Razgovor sa suradnikom:CIBCIBCIB

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Wikipedijin
uvodni tečaj
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Sestrinski projekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Dodatno

Pomoć:Sadržaj

CIBCIBCIB, dobro došli na Wikipediju na hrvatskome jeziku – slobodnu enciklopediju! Pozivamo Vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije započete 16. veljače 2003. godine.

Molimo Vas, upoznajte se s osnovnim načelima Wikipedije:

Pet stupova Wikipedije − što je i na čemu se temelji Wikipedija
Izvori i provjerljivost − kako uspješno činiti Wikipediju boljom
Slike − kakve slike smijete postavljati na Wikipediju.

Uređivanje možete vježbati na stranici za vježbanje. U slučaju da Vam zatreba pomoć javite se dodijeljenom mentoru ili postavite pitanje u Kafiću; odgovor će brzo stići. Probleme s uređivanjem ili s postupanjem drugih suradnika dajte na pažnju administratorima.

Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, a komentare na stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću potpisujte tako da na alatnoj traci izaberete ili ili tako da napišete četiri tilde, što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Svoju suradničku stranicu imena »Suradnik:CIBCIBCIB« možete uređivati po želji, u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice. Možete je popuniti suradničkim okvirima i upisati nazive članaka koje ste započeli ili namjeravate stvoriti.

Molimo Vas da prilikom uređivanja ne stavljate radove zaštićene autorskim pravima bez dopuštenja! Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih internetskih stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili ga jednostavno dodajte ovdje, a to obvezno napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta. Svi doprinosi Wikipediji pod licencijom su Creative Commons: Imenuj autora/Dijeli pod istim uvjetima. Ako ne želite da se Vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete sav sadržaj sami napisati, najbolje prepričavajući sadržaj vjerodostojnih izvora, ili ćete ga prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom, uvijek navodeći izvore.

If you don't speak Croatian: This is a welcome message sent to new users of the Croatian Wikipedia.

Još jednom, dobro došli! — Hijérovīt | þč 21:25, 28. travnja 2024. (CEST)[odgovori]

Conte Ivano Bajamonti[uredi kôd]

U vezi članka, preporučam temeljito proći kroz WP:Uvodni tečaj. Specifično, bilo bi jako važno proučiti WP:KR i WP:NI (usto i WP:VI te WP:PRO), WP:NIJE, WP:Shema članka i pogledati druge članke o osobama na Wikipediji (npr. Davor Dretar Drele je kvalitetan primjer) za bolji dojam o tome kako bi članak trebao izgledati.

Ukratko, Vaš članak izgleda kao brošura. Znam da se čini kao da je pravila puno, ali su poprilično jednostavna ukoliko ste upoznati s formatom enciklopedije. Najvažnije je imati izvore navedene u tekstu te pisati nekićenim i neutralnim jezikom, a više-manje svaka informacija trebala bi biti parafraza informacije pronađene u vjerodostojnom izvoru poput knjige, novinskog članka (uklj. mrežne portale) i sličnog zbog provjerljivosti (koja je izrazito bitna s obzirom da bilotko može uređivati Wikipediju).

Recenzije subjektivnog dojma, primjerice, ne bi trebale biti u tekstu, ali bi prihvatljivo bilo napisati "Prema <autoru nekog teksta o Ivanu Bajamonti koji je stručnjak u području teme knjige>, Bajamonti ima karakterističan pogled..." Isto tako, kontakt-adresama nije mjesto na Wikipediji.

Nadam se da Vam ovo daje neki pregled toga kakav bi članak trebao biti kako bi ga se zadržalo na Wikipediji. Kriteriji i nezavisni, vanjski izvori su najbitniji; ako to ispunite, ostalo se da srediti. :) — Hijérovīt | þč 21:25, 28. travnja 2024. (CEST)[odgovori]

Hvala Vam za odgovor.
Dotični članak gledam objaviti na "Wikipediji" prije svega zbog ignoriranja mojih naslova i tvrdnji od strane hrvatskih knjižarskih adresa. Nakon objave triju knjiga u splitskoj nakladničkoj kući "Redak" nijedan se nacionalni knjižar nije udostojio iznijeti moje knjige u svojoj prodaji. Svjestan sam da je moja tvrdnja o čovjeku kao umjetnoj inteligenciji zaprepašćujuća, i da može izgledati jako pošemereno. Ali je utemeljena na mojim osobnim parapsihološkim iskustvima i njihovom sustavnom izučavanju cijelih 50 godina. Moje tvrdnje nitko nije uzmogao kompromitirati u brojnim raspravama na društvenim mrežama u privatnoj korespondenciji kroz godine.
Analitički ispisi značajnih javnih imena u mojemu članku jesu moja privatna korespondencije. Akademik Luko Paljetak, savjetnik za kulturu Predsjednika Republike gospodin Zdravko Zima i Dr. Davor Pavuna su društveni mislioci koji su se usudili izreći navedene stavove u prisnim pisanim razgovorima s mojom malenkosti kojoj je skoro 74 godine. Ne pada mi na um u svojoj preozbiljnoj dobi šaliti se s ničijim ugledom i čestitošću. Gospodin Paljetak mi izričito piše da se "nada da će njegovo mišljenje o mojim knjigama poslužiti kakvoj dobroj svrsi".
Mislim da nije dostojno prekrajati kazivanja onih koji su mi priskočili u pomoć. Niti to smijem. Ne znam jeste li u Vašoj suradnji s "Wikipedijom" ikada provjeravali privatnu korespondenciju javnih ličnosti. Vjerujem da bi moji navedeni podupiratelji odgovorili na Vaš upit.
Ljubazno Vas molim za savjet bi li iz mojega članka možda trebao izbaciti fotografije mojih knjiga; prigovor ste mi izrekli tek nakon njihova isticanja. Ali kako bih onda dokumentirao svjetsko dizajnersko postignuće mojega prijatelja gospodina Borisa Ljubičića?
Srdačno.
C.I.Bajamonti CIBCIBCIB (razgovor) 11:06, 29. travnja 2024. (CEST)[odgovori]
Izbrisao sam slike mojih knjiga i kontakt. CIBCIBCIB (razgovor) 14:11, 29. travnja 2024. (CEST)[odgovori]
Obraćam Vam pozornost na to da je Wikipedija enciklopedija, a ne način davanja legitimiteta, odnosno promoviranja (svojih ili tuđih) djela. Prema općim smjernicama o značajnosti to, nažalost, znači da u nju ne pripadaju osobe/djela/događaji/itd. koji nisu već prepoznati kao značajni u javnosti, pri čemu mišljenja istaknutih ličnosti ne čine veliku razliku ako nisu objavljena i javno dostupna. — Hijérovīt | þč 19:35, 29. travnja 2024. (CEST)[odgovori]
Možda bi "Wikipedija" gdjekad mogla učiniti civilizacijsku iznimku. Primjerice u slučaju moje malenkosti koja tvrdi da je čovjek umjetna inteligencija. Moja tvrdnja se već pet godina izlaže na društvenim mrežama, a da je nitko nije uzmogao suzbiti. Javno je dostupna kao znanstveni i mislilački ogled. Javno je prepoznata kao blasfemična, ali i neporeciva. Već i njena evidentna neporecivost kvalificira je za enciklopedijsku činjenicu. 93.140.141.89 00:15, 1. svibnja 2024. (CEST)[odgovori]
Ukoliko pronađete provjerljive i objavljene izvore o svojoj ideji (dakle tekstove koji su prošli uredništvo, od knjiga do članaka na portalima i u novinama), o njoj samoj možete napisati članak. U suprotnome taj članak (kao i članak o Vama samome) ne ispunjava kriterije značajnosti Wikipedije. U tom području iznimaka ne smije biti. — Hijérovīt | þč 08:53, 1. svibnja 2024. (CEST)[odgovori]
Iznosio sam svoju hipotezu na "Forum.hr", o njoj se prilično raspravljalo; računa li se i to? 93.140.141.89 11:50, 1. svibnja 2024. (CEST)[odgovori]
Forumi spadaju pod izvore koji se ne smatraju vjerodostojnima. — Hijérovīt | þč 15:08, 2. svibnja 2024. (CEST)[odgovori]