Razgovor sa suradnikom:Dalibor Bosits/Psimohrana 1

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Wikipedijin
uvodni tečaj
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Sestrinski projekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Dodatno

Pomoć:Sadržaj

Dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. - slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskom standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija - što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Pomoć - kako sudjelovati, što treba znati, kako koristiti? (vidi predložak desno)
  • Slike - obvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite slijedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte se tako što ćete pritisnuti gumbić na alatnoj traci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:vaše ime") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja!

Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih web stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obavezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta.

Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju objavljenima pod uvjetima GNU licence za slobodnu dokumentaciju.

Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


Još jednom, dobro došli!

--Ivan Štambuk 13:14, 1. srpanj 2007. (CEST)

f(h)vala--D. Bosits 14:15, 1. srpanj 2007. (CEST)

Psihijatrija vs psihologija[uredi kôd]

Bok,

Hvala na ideji!

Odgovoreno ti je na Wikipedija:Ideje/Kategorizacija#Problem Psihijatrija - Psihologija :).

Pozdrav. --Pancho W. Villa 13:58, 6. rujan 2007. (CEST)

Dalibore, ne znam jesi li već pročitao o IRC-u? Svakako bi bilo dobro kada biš se spojio na naš chat, onda bi neka pitanja mogli bolje i brže riješiti. Uglavnom kad radim na Wikipediji (kao i dio suradnika), spojena sam i na kanal #wikipedia-hr. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 01:38, 7. rujan 2007. (CEST)

Djeca[uredi kôd]

Eh, članak djeca napisao je jedan od naših najmlađih aktivnih suradnika Jolo Buki Original :-)) --Roberta F. 01:51, 7. rujan 2007. (CEST)

Bok,

Znak "|" ovdje je mijenjao raspored clanka u kategoriji, na nacin da ga se slaze po prezimenu.

No, nisam revertao jer u zadnje vreijeme ionako to rjesavamo sa DEFAULTSORT.

Usput, otvorio sam Kategorija:Farmakolozi.

--Pancho W. Villa (razgovor) 11:53, 7. rujan 2007. (CEST)

Bolesti[uredi kôd]

Bok,

Imamo Kategorija:Zarazne bolesti koje je podkategorija od Kategorija:Medicina. Koje bolesti još imamo osim zaraznih? Razmišljam da nam Kategorija:Bolesti kao međukategorija, pa me zanima što bi još bilo tamo. --Pancho W. Villa (razgovor) 20:31, 8. rujan 2007. (CEST)

Kategorija:Medicina >> Kategorija:Bolesti >> Kategorija:Zarazne bolesti
--Pancho W. Villa (razgovor) 20:41, 8. rujan 2007. (CEST)
Slobodno napravi podkategorije od Kategorija:Zarazne bolesti. Vidim da si već skužio princip kategorizacije :). --Pancho W. Villa (razgovor) 12:44, 9. rujan 2007. (CEST)

Redundancija[uredi kôd]

Napravio sam par promjena u cilju pojednostavljenja kategorizacije.

Primjer, umjesto da leukociti idu pod Kategorija:Hematologija, stavio sam tamo cijelu Kategorija:Krvožilni sustav, pa svi članci koji su već u Kategorija:Krvožilni sustav ne trebaju ići pod Kategorija:Hematologija. Vidi i Kategorija:Žlijezde.

Pozdrav. --Pancho W. Villa (razgovor) 20:40, 8. rujan 2007. (CEST)

Ok, sorry zbog žlijezda, mislio sam da znam. Pliz, uspravi što sam ja ukakio ;). Pozdrav. --Pancho W. Villa (razgovor) 20:47, 8. rujan 2007. (CEST)

Poliedar i Poliedri[uredi kôd]

Zamolio bih te da ne brišeš stranicu na kojoj je tekst, već je pokušaj premjestiti na bolji naslov putem kartice "Premjesti" (Wikipedija:Premještanje članaka), ili koristi predloške {{Spoji}} i {{mergefrom}}, ili najednostavnije zamoli nekog admina. To ti govorim jer se na ovakav način gubi povijest stranice. --Suradnik13 13:07, 18. rujan 2007. (CEST)

Gljive[uredi kôd]

Bok,

Opće je pravilo, ne samo za gljive, da koristimo hrvatski naziv za pojam gdje god je to moguće. Za nazive iz područja živog svijeta, vidi Kategorija:Živi svijet i podkategorije. Pozdrav. --Pancho W. Villa (razgovor) 20:51, 18. rujan 2007. (CEST)

Slika:NewbornFAS.jpg[uredi kôd]

Možeš li u infookvir slike koju si postavio (Slika:NewbornFAS.jpg) dodati i link na englesku wikipediju gdje se nalazi ta slika --Suradnik13 20:37, 20. rujan 2007. (CEST)

Taksokvir, sitno[uredi kôd]

sitnica. Pozdrav. --Pancho W. Villa (razgovor) 08:50, 21. rujan 2007. (CEST)

Kategorije[uredi kôd]

Bok,

Bas je lijepo vidit kad netko, pogotovo ako je relativno novi, radi kategorizaciju, a nista ga ne treba ispravljat :)). --Pancho W. Villa (razgovor) 10:46, 21. rujan 2007. (CEST)

Otorinolaringologija![uredi kôd]

Pozdrav!

Smatram da je bolje sve staviti u Kategorija:Otorinolaringologija (tako sam ja namjeravao), pa kad se skupi možemo dalje granat kategorije!Vedran12 23:50, 4. listopad 2007. (CEST)

Pravopis[uredi kôd]

Bog Dalibore,

Mnogo Ti hvala za ispravu moji gramatički grešaka u prvom mom članku na hr.wikipediji. Tvoj --Žabac 19:51, 8. listopad 2007. (CEST)

Preimenovanje![uredi kôd]

Slobodno preimenuj, ja ne znam kako preimenovat cijelu kategoriju (mislim da to mogu admini, ne znam točno)! Što se mene tiče možeš i ostavit trenutni naziv, da se ne gnjaviš bez veze, kad nikome ne smeta (pa čak ni meni - tako jako)! Bitno da smo pokazali da znamo da postoje dva naziva, pa kad dođe netko tko će zanovijetat više od mene, onda ćemo riješavat "problem"! Lijepi pozdrav! Vedran12 20:08, 18. listopad 2007. (CEST)

Infokvir psi[uredi kôd]

Bok,

{{Infokvir psi}} služi upravo da ne bi morali raditi ovakve tablice. Vratio sam članak na staro, pa možeš nadopuniti predložak. Pozdrav. --Pancho W. Villa (razgovor) 16:36, 22. listopad 2007. (CEST)