja! Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih internetskih stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obvezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta. Svi doprinosi Wikipediji pod licencijom su Creative Commons: Imenuj autora/Dijeli pod istim uvjetima. Ako ne želite da se Vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete sav sadržaj sami napisati, najbolje prepričavajući sadržaj vjerodostojnih izvora, ili ćete ga prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom, uvijek navodeći izvore.


If you don't speak Croatian: This is a welcome message sent to new users of hr.wikipedia.

Još jednom, dobro došli! --Tulkas Astaldo (razgovor) 23:21, 1. veljače 2022. (CET)Odgovor[odgovori]

Jezik[uredi kôd]

Poštovani kolega, vidim da imate suradnički okvirić na kojem piše: Ovaj suradnik govori hrvatski kao materinski jezik, čini mi se da Vam ne bi bio problem u Kafiću pisati hrvatskim, a ne nekim drugim jezikom. Lijepo molim, da buduća uređivanja budu pisana hrvatskim jezikom. Lijepo pozdravljam--Tulkas Astaldo (razgovor) 18:13, 3. veljače 2022. (CET)Odgovor[odgovori]

Hvala na dobrodošlici[uredi kôd]

Hvala na dobrodošlici BPipal (WMF) (razgovor) 19:50, 21. veljače 2022. (CET)Odgovor[odgovori]

Budući neki suradnici ovo moje uređivanje smatraju agresivnim, dužan sam napisati sljedeće. Iako je pravilo da se u tuđe poruke na stranicama za razgovor ne dira, moje uređivanje je bilo isključivo pravopisno (malo/veliko slovo) i ništa više. Ako smatrate da sam bio agresivan, istinski se ispričavam, jer u mom uređivanju nije bilo loše namjere. MaGaporuči mi 16:49, 24. studenoga 2022. (CET)Odgovor[odgovori]

Dobar dan @MaGa.
Hvala vam na ovoj poruci! Nisam našao ništa agresivno u vašoj izmeni. Mislim da nemamo nikakav problem, a sitne pravopisne/sintaksičke greške su zaista samo to - slučajne omaške, koje umeju da se jave nakon dugogodišnje bilingvalne komunikacije :-)
Sve najbolje! BPipal (WMF) (razgovor) 17:09, 24. studenoga 2022. (CET)Odgovor[odgovori]
Hvala na promptnom odgovoru, i Vama sve najbolje želim. MaGaporuči mi 17:13, 24. studenoga 2022. (CET)Odgovor[odgovori]
Btw, malo sam pogledao raspravu u Kafiću i i dalje ne vidim lošu nameru, ali evo jednog, kako vole reći, "saveta koji mi niko nije tražio": Ukoliko na Hr.Wiki postoji dogovor/pravilo da se ne diraju uredjivanja potpisana s četiri tilde, onda taj dogovor, tj. pravilo treba sprovoditi bez ikakvih izuzetaka. Način da to promenite je da prethodno postignete drugačiji dogovor. Rekao bih i kako bi se time izbegli i neki konflikti (koji na HR projektu nisu baš retkost).
I još nešto, koristim ovu priliku da vas pozovem da razmislite o uključivanju u jedan zanimljiv globalni proces.
Sve najbolje! - BPipal (WMF) (razgovor) 18:40, 24. studenoga 2022. (CET)Odgovor[odgovori]
Ma, slažem se oko pravila, tu su da se poštuju i ne pravdam se niti jedne sekunde. Međutim, nisam pristaša onoga što konjima stave na oči tako da ne mogu gledati sa strane već isključivo naprijed. Dok sam bio administrator, puno sam puta progledao kroz prste npr. kod postavljanja slika zaštićenih autorskim pravima. Lokalno je pravilo da ne smiju biti veće od 300 piksela, ali zar ću biti konj s ovim preko očiju ako netko postavi sliku koja je velika 330 piksela? Zar će propasti wikipedija i svijet za 30 piksela? Ako će mi to netko uzeti za zlo - neka uzme, smatram da je fleksibilnost nužno potrebna. Što se tiče poziva, hvala na njemu, ali, možda nekom drugom prilikom. MaGaporuči mi 18:58, 24. studenoga 2022. (CET)Odgovor[odgovori]