Razgovor sa suradnikom:Demion~hrwiki

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
WikipediaTutorial.png
Ovaj je članak dio wikipedijina
Uvodnog tečaja
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Wikiprojekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Vidi

Pomoć:Sadržaj

Demion~hrwiki, dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. godine – slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskom standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija − što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Izvori − kako uspješno činiti Wikipediju boljom!
  • Slikeobvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite sljedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte tako što ćete pritisnuti gumbić Button sig.png ili Vector toolbar signature button.png na alatnoj vrpci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:Demion~hrwiki") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas, ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja! Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih internetskih stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obvezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta. Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju dualno licencirani, pod Creative Commons Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima 3.0 i GFDL licencijom. Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


If you don't speak Croatian: This is the welcome message sent to new users of hr.wikipedia

Još jednom, dobro došli! --Maestro Ivanković 16:38, 19. travnja 2015. (CEST)

Your account will be renamed[uredi]

03:00, 18. ožujka 2015. (CET)

Renamed[uredi]

10:11, 19. travnja 2015. (CEST)

Nepropisno postavljena datoteka[uredi]

Vaša/e slika/e krši/e opća pravila označavanja novih slika.
Nuvola apps important blue.svg

Slika/e će biti obrisana/e ako se do 03. svibnja 2015. ne označi/e u skladu s gore navedenim pravilima.

Molimo pročitajte ove članke ako imate nedoumica.

Smatrajte se obaviještenim.

Hvala!

--Maestro Ivanković 17:22, 19. travnja 2015. (CEST)

Re: Slika[uredi]

Pozdrav, Demione! Lijepo molim, pročitaj i prouči što o postavljanju slika piše u člancima/plavim wikipoveznicama spomenutim u prethodnome predlošku (opća pravila i povezani članci). Slici nedostaje pravilno popunjeni Predložak:Infoslika, a ono najvažnije je da nema podataka o autoru ili dopuštenju autora fotografije za ovakvo njezino objavljivanje (više o svemu piše u spomenutim uputama o postavljanju slika). Usput odmah upozoravam i na smjernicu Wikipedija:Kriteriji#Wikipedija i glazbenici koja se tematski i sadržajno odnosi na članak u kojemu se ova slika pojavljuje. Srdačan pozdrav, Maestro Ivanković 17:48, 19. travnja 2015. (CEST)

Bok Demione! Zahvaljujem za odgovor i trud, no iako je nova datoteka prihvatljive veličine, ono što nije dobro i dalje je licencija, odnosno u predlošku "infoslika" dano objašnjenje. Pogledaj ovdje upute za dobivanje dopuštenja pa kad ga dobiješ, pošalji mi kopiju maila da riješimo poveznice kako treba. Iz sada napisanoga obrazloženja i tamo spmenutoga linka (Indigo.com.hr) nije jasno da imamo dopusnicu. Prvu ću sliku obrisati, a na ovu drugu manju isto dodati predložak da je nepropisno postavljena: čim dobiješ dopusnicu, riješit ćemo sve ostale detalje (bez brige, nju neće nitko obrisati prije roka, ali procedura se mora poštivati). Srdačan pozdrav, Maestro Ivanković 21:10, 19. travnja 2015. (CEST)
Bok Demione! Na mojoj stranici za razgovor u izborniku lijevo imaš među "Pomagalima" opciju "Pošalji mu e-poruku". Klikni i pošalji mi dopusnicu koju si dobio. Pričekat ću tvoj mail da ispravimo što treba, pa stoga neću ni označavati novopostavljenu sliku za brisanje. Ovdje možeš pročitati kako se potpisujemo na stranicama za razgovore, pod svojim komentarima i prigodom kakva glasovanja (ja ću ispraviti tvoje do sada propuštene potpise, ali ubuduće nemoj zaboravljati na to). Srdačan pozdrav, Maestro Ivanković 21:28, 19. travnja 2015. (CEST)
Usput da napomenem i to da ovakvo uvlačenje svake nove poruke dobivaš tako da novu poruku, odnosno red u kojem počinješ pisati poruku započneš dvotočkom: koliko dvotočki, toliko i uvučenih poruka... Maestro Ivanković 21:32, 19. travnja 2015. (CEST)

Pitanje[uredi]

Bok Demione! Nisam još dobio nikakav mail s dopusnicom. Jesi li ti to tek poslao zahtjev za dopuštenjem Indigu (za uporabu sadržaja na indigo.com.hr) ili meni već dobivenu dopusnicu? Maestro Ivanković 11:41, 20. travnja 2015. (CEST)

Evo, upravo sam sam sebi poslao mail s Wikipedije i to radi, što bi moglo značiti da si nešto ipak "promašio" (ne znam, možda nisi dobro usnimio poruku ili si negdje pogrešno kliknuo). Ako mi ne uspiješ poslati mail, zalijepi dopuštenje koje imaš na stranicu za razgovor članka Indigo (glazbenik) i datoteke (slike) pa ću ga odatle preuzeti. Vidi npr. ovdje koji nam podatci trebaju... Dakako, pripazi da tvoji osobni podatci (ime, mail i sl.) budu zamijenjeni tvojim suradničkim imenom. Srdačan pozdrav, Maestro Ivanković 14:17, 20. travnja 2015. (CEST)

Dopusnica[uredi]

Bok Demione, hvala za trud i dobru volju u svezi pribavljene dopusnice: ovdje, ovdje i ovdje možeš vidjeti što je, kako i gdje još trebalo dopuniti za potpuni dovršetak "priče" s tom dopusnicom. Početnicima to može biti pomalo komplicirano, ali kad se jednom savlada, nije više nikakav problem. S dopusnicom je sada sve OK... Srdačan pozdrav, Maestro Ivanković 15:35, 20. travnja 2015. (CEST)

Razgovori i nagrade[uredi]

Bok Demione! Ovdje možeš pročitati kako održavati dvosmjerni razgovor (čitljivim): naime, kad bi ostalim suradnicima odgovarao samo ovdje (na svojoj stranici za razgovor), oni ne bi dobivali nikakvu automatsku obavijest da si im pisao osim ako bi, kojim slučajem, tvoj odgovor vidjeli u nedavnim promjenama. Stoga ako ne želiš "skakati simo-tamo" po stranicama za razgovor, suradnike kojima odgovaraš možeš spomenuti i uz pomoć ovoga predloška pa će tako znati da si ih negdje spomenuo ili im odgovorio. Što se pak nagrada tiče, neke od najčešće dodjeljivanih možeš vidjeti ovdje. Srdačan pozdrav, Maestro Ivanković 16:56, 20. travnja 2015. (CEST)