Razgovor sa suradnikom:Croq/Arhiv 7

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Pleternica, opet slike[uredi]

e nije da dosađujem, ali treba napravit par malih promjena, a ja ne znam...

na slici gdje je zalazk sunca napiši Zalazak sunca s pogledom na Požešku goru (a an Pleterničku, krivo sam ti napiso, gora se zove Požeška) na slici gdje su vinogradi napiši Pleternički vinogradi na Požeškoj gori, jer postoje i vinogradi na Dilj gori, pa da se zna na slici gdje je crkva sv nikole ne piše crkva, nego CRVA, pa i to ispravi

ja sam pomaknio sliku dovorane i napiso sam sportska (a ne športska, jer je pravopis u pitanju), da sve to malo bolje izgleda, nadam se da ti ne smeta,

hvala

Kao prvo to te kosta bocu grasevine (planiram dolazak za usrks). :-) Ako kliknes na slike odi na commons (preusmjerava te). Tamo se lijepo prijavi (kao na HR wiki) pa mozes napisati na sve sto treba na slikama. Pokusaj. Ako ti ne uspije, budem pomogao. Sad imam "fajrumt" ...--Croq (razgovor) 19:35, 25. siječnja 2011. (CET)

Hvala puno! Prevešću taj tekst čim budem imala vremena.

novi članci[uredi]

Volim kad si u formi. Lijep pozdrav i ugodan rad!--MAN_USK recider 22:38, 14. veljače 2011. (CET)

Bok Man Usk, nekako mi se nakupilo toga ;-))) Hvala ti! --Croq (razgovor) 22:40, 14. veljače 2011. (CET)
a evo malo i mene u noćne sate...--MAN_USK recider 00:19, 20. veljače 2011. (CET)

...da drmnemo bar jednu pa u krpe ;-) --Croq (razgovor) 00:23, 20. veljače 2011. (CET)

bpb[uredi]

Nije mi poznato postoji li u Hrvatskoj takvo što. Naziv bih preveo kao i ti, ali izostavio bih "središnja" jer u originalnom imenu te riječi nema. Pozdrav. --Flopy razgovor 21:01, 5. ožujka 2011. (CET)

hvala ti! Bok ---Croq (razgovor) 13:14, 6. ožujka 2011. (CET)

Pozdrav!

Zanima me znaš li zašto ne mogu dalje uređivati svoj članak? :(

http://hr.wikipedia.org/wiki/Filmski_festivali

Hvala ti puno! — Prethodni nepotpisani komentar napisao je Matina Tenžera (razgovordoprinosi)

Napisala ti je razlog suradnica Roberta F i MaGA. Dakle kad snimis tako cesto svaki put netko od iskusnijih suradnika mora provjeravati clanak. A nakupi se jako puno toga. A kao sto vidim imas jos dosta toga za doraditi. Molim te poogledaj malo na en wiki ili nekoj drugoj wikipedijama kako je tamo clanak napisan. Mozes ako zelis dosta toga i prevesti na Hrvatski jezik... Pa za sat vremena ces moci ponovo raditi na clanku. LP--Croq (razgovor) 14:31, 12. ožujka 2011. (CET)


Društvena stratifikacija[uredi]

U vezi ovoga- http://hr.wikipedia.org/wiki/Dru%C5%A1tvena_stratifikacija

Molim te pojasni mi što tu smatraš krivim. Meni također nesto tu vuče na indoktrinaciju, ali nisam htio dirat. — Prethodni nepotpisani komentar napisao je Sith Lord (razgovordoprinosi)

Bok SithLord! Pise onako kao da je prepisano iz literature iz doba bivse drzave, koja je sluzila pranju mozga (indoktrinaciji) u skolama. Na to upucuje rijecnik, fraze itd... Moli te pogledaj kako je napisano na drugim jezicima. Trenutno nemam bas vremena pzabaviti se s njima. Pokusaj ti, ako imas vremena.--Croq (razgovor) 17:38, 15. ožujka 2011. (CET)

Ma OK. Ja sam samo malo nadopunio taj članak jer mi se činio štur i suhoparan. Sad kad si ti predlozio vece izmjene, pozabavit cu se time (iako nisam planirao). Sith Lord (razgovor) 18:09, 15. ožujka 2011. (CET)

Bas ti hvala! --Croq (razgovor) 18:31, 15. ožujka 2011. (CET)

{{blokirati}} je ispravniji predložak za ovog. Iako nije najsretnije riješenje ipak bolje od bris ;)--MAN_USK recider 18:27, 19. ožujka 2011. (CET)

spontano sam to stavio. Ali imas naravno pravo. To je valjda negdje danas naucio pa se htjeo pohvaliti ;-))) --Croq (razgovor) 18:30, 19. ožujka 2011. (CET)
dobra je namjera najbitnija. Čudo kako već nije blokiran, ovo se mora ekspresno raditi.--MAN_USK recider 18:36, 19. ožujka 2011. (CET)

Predlošci[uredi]

Naravno da neće kad kod nas nema predloška "Farblegende" :) Nemoj ga raditi, možda ga imamo pod nekim drugim imenom. SpeedyGonsales 19:29, 20. ožujka 2011. (CET)

evo!--MAN_USK recider 19:36, 20. ožujka 2011. (CET)
ManUsk zna, inače na en wiki su to napravili preko predloška, na de wiki rabe SVG kartu i legendu ispod. Možda je ovo s de wiki jednostavnije. SpeedyGonsales 19:38, 20. ožujka 2011. (CET)

OK, hvala Vam kolege! Navik se uci, svaki dan po malo ;-)) --Croq (razgovor) 20:30, 20. ožujka 2011. (CET)

Hvala za nagradu.--MAN_USK recider 21:14, 20. ožujka 2011. (CET)

Grob Julija Klovića[uredi]

Svasta. Uopce nisam znao da je Klovic sahranjen u toj bazilici. Mislio sam da je u Jeronimu ili nekoj drugoj crkvi. Kad budem u Rimu slijedeci put obratim paznju na to. --El hombre (razgovor) 13:20, 26. ožujka 2011. (CET)

Zato imamo wikipediju ;-)) da svaki dan nesto novo naucimo ;-)) Prosle godine kad sam bio tamo sam na zaost zaboravio ponjeti fotoaparatic, pa sam samo s mobitelom mogao slikati. Zato je fotka losa, ali bolje ista nego nista... Jako me je razveselilo kad sam vido da si napisao vlanak o crkvi. Ziv mi bio!, bok --Croq (razgovor) 13:41, 26. ožujka 2011. (CET)

Razgovor u svezi teksta šćakavski[uredi]

Taj tekst sadrži mnoštvo neistina i manipulacija koje su plasirali srbijanski umovi kako bi osporavali hrvatsku štokavštinu. Hrvatski dubrovački, Kreševdki, Sinjski, Gospićki ili Osiječki govr jednako su hrvatski kao i govor Varaždina, zagreba ili Pule !

puno si toga izbrisao. Naravno da su narjecja diljem Hrvatske Hrvatski. Da li imas izvore za tvoje navode? --Croq (razgovor) 16:59, 26. ožujka 2011. (CET)

Luk[uredi]

Pozdrav! Kapula-luk 100% Odlomak sam napisao po uzoru na članak Tomašnica. Što se tiče Plaškog, to je samo djelomično točno, jer nisu samo otamo dolazili četnici u Saborsko, već i dobrovoljci iz Srbije (npr. iz Niša), iz Kninske krajine, drugih ličkih mjesta (npr. Vrhovine), ali i brojnih mjesta oko Plaškog i između Plaškog i Saborskog (npr. Lička Jesenica, koja je nama iz Saborskog odmah s druge strane brda). Nisam htio da ispadne da su Saborsko osvojili samo bradonje iz Plaškog, ipak je iza njih stajala JNA, tada među najjačim europskim vojskama.

100 posto si u pravu. Ziv mi bijo! --Croq (razgovor) 23:35, 10. travnja 2011. (CEST)

zaglavlje[uredi]

Smjernice Wikipedije na hrvatskom jeziku govore kako treba izgledati zaglavlje, ne kao na de.wiki Pozdrav!--MAN_USK recider 21:41, 5. travnja 2011. (CEST)

Dobro si primjetio, prepisao sam iz de wiki. Zar nije cudno da je postojao clanak na de wiki o hrvatskom skladatelju a do malo prije ne na hr wikiju? Aj bok--Croq (razgovor) 21:45, 5. travnja 2011. (CEST)
Da, čudno je, a još je čudnije kako nitko nije promjenio ono jugoslavenski?! Bok!--MAN_USK recider 21:49, 5. travnja 2011. (CEST)
Upravo sam rijesio.--Croq (razgovor) 21:50, 5. travnja 2011. (CEST)
tako treba!--MAN_USK recider 21:53, 5. travnja 2011. (CEST)

Njutn ili Newton za SI jedinicu na hrvatskom jeziku[uredi]

Nije mi jasno zašto u wiki člancima mijenjate fonetski naziv jedinice za silu, koji je uobičajen u udžbenicima, a kako se vidi i iz "Razgovora" u članku "Njutn" tako je i preciziran hrvatskim propisima. Ako biste vi o tome imali neku noviju informaciju, ne bi li bio red da je iznesete i dokumentirate u razgovoru o članku?--Ilevanat (razgovor) 00:39, 9. travnja 2011. (CEST)

Nema razloga za nikakve polemike. To se rijesi s 3-5 klikova misem. -Croq (razgovor) 10:07, 10. travnja 2011. (CEST)

Hvala na brzom odgovoru, i na suglasnosti oko izmjene. No, ne slažem se s vašim stajalištem o polemici, odnosno o razgovorima vezanima uz članke. Siguran sam da se svaki članak može poboljšati, čak i kad ga napiše "osoba od struke". No, mislim da to treba raditi uz komentare i objašnjenja u razgovoru o članku, gdje bi trebalo postići razumnu suglasnost oko izmjena.

Hrvatska i duge Wikipedije imaju danas ogroman broj članaka, zahvaljujući velikom trudu mnogih suradnika među koje sam se ja tek sporadično uključivao u zadnje vrijeme. Mene najviše zaokuplja točnost članaka, jer enciklopedija s pogrešnim podacima može biti više štete nego koristi. Nažalost, lako se može vidjeti da npr. u elementarnim člancima iz fizike (ne samo u hrvatskoj Wiki) ima mnoštvo nepreciznosti pa i posve pogrešnih tvrdnji. Usto, za razumijevanje i međusobno povezivanje pojmova iz toga (a i drugih područja) trebalo bi bar donekle uskladiti terminologiju, oznake, metodološki pristup... A to bi bilo daleko previše posla za jednog suradnika, sve ako bi on to i znao, a i cijeli posao mogao bi se bilo kada poništiti proizvoljnim izmjenama. Zato je polemiziranje i dogovor na stranici razgovora o članku jedina nada da Wikipedija ikada može postati izvor vjerodostojnih informacija - a to bi nam trebao biti zajednički cilj.--Ilevanat (razgovor) 14:57, 10. travnja 2011. (CEST)

svaki članak se može poboljšati, pogotovo kad se primi posla "osoba od struke". Suglasnost oko izmjena cete dobiti -a to je kljucna stvar- uz vjerodostjne izvore (ako se ne radi o banalnim ili opcepoznatim sadrzajima)... Opcenito gledano za one koje zele raditi uvijek ima (i na wikipediji) posla za 24/7... LP --Croq (razgovor) 23:34, 10. travnja 2011. (CEST)

Hvala na poticajnim i optimističkim tonovima. Ipak (ako smijem još malo čangrizati) moja je namjera bila da ukažem na potrebu korištenja stranice za razgovor prije izmjene članka (a i poslije, ako treba dodatno objasniti izmjene).— Prethodni nepotpisani komentar napisao je Ilevanat (razgovordoprinosi)

Arhiviranje[uredi]

Obzirom da ti je stranica za razgovor postala "preteška", ne bi bilo loše da je arhiviraš. Imaš ovdje opisano kako i šta učiniti. LP --MaCroatian squares Ljubicic.pngGa 19:12, 11. travnja 2011. (CEST)

Imas pravo. Sad sam tek vidio koliko se toga nakupilo, i nisam se sjetio da bi se to trebalo napraviti. Hvala ti! Upravo sam rijesio. Bok--Croq (razgovor) 22:47, 12. travnja 2011. (CEST)

Gakovo[uredi]

Nije sva povijest sela konc. logor. Pozdrav!--MAN_USK recider 22:53, 16. travnja 2011. (CEST)

Da. Ajd bok, --Croq (razgovor) 20:55, 17. travnja 2011. (CEST)
Bog kolega, na žalost životne obveze me spriječavaju da se više posvetim wikipediji, ma koliko ja to htio. Stoga ti nisam ni odgovorio ranije na tvoju poruku. S obzirom na moju situaciju (sveopću zauzetost, radim na dva radna mjesta, još da su i dvije plaće,....), bolje je ne računati na mene. Pozdrav --Lasta 15:33, 5. svibnja 2011. (CEST)

Bok Lasto, nema problema. I ja imam do daljnjeg zbog prezaposlenosti vrlo malo vremena na raspolaganju za wiki. A eto , radimo koliko mozemo. LP--Croq (razgovor) 22:53, 5. svibnja 2011. (CEST)

Ispraznica[uredi]

Bok Croq,

Ovdje imaš neke izvore. Lijepi pozdrav. -- Bugoslav (razgovor) 11:34, 21. lipnja 2011. (CEST)

Bok Bugoslave, nema problema, moze se naravno vratiti na verziju od prije. Mislio sam da sam fulao... Slobodno mozes revertirati. Teamski rad ;-)) Aj bok, --Croq (razgovor) 12:18, 21. lipnja 2011. (CEST)

Obraz[uredi]

Lijepi pozdrav! Možeš li mi objasniti histološku podjelu u članku obraz, nije mi baš jasan "pojas ždrijela" - na što se to točno odnosi? Hvala unaprijed! Vedran12 (razgovor) 18:28, 24. lipnja 2011. (CEST)

Bok Vedrane, taj sam dio preveo iz Poljske wikipedije. Ostatak je iz DE in En wiki. Zvucilo mi je ok,jer sam to shvatio kao podjela u "dubinu" ali ako mislis da ne stima, slobodno to makni. Nisam medicinac... Aj bok--Croq (razgovor) 20:14, 24. lipnja 2011. (CEST)

Blogovi i izvori[uredi]

Blog nesmije biti izvor kao ovdje!--MAN_USK recider 13:04, 26. srpnja 2011. (CEST)

Ok, budem stavio izvore na njemackom jeziku. --Croq (razgovor) 13:24, 26. srpnja 2011. (CEST)

Laburisti[uredi]

Bok, dobro sam ja ovo napravio Laburistička stranka, pogledaj interwiki većina ima Laburistička stranka evo i na HRT-u tako kaže Drugi napad dogodio se 30-ak kilometara od Osla na skupu mladeži Laburističke stranke. danas.net jedino bi mogli napravit preusmjerenje sa radničke stranke na laburističku.--Šokac 21:02, 26. srpnja 2011. (CEST)

Da, ali u germanskim jezicima u medupoveznicma pise uglavno nesto s "arbeit", na ceskoj pise "Norská dělnická strana" i Poljosj je isto na poljskim jeziku a rad a u romasnkim jezicima pise latinska rijec "labor" za rad. Nisam jezicni strucnjak, pa bi mi bilo samo logicnije. Ali necemo trositi energiju na cijepidlacenja ;-)) Bok, i gremo delat --Croq (razgovor) 21:40, 26. srpnja 2011. (CEST)

Izvori i/ili literatura[uredi]

Bok Croq,

Trebaju ti i izvori ili barem neka literatura, kao u slučajima:

Posebno bi trebali biti i izvori na hrvatskome jeziku.

Postoje smjernice wp:Literatura i wp:Navođenje izvora, te pravilo wp:Provjerljivost. Vidi o citiranju radova. -- Bugoslav (razgovor) 13:38, 31. srpnja 2011. (CEST)

Bok Bugoslave, to su mrvice s tri recenice u kojim pisu opce poznate stvari koje si svatko moze uvjeriti primjerice na latinski naziv klikom na bilo koju intweriki vidjeti... Fali i infookvir. Pa ajde ti malo napisi. --Croq (razgovor) 20:41, 31. srpnja 2011. (CEST)

Bok Croq,
Nisu svi ljudi stručni za sva područja, stoga, treba slijediti pravilo o provjerljivosti.
Kad bismo barem znali s koje si to wiki prevodio? Ne znamo, jer nije bilo sažetka.
Lijepo kaže u Wikipedija:Provjerljivost:
piši članak kao da pišeš znanstveni rad: činjenice u njemu potkrijepljuj papirnatom ili online literaturom.
Croq, nisu svi ljudi oduševljeni s infookvirima. Lijepo te pozdravljam. Živio! -- Bugoslav (razgovor) 01:43, 6. kolovoza 2011. (CEST)

Poštovani, priznajem da mi nije jasna Vaša primjedba, pošto na Wikipediji postoje mnoge slične stranice hrvatskih tvrtki na istu tematiku, kratkog teksta sličnog stila, evo primjera neke od njih: http://hr.wikipedia.org/wiki/Polar_%28tvrtka%29 http://hr.wikipedia.org/wiki/Dalmacijavino http://hr.wikipedia.org/wiki/Brodomerkur itd. Sinisa Kaliterna (razgovor) 00:26, 22. rujna 2011. (CEST)

Kuća čaja Split[uredi]

Razumijem poruku, s naglaskom da je članak pisan u formi informacije (taksativno nabrajanje činjenica), a ne kao reklama jer proizvodi nisu opisivani kao niti njihova svojstva, a navedeno je par samo najosnovnijih informacija o tvrtki.
Sinisa Kaliterna (razgovor) 00:41, 22. rujna 2011. (CEST)