Razgovor sa suradnikom:Daß Wölf

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
WikipediaTutorial.png
Ovaj je članak dio wikipedijina
Uvodnog tečaja
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Wikiprojekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Vidi

Pomoć:Sadržaj

Daß Wölf, dobro došli na Wikipediju na hrvatskome jeziku, započetu 16. veljače 2003. godine – slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskome standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija − što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta,
  • izvori − kako uspješno činiti Wikipediju boljom, te
  • slikeobvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika.

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite sljedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte tako što ćete pritisnuti gumbić Button sig.png ili OOUI JS signature icon LTR.svg na alatnoj vrpci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:Daß Wölf") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas, ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja! Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih internetskih stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obvezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta. Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju dvojno licencirani, pod Creative Commons Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima 3.0 i GFDL licencijom. Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


If you don't speak Croatian: This is a welcome message sent to new users of hr.wikipedia.

Još jednom, dobro došli! --Mateo K 01 (razgovor) 21:24, 6. listopada 2019. (CEST)

Test[uredi]

Information.svg Dobro došli na Wikipediju, zahvaljujemo na vašem testiranju. Vaš je test na stranici Klagenfurt uspio i upravo je uklonjen. Ako želite i dalje testirati, činite to na stranici za vježbanje, a možete i pogledati kratki uvodni tečaj za više informacija o uređivanju na Wikipediji. --Mateo K 01 (razgovor) 21:24, 6. listopada 2019. (CEST)

Bok, Mateo K 01, imaš odgovor na Razgovor:Klagenfurt. Daß Wölf (razgovor) 22:13, 6. listopada 2019. (CEST)
Ne glumi ovdje ružicu, a onamo zagovaraš serbokroatistički neojugoslavenski komesarijat. Kubura (razgovor) 23:01, 6. listopada 2019. (CEST)
Gdje ja to zagovaram? Sve što ja zagovaram je pristojno ponašanje prema novim suradnicima i pošteno procjenjivanje njihovih doprinosa, a ne psovanje i vrijeđanje. Ako pročitaš moje poruke na Signpostu i poruku Jimbu koja je tamo linkana, vidjet ćeš da ne guram nikakvu politiku, i štoviše da radi onog za što si me optužio eksplicitno izbjegavam sh-wiki. Čak i skrećem pažnju na negiranje genocida u Srebrenici na sr-wiki nakon što je jedan tamošnji suradnik ostavio pomalo svisoka kritiku o politici na hr-wiki. Uza svo dužno poštovanje, molim te stoga da mi ne spočitavaš da sam nekakav srbokroatist.
Razlog zbog kojeg izbjegavam hr-wiki već dosta godina je upravo zbog ovog ovakvog dočeka: velika vjerojatnost brisanja objašnjenog doprinosa kao test/vandalizam, obično uz popratne nepristojne komentare (koje brisajući suradnik u ovom slučaju, Mateo K 01, nije ostavio - zahvaljujem). Kao IP-u na hr-wiki dogodilo mi se već više ovakvih dočeka, što je manje-više čitavi razlog zašto sam od 2014. isključivo na en-wiki. Daß Wölf (razgovor) 23:45, 6. listopada 2019. (CEST)
[1] Objasni šta si ovdje napisao. " I'd also support an inter-sh ARBCOM. Other sh Wikipedias also have some POV articles of their own on controversial topics, and I feel that establishing dialogue between hr, bs & sr editors would go a long way toward fixing those problems long-term. I've sampled some controversial political articles on shwiki and I have to say they are a lot more NPOV than I expected (considering the political stream in Croatia which attaches itself to the concept of a "Serbo-Croatian" language). Hence I believe there is a willingness to work together and create NPOV content among Croatian-speaking editors despite the hardliner stance of admins"
Ostavi se nas i kolega sa sr. i bs.wiki. Ne želim nikakve komesare ni na našem projektu ni inim projektima, niti želim inima nametati stavove. Svi imaju pravo na drukčije pristupe temama, a najmanje želim da nama i kolegama nekakvi "neutralni" tutori koji s visoka određuju "malim neciviliziranim zadrtim plemenima" što je "neutralno". Osobito se ostavi stavljanja svih pod jedno. Tvrdiš da nisi nikakav serbokroatist, a onamo zagovaraš baš to. Kubura (razgovor) 01:05, 7. listopada 2019. (CEST)
Alternativa mom prijedlogu tamo je da se samo na hr-wiki nametne ARBCOM kad ga realno trebaju i ostali. Misliš da je u redu da sr-wiki insinuira da je Izetbegović dogovorio Srebrenicu a da je Bleiburg izmišljotina Tuđmanove vlade, i tko zna što još što mi se nije dalo tražiti jer stvarno ne želim gubiti vrijeme na te stvari!? Jedan suradnik mi je na en-wiki prije nekoliko mjeseci najozbiljnije tvrdio i davao kojekakve izvore da međunarodna zajednica akademika ozbiljno razmatra ideju da su Hrvati podskupina Srba. Što misliš odakle izviru te ideje, odakle hrabrost da se to prezentira kao činjenica na en-wiki? Daß Wölf (razgovor) 13:35, 7. listopada 2019. (CEST)